Първоначално изпратено от IvanTerziev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеПазарната капитализация на криптовалутите вече е близо 500 млрд. долара
Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеXman1 - Как мислиш ако се появи Амазон койн или ибей койн няма ли да са много успешни и защо те не си емитират койни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение...
В природата блокверигата има аналог и това е ДНК молекулата. Напълно е възможно блокверигата да се превърне в нещо като ДНК за ИИ (Изкуствения Интелект). Но това за сега не е ясно... защото бъдещето става много сложно да се предвиди от днешна гледна точка, твърде много революционни технологии има в зародиш.
...
ДНК не расте до безкрай както счетоводната книга, и за разлика от блокчейн има свойството да се мултиплицира.
Ей туй ще го пусна пак.
Нищо не съм продавал, защото знам един и май двама вече дето продадаха и сега са на един уоч лист и не му дават да пътува никъде на единия, без обяснения, замразени сметки, едни ревизии, едно чудо и не се знае до кога. Минах на етериум колко можах покрай кеш форка, ама там се забави движението и не си стуваше. Ще чакам да узаконят тия неща, че аз ако не мога да пътувам за кво са ми тия кинти. Ако си купил биткойни които по чейна нагоре по някакъв начин някога са били на даркнет адреси ще си имаш много проблеми. Ако си миньор няма проблем, ама ако си купувал от определени ексчейнджи или преди 2013 всякакви могат да ти дойдат без да знаеш от къде.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеспоред мен тези независимите криптоси ги оставят, за да прокарат партината... в един момент ще им дръпнат щепсела и на дневен ред ще дойдат битдолар битюан, битевро... с много по-модерна и мощна мрежа...мечтата на матрицата.. да не се занимава с хартия и да знае всичко и всички ....
като се замисля...по-добре да съм от архива с една кесийка наполеони
Коментар
-
според мен тези независимите криптоси ги оставят, за да прокарат партината... в един момент ще им дръпнат щепсела и на дневен ред ще дойдат битдолар битюан, битевро... с много по-модерна и мощна мрежа...мечтата на матрицата.. да не се занимава с хартия и да знае всичко и всички ....
като се замисля...по-добре да съм от архива с една кесийка наполеонитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеТова съм го гледал и преди, (отново във връзка с Биткойн) може да се каже до някаква степен че е "предвиждане", но по онова време най вероятно е достигнало до 0.1% от хората и много по-малко са разбрали изобщо какво има в предвид.
Но дори Милтън Фрийдман едва ли е можел да си представи, че този "дигитален кеш" ще се търгува на Чикагската борса.
Друго е да кажеш, че (2) в бъдеще парите ще са кухи жетончета.
Фрийдман е казал първото (1) и то ще стане факт ако централните банки пуснат свой блокчен кеш. Но второто (2) не го е казал. И щеше да е малко странно ако го беше казал, за човек който е много наясно как функционират парите.
Предполагам, че Фрийдмън щеше да се изсмее ако някой му беше казал, че кешът ще се "търгува", защото това реално го прави некеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение...
Аз си спомням много добре скептицизма на хората, относно Интернет по онова време. Повечето хора тогава не искаха изобщо да чуят за Интернет... днес не можеш да ги накараш да си свалят очите от Фейсбук. (Разбира се говоря за средно статистически хора) По същия начин сега отричат криптовалутите и твърдят, че ще им "мине модата" или ще се "спука балона", като правят някакви асоциации с дот.ком балона, без да си дават сметка че историята никога не се повтаря на 100%.На базата на сегашното „производство“ изчисленията на Digiconomist, чиято основна тема са дигиталните валути, показват, че за поддръжката на биткойн манията са необходими малко над 32 тераватчаса електроенергия годишно.
Скокът само за месец е забележителен – на 11 ноември средногодишните нужди от електричество за производството на биткойн бяха 26,7 тераватчаса.
За сравнение, двата блока на АЕЦ "Козлодуй" произвеждат малко над 14 тераватчаса годишно. Оперативните данни на централата за първите 11 месеца на годината например показват, че пети блок е произвел 6,9 тераватчаса, а шести – 7,05 тераватчаса.
Прочети още на: https://www.dnes.bg/technology/2017/...ikata.361995,2
Цялата система ще се промени, човек с крипто и беден, няма да могат да се сложат в едно изречение. Този път "бедността", наистина ще бъде избор, да имаш крипто или да нямаш крипто, това ще е разликата между богатите и бедните, нищо друго. Няма да има значение кой колко произвежда и тн. защото този който има крипто ще може да си купи всичко, а другите ще бачкат "за без пари"... и ще хейтятLast edited by IvanTerziev; 12.12.2017, 12:48.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеЦялата система ще се промени, човек с крипто и беден, няма да могат да се сложат в едно изречение. Този път "бедността", наистина ще бъде избор, да имаш крипто или да нямаш крипто, това ще е разликата между богатите и бедните, нищо друго. Няма да има значение кой колко произвежда и тн. защото този който има крипто ще може да си купи всичко, а другите ще бачкат "за без пари"... и ще хейтят (междувременно). Единствено е въпрос на време... явно в Америка има някакво "осъзнаване" и затова предпочетоха по някакъв начин да го регулират, вместо да го забраняват като в Китай.
Биткойн отразява мечтата да ставаш все по-богат без нищо да правиш и без да поемаш риск. Втората част - без да поемаш риск - може да стане реалност в един въображаем свят, в който има само биткойн.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
Абсолютно верно прозрение!!!
Жив да си проф. Каро!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Аз мисля: правилно си харесах Лайткойнченцето - от началото ми се видя подценено и още е - чисто логически и математически - ако Биткойнът стане 20 Б, то Лайткойнът трябва да е 5 Б. Затова - мисля - това е само началото на якото Яхо-о-о-о-о-о-о.
Абсолютно верно прозрение!!!
Поради липсата на каквито и да е други икономически, финансови и изобщо обменни зависимости, между всякакви койни, все пак трябва да има някаква математическа/логическа функция, която да ги държи в двойки!
Жив да си проф. Каро!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hammer Разгледай мнение
Виждам го на около 26 000 и после корекция - 20К не го виждам като бариера. Честито на всеки взел лайткойни преди да се изстреля със 100 % за последните два дни. Общо взето като наблюдавам какво стана с dash, cardano, stellar, iota, nem, einsteinium, litecoin и т.н. мисля, че се задават много добри дни за алт. койните. Ако някой е изпуснал тези влакове да не се притеснява, защото се задават нови. Не е препоръка, а само мнението ми за цената на биткойн и на алт. монетите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Биткойнът – предизвикателство за енергетиката!
Прочети още на: https://www.dnes.bg/technology/2017/...etikata.361995
Разни интересни, обобщаващи числа, пък за верността им да кажат знаещите.
Коментар
Коментар