If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
математиката по криптирането има незначителена (почти пренебрежима тежест) към цената. Това ви убягва според мен
Напротив, точно това казвам и аз. Не говоря за тази математика.
С най-голяма тежест в цената е търсене-предлагане
И тук съм съгласен. Не просто с най-голяма тежест, а това е ЕДИНСТВЕНОТО което определя цената.
а по самия механизъм търсене-предлагане досега всички математически модели допускат случайната величина
Е тука вече не съм съгласен. Значи хем цената била функция на търсене/предлагане, хем била случайна величина...
Ето я математиката за която говоря - математико-икономически механизъм, който определя цената, а не някакви субективни суперсили. Ти кое мислиш, че е по добре - цената да се определя от 2-3 умни, безпристрастни главици отгоре, или от 5 000 000 (цифрата е измислена) човека отдолу?
Таман прочетох, че са ddos-нали сайтовете на PBOC, и сътветно местната медия веднага е хвърлила вината върху биткойна. На към забрана и арести на хакери отиват нещата в Чайна.
Глей ся как цената излита
"Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."
Таман прочетох, че са ddos-нали сайтовете на PBOC, и сътветно местната медия веднага е хвърлила вината върху биткойна. На към забрана и арести на хакери отиват нещата в Чайна.
Ами на мен ми се струва, че точно неразбирането на падането с функция на х леко те вкарва в публиката. Още по-интересно ще става, когато схванете че зад механизма търсене-предлагане не стои никаква математика, и съответно дори да си най-великия математик, ако си нямаш икономическата представа, че ще има моменти, когато именно нерационалния механизъм "търсене-предлагане" определя цената, (а това е по-очти цялото време на съществуване на койна досега), то ти вече си сред публиката.
Сложността (difficulty) съществува за да балансира майнърите и да гарантира равномерното емитиране на койните по съответния алгоритъм. Една елеметарна променлива, може да я приемеш като обратно пропорционална на общата изчислителна мощ на койн мрежата. Идеята на тия мрежи е да не зависят от борсите, където вече действа търсенето и предлагането и им определя фиатната цена. Проблемът е, че майнърите имат разходи във фиатни пари и от там сложността се качва/спада при вдигане/спадане на цените по борсите.
Да ти кажа цялата системата на миниране, доста добре я разбирам като за икономист. Там техническата част с криптирането малко ми е мътна, но и нея я хващам.
Значи хем механизма търсене/предлагане определял цената, хем нямало никаква математика
математиката по криптирането има незначителена (почти пренебрежима тежест) към цената. Това ви убягва според мен. С най-голяма тежест в цената е търсене-предлагане (според кой талибан колко ще реши да струва и даде за "услугата" да си направи транзакциите със сивите капитали), а по самия механизъм търсене-предлагане досега всички математически модели допускат случайната величина, неподатлива на никаква (математична или не) прогноза.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Да ти кажа цялата системата на миниране, доста добре я разбирам като за икономист. Там техническата част с криптирането малко ми е мътна, но и нея я хващам.
Значи хем механизма търсене/предлагане определял цената, хем нямало никаква математика
Ами на мен ми се струва, че точно неразбирането на падането с функция на х леко те вкарва в публиката. Още по-интересно ще става, когато схванете че зад механизма търсене-предлагане не стои никаква математика, и съответно дори да си най-великия математик, ако си нямаш икономическата представа, че ще има моменти, когато именно нерационалния механизъм "търсене-предлагане" определя всичко, то ти вече си сред публиката.
Абе идеята на тва му е добра, не е зле, само че не на тая цена жалко само че тея банки те са такива маймуни, че няма изпуснат парсата те, некой друг да им взима дяла и сам да си печата парите
Когато разходите за ток надвишават изкопаното, х% от миньорите се откачат и трудноста на копане пада с функция на х. Съответно приходите на останалите се качват (тъй като съплая е фиксиран) и те продължават да си миньорстват.
Алгоритъма не се променя от някаква централизирана сила, т.е. няма някой отгоре който дърпа конците и може да предизвика инфлация. Просто няма как.
Публиката си ти, защото не разбираш как работят нещата. Системата се управлява от математически механизъм, което значи, че човешкия фактор е изключен. А практиката показва, че човешкия фактор в управлението е причинител на беди, тъй като никога не е безпристрастен.
Стига с тея пирамиди. Балон - да, пирамида - не!
Няма нужда някой да ти разрешава " ฿ " не е търговска марка
Ами на мен ми се струва, че точно неразбирането на падането с функция на х леко те вкарва в публиката. Още по-интересно ще става, когато схванете че зад механизма търсене-предлагане не стои никаква математика, и съответно дори да си най-великия математик, ако си нямаш икономическата представа, че ще има моменти, когато именно нерационалния механизъм "търсене-предлагане" определя цената, (а това е по-очти цялото време на съществуване на койна досега), то ти вече си сред публиката.
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Съмнявам се защото разходите по печатането може да надвишат приходите ... Има нещо омотано някъде там...
В един момент, за да задържат койните в обръщение, накамото тр. да променят алгоритъма, а това ще значи инфлация....Мисля, че тази опция с алгоритъма никак не е гут, но едва ли публиката ще разбере. По тази или подобни причини, мисля, че имаме една много добра, съвременна виртуална пирамида, която е може би най-голямата досега измислена от човешки ум, следователно евала и на Мастъра, че я предвиди и успя да се възползва от нея
Когато разходите за ток надвишават изкопаното, х% от миньорите се откачат и трудноста на копане пада с функция на х. Съответно приходите на останалите се качват (тъй като съплая е фиксиран) и те продължават да си миньорстват.
Алгоритъма не се променя от някаква централизирана сила, т.е. няма някой отгоре който дърпа конците и може да предизвика инфлация. Просто няма как.
Публиката си ти, защото не разбираш как работят нещата. Системата се управлява от математически механизъм, което значи, че човешкия фактор е изключен. А практиката показва, че човешкия фактор в управлението е причинител на беди, тъй като никога не е безпристрастен.
Абе ей тия ...реалните ...дет са на снимката в поста долу ....кой ги произвежда и разпространява?
И кой му е дал правото за това .... имам мерак да произвеждам такива
Няма нужда някой да ти разрешава " ฿ " не е търговска марка
Абе ей тия ...реалните ...дет са на снимката в поста долу ....кой ги произвежда и разпространява?
И кой му е дал правото за това .... имам мерак да произвеждам такива
Коментар