Първоначално изпратено от Money
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
-
А сега точно става срив, защото 10 000 е “психологическа” граница.
Според мене биткойн се манипулира нагоре от “стратегически” “инвеститори”. Това и Xman го беше намекнал.
Но тези твърди ръчички неизбежно омекват като реализират достатъчно голяма загуба. Според мене те са се набутали доста яко в опитите да поддържат цената над 10 000. А това, че нямаше да им се получи беше ясно, стига да имаш малко трезва мисъл. Но при биткойнерите трезвата мисъл е кът.
Коментар
-
Това че крипто е нищо (имам предвид като “валута” и нямам нищо против самата технология) е най-важният фактор за ценообразуването на биткойн. Всичко е чиста психология и като се качва хората хората купуват само защото очакват друг да даде повече по-късно. Като пада хората гледат да продадат преди да е паднало още повече.
При криптото няма начин да се каже кога цената е толкова ниска, че става очевидно евтин и трябва да се купи. За разлика примерно от акциите или облигациите.
Дори “производствената” цена е малко ала-бала като фактор. Ако интересът към биткойн спадне, и производсвената цена ще падне, ако правилно съм разбрал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнениеИмам едно питане към песимиститеЗащо смятате, че в момента пада и защо смятате, че този спад ще продължи до 8000/5000/2000/0? Ама конкретно питам, тоест не да ми казвате, че криптото е нищо, а някакъв аргумент за сегашната ситуация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнениеНикога не казвай никога! Има съвсем очевиден наклон на юг, и това само за месец.
Създателят на Лайткойн разкеши всичко, шефа на bitcoin.org се отърва от портфейла си, Возняк и той ги разкара. Баси изродите, уцелиха върха и разкешиха! На такива благородно бича еваларка, аз го не мога това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнениеВчера пък феисбук взел, че променил правилата за реклами и конкретно е цитирал крипто и ICOта като порочни практики с обещания за печалбиТова сега негативна новина ли е или позитивна? Аз смятам, че това е добре, защото има наистина прекалено много скам в цялата работа и трябва да почне да се чисти. Пазара не реагира яростно, но пък етера си дърпа нагоре.
А за машината - както писах - купих си новата машина на Битмеин в първия възможен момент. При мен си е и работи. В момента цените на тая машина са над два пъти по-високи отколкото съм платил аз. Да я продавам ли
Коментар
-
[QUOTE=Xman1;n3291768]Аз мисля че "професорите" тук, които казват, че Биткойн няма бъдеще, не си дават сметка колко много се опростяват всякакви разплащателни системи и осчетоводяването на транзакциите. На практика цялата финансова система може да бъде на 100% автоматизирана и сигурна, нещо за което в момента се дават милиарди долари, ще е почти безплатно.
Това че в момента се е появил спекулант, който натиска цената на Биткойн надолу, няма никакво значение. Този същият спекулант ще отиде утре и при Гугъл и при Амазон и при златото дори и ще прави същото нещо... това ще понижи ли стойноста им до 0.
Не се заблуждавайте от тези временни движения. Технологията струва много повече от това на което е оценена в момента. Същото между другото се отнася и за Интернет... дори за самият Интернет още не сте видели и 1/100 от възможностите му. Тепърва ще гледаме нарстването на технологичните гиганти, които ще станат супер-гиганти. Тепърва Гугъл, Амазон и другите технологични гиганти ще чупят нови рекорди и една евентуална криза само ще ги забави, но няма да ги спре.
Ако има видеокарта, може да и вземе почти 100% отгоре веднага. Има геймъри които си продадоха старите видеокарти на цени като за нови. (дори отгоре, за някои модели) [/QU
здравеѝте,ами биткоѝна е първата изплувала крипто и ще отмине модата си,има други крипто кадето имат потенциал всички гледат биткоѝна....изпия си песента още малко и ..... например за lihtkoin влиза някакав код нов от които няма да има нужда от копаене вече.... но следете,yota ,ethereum и др които ще надминат битко..... не се средоточаваѝте във една точка както го правят само българите .... и другото много платформи затвориха вече вписванията си пълни са отказват нови ....Знаете ли го?Last edited by dealerbest; 01.02.2018, 16:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗареди се с либертарианска идеология и от там всичко ще си дойде на мястото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение...
Наскоро една позната каза,че тяхна фирма ще прави ICO щях да падна от смях куцо и сакато започна да прави токени,монети просто всеки търси бързото забогатяване а нямат и грам познание от това, така че нз Иван защо не действа с негова монета.
...
Другия вариант е да свириш на тънката струна и да омайваш такива като Xman и Маринеца с ДНК-та, парадигми, как щели да свършат и прогнозиране на стомана след 5 години. Чак и изкуствен интелект съм чувал да живее по копачките, дето задкулисно управлявал битието ни. Ама и там наивниците взеха да се свършват. Малко или много на тоя пазар са хора с излишни пари, и не е като да прелъжеш бабичка да си хвърли парите от балкона.
Всъщност имало ли е случай в историята някакъв "актив" да се срине близо 4 пъти за месец и нещо, като Рипълите например?Last edited by IvanTerziev; 01.02.2018, 13:08.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Баце, и аз да отговоряНяма да продам машината. Не ме блазни в момента да взема парите по две. Аз съвсем откровенно вярвам, че криптото ще го бъде. Да не говорим, че от самото начало допускам момент в които копането ще е неизгодно и няма да си изкарва тока и си формирам резерв за плащане на ток точно в такива периоди. Защото ако изляза прав и криптото има бъдеще, то след подобен период ще бъда напред с много проценти. Ако сгреша съм си сложил граница на това колко време ще плащам ток с въпросния резерв преди да спра. В моя план от самото начало съм си заложил продажба на част от изкопаното, именно за да си плащам тока, данъците и да имам резерв. Така че продавам постоянно. Другото си го пазя в крипто, защото както казах - вярвам в бъдещето му. Ако сгреша, то ще съм загубил, но сравнително прогнозируемо количество пари, ако не сгреша ще съм спечелил много. В крайна смекта ти си песимист за криптото и виждаш загуба, аз вярвам имам право да съм оптимист и да виждам възможност за печалба
Но и не съм спекулант, опитвам се да си направя устойчив план за поне 2-3 години, а не да изкарам бързо едни пари от препродажба на машини или крипто. Смятам, че ни дъната сме видели, ни върховете, няма да се мъча да ги ловя, не вярвам, че ще успея
- 1 like
Коментар
Коментар