If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На мен ми се струва, че 2014 ще е последната година на биткойните.
2014 г. е последната година на Биткойн, като парите на Интернет и първата година на Биткойн, като Интернета на парите.
Всички права запазени върху горната фраза!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
добре бе хора.
да приемем, че всичките му недостатъци са болести на растежа и с времето ще стане съвършеното разплащателно средство.
обаче:
*когато кодът е стигнал макс. си трудност. и повече не може да се копае. не постъпва нова парична маса на пазара.......какво следва:
*няма инфлация. обаче индустрията си работи, БВП (в стоки и услуги) е в растеж, а пък според "количеството парите" е в застой и дори в безкрайна дефлация...!!??
* хомосапиенса е такъв вид, че не знае - граници. най-логичното е да създава нови и нови видове разплащателни средства. а това пък обезсмисля БТК като единственото, незаменимото, ограниченото количествено разпл. средство.
и ако в един момент по света има в обръщение стотици криптовалути......какъв е смисъла??? някакви си разновидности на ПЕЙ-ПАЛ.
такива разни неща си мисля аз. .....
и ще се радвам ако някой аргументирано ме обори или подкрепи.
Според мен, инфлацията се постига с пускане на нови крипто-валути. Тоест, поради все по високата трудност на Биткоин, както и поради крайния брой Биткойни, които могат да се създадат, се копаят нови валути с ниска трудност и се разменят за Биткойн. Така чрез крос курс се постига по-висока доходност.
Мисля, че този курс на развитие на нещата ще продължи, защото крайният брой койни, които могат да се създадат е слабостта на крипто-валутите, както относително постоянната скорост, с която се копаят, е тяхната сила.
добре бе хора.
да приемем, че всичките му недостатъци са болести на растежа и с времето ще стане съвършеното разплащателно средство.
обаче:
*когато кодът е стигнал макс. си трудност. и повече не може да се копае. не постъпва нова парична маса на пазара.......какво следва:
*няма инфлация. обаче индустрията си работи, БВП (в стоки и услуги) е в растеж, а пък според "количеството парите" е в застой и дори в безкрайна дефлация...!!??
* хомосапиенса е такъв вид, че не знае - граници. най-логичното е да създава нови и нови видове разплащателни средства. а това пък обезсмисля БТК като единственото, незаменимото, ограниченото количествено разпл. средство.
и ако в един момент по света има в обръщение стотици криптовалути......какъв е смисъла??? някакви си разновидности на ПЕЙ-ПАЛ.
Какво си казал с това освен. "Няма смисъл нищо да се прави, защото така или иначе е безсмислено"?
Какво като има стотици криптовалути - отваря се нова ниша за изграждане на борси между отделните криптовалути. Чейндж бюрата безсмислени ли са? Бих се съгласил с теб, ако навсякъде се приемаше определена валута - примерно долари. Но нали като отидеш във Швеция - трябва да си вземеш малко крони за да си купиш кафе, Еврото не ти върши работа. Така - и с криптовалутите. Все още не са разпространени много, но нищо не пречи някой да започне да приема единствено 'своята си' криптовалута. Тогава напъно естествено ще има курсове между отделните криптовалути. И в това няма лошо. Борсите са чейндж бюра. И нормално и между тях да има мошеници и . А държавите няма какво да направят тук - има призиви за регулация, ама как да стане тази регулация като няма централизиран арбитър и одитор. Силата е в отделните разпределени копаещи компютри. Мисля, че е справедливо - познаваш системата - имаш предимство. Не я познаваш и не искаш да се запознаеш - разчиташ на благодеяния. Същото е като в 'реалния' свят. Между другото, ако биткойн се въртеше само в средите на техничарите, на никого от занимаващите се с търговия и финанси нямаше да му пука. Но въпросът е , че навлезе сериозно на тяхна територия и някои пищят. Но без да се образоват няма да стане и може да претърпят загуби в по-далечен план. Трябва да се образоват - това е пътя. И това е и хубавото на тази тема. Мисля, че затова е пусната.
Имам впредвид че всички имат на компютрите си един и същ файл, целия блок чайн е записан в един файл и когато някой ти махне койните от адреса и това е записано в него..ти си ги имай на флашки, дискове и портфейли и студено съхранение.
Може да ги махне, ако ги изхарчи в нова транзакция, иначе трябва да изминира целия блокчейн от началото, да промени транзакциите свързани с неговия адрес, и да го довърши до сега във времето, че и по-дълъг чейн трябва да дойде. Тоя момент става с криптоедноневките.
Имам впредвид че всички имат на компютрите си един и същ файл, целия блок чайн е записан в един файл и когато някой ти махне койните от адреса и това е записано в него..ти си ги имай на флашки, дискове и портфейли и студено съхранение.
аха..ок. Не знаех, че имаш това впредвид
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
добре бе хора.
обаче:
знам защо го има БТК-то... опитвам се да ти обясня, че борсите са тези дето му дават стойност както обичате да се изразявате феновете... ако не бяха борсите щеше да струва по-малко от тока генериран за смятането му, е огромният проблем за който ви пях още преди да гръмне гокс-а е, че тези борси всъщност не са борси а едни черни кутии с етикетче броса....
поздраи и успех
ПП феновете на койна няма какво да се засягате..никой не казва, че вие се измамници... пазете от такива.
Съгласен съм, че т.нар. борси му предават стойност
Може ли да ми кажеш накратко ЗАЩО го има койна. Това, че знаеш защо го има предполага че знаеш и кой го е създал.
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
пич,
...
ако не бяха борсите щеше да струва по-малко от тока генериран за смятането му,
...
Не нямаше да струва по-малко, защото никой нямаше да се занимава да го минира и съответно сложността щеше да е много малка. Обратна връзка - вижда се ежедневно, особено в койнове като лайткойна, които все още се минират с GPU.
Те могат да движат потока ама не са собственици на стоката..пак си сферата на фантазиите - мислиш че ако няма борса и никой няма да търгува. Борсите са там защото има нужда от тях а не обратното. БТК-то не го има защото някой е направил борса за него все едно борсата е поредния софийски мол дето като го направим и хората ще свикнат да ходят в него и после мола като фалира щото не могат да избият наема и цената за тока собствениците реват за спасяване защото гражданите искали социална среда
пич,
знам защо го има БТК-то... опитвам се да ти обясня, че борсите са тези дето му дават стойност както обичате да се изразявате феновете... ако не бяха борсите щеше да струва по-малко от тока генериран за смятането му, е огромният проблем за който ви пях още преди да гръмне гокс-а е, че тези борси всъщност не са борси а едни черни кутии с етикетче броса....
поздраи и успех
ПП феновете на койна няма какво да се засягате..никой не казва, че вие се измамници... пазете от такива.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар