IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
    За феновете на биткойна-каква световна валута ще става?Нали само 12 млн.бройки ще се генерират?Как ще поеме световното потребление от стотици трилиони?Несериозно е!
    За докъдето стигне..останалите неща ще са безплатни Няма лошо

Коментар

• Най-богатия човек в Азия с богатство 31 млрд $ инвестира в BitPay.2-рата много голяма риба след Overstock.com /приходи 1.1 млрд./ която инвестира в койна .Нека някой хора
      се замислят защо тея хора ,без никакъв нюх към парите, инвестират в балони и пирамиди ?

http://www.scmp.com/business/banking...stment-bitcoin

Коментар

• Така ли ми се струва или по-умните яко разтоварват в последният месец.
        Иначе и аз мисля че му трябва още един скок нагоре преди да се прицели в нулата.
        Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
          Виждам една всеобща слепота в защитниците на биткойн, не тук а масово във всички сайтове където се дискутира. Естествено че има недостатъци, както и фиатните пари, но те вместо да се приемат от хората които работят с койните, те се игнорират сляпо.
          Да се цитирам, защото ви написах аргументирано мнение което игнорирахте и продължихте с описаното по-горе

Коментар

• За феновете на биткойна-каква световна валута ще става?Нали само 12 млн.бройки ще се генерират?Как ще поеме световното потребление от стотици трилиони?Несериозно е!

Коментар

• А не ми се мисли какво ще стане ако тръгне инфлация или гръмне някаква криза или конфискуват пак депозити от някой гръмнала банка.....или нещо от сорта
              За тея който знаят за какво иде реч един хънт какво предстои
              http://www.marketwatch.com/story/10-...ata-2013-12-24
              Истинските балони са някъде другаде,не ги търсете при криптовалутите
              Last edited by kurta007; 26.12.2013, 13:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Арабите ако кажат, че дават петрол за койни.
                Суадитска арабия е абсурд,те са дупе и гащи с УСА.По скоро ще почне от Венецуела и в последствие Русия и някой африкански държави от ОПЕК.Но това ако стане ще стане поне след 2-3г
                Аз го виждам койна като все повече и повече търговци го въвеждат като платежно средство заради сигурноста му и евтините транзакции.Постепено доверието и хората който го използват ще расте лавинообразно.Много държави по Белия свят ще го приемат или ще са неутрални,много държави/предимно цигани ,слаборазвити и не демократични/ ще го забранят.Ще има нещо като офшорни биткойн зони.Няма да замести фиатните пари а ще съществуват паралелно поне в близките 10г,след това кой знае.Ще има много трусове и колебания в цената поради една или друга причина но поради ограничената му бройка/нарастващо търсене цената е обречена да расте.Поне още 2-3 криптовалути ще се изполват колкото и биткойна и аз се опитвам да преценя кой ще са те за да инвестирам в тях
                За лаиткойна съм сигурен че е много подценен в момента но там съм натоварил самосвала още преди доста време
                Last edited by kurta007; 26.12.2013, 13:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1
                  .......Благодарение на Интернет и високите технологии, човчеството се измъква от робството в което е държано хиляди години. Хората за първи път могат да усетят истинската свобода, свобода, която не е гарантирана от закони и свобода която не чака жертви за да същестува. Свобода която не е дошла с кръв и след това "приватизирана" от хората с власт.

Не искам животът ми да е в ръцете на ЕЦБ или ФЕД. Искам животът ми да е в моите собствени ръце, да заивиси изцяло от мен, а не от прищявката на някакви чичковци, за които аз живея "там някъде си" и съм просто "лош мат'рял".
                  АМИН.
                  Ами някои лоши чичковци пак си направиха милионите с "копане" ама както винаги на гърба на милионите дето искат живота им да цъфне като си "изкопаят" някой ххх-койн на топло пред компа. Нема такъв филм и скоро няма и да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Много е слаб и не се поддържа уж от никой, ще бъгяса ако наистина обемите се вдигнат.
                    Напротив,изключително силен е.На надежноста му донякъде се гради и цената.Щом цената расте има доверие в тази технология.
                    Ето тук пише откъде може да се пробие коЙнът
                    https://en.bitcoin.it/wiki/Weaknesses ,Аз не съм експерт в сигурноста но мисля че ако някога има някаква заплаха то ще е от 51% атака/четох за няколко новоизлюпени криптовалути дали фира по тоя начин /
                    Та....имаше един сайт където се изчисляваше колко $ трябва да се вложат в машини за да се събере такава мощ >51% биткойн мрежата и доколкото си спомням беше към 1.5 млрд $...преди 1-2м,сега ще е и повече. Не знам коя държава или агенция може да вложи толкова $ незабелязано но и да успее нищо ,продължаваме към следващата криптовалута която няма да има това условие в протокола.
                    3-тата и 5-тата по капитализация криптовалути в момента не се базират на биткойн протокола.Нищо чудно биткойна да бъде заменен от по добра от него криптовалута в бъдеще кой знае.
                    Но и той не е оставен на самотек ,очаква се скоро версия 0.9 с големи промени.
                    Last edited by kurta007; 26.12.2013, 12:26.

Коментар

• Арабите ако кажат, че дават петрол за койни. Играта ще загрубее жестоко и империята на янките ще потъне за дни.
                      Проблема е че този софт е като вирус и ще го атакуват е ще увисне.Много е слаб и не се поддържа уж от никой, ще бъгяса ако наистина обемите се вдигнат.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• kurta007

Само ако някой пусне стока, която да се продава изключително в койни и тази стока да е много необходима на всеки - пирамидата с койните няма да рухне за изненада на тези които в момента я манипулират. Мога да се обзаложа, че Берненке тогава ще ревне като бизон срущу койна - да го рути, защото основните валути тогава ще станат второстепенни и долара ще глътне много, много вода.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Абе стига с тея балони бе,мине не мине някой за 10мин прочел нещо за койна и балон.
                          Какъв е тоя балон да не се пука вече 4 пъти ??? Аз поне знам 3 технологични компаний който са са увеличавали даже с по големи % .Напишете си домашните.
                          Биткойна не е балон а е ТЕХНОЛОГИЯ.Запомнете го.Нова революционна технология която ще промени света.Колко дълбоко вече бъдещето ще каже.

Иначе разпробихме на всички борси низходящия канал и всички чартове започават да изглеждат много булиш.Верно обемите са малки и може да е шум но аз мисля че сме в началото на 5-тото издуване с цел 4-5к $
                          Last edited by kurta007; 26.12.2013, 10:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1
                            Това което имаме в момента като монетарна система е много по лошо от криптовалутите. На практика, сегашната монетарна система може да се манипулира и се манипулира непрекъснато. Без някой от нас да има каквато и да било възможност да влияе върху този процес.

В днешно време, парите в банка, не са на сигурно място, защото банката винаги може да ги блокира. Независимо каква е причината, тук хората са много объркани и си мислят, че банковата система е абсолютно сигурна.

Тези от вас които си го мислите това, явно никога не сте имали наистина пари в банка или ги имате много от скоро.

Моят детски влог се изпари, благодарение на неразрушимите левове на НРБ. Едва ли някой е очаквал че 1500лв. могат да се превърнат в 30лв. Кой ме измами мен?! Виртуалната валута ли?! НЕ абсолютно НЕ. На банкнотите пише че са обезпечени със злато и всички активи на банката.

Запазил съм си цяла купчинка левове от тогава, за да ми напомнят какво означава инфлация и законно ограбване. И кой ги унищожи?! Не някой невероятно добър хакер или суперкомпютър... а групичка продажни селяндури, които се затрудняват с началната математика, но имаха огромна власт и я използваха за да ограбят, честните хора.

Защо си мислите, че сегашната държава България няма пак да се срути и левчетата да станат на тоалетна хартия... а защо си мислите, че доларите или еврата не могат да се срутят?!

От друга страна имаме криптовалутите, които не са защитени със закон или активи на банката, а са защитени от математически формули.

Разбира се криптовалутите не са неразрушими, те също могат да бъдат срутени или разбити, но не и с приказки, не и със заблуда. За да разрушиш една криптовалута не е достатъчно да купиш един човек, нито 20 човека... не можеш просто да си гласуваш закон в Народното Събрание. Абсолютно невъзможно е да ги изтриеш, без да унищожиш по голямата част от Интернет и компютрите свързани с него.

За да се премахне долара е достатъчно просто да се гласува в Конгреса и Сената и долара веднагически може да стане нула... и да няма връщане назад. Това с биткойн не може да стане, те могат да го забранят, но не могат да го унищожат (поне не и по лесния начин).

Ако ме питате на кое вярвам повече, на хората или на математическите формули... веднага ще ви отговоря, че вярвам много повече на второто. Хората могат да бъдат манипулирани много лесно. Да бъдат накарани да вярват в абсолютни измишлиотини, като "стабилноста на долара"... че от какво е стабилен тоя долар?! Америка ли седи зад него?! Америка днеска я има, утре може и да я няма... математиката, ще я има винаги. 2+2 винаги ще е 4. Няма значение колко години и колко поколения ще минат.

Не се и съмнявам... биткоина може да бъде съборен, кодът може да бъде разбит, но идеята... идеята че може да се направи валута или разменна монета, която да се базира директно на математиката, а не на прищявките на някой, не може да бъде разбита. Ако биткоина бъде унищожен, на негово място ще дойде такава крипто валута която ще бъде още по силна и още по трудна за разрушаване. Така че съветвам ви, който си мисли че може да я разбие, атакувайте, атакувайте, не я жалете. Вкарайте милиарди долари в техника и атакувайте... какво още чакате?! Разбийте го тоя код, направете го на пух и прах. Колкото повече хора я атакуват и се опитват да я срутят, толкова по силна ще става.

Тук в много от коментарите беше написано, че долара имал стойност, защото с него можели да се плащат данъците в САЩ. Хора разберете, събират се дебелогъзите чичковци утре и си решават каквото си поискат, вие нямате думата. Ще си решат каквото си поискат за долара, ако им изнася. Те и за биткойн могат да го направят... могат да го решат, но за разлика от долара, на биткойна не могат да му наложат нищо. Могат да се опитат, могат да хвърлят ресурс... но това ще го направи още по силен, защото за разлика от долара, биткойн не им е в мръсните ръчички. Разберете и още нещо, хората които имат власт над вас, не са ви приятели, каквото и да си мислите, те са ваши врагове и ще използват всяка възможност да използват тази власт срещу вас. Ако някой който имаше власт над вас, ви беше приятел, веднагически щеше да се откаже от тази си власт. Властта е като отрова... в малки количества може и да е полезна, но в големи количества убива.

Благодарение на Интернет и високите технологии, човчеството се измъква от робството в което е държано хиляди години. Хората за първи път могат да усетят истинската свобода, свобода, която не е гарантирана от закони и свобода която не чака жертви за да същестува. Свобода която не е дошла с кръв и след това "приватизирана" от хората с власт.

Не искам животът ми да е в ръцете на ЕЦБ или ФЕД. Искам животът ми да е в моите собствени ръце, да заивиси изцяло от мен, а не от прищявката на някакви чичковци, за които аз живея "там някъде си" и съм просто "лош мат'рял".
                            поредната пирамида където ще изгорят милиарди пред погледите на всички.че кое му е сигурното на биткойна.всички знаеш как процедират пирамидите -----надуваме докато макс брой влязат и примерно от 2000 долара за биткоин падне на 0.1 долара за койн и остане там завинаги.да няма да изчезне ще го има койна ама загубата къде ще я търсиш.за мен биткойна си е като поредната компания на борсата която е пуснала акции и с тази разлика че с тези акции можеш да се разплащаш.другата разлика е че акциите имат някакво покритие и са на база активи а тук на биткойните даже няма и покритие.въпрос на време е поредната балон(биткойн) на борсата да се пукне но кога .......времето ще покаже.иначе хитро е измислена.но не е независима.най лесния начин да обереш всякаква валута от наивници.пусни им нещо ново дето и те не го разбират ----надуй му цената -----обери валутата на глупаците и им остави едни математически биткойни да им се радват в портфейла

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
                              Но хайде, това е било преди няколко месеца. Да кажем, че вече си по-информиран и можеш да сформираш компетенто мнение. Моля, сподели доводите си. Все пак това е идеята на форума - различни гледни точки.

Пийс
                              Това все още са валидни неща и се отнасят за биткойн с пълна сила. Интересно защо си си губил минутите да се доказваш?

Не ми е важно че алчни хора ще загубят пари, но ме притеснява че в момента се опипва почвата за чисто виртуална национална валута. Дори и сега не всичките пари да са на хартия, можеш да сложиш хартията в джоба и си до някъде независим.

Имам сериозен опит като програмист така че мисля съм по-наясно къде може да има дупки. Макар че се разпространява на принцип р2р, това не значи че няма начин да се манипулира. Представи си аз правя някакъв много готин софтуер за портфейл и хиляди хора го инсталират, но има едно малко кодче което ми позволява да казвам на хиляди потребители да извършат определено действие в блок веригата.

А пък когато имаш неограничени ресурси, като някои правителства, само въображението ти е лимит.

Пак казвам, нямам кой знае какъв проблем с биткойн, просто не го купувам, но масовото приемане на подобна валута крие много опасности.

В предният ми пост имах в предвид че биткойн е "нищо", в следният смисъл:
                              - съществува само и единствено в една мрежа от компютри
                              - няма физически еквивалент и не може да се използва независимо от въпросната мрежа
                              - не е подплатено с реален ресурс или икономика (зад фиатна валута стои цяла държава с икономика)

По този смисъл може да се използва за обмен на стойност докато има доверие в него, но е много рисково да се държат биткойни в дългосрочен план.

Защо толкова навлезе биткойн в обмена на реални стоки? Защото вече има услуги които позволяват на търговците да приемат плащания с биткойн безрисково. Търговеца казва цената в долари, платформата я конвертира в койни по текущия курс, клиента плаща с койни, платформата конвертира към долари на същият курс без никакъв риск за търговеца.
                              Но по този начин биткойн не се използва като истинска валута, използва се само като медиум и се печели анонимността на транзакцията за потребителя, търговеца през цялото време си работи с долари.
                              Според мен тези компании които предлагат тази услуга или няма да издържат дълго, защото клиентите обикновено ще избират биткойни ако им е изгоден курса и искат анонимност. Другия вариант е да ги спонсорират сериозно само за да прокарват идеята за чисто виртуална валута.

Прилича ми и на едни форумни точки които бяха популярни преди време, пишеш във форуми и печелиш точки, после ги разменяш с други потребители на форума за някаква услуга. Е, този в който са били повечето точки когато админа на форума го е затворил е изгорял, нали?

Виждам една всеобща слепота в защитниците на биткойн, не тук а масово във всички сайтове където се дискутира. Естествено че има недостатъци, както и фиатните пари, но те вместо да се приемат от хората които работят с койните, те се игнорират сляпо.

Извинявам се ако поста ми е малко хаотичен, доста късно стана...

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                                Иначе виждам че някои хора разбраха какво казвам
                                Кои хора? Фростито и супертрейдъра?

Изгубих цели 5 минути от живота си, за да ти разгледам "доводите" в темата. Така и нищо не открих. А, всъщност открих, ама не точно доводи

Първоначално изпратено от dsx500
                                Виртуална валута без никакъв физически еквивалент (като банкноти, монети...) трябва да бъде избягвана на всяка цена. Носи прекалено много рискове, независимо какъв е мотива зад нея.
                                Да не мислиш, че фиатните пари всичките ги има на хартия?

Говоря са всеки вид чисто виртуална валута, валидно е за биткойн. Това че е р2р не е причина да се смята за сигурна или непробиваема.
                                Всъщност, точно това я прави сигурна.

Представете си това е основната ни валута, аз работя и събирам койни за нова къща, но някой в системата решава че не го кефя и пише 0 в акаунта ми?
                                След това изявление, всеки твой коментар губи стойнстта си...

Но хайде, това е било преди няколко месеца. Да кажем, че вече си по-информиран и можеш да сформираш компетенто мнение. Моля, сподели доводите си. Все пак това е идеята на форума - различни гледни точки.

Пийс
                                "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

Working...
                                X