IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение

Сега по-весело ли стана
    Е, поне не е скучно.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ай да дропва, че голяма скука.
      Сега по-весело ли стана

Коментар

Смешно е това. Заради някви мижави продажби на Биткойн (не е сигурно дали не е фейк) на стойност 350 млн и фалит на някъф китайски строител, цената пада с 10% само за минути. Според мен всичко това е активно мероприятиe, с цел последно обиране на тея дет незнаят какво държат, което в крайна сметка е полезно за пазара.
        Лично за мен, който съм виждал далеч по лоши новини и впоследствие сривове с 50% (помните ли 12 ти март 2020 та?) само за няколко часа, тези новини не би трябвало да предизвикат повече от 300-500$ спад. Има нещо гнило в тая сеч и скоро ще излезе наяве. Дотогава HOOOODLLL.
        Вече го казах. Големите не обичат, да купуват скъпо. А най-големите, купуват още по-евтино. Блек Рок.
        Как е продал БТЦ, Мъск? Ако беше, чрез борса щеше да излезе. Явно е извънборсово. На пряк купувач.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Bitcoin: Причини за спада на 17 срещу 18 август 2023

Нощта на 17 срещу 18 август беше особено бурна на пазара на криптовалути, като разликата между най-високите точки на биткойн за деня (съответно около 28 500 и 25 500 долара) беше почти 10%.

Въпреки че е трудно да се определят със сигурност всички фактори, които стоят зад тази корекция, две събития изглежда са в центъра на тази реакция.

Голяма част от обезценяването изглежда се е случило малко след като се появи новината за обявяването в несъстоятелност на голямата китайска компания за недвижими имоти Evergrande. Пазарите сякаш предвидиха потенциалните последици от тежкото положение на Evergrande, което накара голям брой инвеститори да мобилизират ликвидните си средства. Това в крайна сметка ги накара да ликвидират част от своите високоволатилни активи, като например биткойн.

Засилването на този спад произтича и от спекулациите около продажбата на притежаваните от Tesla и SpaceX биткойни ($BTC). Тези твърдения, изказани от Wall Street Journal, са в съответствие с предишните действия на техния лидер Елон Мъск. Всъщност през второто тримесечие на 2022 г. Tesla вече е продала 75% от своите притежания на Bitcoin ($BTC) поради несигурност относно пазарните условия и ситуацията с производството в Китай.

"Причината, поради която продадохме част от нашите биткойни, беше, че не знаехме кога ще приключат ограниченията в Китай заради Ковида-19. Ето защо за нас беше от решаващо значение да увеличим максимално паричната си позиция предвид несигурността, свързана с ограниченията по отношение на Covid-19 в Китай."

Тъй като Биткойн е основният барометър на пазара, всички останали криптовалути веднага претърпяха корекция, в резултат на което общата капитализация на пазара на криптовалути спадна с повече от 65 млрд. долара в рамките на няколко минути. Този спад беше подчертан от поредица от масирани продажби на фючърсния пазар, което доведе до загуба, оценявана на 1 млрд. щатски долара.

Въпреки това, въпреки този сериозен спад, много играчи изглежда коригираха позициите си и се препозиционираха. Пазарът вече възстанови капитализацията си с 26 млрд. щатски долара.
          Смешно е това. Заради някви мижави продажби на Биткойн (не е сигурно дали не е фейк) на стойност 350 млн и фалит на някъф китайски строител, цената пада с 10% само за минути. Според мен всичко това е активно мероприятиe, с цел последно обиране на тея дет незнаят какво държат, което в крайна сметка е полезно за пазара.
          Лично за мен, който съм виждал далеч по лоши новини и впоследствие сривове с 50% (помните ли 12 ти март 2020 та?) само за няколко часа, тези новини не би трябвало да предизвикат повече от 300-500$ спад. Има нещо гнило в тая сеч и скоро ще излезе наяве. Дотогава HOOOODLLL.
          Last edited by better; 18.08.2023, 22:02.

Коментар

• Bitcoin: Причини за спада на 17 срещу 18 август 2023

Нощта на 17 срещу 18 август беше особено бурна на пазара на криптовалути, като разликата между най-високите точки на биткойн за деня (съответно около 28 500 и 25 500 долара) беше почти 10%.

Въпреки че е трудно да се определят със сигурност всички фактори, които стоят зад тази корекция, две събития изглежда са в центъра на тази реакция.

Голяма част от обезценяването изглежда се е случило малко след като се появи новината за обявяването в несъстоятелност на голямата китайска компания за недвижими имоти Evergrande. Пазарите сякаш предвидиха потенциалните последици от тежкото положение на Evergrande, което накара голям брой инвеститори да мобилизират ликвидните си средства. Това в крайна сметка ги накара да ликвидират част от своите високоволатилни активи, като например биткойн.

Засилването на този спад произтича и от спекулациите около продажбата на притежаваните от Tesla и SpaceX биткойни ($BTC). Тези твърдения, изказани от Wall Street Journal, са в съответствие с предишните действия на техния лидер Елон Мъск. Всъщност през второто тримесечие на 2022 г. Tesla вече е продала 75% от своите притежания на Bitcoin ($BTC) поради несигурност относно пазарните условия и ситуацията с производството в Китай.

"Причината, поради която продадохме част от нашите биткойни, беше, че не знаехме кога ще приключат ограниченията в Китай заради Ковида-19. Ето защо за нас беше от решаващо значение да увеличим максимално паричната си позиция предвид несигурността, свързана с ограниченията по отношение на Covid-19 в Китай."

Тъй като Биткойн е основният барометър на пазара, всички останали криптовалути веднага претърпяха корекция, в резултат на което общата капитализация на пазара на криптовалути спадна с повече от 65 млрд. долара в рамките на няколко минути. Този спад беше подчертан от поредица от масирани продажби на фючърсния пазар, което доведе до загуба, оценявана на 1 млрд. щатски долара.

Въпреки това, въпреки този сериозен спад, много играчи изглежда коригираха позициите си и се препозиционираха. Пазарът вече възстанови капитализацията си с 26 млрд. щатски долара.
            Last edited by barbaron; 18.08.2023, 20:38.

Коментар

• Ретест на 27500 (200 MWA)?

Коментар

• То взе, че се върна.

Click image for larger version

Name:	bitcoin-price9.jpg
Views:	1
Size:	24.0 КБ
ID:	4104492

Коментар

Имам страшна дилема. Лично бих влязал лонг на биткойн с таргет 40к, ама в същия момент съм за лонг и на DXY. А двете някакси не стоят заедно на една маса...

Коментар

• Абе за Биткойн ако може да говорите, поне така косвено ако не пряко.
                    Знам, че много изяжда от другите инвестиционни класове и ще продължи да изяжда поне в следващите няколко години, ама все пак темата е за него.
                    Last edited by Top Gun Maverick; 03.08.2023, 20:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение

Аз очаквам да дропне скоро (до месец) до около 22-24к

Коментар

• Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнение
                        Дано да откара така в покой до ноември, че тогава ще имам някой лев да вкарам още. Защото после като рипне...
                        Аз очаквам да дропне скоро (до месец) до около 22-24к

Коментар

• Дано да откара така в покой до ноември, че тогава ще имам някой лев да вкарам още. Защото после като рипне...

Коментар

• Колеги ква е тая скука бре. Пак ли умре тоя кон?

Коментар

• Здравейте, на всички!
                              Аз съм нов тук, така ,че… надявам се да не сте груби

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Остави ,тия с 3 клика ти продават всичко ни име искат нито каквито и да е данни ,пълен шит както казваш днес ги има утре ги няма
                                Бегай с 200 от тез, не че и другите са цвете де, въпреки, че искат майка си и баща си за верификации.

Коментар

Working...
                                X