IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Много е пожелателно. Интернетът вместо да децентрализира създаде мега посредници и gate keepers. Точно обратното на предвижданията на визионерите от 90-те. Тогава и аз бях от тези визионери. Особено по отношение на директната демокрация.

    Амазон е мега посредник. И за това има такава пазарна капитализация.

    Нямаш ясна идея защо една система за проследяване на автентичността ще измести Амазон. Самият блокчейн предполага, че има много посредници. Ако купуваш директно не ти трябва блокчейн и проследяване на автентичността.

    Амазон дава относително равни възможности на всички производители до световния пазар... това при един обикновен магазин или мол не е възможно. Амазон е по-децентрализиран от всичко правено преди това. При класическите големи вериги магазини, ако не си "от избраните марки" си буквално "пътник"... на всичко отгоре трябва като производител да лобираш да даваш подкупи и тн. докато до Амазон на практика всеки има достъп. От там нататък си зависи от самия производител и/или търговец, дали ще е успешен, а не от това на кого е "бутнал" по-голям подкуп, за да го пуснат да продава.

    При блокчейн няма посредници, не знам къде ги видя тези посредници... миньорите и дивелопърите не са посредници, те просто поддържат инфраструктурата.

    Блокверигата позволява "тотална децентрализация"... т.е. хората вече няма да работят за корпорации, а за т.нар. ДАО (Децентрализирана автономна организация). В момента такива ДАО съществуват, но само относно самите блоквериги, на практика почти всички блоквериги са повече или помалко някаква относително примитивна ДАО. Според мен първият ДАО е иммено Биткойн, а основната му дейност е токен за разплащания. Разбира се самото понятие ДАО става известно покрай Етериум, но това няма значение.


    П.С. Всъщност като се замисля, самият Интернет също е вид примитивно ДАО (но можеби без А-то, защото не е автономен).
    Last edited by Xman1; 19.12.2017, 10:59.

    Коментар


    • Здравейте, извинете ме за може би глупавия въпрос, но от къде най-сигурно може да се купят криптовалути- Рипъл, Етериум и др. от по-малките ?
      Благодаря ви предварително.

      Коментар



      • мисля, че има шанс да се появи новата категория ВИРТУАЛНИ МИЛИОНЕРИ/МИЛИАРДЕРИ//ТРИЛИОНЕРИ.
        препоръка е

        Коментар


        • Добро утро!
          Cardano $0.57 (2850% за 2 месеца)

          Приятен ден

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


            Едва ли мога да кажа стъпка по стъпка, как ще се случат нещата, но в момента в Амазон например, можеш да си купиш стоки директно от производител. Представи си го сега, Амазон децентрализиран и да можеш да си купуваш нещата с криптовалута. Амазон е нещо като "междинна стъпка" към бъдещето. Разбира се те и сега могат да го направят в Амазон да може да се купува с криптовалута, но политиците не са съгласни. Според мен именно това несъгласие ще доведе постепенно до проблеми и вместо да имаме плавен преход, ще имаме това което имаме в момента, всичко ще се смени за 1 година, може и по бързо, зависи колко е "нараснало налягането в тенджерата". Ако не беше "забраната" в Китай, за борсите, аз лично много се съмнявам, че цената на Биткойн щеше да достигне тези нива. Ако не беше упорството на регулаторите в САЩ, за Биткойн ETF, цената щеше да е много по-надолу, хората нямаше да се чувстват като "вече изпуснали влака"... а това е най страшното усещане... не стига, че си изпуснал влака, ами и политиците се "грижат" за теб, като ти казват, че тоя влак не отива за никъде... и като не отива за никъде... тогава защо продължаваш да имаш усещането, че си го изпуснал?! Политиците не си дават сметка какви глупости творят в момента... за съжаление, явно вече няма нормални експерти в нито една област и всеки е зависим от нещо или от някого, което го прави напълно сляп за всякаква промяна... и вижда всяка промяна като някакво "голямо зло".

            Нещата можеха да се направят и по-добре... но политиците ще продължават да си политиканстват, те просто явно са загубили всякаква връзка с реалноста и си живеят в някакъв измислен свят... но иначе според същите тия хора... криптовалутите били виртуални... жалка история.

            Има между другото още много неща, които могат да се кажат за криптовалутите, но за съжаление този форум, а и хората по принцип, не са на ниво да ги разберат. Всъщност много са малко тези които изобщо проумяват какво се случва. Повечето си мислят, че това в момента е просто супер спекулация, ще му мине модата след една година и всичко ще изчезне. Трябва да ги разочаровам... истината е че криптовалутите ще ни надживеят, не е задължително да са точно тези в момента, но дори "оригиналният" Биткойн спокойно ще ни надживее. (просто може да не е на 1-во място дотогава). Понеже, често ги сравняват с лалетата, може ли някой да каже, колко може да оцелее едно лале и колко една криптовалута, ако приемем, че някой все пак се грижи за тях и поема еднакви грижи и за двете. Между другото разсъждението над това нещо може да отвори буквално "нови хоризонти" пред един мислещ човек.
            Много е пожелателно. Интернетът вместо да децентрализира създаде мега посредници и gate keepers. Точно обратното на предвижданията на визионерите от 90-те. Тогава и аз бях от тези визионери. Особено по отношение на директната демокрация.

            Амазон е мега посредник. И за това има такава пазарна капитализация.

            Нямаш ясна идея защо една система за проследяване на автентичността ще измести Амазон. Самият блокчейн предполага, че има много посредници. Ако купуваш директно не ти трябва блокчейн и проследяване на автентичността.

            Коментар


            • Има резон фрости......единственото условие е никога да не поискваш да осребриш "инвестицията" си в койни.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                Кой е предполагал преди само 1 година??? Ако продължаваме със същия темп до следващата Нова Година Крипто са заменили фиатните пари!!!
                Започвам да се чудя, дали биткойна няма да замени цялата досегашна финансова система! За какво му е на някой да се мъчи да рискува с акции, за някакви мижави 15% на година, след като биткойна предлага по 150% месечна доходност. Сега като се замисля, за какво му е на някой изобщо да ходи на работа и да се осигурява за пенсия при смешната доходност на пенсионните фондове 3-4% на година, след като тази крипто-щуротия предлага доходност по 1500~2000% годишно.
                Вече няма смисъл да работим, биткойна обещава да бъде перфектният финансов мултипликатор, каквото вложиш в биткойни, след 2 месеца го получаваш в троен размер, а след една година в двайсеторен! До сега никой финансов инструмент не е предлагал такова нещо!
                Пичове, дайте да направим предложение на ония в парламента, да обърнат всички данъчни приходи от текущата година в койни, всички активи на пенсионните фондове също да се обърнат в койни и при тази колосална доходност, след една-две години може би българите ще станем по-богати от
                германци и швейцарци взети заедно. Сега е моментът да измислите как българите да станем неземно богати от крипто.
                Мнението ми не е никаква препоръка за покупко-продажба на виртуални крипто измишльотини.
                Click image for larger version

Name:	Untitled_cr.jpg
Views:	1
Size:	71.7 КБ
ID:	3276755

                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                Коментар



                • Интересното в момента е, че хейтърите предвиждаха Биткойн-а да "изяде" алт. монетите и после да се "спихне", но гледам нещо прогнозата им издиша от всякъде.

                  Според мен нормалното съотношение Биткойн алт.монети трябва да е някъде 30 на 70... което означава, че в средносрочен план алт. монетите трябва да вземат още от дела на Биткойн.

                  Това разбира се ако Биткойн не тръгне отново мощно нагоре, при което ще получи дежурната подкрепа от всички крипто-фенове и алт. монетите съответно ще слязат надолу.
                  Last edited by Xman1; 19.12.2017, 09:06.

                  Коментар


                  • добро утро крипто милионери.
                    спахте ли добре?
                    аз не спя като хората. напълнил съм дюшека с пачки.
                    на пачките лесно се спи, но ластиците ми разказват играта.
                    препоръка е

                    Коментар


                    • Една интересна новина от вчера:
                      Bitcoin Creator Satoshi Nakamoto is Among the 50 Richest People
                      https://www.ccn.com/bitcoin-creator-...ichest-people/
                      Днес в топ 50, след година, две в топ 10, а после кой знае може и Number One!!!
                      remember remember the fifth of november

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                        Добри Ютро!!!
                        630В $ Пазарна Капитализация!!!
                        https://imgur.com/oas9L2i
                        Кой е предполагал преди само 1 година??? Ако продължаваме със същия темп до следващата Нова Година Крипто са заменили фиатните пари!!!
                        Искрено се надявам да набъбне поне до няколко трилиона преди да изтрие... Само така ще ми се развържат порядъчно ръцете.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                          Добри Ютро!!!
                          630В $ Пазарна Капитализация!!!
                          https://imgur.com/oas9L2i
                          Кой е предполагал преди само 1 година??? Ако продължаваме със същия темп до следващата Нова Година Крипто са заменили фиатните пари!!!


                          Едва ли ще се случи толкова бързо... но знам ли... Бих предпочел да има корекция някъде около 20 000$, за да се отърсим от меките ръчички и спекулантите, че вдигат прекалено много шум.

                          Иначе аз мисля, че до няколко години пазарната капитализация на криптовалутите, ще е в трилиони, някъде по това време ще се появят и първите крипто-тилионери... първите такива в историята на света.

                          При всички положения ни чакат интересни времена. Криптовалутите ще имат много по-голям ефект върху живота на хората отколкото Интернет. Който не го вижда това, просто си е затворил очите.

                          Коментар


                          • Добри Ютро!!!
                            630В $ Пазарна Капитализация!!!
                            https://imgur.com/oas9L2i
                            Кой е предполагал преди само 1 година??? Ако продължаваме със същия темп до следващата Нова Година Крипто са заменили фиатните пари!!!
                            remember remember the fifth of november

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Как точно си представяш, че един производител на кафе в малко селище в Бразилия ще продаде директно 500 гр кафе на българин от Сопот? Кафето няма как да стане електронно и да влезе в блокчейн.

                              Иначе българинът и бразилецът и сега могат да се намерят един друг в интернет, но не купуват и продават директно.

                              Тази работа дори с музиката не сработи (както много хора си представяха в зората на интернета), въпреки че там продуктът може да се дигитализира. Аз имам абонамент за Спотифай.

                              Едва ли мога да кажа стъпка по стъпка, как ще се случат нещата, но в момента в Амазон например, можеш да си купиш стоки директно от производител. Представи си го сега, Амазон децентрализиран и да можеш да си купуваш нещата с криптовалута. Амазон е нещо като "междинна стъпка" към бъдещето. Разбира се те и сега могат да го направят в Амазон да може да се купува с криптовалута, но политиците не са съгласни. Според мен именно това несъгласие ще доведе постепенно до проблеми и вместо да имаме плавен преход, ще имаме това което имаме в момента, всичко ще се смени за 1 година, може и по бързо, зависи колко е "нараснало налягането в тенджерата". Ако не беше "забраната" в Китай, за борсите, аз лично много се съмнявам, че цената на Биткойн щеше да достигне тези нива. Ако не беше упорството на регулаторите в САЩ, за Биткойн ETF, цената щеше да е много по-надолу, хората нямаше да се чувстват като "вече изпуснали влака"... а това е най страшното усещане... не стига, че си изпуснал влака, ами и политиците се "грижат" за теб, като ти казват, че тоя влак не отива за никъде... и като не отива за никъде... тогава защо продължаваш да имаш усещането, че си го изпуснал?! Политиците не си дават сметка какви глупости творят в момента... за съжаление, явно вече няма нормални експерти в нито една област и всеки е зависим от нещо или от някого, което го прави напълно сляп за всякаква промяна... и вижда всяка промяна като някакво "голямо зло".

                              Нещата можеха да се направят и по-добре... но политиците ще продължават да си политиканстват, те просто явно са загубили всякаква връзка с реалноста и си живеят в някакъв измислен свят... но иначе според същите тия хора... криптовалутите били виртуални... жалка история.

                              Има между другото още много неща, които могат да се кажат за криптовалутите, но за съжаление този форум, а и хората по принцип, не са на ниво да ги разберат. Всъщност много са малко тези които изобщо проумяват какво се случва. Повечето си мислят, че това в момента е просто супер спекулация, ще му мине модата след една година и всичко ще изчезне. Трябва да ги разочаровам... истината е че криптовалутите ще ни надживеят, не е задължително да са точно тези в момента, но дори "оригиналният" Биткойн спокойно ще ни надживее. (просто може да не е на 1-во място дотогава). Понеже, често ги сравняват с лалетата, може ли някой да каже, колко може да оцелее едно лале и колко една криптовалута, ако приемем, че някой все пак се грижи за тях и поема еднакви грижи и за двете. Между другото разсъждението над това нещо може да отвори буквално "нови хоризонти" пред един мислещ човек.
                              Last edited by Xman1; 19.12.2017, 04:18.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                                Има голяма вероятност идеята на IBM да се осъществява паралелно до някое време. Но там има малък проблем, няма как системата да е едновременно централизирана и децентрализирана... т.е. пътят по който ще се върви ще бъде един... т.е. няма да има Walmart, а производителите на зеленчуци, директно ще си търгуват с купувачите, те ще знаят всяка краставица и всеки домат къде са отгледани и по какъв начин. Разбира се тук давам за пример конкретния случай, а нещата ще са общи, това ще важи за всяко производство и търговия, дори държавата ще се управлява по този начин. Разбира се ще има експерти тук там, но няма да има посредници. Блокверигата замества всички посредници и тя става "посредника"... нещо като "супер-посредник". Вместо да има търговци, политици, банкери и тн. ще има блоквериги... първоначално, а след това най вероятно ще стане една блокверига... супер-блокверига, която ще извършва цялата тази работа 100 000 пъти по ефективно отколкото в момента. Експертите също, ще са до някое време, след това ще има експертни системи с изкуствен интелект и те вече ще вземат, голяма част от решенията.

                                Мисля, че до средата на 21-ви век, технологиите ще се ускорят до такава, степен, че политиците, ще са неспособни да вземат адекватни решения, тогава най вероятно, те ще бъдат заместени от експертите в дадената област. Законовата ни база също, ще се превърне в проблем, защото тия закони са писани по времето на Римската Империя, (после само са доработвани), а ние технологично сме почти на ниво космическа цивилизация. Дори в момента политиците, започват да стават неадекватни и повече вредят, отколкото да помагат. (те просто не знаят какво друго да правят, освен всичко да си върви "по старо му")


                                Трябва да се правят големи реформи, но никой няма да има политическата воля да ги приложи... което означава, че реформите, ще се случат паралелно... и старата система, ще се разпадне по някое време. Нищо такова в историята не се е случвало, затова ми е трудно да определя, какъв ще е наблюдаемия ефект.

                                Например това което се случва в момента с криптовалутите, е само видимата страна... но има и една невидима трансформация и тя е в мисленето на хората.
                                Как точно си представяш, че един производител на кафе в малко селище в Бразилия ще продаде директно 500 гр кафе на българин от Сопот? Кафето няма как да стане електронно и да влезе в блокчейн.

                                Иначе българинът и бразилецът и сега могат да се намерят един друг в интернет, но не купуват и продават директно.

                                Тази работа дори с музиката не сработи (както много хора си представяха в зората на интернета), въпреки че там продуктът може да се дигитализира. Аз имам абонамент за Спотифай.

                                Коментар

                                Working...
                                X