Първоначално изпратено от mechka 429
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
вече ми е ясно - печелят от балъци изпаднали в паника
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеКрай свърши, загубихте един "инвеститор" в пирмидката или Понци схемата ако предпочитате.
Май и втори ще се откаже.
Но нищо след като падне, ще постои 2-3-4 години на едно място. И ще се появят нови "инвеститори" дето не са парени още и дето искат да забогатея бързо и пак ще тръгне нагоре.
Mateev, пуснах и втората копачка. Преинсталирах уиндоуса и неясно как тръгна, след като направих същото като преди. Но не мога да се ориентирам в dashboard. Мислех, че ще ми покаже, че имам 2 workers, но то си показва един. Затова пък хешрейта се удвои. Нормално ли е да приема 2та компа като един worker?
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
А кой ви кара да изпадате в паника при положение, че движението на цената днес е като под индиго с 2017? Тогава имаше около седем подобни корекции от 20-25%. Днес се случва същото.
Коментар
-
аз се чудя тук хората на луди ли ни правят с тия вълнови теории, технически анализи и т.н. useless shit или просто наистина са много наивни и си вярват на глупостите.
Аз невежата да ви го кажа - всичко е манипулация на криптопазара - набиите си го в главите. Никакви анализи и четене няма да ви помогнат защото китовете манипулат как си искат - pump and dump правят на която валута си искат и когато си искат и няма шанс с вашите анализи да ги предвидите тия неща.
Трейдинг се прави със здрав разум и при наличие на късмет. В противен случай - купуваш, държиш и на големите дипове допълваш ако можеш.
Тия спадове, които изглеждат големи и след тях уж почва възстановяване могат да ги правят по няколко пъти докато не оберат парите на наивниците. И не могат ами обикновено ги правят по няколко пъти. Затова предполагам че ще има още по-дълбоки сривове, докато не разорят съвсем дребните риби. Затова умната. Аз ли да ви уча по дяволите.
Аз приложих същият подход - от години започнах да натрупвам собствени си познания, неописани в публичното пространство, и съм понатрупал това-онова, което също си го пазя в тайна. Концепцията си съм я разказвал, но никога в пълни подробности. Основното в моята концепция е да изуча с най-големи подробности какви са свойствата на случайността (50%) и след това да започна да търся методи, с които да откривам кога цените се движат по различен начин от този на чистата случайност.
Моят подход дава резултати, но в същото време показа и ред проблеми, за които няма смисъл да обяснявам просто защото никой няма да ме разбере. Основният проблем е така наречения Curve Fitting, борбата с който е много трудна и много сложна. Въпреки този проблем обаче създаването на стратегии с ПМО се оказа напълно възможно и напълно реализуемо, но човек трябва да е програмист и сам да си пише софтуер, който е нестандартен и който няма къде да се намери готово написан.
- 1 like
Коментар
-
вече ми е ясно - печелят от балъци изпаднали в паника
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
За да си спестиш терзанията, можеш да погледнеш графиката на биткойн от предпоследния халвинг през май 2016 до върха в края на 2017. След това я сравняваш с тази от май 2020 до настоящия момент, т.е. от последния халвинг до днес. И като видиш 7-8 дълбоки корекции от 20-25% по пътя от $1200 до $20000 в периода 2016-2017, ще ти стане ясно какво се случва сега.
- 1 like
Коментар
-
аз се чудя тук хората на луди ли ни правят с тия вълнови теории, технически анализи и т.н. useless shit или просто наистина са много наивни и си вярват на глупостите.
Аз невежата да ви го кажа - всичко е манипулация на криптопазара - набиите си го в главите. Никакви анализи и четене няма да ви помогнат защото китовете манипулат как си искат - pump and dump правят на която валута си искат и когато си искат и няма шанс с вашите анализи да ги предвидите тия неща.
Трейдинг се прави със здрав разум и при наличие на късмет. В противен случай - купуваш, държиш и на големите дипове допълваш ако можеш.
Тия спадове, които изглеждат големи и след тях уж почва възстановяване могат да ги правят по няколко пъти докато не оберат парите на наивниците. И не могат ами обикновено ги правят по няколко пъти. Затова предполагам че ще има още по-дълбоки сривове, докато не разорят съвсем дребните риби. Затова умната. Аз ли да ви уча по дяволите.
Коментар
-
П.С нз кои дребни риби визираш, но дори тези влезли точно преди 1 год. са на 6-7Х и трудно ще бъдат обраниLast edited by better; 24.04.2021, 11:11.
Коментар
-
А колкото до това дали техн.анализ работи или не,винаги е по добре да експлоатираш някакви зависимости отколкото чисто хазартният подход да разчиташ на някакъв чист късмет.Само с късмет не става трябва да се положи и немалко труд.И да,търгуващите някакви зависимости винаги ще са по късметлии от търгуващите на едно към гьоторе
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Нищо, някой трябва и да спонсорира другите. Инак му казват ловене на падащ нож
Коментар
-
Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнениеВълновия анализ е интересен, но труден за разбиране. Ще има нужда от още четене.
В момента расте нагоре, ако това беше корекцията, ще се възстанови поне до 60.
Между другото някой видя ли етера как помпи нагоре, отново се покачва и спрямо бтц-то. От миналата година по това време забелязвам тази зависимост- в корекциите бтц-то е по-стабилен, но при ръстовете етера върви по-бързо нагоре. Доста устойчива е през повечето време и може да се използва като спасителна стратегия при спад на биткойна.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Какво странно има да купуваш по пътя надолу?
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар