Ще се радвам ако някой от запознатите ми отговори дали смятам правилно.При добив на биткойн (майнинг) към момента, грубо сметнато при текущи цени на ток окило 0.2лв и биткойн 95000usd прихода е изразходваният ток умножен по 3 ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Защо спорите с мечо пух? Той още обяснява как Биткойн не бил Биткойн, ами някакъв краден, без да обясни кога и как е бил откраднат, как не е този на Сатоши и куп неща. Хората в цял свят го припознаха, играе водеща роля в кампаниите за избори на президенти, той още ноукойнърски неща пише. Токът, интернета, златото, едното било метал, ама другите метали не били метали, а сплави, а Шиба Ину и тя като Биткойн защото е крипто. Хора, дори Фрости каза пред целия форум, че е сгрешил. Не си губете времето и енергията да отговаряте на човек, който само трейдове са му в акъла без да разбира грам от Биткойн. Подозирам(без да ме вълнува дали е така)че целия му негативизъм идва от това, че просто няма достатъчно Биткойн, пропуснал е момента, не иска да признае пред себе си и просто да купи и държи. Защото всеки държащ е минал през това, че е можело да купи някога си на по-добри цени. Писа в началото на годината, че щели сме да я завършим със сигурност по-зле като цена от предната, поредната му грешна прогноза, което е нормално, никой не може да ви каже какво ще стане, каму ли в някакъв форум. Оставете го намира и стига сте захранвали убежденията му, че нещо относно Биткойн му е ясно, нека си прави трейдовете, пазара ще му каже повече неща от всички вас взети заедно.
На него обърнете внимание след около 2 години, когато ще е много ясен индикатор, че сме по дъната. Тогава ще ви подиграва какви балъци сте и ще е доволен от краша. На него и онзи архитекта, той 2022-2023 беше идеален. Последно се е обаждал на 99к с някаква тъпотия, че не можело дори 100к да стигнем, обещавам ви вика голям краш този път, цената отиде на 108, а той изчезна като на стара баба знаете кое. Дойде корекция, него го няма да обясни колко мега епичен ще бъде защото влезнахме в рейндж докато дропнем. Чудо голямо станало, Биткойн коригирал да обере трейдърите и в двете посоки.
На всички в крипто желая успехи следващата година, аз лично съм позиционирал каквито исках от Биткойн в алтове и чакам доминацията да пада, дори да видим леко изкачване, макар да не вярвам. Догодина нещо обръщам във фиат за харчене, нещо за купуване през следващия мечи и другото стискам, пък нека разбиращите повече от мен да правят по х100, х 1000, х10000 и да стават милиардери.
Ако някой е изтървал видеото на Ванката, нека си го пусне, има много важни неща относно посоката на вятъра, цифрите е ясно, че никой няма да ги уцели освен с голям късмет:
https://youtu.be/yWjsYTvgX_8?si=zyPide4pLxzhuxVHLast edited by Top Gun Maverick; 29.12.2024, 15:57.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеНамерих това в компютъра ми...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от filchef Разгледай мнениеот 10те вида метали които съществуват могат да се направят (според българският чат GPT при грубо приближение на разлика през 1% за всяка сплав и без да се отчитат температурните режими на обработка ) 1.03×10^18 видове сплави всеки един с различни свойства - само видовете стомана са може би повече от настоящия брой на криптовалутите,
Отделно аз ти говоря за злато ти ми говориш за метални сплави.Разлика от небето до земята.
Така че ,вероятно и сам разбираш колко е тъп примера ти
Злата и златни сплави има няколко вида само и те основно се разделят по карат и цвят.С тях трябва да сравняваме 20 000 вида крипто.
Но нека хипотетично,макар и грешно,да примем,че е така както казваш,глупавия ти пример пак издиша и то доста.На компютъра си мога да създавам стотици криптовалути всеки ден,колкото дни си пожелая,даже и години и всичко това напълно БЕЗПЛАТНО
Ти можеш ли да произвеждаш по 1000 златни сплави на ден в продължение на години и всичко да е напълно безплатно? Ако можеш ,значи си правLast edited by danetha; 29.12.2024, 08:53.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеНамерих това в компютъра ми...
Това е след краша на MtGox - сега след като фалира Tether ще е същата боза на пазарите - ще се лее кръв.Last edited by filchef; 29.12.2024, 08:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Глупости на търкалета
Прочетох до ВИНАГИ и спрях ..
Ако знаеш колко такива като теб съм ги слушал.И в акции и в какво ли не.Книга мога да напиша по психология и етапите през които минава Масовиков.
Завинаги,не можело да пада,ще расте вечно и подобни глупости.И винаги го твърдят когато сме на връх,после изчезват
А примера със златото е глупав ,понеже няма 10 000 вида злата,но крипто има
Примера ти с 10000 хиляди вида злата е много тъп - от 10те вида метали които съществуват могат да се направят (според българският чат GPT при грубо приближение на разлика през 1% за всяка сплав и без да се отчитат температурните режими на обработка ) 1.03×10^18 видове сплави всеки един с различни свойства - само видовете стомана са може би повече от настоящия брой на криптовалутите, като в криптовалутите няма и 20 различни протокола на организация на блокчейна - всички други криптовалути ползват тези протоколи, като най натоварен е блокчейна на Етереума (около половината ако не и повече монети са смарт контракти върху него) и ми се струва, че в един прекрасен момент може и да изгърми, като станат много маймуните на клона.
Усещаш ли сега каква е приликата между Биткоин и Златото - разликата е че Биткоин може да си го носиш на флашка или да запомниш 12 или 24 английски думички а за златото ще ти трябва количка ако си от по бедните милионери.Last edited by filchef; 29.12.2024, 07:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеБъдещето е на технологично много по-добри крипто валути от бития кон
Никой не ползва вече дирижабли,телефони с шайба,черно-бели TV и т.н
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Питах един ИИ,вика криптовалутите били ~20 000
Металите ~10-тина групи,общо 95
Има "малка" разлика не мислиш ли?
Отделно за един ден даже и ти можеш да създадеш от нищото десетки нови криптовалути
А десет вида метал можеш ли?
There is no second best.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнениеИма над 20 вида метали, но златото е едно.
И с биткойн е същото, един между много.
Металите ~10-тина групи,общо 95
Има "малка" разлика не мислиш ли?
Отделно за един ден даже и ти можеш да създадеш от нищото десетки нови криптовалути
А десет вида метал можеш ли?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от filchef Разгледай мнениеСъвсем не е глупаво сравнението със златото като носител на стойност - на времето бяха правени експерименти за емитиране на монети със стойност по голяма от биткоина но те не можаха да се наложат.Биткоина ВИНАГИ ще бъде носител на стойност в криптосвета и всички останали криптоактиви ще се съизмерват с него, както златото ВИНАГИ ще остане символ на богатство от древноста до наши дни.Това не означава че БТС ще се използва за масови разплащания за това съм съгласен с колегите - стейбъл коините са по подходящи за масови разплащания и много страни са на път да емитират свои дигитални криптовалути - примерно в Китай вече има дигитален юан.
Прочетох до ВИНАГИ и спрях ..
Ако знаеш колко такива като теб съм ги слушал.И в акции и в какво ли не.Книга мога да напиша по психология и етапите през които минава Масовиков.
Завинаги,не можело да пада,ще расте вечно и подобни глупости.И винаги го твърдят когато сме на връх,после изчезват
А примера със златото е глупав ,понеже няма 10 000 вида злата,но крипто имаLast edited by danetha; 28.12.2024, 15:52.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеСравнението със златото е глупаво.
Няма 10 000 вида злата,докато койни колкото щеш
Няма нищо уникално(вече) и в бтк,това на което казват биткойн в момента,а то даже не е и оригиналния Сатоши биткойн,а открадната и преработена версия имаща малко общо с оригиналния btc white paper
Технологично също няма как да поеме толкова реазплащания,а LN е тотал провал
Бъдещето е на технологично много по-добри крипто валути от бития кон
Никой не ползва вече дирижабли,телефони с шайба,черно-бели TV и т.н
Коментар
Коментар