IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Списък на българските търговци приемащи биткойн
    Last edited by fefo; 15.04.2014, 19:39.
    "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

Коментар

• http://www.azareiya.com/bg/ceni.html

тук може да се почива срещу BTC

Коментар

• My business accepts Bitcoins/ @CNNMoney March 17, 2014

http://money.cnn.com/2014/03/17/smal...itcoin-bitpay/

Може да е стара тази статия за вас, но има ли някой мнение, т.е. прави ли го някой у нас, имам предвид бизнесът му да ползва биткойна…………...
        Last edited by Сините камъни; 15.04.2014, 18:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от carbon Разгледай мнение
          Я кажи колко яде тъз кокошка
          Твоята "доходност" на месец - аз я копам за час на форекса Но това няма никакво значение! Не става въпрос за количеството хартия.
          Опс...да не забравя твоята дефиниция на тази глупост каква е? Чудо на чудесата - може би
          Не е въпроса колко изкарваш, а колко си вложил и за колко време си го изкарал! Демек ако вкараш 1 000 000 $ и "изкараш на ден 1 000$" си пълна загуба, в сравнение на вкарани 1 000 $ и за 3 месеца изкараш 5 000 $
          Last edited by chronos; 15.04.2014, 10:43.
          Предоставяме списъци на акционери от АД, събираме пакети-акции от малки акционери.

Коментар

• Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
            .. аз от вас никакви аргументи не виждам освен общоизвестните: фиатните пари са лоши, банките печатат и т.н.

Не искаш да видиш, защото така си свикнал да мислиш.
            Всяка измама в биткойн става известна на секундата. Измамата във фиатната система все още не е разкрита. Колко човека могат да разберат, че фиатните пари са 'обезпечени' с дълг, колко? Шашмата с тези необезпечени хартии и дори ненапечатани хартии остава неразкрита и затова буксуват нещата в икономиката и човечеството тъпче на едно място с тенденция да се взриви всичко. Е - няма да е всичко, защото съществува и биткойн икономика като малко парче от цялата икономика.. Така че ще видим какво ще се случи. За фиатната - система - как го виждаш тя да оцелее и да се самовъзпроизвежда с толкова метастази ?
            А защо е така с биткойн - просто той е парите на мрежата. НетЯ. Всичко става известно на секундата.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
              знаеш ли колко $ снася тази виртуална кокошка на ден ?
              Ще ти помогна. 0.132 BTC/ден

Я кажи колко яде тъз кокошка
              Твоята "доходност" на месец - аз я копам за час на форекса Но това няма никакво значение! Не става въпрос за количеството хартия.
              Опс...да не забравя твоята дефиниция на тази глупост каква е? Чудо на чудесата - може би
              Last edited by chronos; 15.04.2014, 10:43.
              Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

Странно но напоследък доста познати ме питат дали знам какво е биткойн.
                Това е въпрос за милион
                Интересното е, че и тези който се занимават с тази глупост - идея си нямат "какво е това" и всеки си съчинява някаква илюзия и легенда според лакомията си....
                Ето още едно "чудесно" определение:

Първоначално изпратено от ndachev Разгледай мнение
                Недей се хаби напразно. Все едно да се опитваш да обясняваш на средновековни хора принципа на съвременното картово разплащане. Не можеш да обясниш дълбоко абстрактни неща на хора, които не виждат отвъд материалното.
                Моя отговор на въпроса за милион съм го казвал вече - биткойн е данък за глупаци.

П.П. Аз съм $ но заради идиотийте на някоя си.... сега съм с този ник
                Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

• Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
                  Да де, ама нали колегата бил програмистче, значи би трябвало да намерим общ език.
                  Само че той не дава адекватни критики, а заявява нещо което просто не е вярно и после другите не го били разбирали...
                  Не може да кажеш "биткойн няма стойност, защото един ден хората ще решат, че не струва нищо". То това можеш да го кажеш за всичко - за фиатните валути, за фейсбук, за картофите ако щеш...
                  Ако ще си говорим така, спрямо това което пишеш заключавам че си тинейджърче което си е вкарало джобните в поредната революционна система която решава проблемите на целият свят.

Линквам още една статия с по-реални възгледи над койните, не очаквам да се обедите в нищо, но за хората които сега разбират за койните може да се полезни Странно но напоследък доста познати ме питат дали знам какво е биткойн.

http://www.networkworld.com/news/201...in-260946.html

Many BitCoin enthusiasts are attracted by BitCoin's independence, and the fact that its value comes directly from its network of users. But aside from its status as a technical marvel, it has little practical benefit for business users or consumers.

ПП: да не го приемаме лично, аз от вас никакви аргументи не виждам освен общоизвестните: фиатните пари са лоши, банките печатат и т.н.
                  Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от ndachev Разгледай мнение
                    Все едно да се опитваш да обясняваш на средновековни хора
                    Да де, ама нали колегата бил програмистче, значи би трябвало да намерим общ език.
                    Само че той не дава адекватни критики, а заявява нещо което просто не е вярно и после другите не го били разбирали...
                    Не може да кажеш "биткойн няма стойност, защото един ден хората ще решат, че не струва нищо". То това можеш да го кажеш за всичко - за фиатните валути, за фейсбук, за картофите ако щеш...

Коментар

Да нищо не разбирам

Чакам още "слабости" на биткойн да посочиш, да ме ограмотиш така да се каже...
                      Недей се хаби напразно. Все едно да се опитваш да обясняваш на средновековни хора принципа на съвременното картово разплащане. Не можеш да обясниш дълбоко абстрактни неща на хора, които не виждат отвъд материалното. Те си знаят това което са виждали досега и това е - откъде-накъде парче пластмаса ще носи със себе си милионна стойност? Биткойн е изпреварил доста времето си. Ще дойде момент в който много хора ще се почесват и ще се чудят къде са бляли (не казвам че ще е скоро).

Коментар

• Да нищо не разбирам

Чакам още "слабости" на биткойн да посочиш, да ме ограмотиш така да се каже...

Коментар

Давай още такива - забавен си
                          Ти си по-забавен, явно не разбираш какво ти се казва и сляпо отхвърляш всичко. Но има ли значение за мен? Изобщо, губи си парите колкото искаш

Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
                          Все едно нищо не каза... От "единственото" му приложение произтичат много много други...
                          Това ще значи "Нищо не е но ще разтегнем локума да изглежда на нещо".

Коментар

Аз поне 15 пъти обясних в тази тема, ама кой да го разбере.
                            А ти кво? Мислиш, че си най големия ли? Като представиш някакъв плосък и недоизмислен аргумент, ние трябва да се съгласим?
                            Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                            Няма стойност, защото не е приложимо за нищо друго, освен за прехвърляне от един човек на друг, никой няма нужда от това нещо. Днес група хора са решили че струва някакви пари и купуват, утре може да размислят, и ако няма кой да го купе или приеме като форма на плащане, какво ще правиш с него?
                            Все едно нищо не каза... От "единственото" му приложение произтичат много много други...

Изброявал съм му и слабостите, съществува само в интернет, подпомага престъпността, лесно за крадене
                            Ти като имаш пари в банката къде мислиш, че съществуват те ? В трезора под формата на фиат и злато?
                            Това с престъпността не се ли изтърка вече?
                            За сигурността:
                            1. Елементарни са предпазните мерки които трябва да предприемеш за да си защитен.
                            2. Ако компютърът ти е инфектиран, каква е разликата с кражбата на картови данни или пароли за онлайн банкиране?
                            3. Вече идват хардуерните портфейли - цък1 цък2. След време ще са с големина на стандартна банкова карта.

Продължавай.. давай още "слабости". Истината е, че наистина има такива, но не си посочил нито една реална

Въпрос, имаш 1000001 биткойна и 20 лв, в джоба минава ураган (земетресение, ел.-магнитни бури, астероид, цунами, ....) и няма ток/интернет в продължение на седмици. Как ще просъществуваш през това време с 20-те си лева и без възможност да си използваш койните?
                            Давай още такива - забавен си

Коментар

• DeBeers

Ако приемем че всичко се краде и наистина съм чувал че швейцарските банки най много печелят от внесени огромни суми които после вносителите не си ги търсят обратно защото им се е случило нещо. При биткойт няма на кой да се оплачеш, не че иначе има, но все пак има физически и юридически лица които са отговорни.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение
                                Ако си разумен и ти ще разбереш. Биткойн, ако е надеждно защитен е най-трудното нещо за крадене. Ако искаш, ще ти дам листчето с криптирания ми частен ключ, открадни ги!
                                Контра-въпрос: Имаш 1000000 лева в банка и 20 в джоба. Ако стане такъв катаклизъм, колко точно ще можеш да изтеглиш от банката? Ако събитието е локално, с моите биткойни, отивам в друга държава и си ги харча с кеф, ако е на планетарно ниво, не мисля, че каквито и да било хартийки ще важат.
                                Факт е, че се крадат, и това че теоретично е възможно да бъдат защитени, не означава че са на практика. И това че твоите са защитени, не означава че на 99% от притежателите на койни са защитени...
                                Тоя криптиран ключ нали трябва да го ползваш? Достатъчно е да имаш малко вирусче и ще ти открадне кода.

Банките имат генератори, собствени мрежи, жизнено важни са за функционирането на всичко и цялото общество ще работи за възстановяването им, но не за твоята връзка с нета или твоето захранване Това беше хипотетичен сценарии, колкото и да го въртим биткойна е най-ненадеждната инвестиция.

Коментар

Working...
                                X