IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

О не! Шокиран съм, това не е възможно, та това е изменение в цената от почти 0.8%, такова нещо не е възможно да се случи за каквото и да било търгувано на борса......
    И аз съм изумен от това, което казваш.

По-рано вчера беше на 19 800. Я сметни сега с колко процента падна до 18 200. И това нещо претендира да е валута.

Интересно ми е също, един магазинер защо трябва да приема койни, ако за една минута парите му могат да станат с 1% по-малко. Или може би ще надуе цените за платците в койни с 2-3%, за всеки случай?

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Като го писах, биткойн беше на 18 200.

И всъщност в рамките на 1 минута се срина от 18 350 на 18 200.
      О не! Шокиран съм, това не е възможно, та това е изменение в цената от почти 0.8%, такова нещо не е възможно да се случи за каквото и да било търгувано на борса......

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        Ценен съвет ,...благодаря ...
        Но не пада м... му ...А сега като скочи да купуваме ли ?
        Мисля, че е ясно на всички (дори и да са визионери), че ако има критична маса на сел офф, хората ще продават просто защото цената пада. Т.е. нещата ще се обърнат. Ще влезем в един друг feedback loop за надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение

Абе не е баш така. На десетки борсички може да се регистрираш като Джон Доу и да си пълен анонимник. Само по-сериозните вземат присърце стандартите за KYC и AML - искат копие от документи, извлечения от банка, потвърждават банковата сметка едва след превод от нея към тях и т.н.
          Хм, не знаех, благодаря!
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Като го писах, биткойн беше на 18 200.

И всъщност в рамките на 1 минута се срина от 18 350 на 18 200.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
              Борсите и сега искат лични данни. Портфейлите са анонимни, системата е така направена. Излизаш на светло чак като искаш да обръщаш в кеш.
              Нещо не разбрах смисъла на тая новина. И сега е така.
              Абе не е баш така. На десетки борсички може да се регистрираш като Джон Доу и да си пълен анонимник. Само по-сериозните вземат присърце стандартите за KYC и AML - искат копие от документи, извлечения от банка, потвърждават банковата сметка едва след превод от нея към тях и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                Това даваш ли да си го сложа в подписа?
                Щом ти харесва давай

Коментар

Утре като се събудите ако Койна е под 17 500 - продавайте.

Само визионерите могат да държат и да се запасяват с още.
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Това не е възпрепятстване.

Това е мярка против пране на пари. Ти може да си търгуваш колкото искаш, но като решиш да обръщаш в пари (долари/евро) да купиш в случая на терористите бомби - да проверят кой е човека, който прибира кеша.

Това е така поне от няколко години, включително и в България. И това по никакъв начин няма да повлия на цената на биткоина.
                    За последното изречение съм съгласен. Цената на биткойн се влияе от нещо, но кое е това нещо аз лично не знам. Каквото и да е, със сигурност не е свързано със статуса на биткойн като валута. Доколкото останалото, тепърва ще регулират крптовалутите, и изказването ми беше не толкова за тази конкретна новина, колкото за отношението на феновете на биткойн към евентуални бъдещи регулации и държавна намеса, а именно пълната им увереност, че са недосегаеми от всякакви такива досадни работи.
                    Last edited by Abnell; 18.12.2017, 15:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Или балъците. Но това ще се разбере по-късно.

То се е разбрало

https://www.youtube.com/watch?v=nRItzSX0aCM
                      Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Не разбра ли вече, че ако възпрепятстват биткойн, ще се търгува на черно и цената му ще скочи? Ако пък не го възпрепятстват, всички ще имат лесен достъп и цената му пак ще скочи. Изобщо няма вариант да не скочи.
                        Това даваш ли да си го сложа в подписа?

Коментар

Утре като се събудите ако Койна е под 17 500 - продавайте.

Само визионерите могат да държат и да се запасяват с още.
                          Или балъците. Но това ще се разбере по-късно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Не разбра ли вече, че ако възпрепятстват биткойн, ще се търгува на черно и цената му ще скочи? Ако пък не го възпрепятстват, всички ще имат лесен достъп и цената му пак ще скочи. Изобщо няма вариант да не скочи.
                            Това не е възпрепятстване.

Това е мярка против пране на пари. Ти може да си търгуваш колкото искаш, но като решиш да обръщаш в пари (долари/евро) да купиш в случая на терористите бомби - да проверят кой е човека, който прибира кеша.

Това е така поне от няколко години, включително и в България. И това по никакъв начин няма да повлия на цената на биткоина.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                              "...В петък Европейският съюз и европарламентът се договориха за по-строги правила за избягване прането на пари и финансирането на тероризъм през платформи за криптовалути. Част от тях забраняват анонимните транзакции на такива платформи. Собствениците на такива сайтове за обмяна ще трябва да идентифицират потребителите си.

Съгласно процедурите на ЕС тази договореност предстои да бъде формално одобрена от 28-те държави и от евродепутатите, след което в рамките на 18 месеца трябва да бъде въведена в националното законодателство на страните членки....."

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                "...В петък Европейският съюз и европарламентът се договориха ...
                                Борсите и сега искат лични данни. Портфейлите са анонимни, системата е така направена. Излизаш на светло чак като искаш да обръщаш в кеш.
                                Нещо не разбрах смисъла на тая новина. И сега е така.

Коментар

Working...
                                X