IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Влезли с 11 милиона преди 4 години сега имат 1 милиард. Който му се чете повече в линка.

    http://www.telegraph.co.uk/technolog...-billionaires/


    Пита се в задачата ако вземат половината да го обърнат в кеш и да си купят по една спретната къщурка с колко ще падне биткоина.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Като събори империята на долара, защо виртуалните валути ги обръщате в долари....
      Менкайте си ги за други виртуални валути или за стоки и услуги, които са съгласни с това "платежно" средство....
      Щото целта им е да продават виртуалните цифрички на други баламурници, за да им прибират парите. Даже най-големите фенове на койните бай Марин и Хиксмена си признаха, че не купуват койни, дори когато беше станал под 2000 долара това лято.
      Изглежда, че и най-върлите фенове на койните имат съмнения в стабилността и бъдещето на крипто-пирамидата.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Макс- ако сменят кухото с още по кухо и ще стане добре казваш. В пиндостан наистина ли само 1.6 трилиона долара са в обръщение, пък как успяха някои държави да се сдобият с по 2-3 трилиона резерви.
        Трейдъре, добро утро. изпи ли си кафето? Предлагам ти да си изясним: 1. Парична база; 2. Пари в обръщение; 3. ЗВР които се намират в баланса на ЦБ;

        Действително от теб съм прочел интересни неща, но не сега. Вместо да се поразровиш малко, чакаш някой друг да го направи вместо теб. Оставям на теб да си изясни т1 и т2.

        ЗВР, притежавани от ЦБ са около 12 трлн, като около 2/3 са в пиндобумага... Признавам си, че по принцип следя ЗВР на ЦБ на РФ

        Центральный банк Российской Федерации http://www.cbr.ru/hd_base/mrrf/mrrf_m/

        MAJOR FOREIGN HOLDERS OF TREASURY SECURITIES http://ticdata.treasury.gov/Publish/mfh.txt

        Или от 425млрд ЗВР на ЦБ на РФ 104млрд са в пиндо ДЦК Освен това можеш да погледнеш грандтотала на пиндо ДЦК, които са влезли в балансите на ЦБ.Или това са част от именно тези 2/3 резерви в пиндобумага

        Коментар


        • Макс- ако сменят кухото с още по кухо и ще стане добре казваш. В пиндостан наистина ли само 1.6 трилиона долара са в обръщение, пък как успяха някои държави да се сдобият с по 2-3 трилиона резерви.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Като събори империята на долара, защо виртуалните валути ги обръщате в долари....
            Менкайте си ги за други виртуални валути или за стоки и услуги, които са съгласни с това "платежно" средство....
            Аз по долу дадох пример за долари, които пиндосите обръщат в тетер долари, защото долара също не притежава пълната функция на парите от няколко години насам, с появата на технологията блокчейн...

            Малко факти, ако някой иска може да ги подкрепи или да ги обори с линкове, информацията ми е с около 2 мес актуалност: 1. Баланс на ФРС-4,5трлн; 2. Пари в обръщение-1,6трлн; 3. Публичен пиндо дълг-20,5трлн; 4. Частен пиндо дълг -38,5трлн; 5.Общо пиндодълг-около 60трлн.; 6. При годишен лихвен процент около 2,7%, което е един нормален процент, като смятам на око дюрейшъна на пиндопортмонето, само разходите за лихви надхвърлят парите в обръщение;

            Е на това аз му викам дългова кабала или дългова робия. Какво се случва с пиндозадлъжнялостта след едногодишен период, ако пиндодлъжникът реши да си плати лихвите. Всички останали параметри ги разглеждаме непроменяеми?

            Извинявай, ама дотук говорим за 60трлн. борч, които се обслужват с 1,6трлн пари в обръщение... Ами нефтедоларовите сделки, ами най различни други контракти... Схващащ ли откъде растат нозете, откъде идва търсенето??? Схващаш ли същността на търсенето???

            Подчертавам, долара ще запази дълго време и единствена парична функция, а именно като разчетна единица... пиндо бумагата е компрометирана артия

            Мнението ми не е съвет за очакване на въвеждането на КриптоВалутенБорд в пиндосия, при разменен курс от ФРС, курс купува- 1 000 000 млн дол за биткойн, курс продава 1 000 500 дол за биткойн, както и Иван Искров за председател на ФРС

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              ...
              Биткойн отстранява един сравнително малък проблем, а именно дали сетълмънта е станал. Ценна е DLT технолигята (distributed ledger), защото може да се използва като нов тип по-ефективeн начин да се прави сетълмънт. И ако блокчейн се въведе от централните банки, търговските банки, клиъринговите къщи и централните депозитари един куп посредници може да отпаднат от играта. Може би в бъдеще няма да има нужда от брокери дори.
              Банките вече въвеждат блокчейн, и системата се казва hyperledger. https://en.wikipedia.org/wiki/Hyperledger Да им се неначудиш що ли си мъчат главите да правят нова и огромна система, ами не си подфъргат Биткойнченца
              Сигурно са свършили, щот са ограничени нали и няма койни за банките. Ограничено предлагане, кака се ожени и оная картинка с изтървания влак
              Last edited by IvanTerziev; 02.12.2017, 23:52.
              Мнението ми е погрешно и води до загуби.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pavelnel Разгледай мнение

                Повечето поддръжници на криптовалутите са икономически неграмотни, но се смятат за някакви визионери, а са най-обикновени пионки на измамници и шарлатани ( те самите са такива понякога) . Теорията им за тези виртуални монетки издиша на толкова много нива, че не знам откъде да започна. Нека първо да развенчая Биткойна, който е всеобщия любимец на Понци схемаджиите и е нещо като златен стандарт в лайняно блато:

                - Шесто - ще оправи всички световни проблеми, ако бъде наложен в целия свят като основно разплащателно средство. По-скоро ще обостри до такава степен всички значими световни проблеми, че Третата световна война е по-вероятен резултат, отколкото утопията, която се опитват да ни пробутат. Огромното неравенство, свръх експлотацията на околната среда, рухването на социалните системи и държавите в резултат на липсата на каквито и да е данъчни приходи ще ни върнат в праисторически времена, ако оцелее някой де.
                Абсолютно. Разчита се на икономическата неграмотност. Също смятам, че биткойн ако някак си се въведе като световна валута цивилизацията ни ще бъде тотално и неузнаваемо преобразена след една трета световна война.

                Що се отнася до т.нар. Сатоши, не мога да знам дали е (неграмотен) идеалист или (грамотен) зъл гений. Но дори да е идеалист (няма как да е пълен идеалист щом цели да заграби 4-5% от богатството на света просто ей така) биткойн системата е така устроена, че хората, които са малко по- в час ще се възползват и ще овладеят богатството на света при положение, че се намери критична маса човешка глупост, че да се премине към биткойн.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Money- няма проблем с доверието, доверието се изгражда и заработва и няма нужда от трета страна за да си разменим нещата които създаваме. Само за третата страна това никак не е изгодно и я прави излишна. Много е просто тези криптоси да си имат фийдбак, адски лесно да се направи да няма възможност за измама. Разбира се ще се намерят идиоти които да измамят, но първо ще е с малко и второ ще бъдат засечени и край. Дори е по лесно да бъдеш измамен когато купуваш с пари - изненада.
                  Напротив, проблемът е точно доверието.

                  Проблемът с биткойн е, че самият биткойн няма никаква стойност. Какво доверие можеш да имаш в нещо, което няма стойност? Биткойн в момента има цена, но стойност няма. А има цена по същия начин както едно време една луковица на лале се е продавала на цена колкото луксозна за времето си триетажна къща в центъра на Антверпен.

                  Ако ти вземеш рибата и ми "платиш" с мидички, които си намери на плажа, какво ства със зърното, което дължиш? Нали ще се измъкнеш, че си дал мидичките?


                  Биткойн отстранява един сравнително малък проблем, а именно дали сетълмънта е станал. Ценна е DLT технолигята (distributed ledger), защото може да се използва като нов тип по-ефективeн начин да се прави сетълмънт. И ако блокчейн се въведе от централните банки, търговските банки, клиъринговите къщи и централните депозитари един куп посредници може да отпаднат от играта. Може би в бъдеще няма да има нужда от брокери дори.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    Биткойна събори Пиндоимперията! Нисък поклон на гениалния Сатоши!
                    Явно имаме различни критерии за събаряне.

                    Моя критерий за събаряне го написах преди седмица в темата и той е "Кога каките на околовръстното почнат да приемат коини, вместо долари". Тогаз може да кажеш, че с долара е погребан и коина е на върха.


                    Коментар


                    • За който е пропуснал тази вечер: http://www.btv.bg/video/shows/btv-re...a-bitkojn.html
                      Не научих нищо ново (разбира се) но видях доста познати лица!
                      remember remember the fifth of november

                      Коментар


                      • Затова ще има финансови кризи като се разчита на измислени инструменти да ни носят приходи...нека всички да си сложим по едни копачки да ни топлят зимата и като бъде изкопан и последният биткойн,да видим с какво ще ни плащат..

                        Коментар


                        • Като събори империята на долара, защо виртуалните валути ги обръщате в долари....
                          Менкайте си ги за други виртуални валути или за стоки и услуги, които са съгласни с това "платежно" средство....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                            Забравяш и инфраструктурата. В момента тя е изградена около книжните пари и долара.

                            А криптовалутите все още нямат никаква инфраструктура - може да платиш с тях сигурно на 0.000000000000000000000001% от местата където се приемат долари.
                            https://tether.to/wp-content/uploads...WhitePaper.pdf, бумажния долар не притежава пълната функция на парите и тази празнина я запълни тетердолара... Истината обикновено е на 180 градуса от това, което ти шепнат либерал-робовладелческите СМИ...

                            Биткойна събори Пиндоимперията! Нисък поклон на гениалния Сатоши!
                            Last edited by Макс; 02.12.2017, 21:00.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pavelnel Разгледай мнение

                              Повечето поддръжници на криптовалутите са икономически неграмотни, но се смятат за някакви визионери, а са най-обикновени пионки на измамници и шарлатани ( те самите са такива понякога) . Теорията им за тези виртуални монетки издиша на толкова много нива, че не знам откъде да започна. Нека първо да развенчая Биткойна, който е всеобщия любимец на Понци схемаджиите и е нещо като златен стандарт в лайняно блато:
                              -Първо - не е децентрализиран, а неговото производство е почти монополизирано от Китай.
                              -Второ - той е силно концентриран в една малка група от хора, отколкото фиатните пари някога ще бъдат.
                              -Трето - изключително енергоемък е, което вреди силно на околната среда ( това е нещото, което най-малко мога да търпя - малка група от хора да реализират огромни печалби за сметка унищожаването на природата. Ако се стигне до избор между рязането на дървета и рязането на глави на койнаджии, аз ще стана масов убиец на хора).
                              Аз предлагам да ти отговоря до трета точка, не защото ме мързи, а защото нема ме разбереш

                              -Печатницата се премести от Пиндосия в Китай, пиндосите качвайки в момента биткойна за търговия на СМЕ, правят отчаян ход да се върнат в мача, но късно е либе за китка... https://blockchain.info/pools
                              - За концентрацията на печатането на зелена шума чувал ле си?
                              - За теб специално ще коментирам за 10-ти път, че Биткойна охранява своята капитализация от 180млрд с амортизация на джелезо и ток, докато пиндосите охраняват 4,5трлн баланс на ФРС с военен бюджет около 700млрд, вноска в МАТО около 1000 млрд, в натурален измерител около 1000 пиндобази, десетина самолетоносача и т.н. Проблема на света е че любимата пиндоиграчка ПЕЧАТНИЦАТА е в Китай, вече няма възможност да се плаща на наемниците и трябва да се УТИЛИЗИРА Пиндо Военния Ботуш

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                                Ха де, опитай се да направиш фундаментален анализ на картината на Леонардо, която се продаде скоро за почти половин милиард долара.
                                Готово бря: 1. Пране на пари; 2. Корупция, подкуп, взяточничество; 3. Данъчни престъпления; 4. Рекет; 5. Трансфер на пари от или в посока на съмнителни юрисдикции;

                                Моят фунданализ не е за тези, които верват в Дедо Мраз и Мики Маус

                                Коментар

                                Working...
                                X