IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ей, ще затриете света с тия койни!
    https://www.blitz.bg/svyat/prishlets...ews560208.html
    Пришълец от бъдещето вещае ядрена война заради биткоините "Аз дойдох от бъдещето с молбата да прекратите вашата дейност. Това послание го пиша от 2025 г.," написа тези дни Лука Маньота
    Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
    За първи път да пиша в тази тема, че и във форума от години не съм писал, ама реших.


    Тока се продава с акциз и ДДС, независимо кой за какво го ползва. Копачите си плащат въпросните данъци, както всички други хора, ползващи ток.

    ...
    Аз пък съм съгласен с това негово мнение. Има криптоси които използват други схеми на преразпределение на койните. Биткойн е динозавър и прави огромен и най вече безсмислен въглероден отпечатък. Още не мога да повярвам как изобщо оцеля, след като всички алткойни са по-добри от него, чисто технически. Защото ползват неговия сорс и правят подобрения, за да оцелеят.
    Все едно да върви срещу естествения подбор. Някак си успява засега. Няма да е лошо да забранят само криптосите дето хабят ток напразно. Мене как ме ушиха над 200 лева за екотакса, за стария дръгел? Що не и койнаджиите? Имаше един peercoin дето беше имплементирал MLM схема, и с течение на времето копането минава в по-нисък приоритет. Язък, че потъна!
    Първоначално изпратено от frosty
    Койнаджиите или да намерят начин да печатат виртуалните си цифри без да хабят толкова много ток, или да им се наложат данъци и акцизи. Това е. Не може хората да плащат 20% ддс, когато си купуват храна за да ядат, а койнаджиите, които разхищават огромни количества ток напразно, да не плащат данъци и акцизи.
    Last edited by RUBLA; 25.11.2017, 13:04.
    Мнението ми е погрешно и води до загуби.

    Коментар


    • За първи път да пиша в тази тема, че и във форума от години не съм писал, ама реших.

      Фрости, тока се продава с акциз и ДДС, независимо кой за какво го ползва. Копачите си плащат въпросните данъци, както всички други хора, ползващи ток.


      И по същество

      Ударих първата копка аз, не чак навреме, но пък и не чак толкова късно. Моето скромно мнение е, че крипто концепцията има висок процент вероятност да промени коренно финансовата система и начина по който виждаме парите въобще. Ако това стане или по-скоро продължи да става нямам идея дори къде ще бъдат върховете на цените, предполагам, че каквато и цифра да кажа ще бъде ниска.
      Също вероятно е в някакъв момент всичко да отиде в канала. Определено го допускам като вероятност, но и смятам, че подобен момент е на най-малко 2-3 години във времето.

      А досега с моя непрофесионален опит в управление с цел стабилност и увеличение на личните ми активи никога не съм виждал подобни възможности като крипто концепцията. Със сравнително малко ресурс и време можеш да започнеш да произвеждаш актив (с цялата условност на понятието), който се търгува все по-активно, цените са все по-високи и ликвидността е все по-голяма. И в добавка на това може да търгуваш със същият този актив, като понеже произвеждаш не те интересува в коя посока е цената - ако цената се вдига печелиш от произведеното, като ако пада може да се застраховаш като залагаш на ниска цена и продължаваш да си произвеждаш.
      Или иначе казано - възможност за печелене на пари, която е несравнима с нищо случвало се досега. Тоя форум уж е инвестиционен, а е пълно с някакво мрънкане, вместо да има някакви градивни мнения как да спечелим повече.

      Добавената стойност за мен пък е, че волно или неволно съм задълбал в теорията за това що са то парите въобще, психология на търсене и предлагане и какви ли не още неща, които иначе надали щяха да ме интересуват особено

      Та така, свеждам нещата до простия модел - пожелавам ви кой колкото може да изкара от цялото това чудо, докато може да се изкарва Ако се сбъдне сценария с промяната на финансовата система, то завиждам на включилите се преди мен
      Last edited by RUBLA; 25.11.2017, 13:05. Причина: Лични нападки.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Дори енергийните разходи не го остойностяват, защото не е акумулатор на енергия и това са чисти енергийни загуби съотнесени към процеса. А какво харесва младото поколение с мозъци на едноклетъчни няма никакво значение.Който не учи в училище ще учи в живота.
        https://dariknews.bg/novini/sviat/sv...pliane-2033615
        Светът има само три години, за да намали емисиите на въглероден диоксид, преди да стане прекалено късно, предупреждава група от климатолози и учени. Предупреждението е отправено седмица преди срещата на Г-20 в Хамбург, предаде ДПА.

        Аз ако бях във властта, щях да наложа 1% данък на всички парични трансакции към крипто-борси.
        Според мен трябва да се въведе такъв данък и парите от него да отиват във фонд за борба негативните последици от климатичните промени. Някой трябва да прати такова предложение до народното събрание.

        Койнаджиите или да намерят начин да печатат виртуалните си цифри без да хабят толкова много ток, или да им се наложат данъци и акцизи. Това е. Не може хората да плащат 20% ддс, когато си купуват храна за да ядат, а койнаджиите, които разхищават огромни количества ток напразно, да не плащат данъци и акцизи.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

        Коментар


        • Дори енергийните разходи не го остойностяват, защото не е акумулатор на енергия и това са чисти енергийни загуби съотнесени към процеса. А какво харесва младото поколение с мозъци на едноклетъчни няма никакво значение.Който не учи в училище ще учи в живота.
          Last edited by supertrader; 25.11.2017, 09:32.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • innergy - 10 години. Това нещо е бомба и е с предварително проектирана верижна реакция която да помпи цената, ефекта е надминал очакванията на създателя сигурно.
            - цената се помпи на принципа на безплатен обяд - безплатни почти транзакции и това позволява на манипулаторите да прехвърлят койни от един адрес към друг срещу фиктивни реални пари като плащат много малки такси. Това не е реален пазар а изкривен по дефолт защото другата интегрирана функция с която се покриват реалните разходи е копането на нови койни - стойност.
            Извода е че това е измама.

            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Може би за разнообразие?
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                Ами те най-върлите койнаджии са най-озлобени, че самите те изпуснаха влака и не са купували докато е било евтино по 50-100 долара и сега са принудени да играят на рулетка по борсите. И в копането с видеокарти няма келепир вече.
                Мен не ме интересуват техните виртуални цифрички, даже да станат 1 цент или 10 000, пак не ме интересуват, докато не ги видя официално листнати за покупко-продажба на регулирана борса и докато не видя институционален, професионален инвеститор да вкарва реални пари в тяхната измишльотина.
                Добре , стана за смях безброй пъти. Не мога да разбера защо продължаваш?

                Коментар


                • Имало и разумни финансисти в България..
                  https://trud.bg/%d1%82%d0%be%d0%bf%d...0%b4-%d1%82-3/

                  Коментар


                  • Започнаха да реват

                    https://www.investor.bg/biudjet-i-fi...lutite-250906/


                    Сигурен индикатор,че им бъркат в Г.за вече
                    има бъдеще.

                    Европа естествено като най тежкия машинен апарат....

                    А Швейцарски банки предлагат лично менажиране на електронни портфейли

                    Щот са прости и не разбират
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                      Мене също ме кефи Бонвиван с шестте коина.

                      Стискам ръката на всеки който е взел 5 койна преди пет години и още ги държи.
                      Да споменем Форекс Мастъра който дълги години пишеше в тази тема. Не съм срещал негови коментари напоследък.
                      Надявам се да има поне стотина, че и повече койни и сега е осребрил част от тях и си харчи с кеф парите на някой тропичиски остров в приятна компания
                      Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                        Мене също ме кефи Бонвиван с шестте коина.

                        Стискам ръката на всеки който е взел 5 койна преди пет години и още ги държи.
                        +111

                        За втори път го пиша - ще се радвам ако всички притежатели на койни от България спечелят от тази пирамида и всичките китайци го издухат ....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                          Защо мислите,че ние противниците на биткойна злобеем? Аз лично много се радвам за човека със 6 те биткойна който сега на хартия има отлична печалба. Злобарите са тези с малкото койни и те са най гръмогласни (то това е нормално не само в тази ситуация) Хора с 2-3 койна ни надуха главата. Ако некой от вас има 100 койна му стискам ръката и напускам темата. Некой от вас има ли топки понеже се пишете за големите инвеститори и говорите за 70 процента ръст какъвто не се вижда на акциите да набие поне 500 бона в койни? Има хора дето използват такива суми,че 1 процент печалба е повече от 1000% ръст на някой от вас при биткойна.

                          Аз злоба нямам към никой. Ако ме е яд за нещо то е,че не съм купил като бяха по 1 долар. За 100 не съжалявам нито след това защото цената беше прекалено висока за голяма инвестиция. Ама ей така с пари за семки да си бех купил 1000 койна ехххх... ако знаех колко балъци има по таз земя може би и 100 000 щях да купя.
                          Мене също ме кефи Бонвиван с шестте коина.

                          Стискам ръката на всеки който е взел 5 койна преди пет години и още ги държи.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

                            На този твой първи въпрос сигурно му отговорихме 1000 пъти, но на теб пак нещо не ти е ясно. Колко трябва да се сведе до елементарно нещо това за да го разбереш?!

                            Добре ще се опитам за последен път и повече няма да отговарям. Представи си сега ти си един човек, близък до първобитния... в смисъл почти първобитен човек, който не е виждал нищо технологично... представи си, просто си представи, дойде един високо развит човек и те научи да смяташ... колко струва това за теб?!... има ли стойност или не?!

                            Ако това е толкова турдно да си го представиш, тогава си представи, че вместо да те учи да смяташ (което би било трудно така или иначе) ти подаде едно огледалце, да се огледаш, колко ще струва това огледалце за теб?! За тоя високотехнологичния не струва нищо, но за теб, бедния човечец, който нивга не си е виждал ясно физиономията, ще е безценно...

                            Колко струва едно нещо е чисто в главите на хората, вселената няма ясни правила за това. Стойноста на криптовалутите не идва от тяхната "вътрешна стойност", защото те нямат такава, стойноста им идва от тяхната ползваемост... т.е. те дават да се правят неща, които иначе не могат да бъдат направени (като в примера да си огледаш физиономията в огледало или да се научиш да смяташ).
                            Пак ти казвам, блокчейн е много полезна технология.

                            Биткойн в основата си има една доста несуфистицирана магазинерска представа за парите, която не върши работа. Възможно е биткойн да продължи да съществува дълго, но ще си остане екзотика с много волатилност.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                              И още нещо интересно:
                              Jameson Lopp‏Потвърден профил @lopp New adopters may never own a whole BTC (100,000,000 satoshis.) If you start buying $20 / day and price increases 0.2% daily, will take 2 years to acquire 1 BTC.
                              https://pbs.twimg.com/media/DO__vK-UIAEB6mh.jpg
                              Когато започнах да се занимавам, преди вече близо 4 години, таргета ми беше да "вкарвам" по 20-тина $ на месец (не на ден) в системата, после "с яденето дойде и апетита" и дневната сума стана по-голяма от първоначалния месечен таргет!
                              Вкарвай, някой трябва да вкарва все пак Че да може да се изкарва.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

                                Ха, Ха, Ха, Оправи ми настроението за вечерта!!!
                                Ванка, викаш който е купил на 1200$ Здраво се е НАБУТАЛ???!!!
                                Вместо да ми БЛАГОДАРИШ, че на 740$ съм казал че почва МЕГА БУЛ ЦИКЪЛ, тук, на всеослушание, за да може ВСЕКИ да спечели, ти ми се ядосваш задето не си се възползвал??? Ами сърди се НА СЕБЕ СИ!!!
                                Само да попитам - да си бил преди на БФБ ....

                                Коментар

                                Working...
                                X