IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Преди 2 века златото е било пари и хората са получавали хартийка срещу него. В момента златото не е пари а е стока. Абсурдно е да очакваш да отидеш при някой с пари и да пискаш замяна пак със същите пари. Получава се нещо от типа искаш да ти заменят банкнот от 100 евро за пари и те ти дават 2 по 50 евро. И преди и сега стойността на парите се е определяла от това какво може да си купиш с тях. Знам, че си златен фен. Предполагам работиш в голям местен търговец на злато. Как ще коментираш текущия спад? По принцип не се вмества в твоята философия и ми е любопитно какво бяснение ще дадеш.
    Хехе, тука в тоя форум всеки някого подозира за нещо, знаех, че рано или късно и мен ще ме припознаят с някакъв
    Де да бях търговец. Не съм, просто съм фен на златото и среброто.
    Сегашния спад - признавам си нямам никакво обяснение. Честно казано очаквах да има спад, но на база спад на пазарите (нов етап на кризата). Очаквах да паднат борсите и с тях и златото, пък борсите растат, а златото пада. Нямам идея, но аз и не спекулирам с него, така че не ме притеснява. Нито съм влагал заемни средства, нито разчитам на тия пари в скоро време, така че само седя и гледам.

При това развитие просто ще си купя още малко. Среброто на тия цени не съм го виждал в Тавекс

А иначе за това, което си написал - не знам не ме ли разбра или не искаш да ме разбереш. Това, което казах е, че преди 2 века когато някой е издадял хартиена валута, той я е гарантирал с някакъв актив. Съответно ако ти отидеш с валутата при него, той ще ти даде насреща покритието. По онова време никои не би приел като разплащателно средство подобна валута ако тя е без някакво покритие.
    Съответно днес, ти каза, че човек трябва да е малоумник за да очаква валутата да е с някакво материално покритие. Просто коментара ми беше, че възприятията явно много са се изменили (диаметрално противоположни всъщност).
    Last edited by simo.smo; 16.02.2013, 02:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Да, ицко, хубаво нещо е интернета но само за онези които могат да четат. Тези които не могат така и няма да прочетат че съм написал за последните 10 години и ще ми дават таблички за последните 10 месеца!

Иначе, ицко, трябва да ти е ясно че за всяка затормозена държава последният резерв е ВИНАГИ златото! Златото се продава само тогава когато няма откъде другаде мобилизираш капитал. Така е било, така и ще бъде занапред. Намалянето на златния резерв на една централна банка е пряк показател за дълбочината на кризата в съответната държава! Естествено, че преди да фалира една държава ще ошлинка до последно златният си резерв! И точно това е целта, да се прибере златото на финансово катастрофирали държави.
      Е те тая категоричност не ми допада! Не само в конкретния случай, а по принцип
      Иначе респект за отдадеността на каузата и професионалното защитаване на идеята! Еволюцията си тече с пълна сила и никой от нас индивидуално и конкретно не би могъл да и повлияе и спре. Нашата едиствена задача е или да приемем или да отхвърлим дадена теза, твърдение или факт, но каквото и да направим важното е след време да не се косим ако сме сгрешили или пък да не се възгордяваме ако сме познали
      Иначе спор няма, че ще е интересно

П.П. Не е логично според мен, да се отдава такова голямо значение на един метал, бил той и рядък, блестящ и с определени свойства. Не е ли цеността на златото функция единствено на субективната оценка на хората, и в частност на тия които притежават властта в дадения момент!? Замислете се само, какво има в него освен блясъка, трудното му добиване и ограниченото му количество? Нищо! Всичко друго е субективната моментна оценка от банки, търговци, спекуланти и потребители. Та в него няма живот, няма дух, няма емоции, няма развитие! То си е такова от памти века, и никога няма да се промени, за разлика от нас хората, нашите разбирания за света и нашето съзнание. Не е ли по-вероятно бъдещият резерв, бъдещата универсална разменна единица, бъдещата световна валута да е нещо удошевено, нещо живо, нещо което всеки човек би могъл да има или придобие без задължително да се е родил с родословие, богат и богоизбран, някакъв дори не точно определен вид енергия? Биткойните донякъде може и да отговарят на горните условия, но може да има и нещо друго което да се окаже много по-важно, по-ценно и по-достъпно... Не знам, просто се отпуснах и поразсъждавах на глас, така де над клавиатурата
      Last edited by kev; 15.02.2013, 22:58.

Коментар

Да, ицко, хубаво нещо е интернета но само за онези които могат да четат. Тези които не могат така и няма да прочетат че съм написал за последните 10 години и ще ми дават таблички за последните 10 месеца!

Иначе, ицко, трябва да ти е ясно че за всяка затормозена държава последният резерв е ВИНАГИ златото! Златото се продава само тогава когато няма откъде другаде мобилизираш капитал. Така е било, така и ще бъде занапред. Намалянето на златния резерв на една централна банка е пряк показател за дълбочината на кризата в съответната държава! Естествено, че преди да фалира една държава ще ошлинка до последно златният си резерв! И точно това е целта, да се прибере златото на финансово катастрофирали държави.
        По интересно е кой го е купил щото е продадено не е масовката тя такова нещо няма по времето на Гордън Браун британците смачкаха 50% от златният си резерв за да подпомогнат златният пул и англичаните го офукаха на и около дъновата цена докато държавите губят златните си резерви някой си попълва с астрономически количества защото при нова система в която златото би играло съществена роля частният играч който притежава повече от държавите ще бъде владетелят на новите времена

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
          Хубаво нещо е интернета - е виж за последната година как са си "увеличили" резервите[/IMG]

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
            Хубаво нещо е интернета - е виж за последната година как са си "увеличили" резервите:
            27.01.2011 година
            17.12.2012 година

п.п.: Те ти и снимка на сравнението, да ти е по- лесно
            5 Китай

Официален размер на златните резерви: 1,054.1 тона

Нали не го мислиш сериозно
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Иска ти се, но действителноста е съвсем различна! Интересно защо централните банки по света не държат в трезорите си броколи и моркови, а държат злато? А... да не забравя... Как ще обясниш факта, че през последните 10 години повечето ЦБ по света са увеличили резервите си в злато?

Ето, виждаш ли колко си далеч от действителноста като твърдиш че златото не е пари?
              Хубаво нещо е интернета - е виж за последната година как са си "увеличили" резервите:
              27.01.2011 година[/URL]
              17.12.2012 година

п.п.: Те ти и снимка на сравнението, да ти е по- лесно
              Last edited by X_Y; 15.02.2013, 21:33.

Коментар

Иска ти се, но действителноста е съвсем различна! Интересно защо централните банки по света не държат в трезорите си броколи и моркови, а държат злато? А... да не забравя... Как ще обясниш факта, че през последните 10 години повечето ЦБ по света са увеличили резервите си в злато?

Ето, виждаш ли колко си далеч от действителноста като твърдиш че златото не е пари?
                Хихих, преди малко на артиения златен пазар май взеха да го заменят за броколи и моркови. Падна под 1600

Коментар

В момента златото не е пари а е стока.

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                    Това само показва до колко са се изменили разбиранията на хората. До преди 2 века само малоумник би си дал реалните активи срещу хартийки, които не са обезпечени с нищо. Хартийки, които ако ги занесеш при тоя дето ги е издал, той ще ти даде срещу тях други хартийки, но никога нещо реално.

Не се заяждам, просто подчертавам колко са се променили времената. Може пак да се променят
                    Преди 2 века златото е било пари и хората са получавали хартийка срещу него. В момента златото не е пари а е стока. Абсурдно е да очакваш да отидеш при някой с пари и да пискаш замяна пак със същите пари. Получава се нещо от типа искаш да ти заменят банкнот от 100 евро за пари и те ти дават 2 по 50 евро. И преди и сега стойността на парите се е определяла от това какво може да си купиш с тях. Знам, че си златен фен. Предполагам работиш в голям местен търговец на злато. Как ще коментираш текущия спад? По принцип не се вмества в твоята философия и ми е любопитно какво бяснение ще дадеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                      Да попитам относно сигурността - какво значи (теоретично) да не се държат пари на едно място твърде дълго време. Ако кракера няма физически достъп до wallet.dat - може ли да се корумпира сумата в него ?
                      Не, не може. Твърде дълго означава не по-дълго от 5 години за много големи суми. След 15-20 години може вече сегашният криптиращ алгоритъм да е слаб, но до тогава той ще е сменен поне 2 пъти.

Има една много вярна приказка. Не може да използваш математиката за да криеш тайни от бъдещето. Практиката досега е показала, че тайнописите от миналото се разгадават от изследователи поне с 2-3 века закъснение. Дори по време на Втората световна англичаните са успели да пробият някои германски военни кодове едва след като са пленили една германска подводница с криптираща машина "Енигма" и са проучили устройството и!

Коментар

• Да попитам относно сигурността - какво значи (теоретично) да не се държат пари на едно място твърде дълго време. Ако кракера няма физически достъп до wallet.dat - може ли да се корумпира сумата в него ?
                        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

За да стане биткойна пари то той трябва да бъде приет като платежно средство.
                          Аз съм го приел за платежно средство. Хората като мен се увеличават с всеки изминал ден. Дали биткойн ще бъде записан в някой закон като законно платежно средство мен ама хич не ме вълнува. Важното е да се приема от този, чийто стоки и услуги аз купувам. И тези търговци стават все повече с всеки изминал ден.

Коментар

Със 100 евро можеш да си купиш всичко от магазините в 17 държави. То е законно платежно средство. От това по-голямо обезпечение здраве. Само малоумник може да си помисли да отиде в някойя централна банка и да поиска да му дадат нещо срещу емитирата банкнота. Естесвено в случай, че е повредена ще ти я подменят.
                            Това само показва до колко са се изменили разбиранията на хората. До преди 2 века само малоумник би си дал реалните активи срещу хартийки, които не са обезпечени с нищо. Хартийки, които ако ги занесеш при тоя дето ги е издал, той ще ти даде срещу тях други хартийки, но никога нещо реално.

Не се заяждам, просто подчертавам колко са се променили времената. Може пак да се променят

Коментар

Защо хората трябва да премат Биткойн за пари а не примерно системата на Амазон.
                              Парите трябва да са неутрални. Останалото са купони. За храна, за почивка, ваучери и т.н. Такива са всъщност и всички валути. Някакви средства дадени на населението да преживява. Такова би било и творението на Амазон. Защо е необходимо някой да стои зад парите? Ами - нали видяхме какво става , някои се изкушават да си понапечатат малко/много. Ами занимават се с глупости вместо да работят. Какво работи един топ-банкер? А един високопоставен държавен чиновник? Така не се прави прогрес. До момента прогресът се случва благодарение на 'глупаците' , които все още бачкат за без пари или притиснати от кредити/това пък е насилие/. Но младото поколение е на обратния полюс, то иска парите, после евентуално работата. Затова и за вбъдеще ще се сложи ред с нещо от рода на биткойн. За да има прогрес. Иначе - прогрес на кукуво лято. А природата не търпи стоене на едно място. Ненужните на прогреса се отстраняват. За да не пречат на потока. Толкова с философиите. Атаки срещу биткойна ще има. Никой не се съмнява. Според мен , още не са започнали сериозните атаки. Който подкрепя атаките е срещу прогреса, трябва да е наясно с това. Така, за себе си просто. Голям трън в задника ще се окаже този биткойн за някои хора.

Коментар

Ако ида в централата на ЕЦБ и ипредявя една 100 еврова банкнота да си платят обезпечението, те какво ще ми дадат? Най-многото което могат да ми дадат е една хартишка на която пише че ми дължат 100 евро.... хахахаха. Найн, данке! Рупайте си хартишките сами!
                                Със 100 евро можеш да си купиш всичко от магазините в 17 държави. То е законно платежно средство. От това по-голямо обезпечение здраве. Само малоумник може да си помисли да отиде в някойя централна банка и да поиска да му дадат нещо срещу емитирата банкнота. Естесвено в случай, че е повредена ще ти я подменят.

Коментар

Working...
                                X