IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от -i Разгледай мнение
    Не. Казвам, че ще започнеш да харчиш биткойни само ако нямаш налични други валути.
    Значи се съгласен, че ако приходите ми са само в биткойн то биткойн ще са пари като всички други пари?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от detonator Разгледай мнение
      Лайткойна изби рибата.800% доходност за три дни.До тук (ако реша да кеширам) имам 2000% доходност.Тинейджърите в нета са пощурели...

индианеца при лайткойн доколкото знам алгоритъма е друг.Заложени са 80 милиона до 2016.Колкото и много да са копачите посленият лайткойн ще бъде изкопан 2016 нито по-рано нито по-късно.Колкото повече копачи си разпределят все по-малко монети.Колкото повече-толкова по-малко
      Алгоритъмът е друг.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Scrypt
      Изисква най-вече повече памет, което го прави труден (скъп) за реализация на специализиран хардуер (ASIC) или FGPA, както става с биткойна. Видеокартите ще копаят тука доста дълго време, е ... ако цената се позадържи, разбира се. Видеокартите са съвремени чудеса на технологията. Поклон !

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Така и не мога да разбера този аргумент... Искаш да кажеш че ако аз имам биткойни ще предпочета да умра от глад, от обезводняване, от студ, липса на дрехи или обувки, но да не похарча дори и 1 биткойн?!
        Не. Казвам, че ще започнеш да харчиш биткойни само ако нямаш налични други валути. Така на практика няма да използваш биткойните си за разплащателно средство, а основно като инвестиция. Не мисля, че може да се твърди със сигурност коя от тези две функции на парите е по-важна - средство за размяна или хранилище на стойността.

Коментар

• BBC News - Canadian man to sell house for Bitcoin virtual currency
          www.bbc.co.uk... - Кеширана версия - Превод на страницатаСподеляне
          20.03.2013 – A Canadian man is hoping to be the first person to sell his house for virtual currency Bitcoins.

Коментар

Ще плащаш ли заплати на случителите си в биткойн, ако има голяма вероятност раходите за заплати следващия месец да са двойни, измерени в друга валута?
            Ако приходите ми са в биткойн, защо и заплатите да не са?!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Въпросът е ще купуваш ли стоки, плащайки с биткойн, ако знаеш, че има голяма вероятност следващата седмица да купиш двойно повече стоки със същото количество?
              Така и не мога да разбера този аргумент... Искаш да кажеш че ако аз имам биткойни ще предпочета да умра от глад, от обезводняване, от студ, липса на дрехи или обувки, но да не похарча дори и 1 биткойн?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Как стои въпроса с късите продажби?
                Нещо и опцийки трябва да се спретнат, алъш вериш да става. Еваларката на 5х печалбата за месец Мастър!!!! Но, аз ще погледам още отстрани
                Е аз с лайткойните съм на 30х за месец Но не мисля да продавам, убеден съм че до НГ BTC ще мине $500, а LTC $50.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                  Според мен каквото се изкрара трябва да се продава веднага.
                  Може би си прав,но аз на артиите и банките не вярвам...Да не говориме,че в момента ситуацията в БГ откъм икономика и политика е повече от плачевна.

Коментар

Ако цената на платежното средство е обвързана с разходите по неговото създаване, се получава противоречие: при висока себестойност транзакционните разходи се увеличават, тъй като значително количество ресурси ще са заети за създаването на платежното средство, което ще елиминира неговото основно свойство. При ниски разходи и съответно ниска цена се нарушава правилото, че тази цена трябва да зависи от съотношението между количеството пари и количеството стоки и услуги.
                    1. Разходите за разплащане са много по-високи когато стопанските субекти нямат сигурност, каква ще е цената на това разплащателно средство след 1 месец. Колко още ще бъдат напечатани и пуснати в обръщение? Разходите за "хеджиране" срещу инфлация са огромни и доста често непосилни за малките стопански субекти! Между другото това бе пролбем огромен и при планиране на АЕЦ Белене! Никой не можеше със сигурност да каже, колко трилиони още долари, евро, йени и паунди ще бъдат напечатани през следващите 5-10 години. Как да се каже каква ще е цената на тока тогава?!

2. Основно свойство на платежното средство не е да има ниски "транзакционни разходи". Ако бе така то вместо пари щеше да се дава само обещание изречено на глас. Това действително би било най-евтиното платежно средство! Освната функция на парите е а бъде хранилище за стойността!!! Именно само тогава тя опосредства бартерната размяна и я прави устойчива срещу фактора време! За да имат такава способност обаче това платежно средство трябва да е абсолютно ограничено като количество и неподатливо на човешките щения да си напечата още малко пари в името на "общественото благо"!

Коментар

Значи има ликвидност и става основен инструмент подходящ за инвестиция и спекулация.
                      Действително става инструмент за инвестиция и спекулация, но става ли за харчене? Въпросът е ще купуваш ли стоки, плащайки с биткойн, ако знаеш, че има голяма вероятност следващата седмица да купиш двойно повече стоки със същото количество? Ще плащаш ли заплати на случителите си в биткойн, ако има голяма вероятност раходите за заплати следващия месец да са двойни, измерени в друга валута?

Коментар

Лайткойна изби рибата.800% доходност за три дни.До тук (ако реша да кеширам) имам 2000% доходност.Тинейджърите в нета са пощурели...
                        Овча история ..
                        Според мен каквото се изкрара трябва да се продава веднага.

Коментар

• Лайткойна изби рибата.800% доходност за три дни.До тук (ако реша да кеширам) имам 2000% доходност.Тинейджърите в нета са пощурели...

индианеца при лайткойн доколкото знам алгоритъма е друг.Заложени са 80 милиона до 2016.Колкото и много да са копачите посленият лайткойн ще бъде изкопан 2016 нито по-рано нито по-късно.Колкото повече копачи си разпределят все по-малко монети.Колкото повече-толкова по-малко
                          Last edited by detonator; 03.04.2013, 16:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнение
                            В момента трябва да са "изкопани" малко над половината BTC. Така че едва ли е балон, просто никой няма достатъчно, че да почне да кешира и да разклати сериозно пазара.
                            Друг е въпросът, че това копане много прилича на супер компютър с разпределени ресурси, а кой поставя задачите, че чак и графичните карти да стават като печки? И при липса на регулации, дали някой не увлича стадото да вкарва нови и нови ресурси за mining (копане)?
                            Повечето копачи с GPU-та се прехвърлиха на лайткойна, та и там сложността започна да скача едва ли не през ден. Мисълта ми е , че в даден момент е рентабилно да се "копае" нещо, в друг просто да се спекулира с цената. Когато графика е парабола обаче и двете са изгодни. Просто внимавайте.

Коментар

• Разсъжденията ми се основават на това, че парите са средството, с което се минимизират транзакционните разходи при размяната на стоки и услуги (сравнено с разходите, които ще имаш ако взаимоотношенията са на база бартерна търговия; не става въпрос за такси и комисиони). Ако цената на платежното средство е обвързана с разходите по неговото създаване, се получава противоречие: при висока себестойност транзакционните разходи се увеличават, тъй като значително количество ресурси ще са заети за създаването на платежното средство, което ще елиминира неговото основно свойство. При ниски разходи и съответно ниска цена се нарушава правилото, че тази цена трябва да зависи от съотношението между количеството пари и количеството стоки и услуги.

Относно себестойността - посочил съм енергията само като един компонент. Идеята ми е, че сравнението на биткойн и долара на база себестойност няма да доведе до някакви изводи; разходите за поддръжка на системите при еднакви обеми трябва да са съпоставими.

Коментар

Но от друга страна би ли използвал като платежно средство нещо, цената на което се повишава непрекъснато?
                                Още по добре,че се му се повишава или дори мърда нагоре-надолу цената.Значи има ликвидност и става основен инструмент подходящ за инвестиция и спекулация.Ако не мърдаше цената щеше да е притеснително защото това означава липса на интерес.А мърдането на цената не е проблем ако дадена услуга-стока в нета може да се върже директно с някоя от борсите и цената да се превалутира на всеки 5 мин.Все пак сме в 21 век.Държа да отбележа,че при криптовалутите няма да излезне Бен Бернаке и да каже,че биткойна е надценен или подценен.Така,че този пазар за сега е напълно свободен от регулации...

Коментар

Working...
                                X