Първоначално изпратено от -i
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от detonator Разгледай мнениеЛайткойна изби рибата.800% доходност за три дни.До тук (ако реша да кеширам) имам 2000% доходност.Тинейджърите в нета са пощурели...
индианеца при лайткойн доколкото знам алгоритъма е друг.Заложени са 80 милиона до 2016.Колкото и много да са копачите посленият лайткойн ще бъде изкопан 2016 нито по-рано нито по-късно.Колкото повече копачи си разпределят все по-малко монети.Колкото повече-толкова по-малко
http://en.wikipedia.org/wiki/Scrypt
Изисква най-вече повече памет, което го прави труден (скъп) за реализация на специализиран хардуер (ASIC) или FGPA, както става с биткойна. Видеокартите ще копаят тука доста дълго време, е ... ако цената се позадържи, разбира се. Видеокартите са съвремени чудеса на технологията. Поклон !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТака и не мога да разбера този аргумент... Искаш да кажеш че ако аз имам биткойни ще предпочета да умра от глад, от обезводняване, от студ, липса на дрехи или обувки, но да не похарча дори и 1 биткойн?!
Коментар
-
BBC News - Canadian man to sell house for Bitcoin virtual currency
www.bbc.co.uk... - Кеширана версия - Превод на страницатаСподеляне
20.03.2013 – A Canadian man is hoping to be the first person to sell his house for virtual currency Bitcoins.
Коментар
-
Първоначално изпратено от -i Разгледай мнениеЩе плащаш ли заплати на случителите си в биткойн, ако има голяма вероятност раходите за заплати следващия месец да са двойни, измерени в друга валута?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от -i Разгледай мнениеВъпросът е ще купуваш ли стоки, плащайки с биткойн, ако знаеш, че има голяма вероятност следващата седмица да купиш двойно повече стоки със същото количество?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКак стои въпроса с късите продажби?
Нещо и опцийки трябва да се спретнат, алъш вериш да става. Еваларката на 5х печалбата за месец Мастър!!!! Но, аз ще погледам още отстрани
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеСпоред мен каквото се изкрара трябва да се продава веднага.
Коментар
-
Първоначално изпратено от -i Разгледай мнениеАко цената на платежното средство е обвързана с разходите по неговото създаване, се получава противоречие: при висока себестойност транзакционните разходи се увеличават, тъй като значително количество ресурси ще са заети за създаването на платежното средство, което ще елиминира неговото основно свойство. При ниски разходи и съответно ниска цена се нарушава правилото, че тази цена трябва да зависи от съотношението между количеството пари и количеството стоки и услуги.
2. Основно свойство на платежното средство не е да има ниски "транзакционни разходи". Ако бе така то вместо пари щеше да се дава само обещание изречено на глас. Това действително би било най-евтиното платежно средство! Освната функция на парите е а бъде хранилище за стойността!!! Именно само тогава тя опосредства бартерната размяна и я прави устойчива срещу фактора време! За да имат такава способност обаче това платежно средство трябва да е абсолютно ограничено като количество и неподатливо на човешките щения да си напечата още малко пари в името на "общественото благо"!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от detonator Разгледай мнениеЗначи има ликвидност и става основен инструмент подходящ за инвестиция и спекулация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от detonator Разгледай мнениеЛайткойна изби рибата.800% доходност за три дни.До тук (ако реша да кеширам) имам 2000% доходност.Тинейджърите в нета са пощурели...
Според мен каквото се изкрара трябва да се продава веднага.
Коментар
-
Лайткойна изби рибата.800% доходност за три дни.До тук (ако реша да кеширам) имам 2000% доходност.Тинейджърите в нета са пощурели...
индианеца при лайткойн доколкото знам алгоритъма е друг.Заложени са 80 милиона до 2016.Колкото и много да са копачите посленият лайткойн ще бъде изкопан 2016 нито по-рано нито по-късно.Колкото повече копачи си разпределят все по-малко монети.Колкото повече-толкова по-малкоLast edited by detonator; 03.04.2013, 16:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lidmon Разгледай мнениеВ момента трябва да са "изкопани" малко над половината BTC. Така че едва ли е балон, просто никой няма достатъчно, че да почне да кешира и да разклати сериозно пазара.
Друг е въпросът, че това копане много прилича на супер компютър с разпределени ресурси, а кой поставя задачите, че чак и графичните карти да стават като печки? И при липса на регулации, дали някой не увлича стадото да вкарва нови и нови ресурси за mining (копане)?
Коментар
-
Разсъжденията ми се основават на това, че парите са средството, с което се минимизират транзакционните разходи при размяната на стоки и услуги (сравнено с разходите, които ще имаш ако взаимоотношенията са на база бартерна търговия; не става въпрос за такси и комисиони). Ако цената на платежното средство е обвързана с разходите по неговото създаване, се получава противоречие: при висока себестойност транзакционните разходи се увеличават, тъй като значително количество ресурси ще са заети за създаването на платежното средство, което ще елиминира неговото основно свойство. При ниски разходи и съответно ниска цена се нарушава правилото, че тази цена трябва да зависи от съотношението между количеството пари и количеството стоки и услуги.
Относно себестойността - посочил съм енергията само като един компонент. Идеята ми е, че сравнението на биткойн и долара на база себестойност няма да доведе до някакви изводи; разходите за поддръжка на системите при еднакви обеми трябва да са съпоставими.
Коментар
-
Първоначално изпратено от -i Разгледай мнениеНо от друга страна би ли използвал като платежно средство нещо, цената на което се повишава непрекъснато?
Коментар
Коментар