IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
    Който знае двойката публичен/секретен ключ може да се разпорежда с портфейла както намери за добре. Отваря си нов портфейл, прехвърля всичко в него, и те ти изземване.
    Ключовете не може да се променят, щото няма да са валидни.
    Благодаря! Сега ми е ясно.
    Нещо в заявената теза на онези, специалните, издиша.
    Щото иначе изпадаме в хипотеза, че "бандюгата" е казал на полицая: Е, добре де! Съгласявам се да ти покажа каква наличност има в койн-портфела ми, ама ти се обърни докато прилагам секретния ключ. И да няма поглеждане през рамо!

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      ...
      Простичък въпрос - достъпът до портейла не е ли фактически равен на изземване, независимо какво приказват. Естествено, преди това ключът е променен така, че първоначалният му собственик вече няма достъп. Иначе просто цялата схема не се връзва.
      Който знае двойката публичен/секретен ключ може да се разпорежда с портфейла както намери за добре. Отваря си нов портфейл, прехвърля всичко в него, и те ти изземване.
      Ключовете не може да се променят, щото няма да са валидни.
      Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение

Аз не мисля така. Не съм запознат технологично, какво криптиране и декриптиране използва блокчейна, но за 300 милиарда долара едва ли е необходим такъв ресурс. Ейпъл управлява доста доста повече технологични транзакции.
        Ами не знам какво означава, че не мислиш така, след като не си запознат Все едно да ти кажа, че аз не мисля слънцето за център за слънчевата система, защото не съм запознат астрономически. Ми вземи се запознай що е то hashing и какво означава и ще разбереш. Питаш, отговарям ти, но не смятам, че трябва и материали да ти пращам

Коментар

А тези, които хвърлят пари през терасите си ненормални ли са?
          Съгласих се с теб. Изборът ми на дума е всъщност неподходящ.

Става дума за следното. Някаква група попада в полезрението на органите. Разработват ги и вършат там някакви си техни полицейско-органови дела, не ги разбирам хич.
          Създадена е някаква фактическа обстановка, при която решават да ги ударят.
          Удрят ги.
          Намират примерно документи /включително банкови/, парични наличности, стоки, метали, вещества. Знам ли аз какви неща се намират при такива операции. Всичко описано се вижда, може да се пипне, може да се "намери" доста лесно.
          Вършат се някакви обезпечителни мерки - физическата субстанция се мести в охранявани складове. Банковите наличности се блокират до изясняване.

Обече, при процедурата намират и някакви компютри и/или други устройства. Питат - какво има вътре. Отначало се отрича, че вътре има нещо, но явно по някакъв начин в един момент става ясно, че с това може да се управлява койн-портфейл. Споменаването на конкретно количество койни за мен е сигнал, че службите са получили достъп до тези портфейли. Обече, същите тези служби викат - нищо не сме иззели, нищо не сме конфискували.
          Простичък въпрос - достъпът до портейла не е ли фактически равен на изземване, независимо какво приказват. Естествено, преди това ключът е променен така, че първоначалният му собственик вече няма достъп. Иначе просто цялата схема не се връзва.

Коментар

Спецпрокуратурата отрече да е конфискувала биткойни

Пък веднъж като вече разполагаш с ключ (независимо от вида му), трябва да си ненормален за да го оставиш за съвместно ползване заедно с други.
            А тези, които хвърлят пари през терасите си ненормални ли са?

Коментар

Някой има ли представа за какво се използва технологичния ресурс "впрегнат" да копае койни. Аз лично проверих няколко неща, но не намерих отговор. Предполагах следните неща:
              - за световната конспирация, това е донякъде шега;
              - за имплантиране на облачни услуги;
              - за осигуряване на ресурс за банкови услуги;
              - за инженерни изчисления - НАСА и др.
              Ако някой има идея или се е натъкнал на нещо, моля да сподели.
              Има една валута - Golem, мисля че тя събира процесорното време в нещо като разпределен суперкомпютър.
              The Golem Project creates the first global market for idle computer power.
              Аз тия идеи най ги харесвам.

Биткойн сметките са като напразно броене на аутист. Идеята е който брои по-бързо да изкопава повече нови стотинки. Нищо друго полезно не правят тия пре-скъпи копачки, дето хабят на халост колкото за голям град.

Първоначално изпратено от DeBeers
              При биткойна имаш 2 ключа, публичен и частен. Можеш да си направиш т.нар. "view only" портфейл в който зареждаш само публичния ключ и с който да си гледаш баланса, но не може да извършваш никакви операции без частния ключ. Най-вероятно полицаите са намерили това, видяли са баланса и са решили, че са намерили 200 хиляди биткойна. Изземване е да разполагаш с частния ключ и да си ги прехвърлиш на адрес под твой контрол.
              To по тая логика да взема да си направя "view only" на целия Биткойн? Инфото е публично достъпно.
              Първоначално изпратено от HuKePa
              щото много ги чувате балните с балонизираните си глави ви фърлям ей тоя линк:

https://www.facebook.com/TavidKuldVa...6055768493631/

след като го изгледате ми е интересно да споделите вие в какво сте намерили убежище за "шумата" и как смятате че ще се развият работите...

П.С. очаквам троловете дето идват да се изсерат в темата да подминат поста ми, но знае ли човек може да ме изненадат
              Aз също се чудя в какво да наливам шумата, без ирония го казвам. И като един трол ще се изсера, че няма да е в балона на безкрайно размножаващите се като амеби хиляди видове криптоси. Щом до крипто котки стигнахме - мисля че ударихме дъното.

Ей го същия Петров, на български, втората част на видеото. Предния път позна за имотния балон, сега говори за по-големи диспропорции.
              http://www.bloombergtv.bg/boom-and-b...vna-sa-nazreli
              Last edited by IvanTerziev; 09.12.2017, 14:26.
              Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

Спецпрокуратурата отрече да е конфискувала биткойни
                Какво точно следва да се разбира под "намерени" и "видяни" койни. Не трябва ли ключ за тази цел?! Пък веднъж като вече разполагаш с ключ (независимо от вида му), трябва да си ненормален за да го оставиш за съвместно ползване заедно с други.
                Може въпросът ми да е глупав, но аз като аналогов човек не се притеснявам да задавам глупави дигитални въпроси.
                При биткойна имаш 2 ключа, публичен и частен. Можеш да си направиш т.нар. "view only" портфейл в който зареждаш само публичния ключ и с който да си гледаш баланса, но не може да извършваш никакви операции без частния ключ. Най-вероятно полицаите са намерили това, видяли са баланса и са решили, че са намерили 200 хиляди биткойна. Изземване е да разполагаш с частния ключ и да си ги прехвърлиш на адрес под твой контрол.

Коментар

• Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

За нищо това е една от легендите от едно време. Изчислителната мощност отива за да се решават блоковете, за нищо друго не се ползва.
                  Аз не мисля така. Не съм запознат технологично, какво криптиране и декриптиране използва блокчейна, но за 300 милиарда долара едва ли е необходим такъв ресурс. Ейпъл управлява доста доста повече технологични транзакции.

Коментар

Някой има ли представа за какво се използва технологичния ресурс "впрегнат" да копае койни. Аз лично проверих няколко неща, но не намерих отговор. Предполагах следните неща:
                    За нищо това е една от легендите от едно време. Изчислителната мощност отива за да се решават блоковете, за нищо друго не се ползва.

Коментар

• От самото начало - че блоковете щели да бъдат изкопани 2020 година. Ти изобщо имаш ли някаква представа за нещата които пишеш? Вземи си смени ника моля те, че ще вземе някой да се обърка и да те слуша. Явно не е необходимо за да пишеш тук и юнашки го доказваш Не мога да повярвам, че дори 10 минути си отделил да прочетеш нещо за криптото, щото иначе не е възможно да пишеш такива неща. Обаче това не те спира да бълваш глупости в тази тема....

Коментар

• monopola - точно кое е лъжа, докажи че си умен за какъвто се смяташ. Тази информация за да я намериш и да си направиш сметка как стоят нещата не е необходимо да си умен.

D.Y.F-091066

Коментар

• Някой има ли представа за какво се използва технологичния ресурс "впрегнат" да копае койни. Аз лично проверих няколко неща, но не намерих отговор. Предполагах следните неща:
                          Last edited by derk; 09.12.2017, 13:41.

Коментар

• щото много ги чувате балните с балонизираните си глави ви фърлям ей тоя линк:

https://www.facebook.com/TavidKuldVa...6055768493631/

след като го изгледате ми е интересно да споделите вие в какво сте намерили убежище за "шумата" и как смятате че ще се развият работите...

П.С. очаквам троловете дето идват да се изсерат в темата да подминат поста ми, но знае ли човек може да ме изненадат
                            Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

• Спецпрокуратурата отрече да е конфискувала биткойни

Гледах тази пресконференция и съм със смесени чувства. Моето субективно усещане беше, че по лицата и на 4-та присъстващи беше написано, че са чували за койните, но не са напълно сигурни, какво точно е това. Не стана ясно, доколко и задаващите въпросите знаят повече.
                              Типично полицейска работа, крият незнанието си с тайнственост и малословие и двусмислени гримаси.

С оглед на спецификата, много е смислено да се направи опит за разясняване на съдържанието, което се влага в понятията:
                              изземване и конфискация, доколкото става дума за биткойни.
                              Фактът, че са "намерени" тези порядъково 200К койни практически нито беше категорично потвърден, нито категорично и недвусмислено отхвърлен.
                              Доста енергично само се отричаше изземване и конфискация.
                              Моля, по подготвените по темата колеги да ми помогнат да се ориентирам.
                              Какво точно следва да се разбира под "намерени" и "видяни" койни. Не трябва ли ключ за тази цел?! Пък веднъж като вече разполагаш с ключ (независимо от вида му), трябва да си ненормален за да го оставиш за съвместно ползване заедно с други.
                              Може въпросът ми да е глупав, но аз като аналогов човек не се притеснявам да задавам глупави дигитални въпроси.
                              По дела в спецпрокуратурата до този момент няма иззети биткойни. Това заяви днес на брифинг ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. За да бъде иззета криптовалута трябва да има престъпление, което се е разплащало с криптовалута. Засега такова няма. Гешев отрече информацията, че са конфискувани 200 000 биткойни на стойност 3 млрд. долара през май тази година по време на акцията в Агенция "Митници", когато хакери пробиха системата на агенцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                                Моля някой от експертите в тази тема да ми даде линкове със сорс кода на биткойн. Особенно ме интересуват първите оригинални версии и най новите версии които се ползват сега.
                                Търсих във GitHub но нищо не намерих. Само някакви празни документи със обяснения.
                                https://github.com/bitcoin/bitcoin

Коментар

Working...
                                X