If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ОК, остани си с твоя калкулатор
Тъй като съм учтив, аз няма да ти казвам какво си мисля откровено за теб (че си "напреднал" гл-пак )
Няма лошо - всеки може да си мисли каквото си иска, а това което си мислиш за мен от твоята уста звучи като ОГРОМЕН Комплимент!!!
Само не ми харесва, това че се изказваш компетентно по теми (копането с GPU) по които, очевидно, вече нямаш абсолютно никакви знания .....
Попитах чудесния калкулатор на NiceHash какво мисли по въпроса
........ Т.е. NiceHash не е съгласен Не са 4.9 $/day а 1.74 $/day
При това е за най-изгодните за последния месец алгоритми:
коктейл от EquiHash 27.4% и DaggerHashimoto 72,6%
Провери си сметките
Че кой ти говори за НайсХаш и алгоритмите там???
Ето какво показва моя калкулатор:
BTC per day: 0.0022
USD per day: 6.690
Като ти казвам че си изостанал (и то доста) в копането с GPU - не ми вярваш!!!
Барби, въпреки че си Пионер в копането, отдавна не си в играта, а тази игра се променя доста бързо .....
Само за пример - имам едно старо (от 2008 г.) дъно, на което съм закачил 2 карти Р9 280Х и Р9 290Х.
Носи ми 6,5 $/ден, разхода на ток е 650 Вт - т.е. около 1,6$/ден
Чист приход 4,9 $/ден = 8,00 лв/ден
280Х може да се намери за около 280 лв
290Х може да се намери за около 350 лв.
Захранване 850 Вт - около 300 лв.
Общо 930 лв.
т.е - инвестицията се избива за около 120 дни и то с карти от преди 3 поколения ......
Попитах чудесния калкулатор на NiceHash какво мисли по въпроса
Results for AMD R9 280X
Results for AMD R9 290X
Т.е. NiceHash не е съгласен Не са 4.9 $/day а 1.74 $/day При това на днешната луда цена от 1 BTC = 3154.96 USD
При това е за най-изгодните за последния месец алгоритми:
коктейл от EquiHash 27.4% и DaggerHashimoto 72,6%
Провери си сметките
Тая игра, момченце, ми е ясна до последната запетайка в програмите на GITHUB
120 дни при днешната трудност
Ще си поговориме пак след като трудността се удесетори,
когато подмамени от шумотевицата около койните нови балами
си купят ASIC за scrypt-койни, а и някой умник направи FPGA за етера
... ако междувременно етера не пукне гумите и изхвърчи от криптомагистралата
Барби - пълен респект към твоите знания за копаенето на Биткоин, но си изостанал доста в копаенето на другите криптовалути!!!
Аз не ти говоря за възвращаемост при копаене на Биткоин а за други монети, които продаваш срещу Биткоин. Това, което съм написал за възвращаемост 120 дни е напълно реално тъй като го копая повече от година с тези карти и прихода играе в рамките на +/- 10%
Етера си е Етер и се копае масово от GPU копачите, но освен Биткоин и Етер има още над 800 монети които могат да се копаят, за някои от които въобще не се говори а добивите са доста по-прилични от Етерума!
През 2007 в началото на лятото гледах едно интервю на някакъв мениджър от Уникредит. Той казваше че е продал всички акции и че пазара се намира извън нормалните нива. Тогава аз си казах леле този колко е тъп.
След това през октомври продадох дялове в един фонд. Служителката ме гледаше с недоумение (предполагам си казваше леле този колко е тъп).
След 5-6 месеца аз си казвах - леле този от Уникредит явно е бил умен тип.
А пък дяловете, които продадох по-рано се оказаха една от най-печелившите ми стъпки.
Та всичко е правилно от определена гледна точка. И ти пожелавам да се навърташ в този форум и след 5 месеца
Биткойн и криптовалутите си имат абсолютно научно обяснение защо растат и се развиват и това няма нищо общо с престъпните схеми на банкстерите. Разбира се че този от Уникредит е знаел, та нали банките направиха тази криза, дори Сатоши го е написал в "Бялата книга" (той изтъква престъплението на банкстерите като основна негова мотивация за създаването на Биткойн).
Сега предполагам много хора тук ще си помислят, че това са пълни глупости, то и "0-та" в математиката е било "пълна глупост", отрицателните числа също "дори някога умишлено матиематиците са ги избягвали", защото е "невзъзможно" да съществуват... и тн. Същото и сега с криптовалутите, нужно е новите концепции да улегнат и тогава ще бъдат приети за нещо нормално.
Предполагам повечето хора тук помнят, че същите глупости се говореха и за Интернет. Преди това за персоналните компютри и тн... да не се връщам назад в историята до откриването на "колелото" или "огъня".
Ами тогава за що ти е да се занимаваш с тези крипто-щуротии?
И за какво ги похарчи тези 150 биткойна през 2013 година? Дано да не е за пица, сандвичи, кафе и дъвки.
Ами тогава за що ти е да се занимаваш с тези крипто-щуротии?
И за какво ги похарчи тези 150 биткойна през 2013 година? Дано да не е за пица, сандвичи, кафе и дъвки.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Ако курса на BTC не продължи да расте както тази година, нито карти, нито ASIC копачки не са изгодни
1 година за възвръщаемост не е приемлива при присъщите за койните рискове
Барби, въпреки че си Пионер в копането, отдавна не си в играта, а тази игра се променя доста бързо .....
Само за пример - имам едно старо (от 2008 г.) дъно, на което съм закачил 2 карти Р9 280Х и Р9 290Х.
Носи ми 6,5 $/ден, разхода на ток е 650 Вт - т.е. около 1,6$/ден
Чист приход 4,9 $/ден = 8,00 лв/ден
280Х може да се намери за около 280 лв
290Х може да се намери за около 350 лв.
Захранване 850 Вт - около 300 лв.
Общо 930 лв.
т.е - инвестицията се избива за около 120 дни и то с карти от преди 3 поколения ......
Биткойнаджиите, вместо да се мъчите поединично да правите нещо там с разни смотани карти, защо не си обедините бюджетите да си построите обща печатница за биткойни, поемате солидарно разходите за ток и поддръжка и после да си делите напечатаното според дела на самоучастието?
Фрости, това което предлагаш се прави много отдавна, включително и в България. Явно си почнал все по-сериозно да се замисляш - Браво имаш напредък!
Това се прави основно за големи мощности и най-голямото предимство е че разходите за СОТ и Охрана са доста по-ниски след като се разделят. Аз например не бих участвал в такава "кооперация". Може да е по-удобно и по-печелившо, но си предпочитам сам.
Биткойнаджиите, вместо да се мъчите поединично да правите нещо там с разни смотани карти, защо не си обедините бюджетите да си построите обща печатница за биткойни, поемате солидарно разходите за ток и поддръжка и после да си делите напечатаното според дела на самоучастието?
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Последните 10 години се "навъртам" тук. Да сме Живи и Здрави, не виждам защо след 5 месеца да ме няма!
П.С. Малка продажба на 5.100+ лв/Биткоин. Не можах да устоя!
Между другото - тази седмица покрай Форка с новата монета прехвърлях едни количества Биткойн напред-назад из мрежата. Бързината е много по-добра от преди 1 седмица и таксите са много по-ниски! Сегашната продажба стана за 2-3 минути и таксата ми е около 0,04% от преведената сума! т.е. Deviation Team си изпълни задачата, което обяснява и покачването в цената!
През 2007 в началото на лятото гледах едно интервю на някакъв мениджър от Уникредит. Той казваше че е продал всички акции и че пазара се намира извън нормалните нива. Тогава аз си казах леле този колко е тъп.
След това през октомври продадох дялове в един фонд. Служителката ме гледаше с недоумение (предполагам си казваше леле този колко е тъп).
След 5-6 месеца аз си казвах - леле този от Уникредит явно е бил умен тип.
А пък дяловете, които продадох по-рано се оказаха една от най-печелившите ми стъпки.
Та всичко е правилно от определена гледна точка. И ти пожелавам да се навърташ в този форум и след 5 месеца
Коментар