IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Да, мечтателството е хубаво нещо, но това не означава, че не е мечтателство. както ти казах - между фабрикуването на диаманти и фабрикуването на златце има качествена разлика. Енергията никога не е безплатна - да не говорим за последствията от безконтролен синтез на тежки елементи.

Ти като имаш квантов компютър, само ти ли ще имаш?
    И това, че има "качествена" разлика прави ли второто невъзможно?
    Напротив, енергията винаги е безплатна. Преобразуването и не е. За сега. А утре? Колко енергия дава централата на въглища и колко ядрената? А ако утре завършат ядрения синтез - колко ще е разликата в цената?

За всички тези въпроси отговорът не е "дали", а "кога".
    Освен това, има и други начини вселената да пре@бе хитрия ти план да спестяваш в злато. Не че на вселената и пука точно за твоите 30 грама, де.
    Та, енергията е само единият начин. А какво ще кажеш за откриване на "философския камък". Тоест, преобразуване на олово в злато, по начин, който дори няма нужда от енергия. Или, пък, откриване на метод за ултра дълбок сондаж, при което се натъкват на няколко милиарда тона злато. Или построяване на база на луната, при което се оказва, че цялата луна е от злато. Или, ако утре се свържем с извънземните, които разполагат със златото, както ние с железния пирит. И още много, много...

Колкото до квантовия компютър - да ще го имаш само ти. Или най-вероятно китайската компартия.
    Или може би си представяш как след като прочетеш новината, че е готов, тичаш до магазина под блока да си купиш един заедно с другите "баш-инвиститУри".
    Абе, изобщо, за кой ли път се заклевам да не си губя времето с теб, ама пуста и логорея.
    Last edited by MarginCall; 11.03.2018, 13:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение

Днес. А ако утре имаш безплатна енергия? Или откриеш друг метод?
      То и за диамантите се е смятало, че не могат да се произведат, ама ей ги на.

Няма нужда да "изфалшифицираш" каквото и да е, защото цялата изчислителна мощ на останалите копачи ще е пренебрежимо малка спрямо мощността на квантовия компютър. Просто ще правиш сметките преди останалите и ще получаваш наградата. А трудността ще се качи толкова много, че останалите просто няма да имат шанс.

Да, мечтателството е хубаво нещо, но това не означава, че не е мечтателство. както ти казах - между фабрикуването на диаманти и фабрикуването на златце има качествена разлика. Енергията никога не е безплатна - да не говорим за последствията от безконтролен синтез на тежки елементи.

Ти като имаш квантов компютър, само ти ли ще имаш?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

То може да се прави "лабораторно" златце, ама за целта е нужна такава енергия, че 638 512 пъти по-евтино ти е да копаш природно. И
        Днес. А ако утре имаш безплатна енергия? Или откриеш друг метод?
        То и за диамантите се е смятало, че не могат да се произведат, ама ей ги на.

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Същото е с биткойновете - ти можеш да ги изфалшифицираш, но само копирайки цялата блокчейновска верига до самото и начало, а за целта ти трябва ебасихипермегамощният компютър - и няма как да стане без да те засекат.
        Няма нужда да "изфалшифицираш" каквото и да е, защото цялата изчислителна мощ на останалите копачи ще е пренебрежимо малка спрямо мощността на квантовия компютър. Просто ще правиш сметките преди останалите и ще получаваш наградата. А трудността ще се качи толкова много, че останалите просто няма да имат шанс.

Коментар

• Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение

И след някой друга година, като започнат да произвеждат лабораторно злато, ко праим?
          Щото този момент неминуемо ще дойде. Как смешно ще изглеждат натрупаните кюлчета в трезорите тогава.
          Този процес се случва с диамантите в момента.
          Същото нещо ще се случи на криптовалутите, които имат нужда от копане, след реализирането на първия квантов компютър.
          Мале-мале - шокира ме с безумни сравнения.

Едно е да правиш диаманти от готов въглерод, съвсеееем различно е да синтезираш химически елемент. То може да се прави "лабораторно" златце, ама за целта е нужна такава енергия, че 638 512 пъти по-евтино ти е да копаш природно. Или според теб човекът, ако е гявол, може да синтезира един тежък химичен елемент, пъкнал във взривила се огромна звезда, в гаражът си? Ако туй го чуя от мой ученик, веднага ще го хвана за ушото.

Същото е с биткойновете - ти можеш да ги изфалшифицираш, но само копирайки цялата блокчейновска верига до самото и начало, а за целта ти трябва ебасихипермегамощният компютър - и няма как да стане без да те засекат.

Има и такива криптовалути - да - дето нямат ограничения теоретически в количеството - например Кученцата... ама то затова тях никой ги няма за нищо и цената на едно Кученце е 0.004 зеленички в момента. Рипълчетата и разни други - същата работа. Ив Макс - Рипълчетата е единствената криптовалута, призната от някои бамки - защото те приличат на техните пари.
          Last edited by Императорът; 11.03.2018, 09:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Кухи акции? Ама напълно кухи? Това дори и аз го вдявам.
            няма да стане от теб биткойнов милионер, да знаеш.

Коментар

При златцето има ПРИРОДЕН контрол над неговото количество ..
              И след някой друга година, като започнат да произвеждат лабораторно злато, ко праим?
              Щото този момент неминуемо ще дойде. Как смешно ще изглеждат натрупаните кюлчета в трезорите тогава.
              Този процес се случва с диамантите в момента.
              Същото нещо ще се случи на криптовалутите, които имат нужда от копане, след реализирането на първия квантов компютър.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

С което си идваме и на думата - защо вместо само биткойн - има толкова много койни, всичките глобални? Защото имат различни приложения и възможности.
                Мисли за тях като за акции в конкретната им сфера, фирми и технологии - ще вденеш и останалото
                Не исках да хващам умишленно тая тема. До сега най общо говорех главно за биткойна и литкойна - щото ги мислят за валути. Не ми се влизаше в детайли за етериума, рипъла или йотата...понеже темата е много дълга и ти ако това не разбираш с парите....другото не виждам начин да го разбереш. Освен това мога да ти обясня схемата...на поне 20 такива глупости.....не съм ги броил тея за които знам много детайли. И за всяка отделно разказа е много дълъг. Така че сякаш не ми се занимава.

Аз се сещам що си толкова надъхан вероятно. Пълнят ти главата с глупости местните момчета които ви помагат да търгувате тея глупости щото вероятно нямате директен акаунт на някоя борса и ползвате тях....та те печелят бая от вашите транзакции...и за да сте под напрежение ви говорят разни истоии за светлото бъдеще.
                Ама това е само предположение. Така че ако ти търгуваш на някоя директна борса и тея идеи ги знаеш от нета само....значи си самоубеден...не знам кое е по лошо ама няма значение.

Ако съм в настроние ще напиша за етериума или рипъла утре или кога мога ...ако има някой желание.

Само да ти кажа и обърна внимание ако можеш да мислиш къде е ключа за бараката - за неделя работа...например за етериума...това е фондация. Тя е нон профит. Тя обаче можеше да не е фондация....а компания...- ама е фондация. Те швейцарците много обичат - нон профит организациите....да им вярват. Ако платформата на етериум е уникална...и става за един милион неща...и вссеки в светлото бъдеще точно нея ще ползва...тея пичове можеха да си направят истинска компания...да съберет венчър капитал ( както събраха за ИСО ) ...и ако предлагат наистина уникална услуга ...тук клчовата дума е УНИКАЛНА...да я листнат след 5 години на борсата и да станат милиярдери ама АКО - услугата им наистина беше УНИКАЛНА. Само че те предпочетаха да съберат 20 милиона ли колко бяха и да продадат етери....после да дадат на някой да ги майнва....и да пуснат на борсата етера...и борсата за един месец да го вдигне с 10 000 процента. Не ти ли изглежда по яко? Отколкото да се занимават с истински ИПО на борсата и да убеждават акционери...в нещо което никак не е уникално.....и на практика може да го направи всеки....( включително в нашия търговски регистър има нещо подобно ако не знаеш ) Особенно като имаш пред вид...ако имаш малко информация и ти си в началото миньора....сметни как се става милиярдер за 3 месеца......даже за по малко. А всички видяха уникалността...след като това чудо скочи 10 хиляди процента...за два месеца...и повлече ей такива кат тебе.
                Ей така се правят кинти. Не с глупости. Акции и т.н...

Та ако въпросната платформа на етериум беше уникална и те наистина вярваха че след 10 години всички само етериум ще ползват и даже нотариусите ще ги уволним..... - това можеше да бъде компания....и те можеха да направят тази система и да взимат такса за услугите...а не да продават койни на борсата на глупаци. Ама с глупаци се печели бързо...и лесно.

Или пък онея другите дяволи от рипъл....напечатали 200 милиярда...даже и на миньори не дават фандък....и бяха обещали ако свършат - пак да напечатат ( даже не ги и печатат - събират се и решават - прибрахме незнам си колко милиярда авансово за транзакции....да вземем да приберем още 1000 милиярда?....и хоп даже в системата на етериум може да гласуват - честно, прозрачно...сигурно и децентрализирано..............кво му е....що да не... Тая дума децентрализирано...е като мед и масло в ушите на опортюнистите. Конспираторите и т.н.
                И за кво цялата работа? Щото с тяхната система ставало много бързо трансфера...ама видите ли не да взимаме такси....дори и малко...ами я да продаваме рипъли на борсата...та с тях да си плащаш транзакциите. Т,е да направят нов суифт. Само че ще плащаш не пари ами рипъли.

Я чакай бе рипъл...мъней грам...или уестърн юнион не праят ли съшото бе? Правят...ама що взимат високи такси? Еми щото имат хиляди офиси по света...с кво да издържат персонала..... А рипъл прай сметка да се намърда наготово без офиси...рипъли да продава. И кво и е на системата на уестърн юнион? Или пък банките на рипъл ще дадат пари.....алабалистики.

ей пак се разприказвах на пияна глава.,....

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

като на Лемън през 2008а
                  Сигурно затова и не вдяна как битият койн взе че стана $19 хил по едно време - а уж нулев ...

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Мисли за тях като за акции в конкретната им сфера, фирми и технологии - ще вденеш и останалото

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                      Изключваш го и после трябва да намериш директорията C:\Users\YOURNAME\AppData\Roaming\Litecoin и да замениш новогенерирания wallet.dat файл със своя стар!
                      Успехи и повече Лайткоини!!!
                      ПРЕМНОГОБЛАГОДАРНОСТИ !!!!

Справих се

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Абе важното е да се купи...пък колко ще се праща...кво значение има...трябва да гледаме в бъдещето, след 200 години кой знае...може да спечелим))
                        Както е тръгнало....епъл може да си направи....гугъл може да си направи...фейсбук може да си направи...най вече амазон пък...що да не си направи? Ще се завие свят на мераклиите коя да купуват по напред)) Както амазон ще влиза в банкирането - според мене 100 % ще праснат и те една валута ако нещо преди това не се преебе. Амазон и борса може да си направи....квото си иска ще си направи. Но трябва да е ограничена.....колкото по ограничена - по ценна))

Сега се занимават с миньори някакви утре директно пари ще печатат...за кво да дават на други да изкарват пари...

Междудругото не е забранено да си печаташ пари..не знам дали знаете.....квито си искаш стига да са твои а не копие)) А това реално го има отдавна...в Англия например имаше цели квартали си печатаха и ползваха по едно време собственна валута вързана към паунда по някакъв начин беше....и в щатите го имаше това по едно време преди 5-8 години нещо такова.

Не знам само с ддс то кво ще каже нап))) дали ако си напечатам утре галактически долари....ще ми праснат 20 % ддс дето ги продавам))))))))))
                        С което си идваме и на думата - защо вместо само биткойн - има толкова много койни, всичките глобални? Защото имат различни приложения и възможности.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                          Чат приложението Телеграм ще си има собствена криптовалута, която забележете ще може да си я пращате един на друг.

Нещо като емотиконите, ама вместо усмихнати личица - жълти парички.

https://techcrunch.com/2018/01/08/te...-open-network/
                          Абе важното е да се купи...пък колко ще се праща...кво значение има...трябва да гледаме в бъдещето, след 200 години кой знае...може да спечелим))
                          Както е тръгнало....епъл може да си направи....гугъл може да си направи...фейсбук може да си направи...най вече амазон пък...що да не си направи? Ще се завие свят на мераклиите коя да купуват по напред)) Както амазон ще влиза в банкирането - според мене 100 % ще праснат и те една валута ако нещо преди това не се преебе. Амазон и борса може да си направи....квото си иска ще си направи. Но трябва да е ограничена.....колкото по ограничена - по ценна))

Сега се занимават с миньори някакви утре директно пари ще печатат...за кво да дават на други да изкарват пари...

Междудругото не е забранено да си печаташ пари..не знам дали знаете.....квито си искаш стига да са твои а не копие)) А това реално го има отдавна...в Англия например имаше цели квартали си печатаха и ползваха по едно време собственна валута вързана към паунда по някакъв начин беше....и в щатите го имаше това по едно време преди 5-8 години нещо такова.

Не знам само с ддс то кво ще каже нап))) дали ако си напечатам утре галактически долари....ще ми праснат 20 % ддс дето ги продавам))))))))))

Коментар

Златцето е ного добра инвестиция, когато е нумизматика - аз залагам именно на нумизматиката... е - и някой и друг дукат със здравословна цел - за близане
                            По принцип е форсмажорен актив... но не и нумизматиката, тя си е и нефорсмажорен - защото цената върви само нагоре. Някой от моите най-секси монети - златни и сребърни - са ми и едни от най-доходните във времето инвестиции.
                            Но това е коренно различна работа. Нумизматиката няма нищо общо със златото . Значи не би трябвало да казваш имам злато....а съм - коликционер. Аз тоя бизнес не го разбирам....и нито говоря за него нито участвам))
                            А за злато - нищо по различно от инвестицинни кюлчета не трябва да държиш - щото е ужасно трудно ликвидно...ако искаш да го продадеш някога изгодно разбира се)) а не с 20 - 30 % дискаунт.

Ти си знаеш....

Коментар

• Чат приложението Телеграм ще си има собствена криптовалута, която забележете ще може да си я пращате един на друг.

Нещо като емотиконите, ама вместо усмихнати личица - жълти парички.

https://techcrunch.com/2018/01/08/te...-open-network/

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                                Да, верно, ако си ги държал в буркан щеше да загубиш над 95%.

Но ако си ги беше държал на срочен влог нямаше да загубиш. Щеше да си на малка печалба.

А ако искаше наистина да печелиш, щеше да ги вкараш в акции и с реинвестиран дивидент щеше да направиш възвръщаемост от 113 003.89% от март 1918 до днес.
                                Паричков - нали затова пазаруваме акции? 1918-а не съм могъл да си купувам акции обаче - по технически причини... щото не съм Йода.

Коментар

Working...
                                X