IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз файда от Paypal с крипто не виждам, изобщо не виждам полза от "посредници" с огромни такси. Според мен ако гиганти като Amazon (въпрос на време) се включат и приемат критпо, то с посредници като Paypal e свършено - просто нЕма смисъл от тях.
    Учудва ме как някакви антични системи от аналоговата епоха се опитват да се присламчат към криптото и да продължат да припечелват.
    Философията на критпото е ясна и много проста - P2P, следователно посредници не са нужни! Всяко устройство ще бъде банка, всеки ще разполага и харчи своите си пари както намери за добре - директно.
    Last edited by better; 20.03.2021, 01:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ако PayPal го можеше това с биткойна, щях много пъти да съм го ползвал. Да, ама никъде в платформата не видях такава функционалност, или и да я има, то тя не е предназначена за европейски клиенти.
      Има, но е само за американски клиенти към момента. Уж скоро ще я пускат и за другите. Обаче ме съмнява че ще я ползваш - най-вероятно комисионните там ще са доста по-дебели, а и биткоините ще седят в техен портфейл. Т.е. системата едва ли ще е децентрализирана - уж каквото е силата на биткоина.

Коментар

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
        Не мисля, че някой би се разплащал с Биткойн. Това е личен резервен актив. Стейбълкойни и т.н. да.
        Като цяло игнорирам новини за биткойн разплашания и гледам новини за купуване и обеми свалени от борсите (glassnode).
        Аз бих се разплащал с биткойни, ако имах лесен и бърз начин да го правя това. Масово пазарувам в интернет с кредитни карти и бих се възползвал от възможноста парите да не се теглят от сметката ми, а да ги изпращам по друг начин. Дори и в момента се възползвам от подобна възможност на PayPal да получавам приходи от едно нясто и да ги харча на друго място.

Например продавам процесорна мощ на Metaquotes за техния Metatrader 5 Strategy Tester и за 3-4 години съм получил приходи от няколко хиляди долара, които ги прехвърлям в PayPal и от там пък си пазарувам в целия свят. Ето виждате един затворен кръг, заобикалящ банките - свършена от мене работа -> получени приходи -> пазаруване -> получаване на стоката. Какъв е проблемът и биткойна да се намеси в този кръг?

Ако PayPal го можеше това с биткойна, щях много пъти да съм го ползвал. Да, ама никъде в платформата не видях такава функционалност, или и да я има, то тя не е предназначена за европейски клиенти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

Хубаво я обсъждате тази банка ама да се бяхте съсредоточили малко повече като и четете името. Не че е от голямо значение но все пак банката е Лихтенщаинска. Разколебавате ме относно експертноста ви!
          Люкс или Лихтенщайн, все тая, за метеорита Биткойн нЕма значение, гази наред

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Люкс и малка селска банка? Ти сериозно ли? Май идея си нямаш кви мангизи има в Люкс (някои му викат Lux).
            Само да ти напомня, че мин сума за откриване на сметка (в тази същата банка) на ф.з е 250 000 евра. На Фирми 1 000 000 евра
            А и онлайн банкиране си имат (имаха ):
            https://www.mason-privatbank.li/en/ebanking
            Хубаво я обсъждате тази банка ама да се бяхте съсредоточили малко повече като и четете името. Не че е от голямо значение но все пак банката е Лихтенщаинска. Разколебавате ме относно експертноста ви!

Коментар

• Не мисля, че някой би се разплащал с Биткойн. Това е личен резервен актив. Стейбълкойни и т.н. да.
              Като цяло игнорирам новини за биткойн разплашания и гледам новини за купуване и обеми свалени от борсите (glassnode).

Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
              Visa започва да работи с криптовалути и навсякъде ще може да се плаща с биткоини

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                В САЩ, а и по други части на Запада все още има доста малки банки останали, които си фалират периодично или големите ги купуват.

Повечето в САЩ са в някакви малки градчета с по 1-2 клона, в тоя град и съседното село и изглеждат точно както по каубойските филми. Съответно тея се водят на доизживяване, щото повечето такива градчета и селца са със западащи функции - като няма работа, населението бяга към големия град. Съответно с навлизането на Интернета, онлайн банкирането и други екстри тези малки банки останали от каубойските филми хич не са конкурентни и затова си фалират или биват изкупени от по-големите играчи. Те предлагат доста малък набор от услуги и не са конкурентни на големите, но па местните пенсионери си ги харесват - щото се познават и може да ходят да гише да си обменят клюките докато теглят по 20-30 долара.

Да не се чудиш защо покрай кризата 2008 и последващите години има доста фалирали такива малки банки.

Най-вероятно въпросната банка от Люксембург и тя е от тоя калибър - малка селска банка, която просто и е минало времето.
                Люкс и малка селска банка? Ти сериозно ли? Май идея си нямаш кви мангизи има в Люкс (някои му викат Lux).
                Само да ти напомня, че мин сума за откриване на сметка (в тази същата банка) на ф.з е 250 000 евра. На Фирми 1 000 000 евра
                А и онлайн банкиране си имат (имаха ):
                https://www.mason-privatbank.li/en/ebanking
                Last edited by better; 19.03.2021, 16:21.

Коментар

• В САЩ, а и по други части на Запада все още има доста малки банки останали, които си фалират периодично или големите ги купуват.

Повечето в САЩ са в някакви малки градчета с по 1-2 клона, в тоя град и съседното село и изглеждат точно както по каубойските филми. Съответно тея се водят на доизживяване, щото повечето такива градчета и селца са със западащи функции - като няма работа, населението бяга към големия град. Съответно с навлизането на Интернета, онлайн банкирането и други екстри тези малки банки останали от каубойските филми хич не са конкурентни и затова си фалират или биват изкупени от по-големите играчи. Те предлагат доста малък набор от услуги и не са конкурентни на големите, но па местните пенсионери си ги харесват - щото се познават и може да ходят да гише да си обменят клюките докато теглят по 20-30 долара.

Да не се чудиш защо покрай кризата 2008 и последващите години има доста фалирали такива малки банки.

Най-вероятно въпросната банка от Люксембург и тя е от тоя калибър - малка селска банка, която просто и е минало времето.

Коментар

Текста прочете ли?
                    "and digitization challenges" ква е тая "дигитализация" според теб, която така безжалостно им слага "прът" в колелото
                    Онлайн банкиране

Ти па - текстът е общ, копи§пасте от някой друг текст. Явно нямаш ден трудов стаж в големи организации.

Ма то и в малките се работи така.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Биткоина цепи

Още как е измислен в 2009 успява да фалира цели 140 банки в САЩ, следващата 2010 цели 157 банки, 2011 - 92, 2012 ... и така нататък.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...2%80%93present)
                      Текста прочете ли?
                      "and digitization challenges" ква е тая "дигитализация" според теб, която така безжалостно им слага "прът" в колелото
                      Last edited by better; 19.03.2021, 13:37.

Коментар

• Е биткоина като се появи всеки куц и сакат сайт почна да интегрира разплащания в биткоини.

После видяха, че няма смисъл, щото рядко някой ги ползва и лека полека дропнаха поддържката на биткоин.

След това системите за разплащания като ПейПал, Скрил, Револют - решиха и те да ги вкарат - и ги вкараха. Не знам дали някой ги ползва. Но от там може да си купиш биткоини без да ходиш на борса, верно с доста по-голяма комисионна. Но никой не разкрива информация за ползването им.

Та сега е ред и на Виза да мине по тоя път.

Нека пробват, па може и да има успех, може и да седи като опция с 2-3 транзакции годишно.

Коментар

• Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
                          Visa започва да работи с криптовалути и навсякъде ще може да се плаща с биткоини
                          Ако това наистина се случи, Биткойн революцията ще дойде много по-бързо, отколкото я чакаме. Моментално ще отпаднат страховете дори и на най-закоравелите неверници, както и много от критиките и доводите за фалит на антибиткойнерите.

Коментар

• Visa започва да работи с криптовалути и навсякъде ще може да се плаща с биткоини

„Hиe ce oпитвaмe дa нaпpaвим двe нeщa. Πъpвo, дa paзpeшим зaĸyпyвaнeтo нa битĸoини в cиcтeмaтa Vіѕа. Bтopo, дa ocигypим yдoбнaтa paбoтa c битĸoин пopтфeйли, c пoмoщтa нa ĸoитo e възмoжнo бъpзoтo пpexвъpлянe ĸъм фиaтнa вaлyтa, a тoвa oзнaчaвa мoмeнтaлнoтo изпoлзвaнe нa ĸpиптoвaлyти във вcяĸo oт 70-тe милиoнa мecтa в цeлия cвят, ĸъдeтo ce пpиeмaт ĸapтитe нa Vіѕа“ – зaяви Keли.

Вижте повече: https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0...b0-357471.html

Коментар

Айдеее метеорита Биткойн отнесе като куцо пиле домат уж огромен и силен Луксенбургски масонски Динозавър. Казах ли ви аз, че към банките лети огромен Крипто Метеорит и гази наред.

https://www.mason-privatbank.li/en/n...ge-liquidation
                              Биткоина цепи

Още как е измислен в 2009 успява да фалира цели 140 банки в САЩ, следващата 2010 цели 157 банки, 2011 - 92, 2012 ... и така нататък.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...2%80%93present)

Коментар

• Sell stop 56800 на биткойна,първа цел 50000,от там надолу каквото сабя покаже
                                "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

Working...
                                X