IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Барбарон, копаш ли Дарк?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
      Ето къде били бг-експертите - там: "BitcoinBG общността" http://bitcoinbg.eu/
      а не тук

По-добре тук: http://hardwarebg.com/forum/forumdis...buted-software

Коментар

• Кое правило на форума наруших, та ми изтрихте 3 мнения ? ??

Коментар

• Колкото и да коментирате, дали е измама или понци схема, факт е, че биткоин е туk и сега. Има реална стойност в момента и се търгува. Дали ще го бъде или няма да го бъде си е чиста проба хвърляне на боб. Всяка новина свързана с биткоин рефлектира върху курса, и ако се надуе скоро пак балона, предполагам всички от опозицията тук, ще се ядосат вътрешно, че не са инвестирали ... па дори и да не вярват в идеята, нали всички тук вярваме във финикийските знаци поне
          ....ако съм пропуснал някой препинателен знак, ето резерви !,?,-

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
            Твоя коментар е тъп.
            Оня ден видял някаква информация различна от БиТиВи новините и вече ги разбира нещата... Това което говориш е неадекватно...
            Тея "господари" на интернет, каквото и да направят най лошото, което може да стане е да трябва да влизаш в инвестора е така - http://85.14.21.150
            Дали ако ти изтрия всички абонати от телефона съм господар на GSM-мрежата?
            ако свалиш (даже по-добре разбъркаш базите данни) на главните думейн сървъри няма да си господар на мрежата, но ще лишиш едно 98% от интернет портребителите от достъп до любимите им сайтове..

това разбира се е чисто хипотетично

само за 1 ден щетите за световната икономика ще са колосални.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от $ Разгледай мнение
              Интернет се контролира само от 14 души , които притежават 7 секретни ключове
              Първоначално изпратено от $ Разгледай мнение
              Къв съвет те гони пък теб, бе? Ха намери ми "съвета"!
              Толкова ти е тъп коментара,че....
              Твоя коментар е тъп.
              Оня ден видял някаква информация различна от БиТиВи новините и вече ги разбира нещата... Това което говориш е неадекватно...
              Тея "господари" на интернет, каквото и да направят най лошото, което може да стане е да трябва да влизаш в инвестора е така - http://85.14.21.150
              Дали ако ти изтрия всички абонати от телефона съм господар на GSM-мрежата?
              "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty
                Сега ни кажи, какво би станало, ако продавача откаже да ти прати стоката? Или ако каже, че вече ти я е пратил, а ти не си получил нищо. Или ако излъже, че не си му платил.....
                Ок ,сега ти ми кажи какво ще направиш ,ако изпратиш USD или CNY на интернет търговец в Китай и той ти каже това ,което ти ми казваш ?
                Ще отидеш ли с платежното в X- Р.П.У. ? Или какво би направил при положение ,че си платил с долари или юани ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty
                  Сега ни кажи, какво би станало, ако продавача откаже да ти прати стоката? Или ако каже, че вече ти я е пратил, а ти не си получил нищо. Или ако излъже, че не си му платил. С твоите прехвалени биткойни единствената ти опция остава да пиеш една студена вода. Вашата недодялана биткойн система е пробитата лодка и никога няма да може да се използва за разплащания, защото е несигурна, тромава, допотопна и не дава никакви гаранции.
                  Поздравления, Фростов. Това вече е истински въпрос, който заслужава истински отговор.

Накратко отговорът е: Множестевен подпис! Тоест, частният ключ математически се дели на 3 независими части, така че обединяването на всеки 2 от тези 3 части може да го възстанови и салдото по този биткойн адрес изхарчено.

Ето ти една статийка за ограмотяване - http://bitcoinmagazine.com/11108/mul...uture-bitcoin/

Авторът Виталик Бутерин е софтуерен инженер и затова е нарекъл навлизането на множествените подписи Биткойн 2.0. Това е неправилно, но на него му е простено тъй като няма икономическо образование.

Правилното определение е друго...

Биткойн е парична система! Твоят въпрос е зададен спрямо функциите не на паричната система, а спряма функциите на разплащателната система! Разплащателната система основана на паричната система Биткойн ще използва тъй наречените "множествени подписи". Типичният случай е 2 от 3, когато една част от подписа е при купувача, втората при продавача, а третата при арбитъра. Ако продавача и продавача имат спор, то арбитъра решава. Той обединява своята част с изрядната страна и извършва /или връща/ плащането ДОРИ при липсата на съдействие от неизрядната!

Обърни внимание, че за раязлика от съществуващата допотопна банкова система. дори да е 100% злонамерен, арбитърът ТЕХНИЧЕСКИ не може да присвои и изхарчи нищо ако не получи частта от подписа намиращи се у продавача или у купувача!

Не напразно заявих, че 2014 г. е годината на края на Биткойн, като парите на Интернет и началото на Биткойн, като Интернета на парите!

Биткойн сега е само един мрежови протокол и съвсем скоро на основата на тази мрежа ще избуят доскоро невъобразими нововъведения в областта на финансите!

.
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    хахаха... чул-недочул, прочел-недопрочел, видял-недовидял... и ти си взел акъл да даваш!?...

Подсказвам ти
                    Никога не давай съвет на други хора за неща, от които ти самият не разбираш!
                    Къв съвет те гони пък теб, бе? Ха намери ми "съвета"!
                    Толкова ти е тъп коментара,че....

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                      Като програмист от 10 години имам само това да кажа: Пхаааахахахахахахаха

Сериозно, свалете розовите очила!
                      даже не розови ...надянали са черните очила и се разхождат в дебрите на разплащателните системи с бастуни , опипвайки ... Свалянето на очилата така или иначе ще дойде , но не пречи тази крипто система да си съществува паралелно към останалите системи за разплащане ... все пак внася и един малко по екзотичен момент...

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1
                        Продавача ако е нормален продавач, ще предпочита да получава плащанията с биткойн и няма да ти създава проблеми... защото при пей пал има чердж бек... а това нещо е голям проблем за търговците.

Освен това не си мисли, че някой като живее на края на света, ще те измами и ще ти създаде проблем. На мен са ми създавали проблем в България в наш магазин и общо взето варианта ми беше да се оплача на Арменския поп, другия вариант беше да се съдя с тях... обаче това при наща съдебна система, щеше ми навлече още повече беди. Така че пих една студена водица и отново си припомних, че живея в България.

Иначе аз имам много добри впечатления от Китайците, много по вероятно е да ти признаят гаранция и да не се циганьосват, за разлика от наще родни магазини, които дето се вика са на две преки, но са големи нещасници. Уж нормални магазини пък работят като престъпници.
                        ти пропускаш един момент от една биткойн транзакция , сравнявайки я с банковата такава , а именно ,че добиването на биткойн е пак банкова транзакция с всичките му там разходи ... така че дали ще ползваш системата ПейПал или биткойн за да си купиш стока от Китай е абсолютно идентична...

Коментар

• Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение
                          Ако трябва да ти отговоря в същия стил: ... Джиткай си на фондовата или където там, спекулирай си, върти си парите, но спри да се напрягаш да твърдиш, че ние твърдим, че това е пътят, по който всички трябва да поемат.

Тоест, какво ние твърдим, както и какво ти твърдиш, няма абсолютно никакво значение. Единственото, което има значение е балансът в края на месеца.
                          А ако ти, специално, нямаш интерес към крипто-валутите, то какво правиш в тази тема?

Всеки има глава на раменете си да си мисли. Не си първият, който се е присмивал на пушещите, боботещи автомобили от височината на седлото. Няма да си и последния....
                          като сочиш с пръст човече , първо посочи себе си и си кажи - а бе наистина ли съм такъв дурак.... Аз не казвам - спри да се занимаваш с биткойни и производните му , аз ТИ казвам ( очевидно имаш дебела глава ) , че ТОВА нещо никога няма да замести другите разплащателни механизми.А и няма по глупаво сравнение от това да сравняваш Биткойн и неговата търговия с Фондовия пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от sirex Разгледай мнение
                            Ето малко факти ,този понеделник си поръчах разни неща от Китай, Още същия ден хората ми дадоха ордер ,генерираха си адрес и им платих с биткойни , няколко часа по-късно ми шипнаха нещата и в четвъртък сутринта бяха на митница.И............от там с какво си платил ?????? е аз сега как да ти сметна ДДС-то ,а цената на транспорта включена ли е в тези "биткони" ,аз как да разбера ,че това е истински инвойс . 3 ДНИ ЗА ПЛАЩАНЕ ДО КИТАЙ И ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКАТА И 1 ДЕН ОБЯСНЕНИЯ , ако всичко работеше като "биткони" щяхме да сме в космоса.Но най-лошото ,е че според мен нещата нарочно се държат в такова лошо положение и дезинформиранист .Възможно ли е в ерата на Ит технологиите на митницата на летището да ми запишат една дискетка и да си я прехвърлят по гишетата .Айде кажета сега това случайно ли е или никой незнае как да свърже 20 комп в мрежа.Отговора я ясен някой има интерес да се записват дискети и да се печата на матричен принтер вместо комп от гише 1 да прати едно файлче на комп на гише 7. Ето заради такива неща започвам да вярвам все повече и повече в криптовалутите
                            Значи през пейпал става много по лесно, нещо не ме убеди този пример да започна да пазарувам в биткойни
                            Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

Имам задачка за твоя гении
                              Открии "разликите"

Възможно ли ти е да направиш разлика между:
                              Мечти.
                              Желания.
                              Реалност.
                              Факти.
                              Ето малко факти ,този понеделник си поръчах разни неща от Китай, Още същия ден хората ми дадоха ордер ,генерираха си адрес и им платих с биткойни , няколко часа по-късно ми шипнаха нещата и в четвъртък сутринта бяха на митница.И............от там с какво си платил ?????? е аз сега как да ти сметна ДДС-то ,а цената на транспорта включена ли е в тези "биткони" ,аз как да разбера ,че това е истински инвойс . 3 ДНИ ЗА ПЛАЩАНЕ ДО КИТАЙ И ПОЛУЧАВАНЕ НА СТОКАТА И 1 ДЕН ОБЯСНЕНИЯ , ако всичко работеше като "биткони" щяхме да сме в космоса.Но най-лошото ,е че според мен нещата нарочно се държат в такова лошо положение и дезинформиранист .Възможно ли е в ерата на Ит технологиите на митницата на летището да ми запишат една дискетка и да си я прехвърлят по гишетата .Айде кажета сега това случайно ли е или никой незнае как да свърже 20 комп в мрежа.Отговора я ясен някой има интерес да се записват дискети и да се печата на матричен принтер вместо комп от гише 1 да прати едно файлче на комп на гише 7. Ето заради такива неща започвам да вярвам все повече и повече в криптовалутите

Коментар

Подсказвам ти
                                Интернет се контролира само от 14 души , които притежават 7 секретни ключове
                                Целият Интернет се контролира с помощта на седем действителните физически ключове.
                                хахаха... чул-недочул, прочел-недопрочел, видял-недовидял... и ти си взел акъл да даваш!?...

Подсказвам ти
                                Никога не давай съвет на други хора за неща, от които ти самият не разбираш!
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

X