IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Demertsel Разгледай мнение

"Хабят". Чудесен опит за вменяване на вина. То и ти с този коментар "хабиш" 30 ст. ток за един пост без добавена стойност, ама никой не ти вменява вина, нали?
    Не е опит за вменяване на вина, по-назад писах още 1 подобен пост с подобни разсъждения.

Поинта е, че без тези пари биткоина ще потъва бавно и лека полека надоле.

В крайна сметка, сметката за ток се плаща от някой - очевидно от тези дето са се включили в пирамидата по един или друг начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Демек за да се менкат 500 милиона се хабят 26 милиона само за ток, без да брои такси на борси, техника и пр.

"Хабят". Чудесен опит за вменяване на вина. То и ти с този коментар "хабиш" 30 ст. ток за един пост без добавена стойност, ама никой не ти вменява вина, нали?

Апропо, слагам пари, че след една година от днешният ден нататък, ще си най-големият защитник Биткойн и ще убеждаваш хората, колко добра инвестиция е

Иначе съм съгласен, че по-добре е да се следят твийтовете на Мъск, отколкото графиките (освен логартимичната, заради цялата картинка)
      Last edited by Demertsel; 30.05.2021, 18:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Кюлчета злато купува само този, който е отписал Биткойна като инвестиция, и от 100% средногодишна печалба се прехвърля на 2-3%, които освен всичко друго също не са гарантирани.

При мене сметките са прости - средната ми покупна цена е под 20к. Може би 15к или дори 10к (през цялото време на срива не спирах да копая). Все още съм на печалба 200-300% и няма за какво да се безпокоя. Преживях един срив до 3к, ще преживея и втори, трети или колкото там предстоят в близкото или далечното бъдеще.

Ще продам койните само тогава, когато ми дотрябва кеш за харчене, но по всичко изглежда, че този момент се отлага за далечното бъдеще. Дотогава - ами дотогава ще гледам сеира отстрани и се подсмихвам под мустак, какъвто всъщност нямам ...

Допълнително товарене на влака - ами ако имам излишен кеш и се появи изгодна възможност - ами ще товаря пак, и пак и пак ... Всичко изкопано по други криптовалути ще го прехвърлям във Биткойн пак и пак и пак ...

Аха. Средната. Усредняваш, щото си на минус - класика Утре като ти ги прибере някой, както вече и ти се е случвало - ще си средна на нула. Или като ги пратиш на грешен адрес, понеже те знам че си много способен. За събития от класа държавно крипто и забрана на бития даже да не говорим

Имам кофти новина за теб - времето на евро-парите в БГ изтича

ПП: средната ти при покупката на копачки колко е, 7000 лв бройката? При пазарна цена в момента 600 лева на същите. Нещо като минус 90% печалба виждам аз тук ...

Коментар

• Да се върнем на консумацията на ток от биткоина, че темата ми стана интересна, ама тоя път изразена в пари.

Като пуснете някакво търсене в Гугъла излизат разни числа от 120 TW на година.

https://www.bbc.com/news/technology-56012952
          https://www.forbes.com/sites/lawrenc...h=68cc7c7c7e78

120 TW = 120000000000 kW за година.

Като пуснете някакво търсене за цена на тока или по държави излиза това

https://www.globalpetrolprices.com/electricity_prices/

Китай за домакинства - 0.085, за бизнес - 0.104, да кажем че има и по-евтин ток и по-скъп, средно да го кажем 0.08 долара за kW.

120000000000 * 0.08 = 9 600 000 000 - 10 милиарда долара на година се хаби ток

На ден прави

9 600 000 000 / 365 = 26 301 369 = 26 милиона долара на ден

Найс а

Това е само за цена на тока, без цена на техника, интернет, охлаждания, центрове, заплати на персонал и пр.

Те така уважаеми държатели на биткоини - всеки ден трябва да вкарвате по 26 милки в зелено иначе цената почва да пада свободно.

Тези 26 милки служат за да може да се осъществява преразпределението на останалите .

А от тази графика се вижда колко биткоина в долари се търгуват дневно. Стигало е до 3 милиарда, но в момента е 500 милиона на ден.

https://www.blockchain.com/charts/trade-volume

Демек за да се менкат 500 милиона се хабят 26 милиона само за ток, без да брои такси на борси, техника и пр.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

Няма вечни инвестиции. Все някога ще трябва да кешираш. Кога и на каква цена ще го направиш е въпрос на личен избор а и на късмет. Понякога и пазарът те принуждава. Но пък замисли се какви бяха очакванията за Биткойн преди 10 години и какви са сега. Надеждите бяха големи. Криптото трябваше да е валутата на бъдещето и да измести всичко останало. Но това така и не се случи. В началото доста търговци се юрнаха да предлагат плащане с криптовалути. После нещо им мина меракът като се видя че има много проблеми и не е популярно сред потребителите. За мен поне тази технология вече е един провален глобален експеримент който обаче даде началото на нова посока в мисленето. Въпрос на време е да се появи нова усъвършенствана технология подобна на биткойн която вече да има реално приложение и да добие масовост.
            Според мен при електронните валути сега сме на ниво парни двигатели. Предстои да дойдат бензиновите и да пратят парните в музеите. После ще дойдат електрическите....

А златотото много добре знаеш че не е инвестиция и реално не носи никаква доходност. Но пък перфетно съхранява стойност за неораничени периоди от време.
            Не те знам кой си набор, но аз съм 60-ти набор. Миналата година през декември навърших 60 години. Човек на такава възраст коренно си променя мирогледа и мисленето за живота. Всякакви идеи и мечти за бъдещи финансови успехи изчезват, и остава само една единствена мисъл - какво ще оставя след себе си на децата.

От тука идва и коренната промяна в инвестиционното поведение. Човек на такава възраст вече не е склонен да предприема големи рискове с цел увеличаване на личното богатство. По-скоро него го интересува да съхрани това, което вече е спечелил, а за харченето му да мислят неговите наследници.

Та от тука идва и обяснението защо не искам да си продавам Биткойните или дяловете ми в различните фирми. Ами защото искам да съхраня стойноста им, още повече че нуждите ми за охолен живот и пилеене на пари силно са се свили спремо периода, когато бях млад.

Така че нека да вземем под внимание и този фактор - повечето от акулите и милиардерите по света са възрастни хора, и начините им на управление и съхранение на личното им богатство коренно се различават от това, което си го мислят младежите от форума.
            Last edited by Mateev; 30.05.2021, 17:46.

Коментар

Кюлчета злато купува само този, който е отписал Биткойна като инвестиция, и от 100% средногодишна печалба се прехвърля на 2-3%, които освен всичко друго също не са гарантирани.

При мене сметките са прости - средната ми покупна цена е под 20к. Може би 15к или дори 10к (през цялото време на срива не спирах да копая). Все още съм на печалба 200-300% и няма за какво да се безпокоя. Преживях един срив до 3к, ще преживея и втори, трети или колкото там предстоят в близкото или далечното бъдеще.

Ще продам койните само тогава, когато ми дотрябва кеш за харчене, но по всичко изглежда, че този момент се отлага за далечното бъдеще. Дотогава - ами дотогава ще гледам сеира отстрани и се подсмихвам под мустак, какъвто всъщност нямам ...

Допълнително товарене на влака - ами ако имам излишен кеш и се появи изгодна възможност - ами ще товаря пак, и пак и пак ... Всичко изкопано по други криптовалути ще го прехвърлям във Биткойн пак и пак и пак ...
              Няма вечни инвестиции. Все някога ще трябва да кешираш. Кога и на каква цена ще го направиш е въпрос на личен избор а и на късмет. Понякога и пазарът те принуждава. Но пък замисли се какви бяха очакванията за Биткойн преди 10 години и какви са сега. Надеждите бяха големи. Криптото трябваше да е валутата на бъдещето и да измести всичко останало. Но това така и не се случи. В началото доста търговци се юрнаха да предлагат плащане с криптовалути. После нещо им мина меракът като се видя че има много проблеми и не е популярно сред потребителите. За мен поне тази технология вече е един провален глобален експеримент който обаче даде началото на нова посока в мисленето. Въпрос на време е да се появи нова усъвършенствана технология подобна на биткойн която вече да има реално приложение и да добие масовост.
              Според мен при електронните валути сега сме на ниво парни двигатели. Предстои да дойдат бензиновите и да пратят парните в музеите. После ще дойдат електрическите....

А златото то много добре знаеш че не е инвестиция и реално не носи никаква доходност. Но пък перфетно съхранява стойност за неораничени периоди от време.
              Last edited by alphaomega; 30.05.2021, 17:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

Объкал си се нещо.
                Акулите продават а цацата купува!
                Акулите продават крипто и с печалбите си купуват физическо злато и сребро на клюлчета.

Last edited by Mateev; 30.05.2021, 17:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Ша се смиля над теб - тоя пазар се движи от сентимент - т.е. заеби фундамента и технически анализи, гледай овцете как се люшкат между паника и алчност и следи туитовете на Мъскалян и подобните му.
                  кво има да се смиляваш. Аз крипто вече нямам като изключим 2 мижави копачки. Ще купя ако падне достатъчно, че да ми се стори прекалено ниско. За сега съм само публика и изучавам сентимента на пазара.

Коментар

Ша се смиля над теб - тоя пазар се движи от сентимент - т.е. заеби фундамента и технически анализи, гледай овцете как се люшкат между паника и алчност и следи туитовете на Мъскалян и подобните му.
                    Не забравяй, че пилците се броят наесен....

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

техническият анализ за мен при криптото не важи. Демек тия правила с тестването могат само да заблудят инвеститорите и китовете, които контролират тоя маркет се грижат да е максимално непредвидим, за да оберат колкото се може повече цаци

Last edited by mibova; 30.05.2021, 16:40.

Коментар

Нищо не съм продал. Дори малко увеличих бройката с изкопаното от други криптовалути. Оглеждам се и за допълнително товарене на влака, и мисля, че момента наближава. При пробив над 41к ще товаря. При пробив под 30к ще изчакам да видя къде ще се формира новото дъно.

Ако все пак пробие надолу под 30к, не очаквам да има нова паникьорска вълна, която да предизвика нов дълбок срив. Просто цацата се свърши, и в момена акулите владеят пазара. Сред акулите обаче няма паникьори. При тях има само здрав разум и дълбока пресметливост.

При това положение ако има пробив под 30к, то той ще е максимум още 2-3к надолу, и с това ще се изчерпа целия мечи потенциал, след което следва бичо рали нагоре.

Целта от 20к според мене никога няма да бъде достигната, въпречи че според техническия анализ трябва да се направи някакъв жалък опит тя да се тества. Въпросът е дали сегашното дъно е краят на този жалък опит, или ще има още един последен напън.
                        техническият анализ за мен при криптото не важи. Демек тия правила с тестването могат само да заблудят инвеститорите и китовете, които контролират тоя маркет се грижат да е максимално непредвидим, за да оберат колкото се може повече цаци

Коментар

Нищо не съм продал. Дори малко увеличих бройката с изкопаното от други криптовалути. Оглеждам се и за допълнително товарене на влака, и мисля, че момента наближава. При пробив над 41к ще товаря. При пробив под 30к ще изчакам да видя къде ще се формира новото дъно.

Ако все пак пробие надолу под 30к, не очаквам да има нова паникьорска вълна, която да предизвика нов дълбок срив. Просто цацата се свърши, и в момена акулите владеят пазара. Сред акулите обаче няма паникьори. При тях има само здрав разум и дълбока пресметливост.

При това положение ако има пробив под 30к, то той ще е максимум още 2-3к надолу, и с това ще се изчерпа целия мечи потенциал, след което следва бичо рали нагоре.

Целта от 20к според мене никога няма да бъде достигната, въпречи че според техническия анализ трябва да се направи някакъв жалък опит тя да се тества. Въпросът е дали сегашното дъно е краят на този жалък опит, или ще има още един последен напън.
                          Объкал си се нещо.
                          Акулите продават а цацата купува!
                          Акулите продават крипто и с печалбите си купуват физическо злато и сребро на клюлчета.

Коментар

Матейката продаде, значи ще се качва

Целта от 20к според мене никога няма да бъде достигната, въпреки че според техническия анализ трябва да се направи някакъв жалък опит тя да се тества. Въпросът е дали сегашното дъно е краят на този жалък опит, или ще има още един последен напън.
                            Last edited by Mateev; 30.05.2021, 16:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

обирането на парите на дребните няма нищо общо с еволюция
                              Напротив, еволюцията е точно в начините как се прави. Инак все една и съща игра, правилата на големите и обирането на малките.

Коментар

Обиране на цаците. При бития винаги сме в тоя интервал, много е интересно да се наблюдава еволюцията на пазарите - от комодити към акции, деривати и сега есенцията на нищото
                                обирането на парите на дребните няма нищо общо с еволюция

Коментар

Working...
                                X