Първоначално изпратено от danetha
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеНа дъното (05,8,2024) купих малко от добрия стар аналогов СП500, в момента съм +10% и то само за 16 дни. В същото време Биткойн направи само +20% и с кански мъки се опитва да се добере и да задържи на 60к. Аз толкова слаб Биткойн при чупещи рекорди пазари не съм виждал. Има нещо, което незнаем.
Сега казваш,че не само си купил,но си го направил и на самото дъно !
Добре,че съм свикнал в тоя форум
Иначе да,кончето сравнение с другите е слабо,което е жокер че две неща могат да се случат.Last edited by danetha; 21.08.2024, 19:34.
Коментар
-
На дъното (05,8,2024) купих малко от добрия стар аналогов СП500, в момента съм +10% и то само за 16 дни. В същото време Биткойн направи само +20% и с кански мъки се опитва да се добере и да задържи на 60к. Аз толкова слаб Биткойн при чупещи рекорди пазари не съм виждал. Има нещо, което незнаем.
Коментар
-
Разбрах те, прав си, но...да ти го кажа така. Биткойн ще се оправи със или без Тетер или ако успее ще успее със или без Тетер. Биткойн не е виновен по никакъв начин, че някой е решил да прави "пари" от въздуха за да купува с тях Биткойн, злато, земя или нещо си. Мен Тетер ме вълнува в няколко определени дни в годината. Дали ще фалира няма как да знам, понеже не знам амбициите на тези зад него.
Знам за липсата на одити, това трябва да ти говори, че зад него стоят позициите на хора, които командват финансовия свят и същите тези хора също имат вземане даване с политици, съответно не е толкова далече от това твоето как зад долара стои армията. Просто едното е официално, другото не и във всеки един момент могат да нулират Тетера. Но може и утре да остане като стейбъл и да го направят прозрачен почти колкото долара. Тази компанията, пирамида и т.н. както искаш я наречи, само расте засега. Много години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнениеВсе ми е тая какво стои, вероятно група хора, които всеки един момент могат да избягат с парите и ако си с Тетери да стане като със стейбъла на Луна миналия цикъл..
Щом нашата шитня я помпят и стана топ криптото с най-голямата ПОНЗИ СХЕМА в историята на човечеството Тетер,може викаш.
Ако обаче Тетер шортваха,щеше да се обърнеш
120 млрд компания с нито един одит НИКОГА ! Изобщо знаеш ли какво означава това в днешия финансов свят?
Не милиона,а милиарда ! 120. Повече от БВП на България
Макситата ни налагате "Don't trust verify",пък това с което помпеха коня,нямало смисъл да се проверява,щото помпят нашия шит..
Last edited by X_Y; 21.08.2024, 13:52.
Коментар
-
Все ми е тая какво стои, вероятно група хора, които всеки един момент могат да избягат с парите и ако си с Тетери да стане като със стейбъла на Луна миналия цикъл. Ама това го чакат хората като теб откакто има Тетер. Затова всеки си решава няколко часа ли да стои в Тетер, няколко дена, седмица или цял цикъл. Всеки си преценя риска. На мен като ми трябва има на деня кой да ми разкеши и в двете посоки в неограничени количества, та нямам проблем с Тетера.
Нямаш какво да кажеш за Биткойн и само тоя Тетер ти е в устата. Поне имаме напредък. Ти излизай в кеш и плащай данък, да има после разни дебелаци от политиката да има какво да крадат и да ти определят за какво ще ги харчат.
Вече има достатъчно имоти и коли, които се разменят за Биткойн из цяла Европа, та възможности за размяна и излизане бол. Че и с фалшивия Тетер работят, ахахаххахахаха...
Коментар
-
Ето мечо, отново се разкри, че си мече, което иска от време на време да открадне мед от кацата. Виж сега разликата между нас фундаментално. Не казвам, че си грешен, просто сме различни. Аз НЕ искам да спечеля пари от Биткойн. Аз "парите" съм ги спечелил и съм ги заключил в Биткойн! Проумей го. Да, по някое време ще разменя някакъв Биткойн за фиатни пари, но колкото да ги сложа в друго нещо или да си подобря живота. Както казва Сейлър, ще го направя защото съм беден. Беден съм защото си разменям времето за да изкарвам пари. Насилствено наложени пари от централните банки и в случая както казваш ти от САЩ, понеже зад долара стои господстващата към момента армия. Нищо, че всички подобни армии са си скапвали валутите защото с тях се финансират войните. Нищо, че долара откакто го има се е обезценил с 99 или там колкото точно процента. Нищо, че това продължава и ще продължава докато... може. Едно е сигурно, долара ще се срине, за Биткойн не съм сигурен, но има голям шанс да остане без значение ще се ползва ли като валута или просто като убежище.
Ти викаш някой шиткойн ще замени Биткойн. Ок, отдавна си в крипто. Айде сега се замисли тая мантра колко години я слушаме и не се ли опитаха куп пъти да направят нещо по-добро. Колко форка има Биткойн към днешна дата? Колко обещаващи проекти видяхме да умират? Историята към момента е в полза на Биткойн. Докато това е така, не виждам как ти се изказваш като последна инстанция след като графиката и фундамента те бият по главата и то яко. Че казваш и на мен как аз съм нямал експертизата в момента да твърдя нещата назад. Реалността е, че Биткойн към момента е здрав, сигурен и работи. Историята показва, че долара се обезценя спрямо Биткойн и това изглежда ще продължи.
И да, мечо си, ти не вярваш в Биткойн, ет ол. Ти си турист тука и ще крадеш от пазара, ама иначе подскачаш като някакъв Кинг-конг от колко години си в крипто и само плюеш по коня. Ако това не те прави типичния мишок, не знам какво друго. Някаква смесица си между Питър Шиф(който може и да има, но да се прави на луд заради златото си)и Данчо шорта. Ама може и ти да познаеш накрая, знае ли се.
https://youtu.be/upv2UP4sCzI?si=pORXmMLWPINcnCUP
Толкова.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Top Air Разгледай мнениеСамо да ти кажа, че ако Биткойн умре, забрави за крипто. Никога повече нещо подобно не би имало шанса да изгради такова довериe.Last edited by X_Y; 21.08.2024, 10:10.
Коментар
-
Продавай. Тъкмо ще видиш после къде ще е коня и къде Нвидия. Предполагам много хора са знаели, че ще скочи така а? А от тука нагоре колко ще скача? Акцийка, разлика от тука до небето.
А ти не бик, не мечка, за не знам кой път пишеш това за оригиналния Биткойн. Направо ме изумяваш.
Викаш няма как Биткойн да продължи и да се гради върху него на леър 2, 3, 4...
Само да ти кажа, че ако Биткойн умре, забрави за крипто. Никога повече нещо подобно не би имало шанса да изгради такова доверие. А Биткойн е Биткойн точно защото е прост, с ясни правила и мераците на много хора да го подменят нямат тежест.
Коментар
-
За първи път от 15 год не сме топ - Нвидия ни бие в пъти. Това хич не е добре. Неслучайно, последните дни на пазарите се вляха 4 трлн $, от които Биткойн не успя да дръпне нищо. Волюма продължава да се срива. За съжаление вече не сме интересен пазар...
Биткойн или ще прави по 2,3,5х на цикъл, или просто ще умре. За мен вариант да стои тук (60~80~100) не съществува. Или всичко или нищо.Last edited by better; 20.08.2024, 17:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнениеОк, както кажеш, въртиш се според пазара, но това не те прави бик, а бичи настроен на моменти, което не променя факта, че си мечка по душа спрямо Биткойн и така ще си остане докато не си свалиш егото пред самия себе си.
Аз нищо не съм познал и не съм се оказал прав, понеже нищо не съм прогнозирал като време. Първото ми сверяване на часовника за този цикъл ще е...в края му. Успех ти желая искрено и ще сверяваме часовника догодина.
Това не ме прави мечка,а бтк песимист.
Вече мечките и биковете са там където ти не участваш,но си голям "специалист" и "познавач" ,а именно на пазара.Който мисли,че цената ще се качва е бик,а този,че ще пада е мечка.
Разбра ли го най-накрая ?
По твоята логика аз хем съм мечка,пък хем купувам.Как стават тея работиLast edited by danetha; 20.08.2024, 17:53.
Коментар
-
Ок, както кажеш, въртиш се според пазара, но това не те прави бик, а бичи настроен на моменти, което не променя факта, че си мечка по душа спрямо Биткойн и така ще си остане докато не си свалиш егото пред самия себе си.
Аз нищо не съм познал и не съм се оказал прав, понеже нищо не съм прогнозирал като време. Първото ми сверяване на часовника за този цикъл ще е...в края му. Успех ти желая искрено и ще сверяваме часовника догодина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнениеМежду другото, когато и да споделя на някое макси разни подобни на твоите мечи доводи, все ми се чудят как ми се занимава да обръщам внимание на подобни неща.
Пък ти ако искаш и рога на благороден елен сложи, пак си си мечок.Те са само една малка част,може би най-неадекватните,от крипто света.
В тази тема неколкократно показа,че грешиш и не си наясно с много неща Защо сега си мислиш,че си прав? и то за първи път?
Аз съм мечка или бик СПРЯМО това какъв е пазара.
Отделно може да съм мечка дългосрочно,а да съм бик средносрочно.И обратното
Така по-лесно ли ти е да го осмислиш,или да дам още по-елементарен пример
Мечките не са винаги мечки ,биковете не са винаги бикове..
Да,ти си взел некви смешни койни в Леджера,оттам в сейф и никакво пипане 10г ,което те прави перманентен бик.Но такива историята показава,че ги подстригват най-добре
Пари от криптото може и да не извадиш,но поне ще си калиш психиката хахаха
Засега си емоционално нестабилен на моменти .Има какво да тренирашLast edited by danetha; 20.08.2024, 18:06.
Коментар
Коментар