If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Биткойнът се превърна в инструмент ясно свързан с риска и лакомията по пазара .... особено в частта хай-тек и иновации.
Вместо да се превърне в алтернатива на златото и сейф-хевън актив при тегави моменти - той успя да привлече най-големите спекуланти и стана турбо-риск инструмент.
При един срив на активите обичани от рисковите играчи... ще има много мъка за купилите високо това 'нещо'.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Да това е някакво различно от Тетер дето за пръв път го чувам. Все пак имат доста общо и двата коина се водят стейбъл и двата нямат покритието за което претендират. Разликата е че само единия го отнася за сега - по-неизвестния.
Нямат нищо общо освен думата стейбъл. Различните стейбъл койни имат различен механизъм на покритие. Всеки може да си направи всякакъв "стейбъл койн", но това не означава че наистина ще е такъв. В случая с Тера, е много вероятно да има и злоумишлени действия от алчност или просто срещу стейбъл койните и криптовалутите по принцип. Тази атака може да се използва с политически цели, за повече регулация и тн.
А ти за толкова години не си направи труда да прочетеш нищо по-задълбочено, само гледаш повърхностно на целия крипто пазар и повтаряш някакви общи приказки. Тетер и Тера са толкова различни, колкото да речем Биткойн и например ApeCoin . Ако примерно утре ApeCoin се срути с 50% това означава ли, че и Биткойн ще го последва, защото и двете се наричат "криптовалути"?!
Нямат нищо общо. Тва новото е някаква понци схема. Постоянно пращат мейли да си обърнеш криптото в това и да го сложиш на депозит срещу 20% лихва. Тетъра си е относително стабилен, правеха му и одит, доколкото знам всичко е ок. От 5-6 год е на линия и не съм чувал някой да не си е получил фиата срещу него.
От хейта спечели ли нещо?
Да това е някакво различно от Тетер дето за пръв път го чувам. Все пак имат доста общо и двата коина се водят стейбъл и двата нямат покритието за което претендират. Разликата е че само единия го отнася за сега - по-неизвестния.
Нямат нищо общо. Тва новото е някаква понци схема. Постоянно пращат мейли да си обърнеш криптото в това и да го сложиш на депозит срещу 20% лихва. Тетъра си е относително стабилен, правеха му и одит, доколкото знам всичко е ок. От 5-6 год е на линия и не съм чувал някой да не си е получил фиата срещу него.
От хейта спечели ли нещо?
Как пада? Пак e 1$. Аз ударих 29999 вчера, платих с тетър и изтеглих в Биткоин. Никакъв проблем.
Биткоина пада заради Фед, вдигнаха лихвата и всички пазари са надолу. Откакто има институционални инвеститори Биткоин копира цените на капиталовите пазари.
П.С от 3 год пишеш тук, пак ли не купи дипа?
Edit: Сега погледнах статията. Това е UST на Luna (даваха едни безумни 20% лихва, на всеки който го купи и го стейкне!!!), няма нищо общо с USDT Tether.
Не търгувам коини, само си хейтя.
Преди време бях писал за грандиозната измама Стейбъл Коини, които уж са вързани към долара 1 към 1 и за всеки стейбъл коин има актив от един долар.
Е да ама сега цената има пада, пада, пада. Що ли - щото няма долари зад генерираните цифрички. И изведнъж хората решиха да си обърнат стейбъл коините в долари и няма за всички.
А стейбъл коините бяха използвани да се помпи биткоина и после да се обръщат тези пари в долари - а от там в коли, яхти, жени и бело.
Е схемата е на път да се спука и затова и биткоина пада явно.
Как пада? Пак e 1$. Аз ударих 29999 вчера, платих с тетър и изтеглих в Биткоин. Никакъв проблем.
Биткоина пада заради Фед, вдигнаха лихвата и всички пазари са надолу. Откакто има институционални инвеститори Биткоин копира цените на капиталовите пазари.
П.С от 3 год пишеш тук, пак ли не купи дипа?
Edit: Сега погледнах статията. Това е UST на Luna (даваха едни безумни 20% лихва, на всеки който го купи и го стейкне!!!), няма нищо общо с USDT Tether.
Преди време бях писал за грандиозната измама Стейбъл Коини, които уж са вързани към долара 1 към 1 и за всеки стейбъл коин има актив от един долар.
Е да ама сега цената има пада, пада, пада. Що ли - щото няма долари зад генерираните цифрички. И изведнъж хората решиха да си обърнат стейбъл коините в долари и няма за всички.
А стейбъл коините бяха използвани да се помпи биткоина и после да се обръщат тези пари в долари - а от там в коли, яхти, жени и бело.
Е схемата е на път да се спука и затова и биткоина пада явно.
Цената отново не можа да пробие долната тренд линия на канала.
На пазара му се случи почити всичко възможно , война със заплаха да премине в трета световна . Рязка смяна на политиката на ФЕД.
Тук е важно не толкова пробива на тренд линията на канала, а пазара да не пада под дъната от миналата година за да се запази дивергенцията с DJIA който е паднал дъното от миналата година.
Коментар