If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сещам се за един друг съфорумец, който можеше да продаде на 70, 60, 50, 40, 30 и дори 20, обаче му бяха казали че ще катери минумум до 100 и затова стиска. Иначе е симпатяга, ама на тема крипто е по-луд от супертрейдър.
Бъркаш се, имам продажби и на 68, постнах даже снимки тук (или в другия раздел, забравих вече).
Мдааа при цена 225 $ пророкуваш спукване на балона. Така се пуква, че днес е само 7500% по-скъп. Направи си сметка ако беше вкарал само едни 1000$ колко щеше да имаш дори след този срив.
Сещам се за един друг съфорумец, който можеше да продаде на 70, 60, 50, 40, 30 и дори 20, обаче му бяха казали че ще катери минумум до 100 и затова стиска. Иначе е симпатяга, ама на тема крипто е по-луд от супертрейдър.
Обърнете внимание на мнението на един наш съфорумец (активен и в наши дни)
Щом преди е било само 225, а сега 16 хилядарки, това е предупредителен индикатор за огромно балониране и свръх-надценяване. Над 75х се е надул биткойна. Всички държащи криптоси, да имат едно наум, че при мечи пазар може да спихне обратно от 16 хилки до 225, или даже до 30 долара, колкото струваше съвсем в началото...
Характерното за всички такива понци-схеми и финансови пирамиди е, че преди да гръмнат, активите им се надуват до астрономически стойности.
Колко си приличат. Оказва се, че крипто-пирамидите съвсем не са първата такава схема...
Историята има неприятния навик да се повтаря
Открийте приликите и разликите... Деятельность «МММ»
В 1989 году основал кооператив «МММ», который торговал импортной оргтехникой — ввозил в СССР компьютеры и комплектующие — и не занимался финансовой деятельностью[15]. Со временем были созданы несколько десятков коммерческих структур для разных направлений деятельности. В 1992 году регистрируется акционерное общество «МММ», ставшее впоследствии крупнейшей в истории России финансовой пирамидой, от которой пострадали, по разным оценкам, от 10 до 15 млн человек[1].
1 февраля 1994 года акции АО МММ поступили в свободную продажу. Всего за полгода были достигнуты невиданные ранее в других структурах результаты: 15 млн вкладчиков, аккумуляция трети бюджета страны[источник не указан 1628 дней], рост цен на акции в 127 раз и пр.
4 августа Мавроди был арестован по обвинению в сокрытии налогов от доходов возглавляемой им фирмы «Инвест-Консалтинг». Он ни в чём не раскаивался и сожалел лишь о том, что не довёл всё до конца[7]. Съдебни производства
През 1997 г. МММ е обявена в несъстоятелност. Отнемането на имунитета на парламентаристите доведе до възобновяване на предишните следствени действия срещу „бащата” на МММ, в рамките на новото обвинение в измама. През 1997 г. Мавроди е обявен за търсен в Русия, а от 1998 г. Интерпол вече го търси.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Днес 14.11.2012 г. откривам в този форум най-горещата тема у нас и по света през следващите 5-10 години. Всеки форум с финансова насоченост ще ври и кипи на тази тема през следващите години.
Все скоро может изменится, вот такой https://invest1.pro/info-zarabotat-na-pampe/ подход нужен. Предприимчивые люди на этом сейчас сколачивают состояния, главное не упустить возможность, потом будет поздно.
Ако вие "печатате" пари в мазето, онези с качулките ще дойдат и ще ви арестуват, но този от клипа (главен икономист на ЕЦБ) казва, че го прави..... ей така от нищото, създава "пари" ? Гледайте 30 та секунда, буквално казва "ние създаваме пари" :
Дай примери за новости. Виждам, че си криптофанатик. Най-вероятно си позалебил от криптото и ни пробутваш тези опорки за светлото бъдеще, което така и не идва. Не мислех да го пиша, но все пак ще го направя, без значение, дали някой ще го чете или не. Преди 6 години, на мен и на мои колеги беше възложена задачата да се направи fork на базата на NXT coin. Една година съм работил с блокчейн технологията. Общо взето, пак ти казвам, няма начин това да стане Mass adoption. Проекта беше за плащания вътрешни само за екосистемата на една компютърна игра с 30 000 играча дневно, които всекидневно се разменят ресурси и виртуални пари. Всичко се записваше в блокчейн. На втората седмица блокчейна беше 30ГБ.
Има няколко фундаментално нерешими проблема в блокчейн технологията.
1. За да е блокчейн, всеки блок бива верифициран от следващия. За да е валидно едно плащане, трябва всички предишни блокове да са верифицирани. С нарастване на големината на блокчейна, рязко започва да се увеличава времето за валидиране на веригата. Което означава, че нови нодове във системата ще се добавят все по-бавно. С нарастването на големината на блокчейна, рязко намаля и броя на нодовете. Първо, че започват да се вдигат все по-бавно и второ подръжката на тези нодове става все по-трудна и скъпа. Не всеки е в състояние да отдели 1-2ТБ диск, за да държи целия блокчейн. Това води до ЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ на нодовете. Това се вижда при етериум, където пълни нодове имат само миньорските пулове и борсите. Не знам, какво направиха с етериум 2.0 btw
2.Не могат да се изтриват архаични транзакции. Това е проблем, освен ако не искаш да помниш за колко си купувал салам Камчия пред 1996 година. Като човек разработвал и система за картови разплащания мога да ти кажа, че те се пазеха 10 години, поне за държавата за която се разработваше въпросния софтуер. Това е проблем, защото рано или късно чейна ще е пълен с информация, която би била изтрита от неблокчейн технология. Но дотогава, целия чейн ще трябва да се поддържа от специализирани фирми, защото тогава чейна на биткойн ще е няколко pB-та. И ще е всичко друго но не и децентрализиран. Друг е момента, кой ще плаща за това удоволствие.
ПП Аз също имам биткойни. Бих си купил, ако цената падне още, но не смятам, че биткойн в текущия му вид може да бъде възприет за масова употреба. Ако имаш някакви технически обосновки, съм готов да те изслушам и поспорим
1. Блокчейна нараства с около 40 гб на година, за какви pB говориш нз. 2010 стандартните дискове бяха 160 гб, сега са 4 тб, на пазара вече има и 20 ТБ. При етериума какво става не ме интересува, за мен само Биткойн е истински децентрализиран и с равни права за всички.
2. Не трябва да се изтриват транзакции, всичко трябва да си остане во веки.
Коментар