IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• S_G,
    Това точно е идеята на биткойна, да не си казваме - аз имам 5 хиляди биткойна, аз имам 0.5 биткойна. Защо трябва да ти казвам да правиш като мен - виж аз упеторих парите си. Или - ето аз се прецаках яко. Всеки сам си има глава на раменете и аз не искам да влияя. В темата се говори за самата технология. А рулетката на спекулациите е друга бира.

По втората част от поста ти, дали може да се спекулира с биткойн - да може. За 2 дена, аз увеличих койните, с които играя с 60%, при това не сьм професионален трейдьр. Но - забележи - увеличих ги в койни. Защото аз мисля че са пари или comodity. Освен това спекулирам с 1% от койните които имам, т.е. - пари които дали ги имам или ги нямам е горе-долу все тая. Така че - опитващите да спекулирате - заповядайте по борсите.
    Това се е 'утепало' за спекулация както се казва. Влизайте да става по-интересно.
    =----

Някой нали тьрсеше графиката от 2011 година:
    http://bitcoincharts.com/charts/mtgo...zm1g10zm2g25zv
    Извинявам се за множеството постове, не се усетих,
    Last edited by verimg; 12.04.2013, 15:44.

Коментар

• И аз незнам 'кой стои' за биткойна.
      Май всички ние. Ето това ми хрумна - без тези двете по-долу - нямаше как да се появи биткойн, като технология:

http://setiathome.berkeley.edu/
      http://www.gnu.org/

Сигурно има и други 'преки предшественици'.
      Ако някой може да извлече, кой точно стои, да го направи.

Коментар

• Мисля, че има нещо много нередно в този разговор.

В него има три типа хора - привърженици, противници и зяпачи на биткойн истерията. Последните няма да ги коментирам, те само зяпат и отварят уста със съжаление, когато видят, че курса е отишъл на 200$, мислейки си - "защо не купих", и потриват доволно ръце като го видят на 50$, успокоявайки се - "добре, че не се прецаках".

Привържениците са тези, които явно са си купили от интернет парите и се надяват, че цената им ще удари пак 200$, за да могат този път да продадат каквото имат. Те са още мечтатели и силно вярват, че това е началото на финансовите им успехи.

Противниците са тези, които смятат, че инвестиция в подобен финансов инструмент, ако мога така да го нарека, е пълен фарс. И донякъде ги подкрепям...

Нередното в случая е, че нито един от коментиращите не пише в края на своя пост - притежавам или не притежавам от тази манна небесна, а когато се защитава дадена инвестиция е редно тези, които пишат обяснения защо не или защо да, да кажат дали са лично заинтересовани или не.

Личното ми мнение е, че биткойните могат да се третират като силно спекулативен финансов инструмент.

Това не са пари и факта, че са със строго лимитиран (поне така се смята) обем ясно означава, че няма никога да станат. Представете си всичките пари на света събрани в 21 милиона биткойна - абсурдно е, поне докато зад тази система не застане някой, било то човек или институция, който да може да гарантира по един или друг начин за тях. Хартиените пари, които познаваме днес някога са били обезпечени със злато...

Абсурно или не обаче това не означава, че от него не могат да се изкарат много пари. Вярно е, че прилича на пирамида на Понци или на Мадофф от по-скорошната ни история и че никой не знае кой се крие зад тази система и че няма реално никаква сигурност за парите ти защото няма нищо реално като актив зад тази инвестиция, но в крайна сметка всеки е свободен да опита да стане богат за 1 ден.

Желая успех на всеки и поздравявам тези от Вас, които са купували при едно цифрени цени - ако има такива, защото ако бях направил няколкостотин хиляди и ги бях кеширал сега надали щях да стоя по форумите ))

Аз лично не притежавам биткойни и никога не съм притежавал.

Коментар

• Frosty, ти ползваш фейсбук??? Може би и информацията си оттам получаваш? Ясно.

Само не говори за електроника и технологии, моля ти се , защото няма да ми стигне RAM-а да ти обясня.
          Last edited by verimg; 12.04.2013, 15:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от detonator Разгледай мнение
            Батка поспри се моля те!
            Щом в момента мога да си купя с 1 биткойн 87 долара какво правим?
            Биткойн в момента е финансов инструмент независимо дали ти харесва или не.
            Това дали биткойн става или не не го решавш ти,а го решава пазара.
            Истината е, че биткойн са пари до момента, до който можеш да си купиш нещо с тях. Добри пари или лоши пари зависи от нивото на доверие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
              НЕ СА ПАРИ
              Батка поспри се моля те!
              Щом в момента мога да си купя с 1 биткойн 87 долара какво правим?
              Биткойн в момента е финансов инструмент независимо дали ти харесва или не.
              Това дали биткойн става или не не го решавш ти,а го решава пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Биткойн не е инвестиция. Биткойн е пари, наред със златото и среброто. Вече обясних надълго и нашироко, каква е разлриката между това да имаш пари и да имаш инвестиция. Сегашните пари които хората си държат в банките не са пари, а инвестиция в банкови активи! А тези активи са възможно най-лошата инвестиция в момента!!!
                Да бе, всички, които си държат реалните пари в банките са глупави според теб, само ти, който си набил парите си във виртуални биткойни(които не са гарантирани по закон и са непокрити с нищо) си най-умния, така ли?

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Биткойн е пари, наред със златото и среброто
                Какви пари са биткойните, бре Форексчо? Моля ти се спри да пишеш глупости и спрете вече да лъжете хората. Колко ще струват твоите измислени стотинки(срещу които си вкарал пари, а насреща нямаш нищо), ако утре Mt.Gox ударят кепенците отново? Прочети какво е определението за пари и недей да мяташ такива откровенни лъжи и заблуди. Моля ти се!

Биткойните НЕ СА ПАРИ. Повтарям ти го за хиляден път: НЕ СА ПАРИ, И НЕ СА ВАЛУТА. Колкото фермите във фейсбука са имоти, толкова и твоите биткойни са пари. Днес имат някаква стойност, утре може да не струват нищо. Ти лично, може да твърдиш във форума, че и златото което трупат играчите в играта WoW е реално злато и става за инвестиция.
                Моля ти се човек, върни се в реалноста. Тези виртуални биткойни направо ви замъглиха ума.

Пак те питам, щом биткойните са толкова ценни според вас, защо нито една банка в света не си държи резервите в биткойни? Защо нито една банка не приема и не извършва разплащания в биткойни?

Назови ми поне една държава в целия свят която си държи валутните резерви в биткойни. Поне една?

Вече започвам да се убеждавам Форекс Мастъре, че пишеш в този форум единствено с една цел - да зарибяваш още шаранчета към вашата пирамида с биткойни. Може би зора ти е да се вдигне курса, за да си възвърнеш парите, които си набил в хардуер за копаене.
                Last edited by Frosty; 12.04.2013, 14:11.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Биткойн не е инвестиция. Биткойн е пари, наред със златото и среброто. Вече обясних надълго и нашироко, каква е разлриката между това да имаш пари и да имаш инвестиция. Сегашните пари които хората си държат в банките не са пари, а инвестиция в банкови активи! А тези активи са възможно най-лошата инвестиция в момента!!!
                  Forex Master,
                  Те не са разбрали, че харитята не е пари, струват колкото кажат 'ония там'. Онези обирджии, на които 'имат доверие'. ЕЦБ, ФЕД и подобни бля,бля. Най-комичното е, че на онези грам, ама милиграм не им пука за тяхното 'о, имам ти доверие стабилна банкова системо' и 'слушам какво ще кажете, защото вие определяте какво ще става в света на вашите пари и аз нищо не мога да направя, затова няма смисьл да опитвам'. Ама ако играя вашата игра ще сьм добре и ще ми е спокойно. ДА, но парите са техни - парите са на централните банки. Следователно никой притежаващ т.нар. 'кеш' няма пари. Това са купони! военновременни купони

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                    масовите заблуди рухват бързо защото изчерпват основата си за растеж. Една пирамида расте докато нововлизащите са повече от излизащите..
                    1. Колкото по-рано всякакви икономически "капацитети" спрат да говорят за растеж толкова по-добре. Свърши растежа! Няма накъде повече да се расте! Планетата е пълна с хора и бунища с отпадъците които те произвеждат. Не може да имаш безкраен растеж на Планета с ограничена площ! Стига с тези глупости вече, как само растежът щял да спаси световната икономика!
                    2. Най-голямата пирамида в момента се казва: банков сектор. Там е толкова кухо че даже дрънчи на кухо! Дори само 10% от нивеститорите да изтеглят инвестициите си там, кой знае защо наричат тези инвестиции депозити, дори само 10% ще срутят пирамидата. Това се вижда от абсолютно всички! Наивно е някой да говори, че биткойн е пирамида и да ми пробутва "стабилната" банкова система... Много наивно!
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

По тази причина съм убеден, че всеки, който тръгне на спекулативни сделки с биткойн, ще си загуби всички пари много бързо.
                      И аз мисля така. Ето защо никога не правя спекулативни сделки с биткойн. Правя си най-обикновени сделки. Купувам си спокойно като ми дойдат повече свободни левове и продавам биткойн само ако някой започне да ми се моли със сълзи на очи да му продам. На мен ми се къса сърцето при такива случаи и взема че му продам, а след това започвам да съжалявам че съм му продал... Добре, че сега малко коригира за да попълня запасите!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Онези, които са купили биткойни на върха ще си възстановят загубите и ще спечелят много повече и това е с вероятност 99,9999999999999999%. Докато онези нещастници в Кипър никога няма да си видят парите обратно и това е също с вероятност 99,9999999999999999%.
                        Ще възстановят таратанки, балона се спука, да има още едни скок с малко и след това се забива в забвение. Всичките пари вложени в биткоини ще отидат в рая на парите.

Коментар

Въпреки технологичния бум от 10-ина века насам, сегашният модел на банки и пари издържа цели 5 века. Сигурно и криптовалутите ще издържат някъде за такъв период напред.
                          Хилядолетният Райх е продължил само 12 години - масовите заблуди рухват бързо защото изчерпват основата си за растеж. Една пирамида расте докато нововлизащите са повече от излизащите. Колкото е по-масова толкова по-трудно се намират нови участници.

Успех с прибирането на печалбите желая на всички участници, но все пак рано или късно някой ще плати цялата сметка...
                          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

...
                            Колега,пишете глупост след глупост.Всички Ви се моилм-Починете си поне малко!

Коментар

Това, че ти и останалите, които се занимавате с БТК, толкова се ядосвате и се дразните всеки път, когато напиша нещо против биткойна, само показва колко емоционално подхождате спрямо него. Вие не влагате и не подхождате с трезва мисъл, а влагате в биткойните само емоционалните си надежди и очаквания за бързо забогатяване от нищото.

Това потвърждава думите ми, които ти написах в предните си постове, че биткойните не са пари, и нямат стойност. Стойноста им се определя само от емоционалните надежди, очаквания и желания на масата от хора. Спукването на балона преди два дни, когато настъпи масова паника и страх в тълпата и биткойна се срина го доказа, че стойноста му се определя само надеждите и емоциите на тълпата. Ако пак настъпи страх в масите на пазара - стойността на биткойна отново ще се срине рязко.

Щом се палиш толкова много на всеки мой пост против биткойна, ознчава, че ти и останалите, които се занимавате с БТК влагате само емоции и настроения, а подхожвате трезво. Практиката обаче показва, че всеки спекулант, който започне да вкарва емеции, а не изхожда от здрав разум, или от икономическа логика, накрая банкрутира. При спекулативна търговия всеки, който подхожда с емоции, желания и пристрастия, приключва играта много бързо. И това вече е доказано отдавна.

По тази причина съм убеден, че всеки, който тръгне на спекулативни сделки с биткойн, ще си загуби всички пари много бързо. Това е малък пазар и най малкия слух за паника може да го срине. Ти не може да предскажеш настроенията и емоциите на тълпата. Това е и уловката в биткойна - подлъгва хората да разчитат на емоциите си(като обещава бързо забогатяване от нищо), а не на разума. Според мен най-безопасния вариант си остава копаенето. По-добре да се придържате само към него. Там може да не е много голяма печалбата, но по-добре малка печалба, отколкото голяма загуба.
                              Аз лично се дразня, че 90% от това, което казваш са свободни съчинения и спекулации, които сам правиш. Не казвам, да не пишеш по темата или нещо подобно, просто се надявам да получа от форума полезна и ако може достоверна информация, а не гръмки изказвания, които не можеш да подкрепиш с някакъв достоверен източник (като например това, че 90% от биткойните се държали от създаделите им).

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Мастъре - негарантираните депозанти в кипър загубиха по-малко като процент от тези купували бит коини на върха
                                Онези, които са купили биткойни на върха ще си възстановят загубите и ще спечелят много повече и това е с вероятност 99,9999999999999999%. Докато онези нещастници в Кипър никога няма да си видят парите обратно и това е също с вероятност 99,9999999999999999%.

Коментар

Working...
                                X