If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Никой не забранява Биткойн (няма и как) забраняват копането и търговията.
И това нямаше да забраняват. Щяха само да ограничават копаенето на PoW (Proof of Work) монетите, които нямат план за преминаване към по-енергоефективна верига... т.е. PoS или някакъв хибрид. Бюрократите нищо не разбират и явно се усетиха и се отказаха.
Криптовалутите сами еволюират към по висока енергийна ефективност и нямат никаква необходимост от бюрократични регулации. Например в топ 20 има само 3 PoW монети, а в топ 100 са 10. Просто е много по-евтино да се поддържа PoS верига, която в повечето случаи е по-устойчива и на 51% атака. Защото някой за да я атакува, не е достатъчно просто да купи или наеме хардуер, а трябва да купи 51% от самата монета, което може да се окаже невъзможно, особено за големите монети.
След като Етериум премине на PoS, което предстои по-късно тази година, е въпрос на време и повечето други от топ 100 да преминат, можеби само с изключение на Биткойн и още 1 или 2... всичко останало (което има някакъв смислен пазарен дял) ще бъде PoS или PoS/PoW хибрид (които са по-рядко срещани).
"И има толкова много незаконни банкови трансакции с измамна или незаконна дейност без намеса от страна на правоприлагащите органи. Така... повечето незаконни парични трансакции все още се извършват с пари в брой за 2: Потреблението на енергия на една банкова организация се оценява на 100 TWh годишно – САМО за центровете за данни, като например потреблението на енергия от клоновете на банката, компютрите, банкоматите (...), не са включени. Прогнозното потребление на енергия на биткойн е 30 TWh."
Независимо от това, и аз съм на мнение, че т.нар. койни са паметник на човешката глупост и само ускоряват идването на края на човешката цивилизация.
Освен спекулантите, никой друг няма реална полза от затриването на колосални количества електроенергия за печатане на несъществуващи цифрички.
Стига де. Стига сте се упражнявали, където нищичко, не ви е ясно. И бай Бай го каза. Трябва да се спре целия интернет, за да се забранят криптовалутите.
Не всичко става с кО'пане, става и с акъл.
Това не е мое писание.
Копирах го от официалния сайт на евросъюза.
Независимо от това, и аз съм на мнение, че т.нар. койни са паметник на човешката глупост и само ускоряват идването на края на човешката цивилизация.
Освен спекулантите, никой друг няма реална полза от затриването на колосални количества електроенергия за печатане на несъществуващи цифрички.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Стига де. Стига сте се упражнявали, където нищичко, не ви е ясно. И бай Бай го каза. Трябва да се спре целия интернет, за да се забранят криптовалутите.
Не всичко става с кО'пане, става и с акъл.
Никой не забранява Биткойн (няма и как) забраняват копането и търговията.
Коментар