И все пак не винаги е само късмет. За пореден път направих същата грешка, която си правя от край време. Принципно често усещам кога нещо е високо и му е време да коригира, но никога не си слушам усета и не продавам навреме. Днеска видях че всичко е скъпо и си викам Айде поне веднъж да се послушам и да продам поне съм на плюс. Продадох.Да ама въпреки всичко се усъмних в себе си се оставих моментен скок да ме заблуди, че може би все пак има още растеж нагоре. И пак купих. И разбира се очакваният спад се случи моментално след това. Кога ли ще почна да вярвам на интуицията и здравия си разум.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнениеБРИКС се казва, Бразилия, Русия, Индия, Китай и последните ги забравих кои бяха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Познания се искат в инвестирането в акции защото там поне знаеш в какво и защо инвестираш и техн анализ малко от малко работи. И там е регулирано и манипулациите не са толкова брутални.
В криптото неколкоцина решават всичко, а дребните риби разчитаме само и единствено на късмет.
за заместник на обезценените си пари,но само да си преставим какво би станало ако тия от БРИГС забранят криптото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Много правилно разсъждаваш. Това е голата истина. Трябва човек да има излишни пари, от които не се нуждае, за да има смелостта да се пробва с Биткойн и после спокойно да преживява всички възходи и падения. Но то същото важи и с всяка една друга инвестиция, направена с излишни пари. При тези инвестиции също има възходи и падения, и най-важното е човек спокойно да го приема всичко това.
Колкото до късмета - късмет, късмет, но си иска и малко познания по въпроса, които да увеличат ПМО-то в статистически план. Липсата на познания води до чиста случайност (чист късмет), докато тяхното наличие увеличава шансовете за успех.
В такива начинания се влиза с пари, които можеш да прежалиш нацяло, или най-малкото не са ти нужни в момента. Иначе е по-добре да не се рискува, при спад по тези причини е много по-трудно да имаш устойчивост и да не направиш глупости, както и като цяло да имаш трезва преценка за ситуацията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Много правилно разсъждаваш. Това е голата истина. Трябва човек да има излишни пари, от които не се нуждае, за да има смелостта да се пробва с Биткойн и после спокойно да преживява всички възходи и падения. Но то същото важи и с всяка една друга инвестиция, направена с излишни пари. При тези инвестиции също има възходи и падения, и най-важното е човек спокойно да го приема всичко това.
Колкото до късмета - късмет, късмет, но си иска и малко познания по въпроса, които да увеличат ПМО-то в статистически план. Липсата на познания води до чиста случайност (чист късмет), докато тяхното наличие увеличава шансовете за успех.
В криптото неколкоцина решават всичко, а дребните риби разчитаме само и единствено на късмет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Не късмет, а вяра Аве не за теб тая раУта да знайш.
Освен това няма как да сме сигурни, че компаниите представят реално нещата, а не са измамници. Който следи примерно Nikola е видял какво се случи. Човек остава с впечатление, че има супер идея, супер продукт, млад амбициозен екип, светло бъдеще... И кво излезе накрая - всичко било измама. Но инвеститорът нямаше как да го знае, защото не го пише никъде. Изведнъж се появява един в тубата и ги изобличава с доказателства. И акцията потъва съответно. Аз бях една от повярвалите в тах и за щастие успях да се измъкна на печалба. Но си беше жив късмет, какъвто с други компании за сега нямам. И няма как да знам истина ли е писаното в медиите за тях. Карам на вяра. И за сега губя. Даже поизгубих вярата си, но надеждата ми остана поне тия да не се окажат измамници.
Единственият умен човек е, или поне ми се струва, че е умен - Благовест Белев - и заради който инвестирах. Всички останали по тубата имат вид на повярвали си полуолигофрени, защото са извадили късмет, но погрешно са решили, че се дължи на интелект и вече се перчат.
Другият умен Биткойн инвеститор е Мъск. Но съм сигурна, че е проучил фатките с криптото и е преценил, че може да инвестира достатъчно пари за да манипулира пазара. И най-вече - пробва се няколко пъти в туитър да види как се реагира на туитовете му, видя че може да манипулира целокупното малоумно човечество и чак тогава се хвърли. Т.е. той беше сигурен, че ще спечели от сделката защото 1, 2, 3... Конкретни причини е имал. Е това е с ум да прецениш.
А който е инвестирал в нещо само щото расте и всички го правят не е умен, а комарджия.
Умни са и кодерите на криптовалути - не им коства нищо да драснат 20 реда, па ако стане...
Умни хора има в криптото, ама не е и тук в групата. Сори - тук са комарджии повярвали в лесните пари защото е приятно да се вярва в такова нещо и случайно извадили късмет и решили че са умни и мноо ги разбират нещата.
- 1 like
Коментар
-
ако имат късмет и уцелят. Разумът няма нищо общо търгуването на крипто. Купилите биткойни преди години когато бяха евтини са го направил не с ума си като инвестиция, а щото са имали излишни пари и са решили да сложат малко в крипто да си пробват късмета. И той е проработил. А можеше и да не проработи и да загубят всичко.
Умните хора си ползват ума за смислени неща. Който няма акъл за смислени инвестира в крипто и се надява, че поне късмет може да има щом откъм акъл не е надарен.
Аз нямам късмет и затова преди много години когато един ме навиваше да купувам биткойни се изсмях и го игнорирах - акълът ми ми каза, че от въздух нито може да се пезели, нито има смисъл от него. Ако нямах акъл щяха да рипна и да купя при обещанието за забогатяване.
Някои имаха пари за прежалване и си пробваха късмета и ето ги сега - милионери. И не мислят и да продават защото не разчитат на тия пари. Могат да си позволят да го гледат как ходят нагоре и надолу и да не им дреме.
Коментар
-
ако имат късмет и уцелят. Разумът няма нищо общо търгуването на крипто. Купилите биткойни преди години когато бяха евтини са го направил не с ума си като инвестиция, а щото са имали излишни пари и са решили да сложат малко в крипто да си пробват късмета. И той е проработил. А можеше и да не проработи и да загубят всичко.
Умните хора си ползват ума за смислени неща. Който няма акъл за смислени инвестира в крипто и се надява, че поне късмет може да има щом откъм акъл не е надарен.
Аз нямам късмет и затова преди много години когато един ме навиваше да купувам биткойни се изсмях и го игнорирах - акълът ми ми каза, че от въздух нито може да се пезели, нито има смисъл от него. Ако нямах акъл щяха да рипна и да купя при обещанието за забогатяване.
Някои имаха пари за прежалване и си пробваха късмета и ето ги сега - милионери. И не мислят и да продават защото не разчитат на тия пари. Могат да си позволят да го гледат как ходят нагоре и надолу и да не им дреме.Last edited by better; 10.05.2021, 11:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеако имат късмет и уцелят. Разумът няма нищо общо търгуването на крипто. Купилите биткойни преди години когато бяха евтини са го направил не с ума си като инвестиция, а щото са имали излишни пари и са решили да сложат малко в крипто да си пробват късмета. И той е проработил. А можеше и да не проработи и да загубят всичко.
Някои имаха пари за прежалване и си пробваха късмета и ето ги сега - милионери. И не мислят и да продават защото не разчитат на тия пари. Могат да си позволят да го гледат как ходят нагоре и надолу и да не им дреме.
и не е за теб
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
Интересното е, че за първи път в Историята в процеса на развитие на тази нова технология могат да участват милиони човеци и да имат някаква полза от това, ако са умни и разумни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
Да,сигурно и ти това не го твърдеше
[ATTACH=CONFIG]n3756989[/ATTACH]Last edited by better; 10.05.2021, 11:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнениеЗа да ме "образоват" и мен лапнишарана,и да "инвестирам"в бъдещето хубаво е специалистите да ми обяснят това болднатото.И без постове от рода на: прост си и не разбираш технологията,без обиди,а аргументирано и ентелегентно,като за прост човек.
Ще бъде и от полза за темата
и технологията на blockchain + smart contracts + DFin + DApps + ...
ще имат и полезни, и вредни приложения сега и в бъдеще.
Поради лекотата на създаване на нови крипто-валути се появиха и безброй безсмислени монетки.
Аз очаквам глобално ползата за Човечеството от полезните приложения да е огромна,
а на вредните приложения ще се противодейства.
Интересното е, че за първи път в Историята в процеса на развитие на тази нова технология могат да участват милиони човеци и да имат някаква полза от това, ако са умни и разумни.
Ще има и губещи. Както някога собствениците на такси-файтоните, които не са преминали навреме към такси-с-ДВГ
П.П. Всякакви наивни краткосрочни прогнози са смешни Важна е тенденцията.Last edited by barbaron; 10.05.2021, 11:22.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Глупости, къде е казал такова нещо? Факт е, че тези "влзезли" до преди 2 месеца са на +, а тези дет са влезли мин. год. са на 700% +. Това са фактите! Оттук нататък само гадател с кристална топка може да предскаже какво ще стане, но вероятността да иде на 100-200-300 к е много много по-голяма от това да се срине до 10 к. Дори при това положение (10 к) тези, които са влезнали преди 1 година ще бъдат на 20% +. Аре лека
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 1 like
Коментар
Коментар