IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
    Има хиляди варианти за спекулация. Не казвам, че е глупост, просто са поредните холандски лалета. Днес може да струват долар, утре десет, след 3 дни да паднат наполовина. Това е спекулативен актив, а не пари. Каквато "парадигма" се мъчат да вкарат някои тука.

Парите запазват стойност. Това по определение за пари.

Се едно някой да ми се дуе като спечели от търкане на билетчета, какъв предприемчив нюх имал и как фанал новата парадигма за пари. Обаче тия дето се сурнат по пързалката мълчат като бити дупета!
    1. поредните лалета може да продължат и десетилетия. И най-вероятно ще са основата на следващата "парична" система.
    2. няма такова определение за пари. Дори напротив, в момента икономическата система позволява растеж само при инфлация, което е едно голямо нищо (освен ако можеш да си осигуриш евтини кредити). - което на просто език (че да го схванеш) значи че ако имаш пари - постоянно ти се топят и губиш стойност. Парадоксът е че дефлация има само при кризи - когато инвеститорите изтеглят средства от акции на компании, заради повишеният риск.
    3. това че не раазбираш как работи не означава че е хазарт.

Коментар

• От хлядите крипто валути, каже една, която може да служи за еталон на стойност в продължение на поне 3 месеца.

Защото от "фиатните" почти всички изпълняват тази функция, дори в държавите с висока инфлация (защото инфлацията обикновено е приблизително предвидима в повечето държави).

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

,,Парите запазват стойност. Това по определение за пари.,,

Доста общо казано за парите. От ерата на фиатните пари. От издадени стотиците ако не хиляди такива, са запазили стойността си единици такива. Швейцарския франк, парите издадени от Британска империя и нейните колонии и наследници, примерно САЩ и други подобни . Но тяхното бъдеше не е сигурно при тези нива на глобалните дългове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Да. Точно по тая причина хората харесват или по скоро държат парите си в стабилни валути....а не в индийски рупий или венициуелски боливари....
        Като погледнеш курсът биткойн/фиат на годишна база, ще почнеш да схващаш какво ти обяснявам

Коментар

Ами много добре се почуствах си спомням...щото по това време така или иначе всичко ми беше в долари поради това че се занимавах с внос.

Само дето...що БНБ обвиняваш ей това това ми е чудно ама това е щото си умен. Трябва да си благодарен че в крайна сметка БНБ въведе борда щото иначе щяхме да сме като с биткойна неопределено време. Сега кой да стабилизира биткойна? Или викаш той все ще расте щото е новия долар така че..за кво да го стабилизира....
          Абе ти идиот ли си бе Обвинявам БНБ защото тя самата въведе ОЛП над 120%! И не регулира раздаването на необезпечени кредити на подставени лица, след което вълната банкови фалити остави цял народ без спестяванията му. Въвела БНБ борда, ей-сега ... след дъжд качулка.
          Биткойна има 2 причини да расте - липсва инфлация защото количествата му са фиксирани и има интерес към него = инвеститори. Но точно на биткойна не му е особено нужен растеж - той както писах, се превърна в цифров долар.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
            Има хиляди варианти за спекулация. Не казвам, че е глупост, просто са поредните холандски лалета. Днес може да струват долар, утре десет, след 3 дни да паднат наполовина. Това е спекулативен актив, а не пари. Каквато "парадигма" се мъчат да вкарат някои тука.

Се едно някой да ми се дуе като спечели от търкане на билетчета, какъв предприемчив нюх имал и как фанал новата парадигма за пари. Обаче тия дето се сурнат по пързалката мълчат като бити дупета!
            ,,Парите запазват стойност. Това по определение за пари.,,

Доста общо казано за парите. От ерата на фиатните пари. От издадени стотиците ако не хиляди такива, са запазили стойността си единици такива. Швейцарския франк, парите издадени от Британска империя и нейните колонии и наследници, примерно САЩ и други подобни . Но тяхното бъдеше не е сигурно при тези нива на глобалните дългове.

Коментар

• Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

Аз изобщо не споря, че е валута, играя си го като спекулативен актив. Тогава волатилността не е лоша. Ако уцелиш посоката Просто Ванката с тъпо упорство се опитва да ме убеди, че е лошо да изкарвам пари от койните, защото видиш ли били нищо и било кески или там каквато глупост му вика. Е, с парите от тия кески сега в неделя заминавам 3 седмици на почивка на Филипините. А Ванката през това време ще ви обяснява каква голяма глупост са. Някои хора възможностите и в главите да ги блъскат пак ще ги гонят и ще викат, че са глупост.
              Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

А защо не върнеш 1 година назад или 2? Много удобно си избираш периода нещо. Ако преди 1 година си беше продал къщата за кески, сега щеше да имаш за 10.

Last edited by IvanTerziev; 09.03.2018, 00:31.
              Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

Аз изобщо не споря, че е валута, играя си го като спекулативен актив. Тогава волатилността не е лоша. Ако уцелиш посоката Просто Ванката с тъпо упорство се опитва да ме убеди, че е лошо да изкарвам пари от койните, защото видиш ли били нищо и било кески или там каквато глупост му вика. Е, с парите от тия кески сега в неделя заминавам 3 седмици на почивка на Филипините. А Ванката през това време ще ви обяснява каква голяма глупост са. Някои хора възможностите и в главите да ги блъскат пак ще ги гонят и ще викат, че са глупост.
                +100000000000++++++++
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Ти изобщо четеш ли какво пише Иван Терзиев!

Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

Коментар

Концентрирай се върху воалитността....а не върху периода. Коя да е валута ако скача и пада на ден с по 5-20%...не е валута. Това е идеята.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

хахахахахахаха....................

Първата част на твърдението е под съмнение......Иван може и да си има пари...................
                      Втората част , не само е 100 % вярна , а и времево , вече може да е така.........
                      Затова казах АКО

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Всяка валута подложена на хиперининфлация скача и пада 5 или 20 процена на ден , може и повече. Вече писах вероятно криптосите предричат някакво ексртемно бъдеще. Не заставам зад тезата че са решение , в близко бъдеще . По скоро са балон в края на цикъла. Малко се повтарям.
                        Да. Точно по тая причина хората харесват или по скоро държат парите си в стабилни валути....а не в индийски рупий или венициуелски боливари....

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

А дотогава ще си ги харча с кеф Кажи сега как се почувства като те клатеше БНБ ... пък после обяснявай за криптото и 10-те разлики
                          Ами много добре се почуствах си спомням...щото по това време така или иначе всичко ми беше в долари поради това че се занимавах с внос.

Само дето...що БНБ обвиняваш ей това това ми е чудно ама това е щото си умен. Трябва да си благодарен че в крайна сметка БНБ въведе борда щото иначе щяхме да сме като с биткойна неопределено време. Сега кой да стабилизира биткойна? Или викаш той все ще расте щото е новия долар така че..за кво да го стабилизира....

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение

Може................
                            За баничка с боза .........
                            На празник - козунак
                            Баце, тия винаги имат кинти за харчене.. само мащабите са различни.. ти си представяш 20к евро за глезотийки... то си мисли за 20 лева за бира и семки..

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

А дотогава ще си ги харча с кеф
                              Може................
                              За баничка с боза .........
                              На празник - козунак

Коментар

А общото между теб и него ще бъде че ако той няма пари...и ти след известно време няма да имаш пари))))))
                                хахахахахахаха....................

Първата част на твърдението е под съмнение......Иван може и да си има пари...................
                                Втората част , не само е 100 % вярна , а и времево , вече може да е така.........

Коментар

Working...
                                X