Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Де да бях търговец. Не съм, просто съм фен на златото и среброто.
Сегашния спад - признавам си нямам никакво обяснение. Честно казано очаквах да има спад, но на база спад на пазарите (нов етап на кризата). Очаквах да паднат борсите и с тях и златото, пък борсите растат, а златото пада. Нямам идея, но аз и не спекулирам с него, така че не ме притеснява. Нито съм влагал заемни средства, нито разчитам на тия пари в скоро време, така че само седя и гледам.
При това развитие просто ще си купя още малко. Среброто на тия цени не съм го виждал в Тавекс
А иначе за това, което си написал - не знам не ме ли разбра или не искаш да ме разбереш. Това, което казах е, че преди 2 века когато някой е издадял хартиена валута, той я е гарантирал с някакъв актив. Съответно ако ти отидеш с валутата при него, той ще ти даде насреща покритието. По онова време никои не би приел като разплащателно средство подобна валута ако тя е без някакво покритие.
Съответно днес, ти каза, че човек трябва да е малоумник за да очаква валутата да е с някакво материално покритие. Просто коментара ми беше, че възприятията явно много са се изменили (диаметрално противоположни всъщност).
Коментар