IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
    Щом трябва ще почакам. Нямам бърза работа.Важното е, че накрая ще се изкефя като се срути крипто-пирамидата.
    Историята на всички пирамиди е една и съща - появяват се внезапно, после набират скорост, стават популярни и привличат последователи, а накрая се разпадат и отиват в небитието, където им е мястото. На тия глупави, безполезни койни и крипто-пирамиди съдбата няма да е по-различна.
    Както са казали умните - всичко ново е добре забравено старо.
    Ок, може да е пирамида и да се срути, но теб какво те топли това? Защо не се възползваш от импулса и да печелиш покрай "глупаците"?

Коментар

• Първоначално изпратено от Skromen Разгледай мнение

Сега остава да дадеш пример кога са били измислени в миналото койни. Добре е като не разбираш нещо, да положиш усилия да се ограмотиш. Ако искаш просто да се дракаш и трупаш мнения ... продължавай с дивотиите. Сигурно и ние сме чували какво е това пирамида. Не е лошо да провериш какъв е интелекта на хората, които се занимават с койни и на тези които попадат в лапите на пирамидите. Едва ли ще намериш общи черти. Сега си на етап "Като не го разбирам - го оплювам", като пораснеш ще го разбереш!
      тоя бот Фрости е в етап на "митотично делене" , в такава фаза е от живота си той
      Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

Щом трябва ще почакам. Нямам бърза работа.Важното е, че накрая ще се изкефя като се срути крипто-пирамидата.
        Историята на всички пирамиди е една и съща - появяват се внезапно, после набират скорост, стават популярни и привличат последователи, а накрая се разпадат и отиват в небитието, където им е мястото. На тия глупави, безполезни койни и крипто-пирамиди съдбата няма да е по-различна.
        Сега остава да дадеш пример кога са били измислени в миналото койни. Добре е като не разбираш нещо, да положиш усилия да се ограмотиш. Ако искаш просто да се дракаш и трупаш мнения ... продължавай с дивотиите. Сигурно и ние сме чували какво е това пирамида. Не е лошо да провериш какъв е интелекта на хората, които се занимават с койни и на тези които попадат в лапите на пирамидите. Едва ли ще намериш общи черти. Сега си на етап "Като не го разбирам - го оплювам", като пораснеш ще го разбереш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
          Аз не мисля че може да има успоредно съществуване на банки и криптовалути, едното или другото, двете заедно, никога. Засега банките съществуват, защото имат предимство от хиляди години, но те няма как да съществуват при наличието на блокверига и криптовалути. Криптовалутите и блокверигата са неделими части от едно цяло, блокверига без криптовалута е просто безмислено губене на време и компютърни ресурси. Криптовалута без блокверига е просто най обикновен дигитален токен. Разбира се може да има опити да се ползват по отделно, но в крайна сметка, успешните ще бъдат тези които съчетават и двете. Може да има токени, които да използват чужда блокверига... т.е. не е необходимо всеки токен да е със собствена.
          Не си разбрал какво исках да кажа, но и аз бях много лаконичен.
          Ще бъда по-конкретен в хипотезата си за бъдещето, ограничавайки се (засега) само с банките.
          Сега от гигантите се правят интензивни разработки за развитие и усъвършенстване на бкокчейн-технологията, например, тук: https://www.hyperledger.org/
          Всеки може да ползва резултатите им. Аз инсталирах модулите им и експериментирам

Когато се получи нещо мощно, използваемо в световен мащаб, блокчейна ще се внедри масово от банките като общ единствен регистър на валутните транзакции. Неподправим, синхронизиран, реактивен и т.н. регистър.
          Тогава:
          • Банкнотите ще изчезнат.
          • Валутите на различните държави (USD, EUR, CHF, JPY, CNY, BGN etc.) няма да изчезнат.
          • Всеки юридически и физически субект ще има в телефона, компютера, а дори и в миниатюрен хардуер един или няколко портфейла с различни валути.
          • Всеки ще може по всяко време на денонощието светкавично да превежда на всекиго, да получава от всекиго, да плаща или получава плащане във всякаква валута.
          Е, тогава каква ще е необходимостта от разните койни и "миньори" ?

Коментар

• Първоначално изпратено от bghighlander Разгледай мнение

Изглежда, че доста ще почакаш!
            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
              Те не свършиха ли отдавна тия новите Antminer D3? При цена половин биткойн колко много ще са поръчаните, че да повлияе на пазара? А и Битман като ги получат, нали ще трябва да продадат поне част, за да произведат оборудването. Не ми се вярва това да е причината за ръста този месец.
              Той ефекта не е моментален: 1) купуват се койни; 2) поръчка; 3) доставка след месец; 4) включване в мрежата.
              И не подценявай BitMain, продават за милиони долара при всеки batch.
              Просто проследи как се увеличава хешрейта във времето
              Ето една малка извадка от последните разпродажби:
              03/08/2017 : D3
              02/08/2017 : L3+
              $5228571
              02/08/2017 : S9
              25/07/2017 : D3
              18/07/2017 : D3
              19/06/2017 :L3+
              $13675000
              09/06/2017 : S9
              07/06/2017 : S9
              05/06/2017 : S9
              27/05/2017 : S9
              24/05/2017 : L3+
              $16000000
              Last edited by barbaron; 09.08.2017, 19:01.

Коментар

Тия койни са паметник на човешката глупост. С нетърпение очаквам да се разпадне пирамидата. Даже ще гръмна едно шампанско, когато това стане.
                Изглежда, че доста ще почакаш!

Коментар

Разбира се че ще отговоря. Тези апокрифни валути, ще останат само като музейни експонати... въпросните институции които си изброил също. Патентната систма в този си вид най вероятно също. А Сатоши ще остане като легенда, човека сложил началото на една нова ера. Едва ли някога ще разберем кой е той. Не мисля че някога би се появил, камоли да вади патенти, защо са му тези патенти, та той с няколко реда свободен код промени света и ще остане завинаги в историята. Какво повече може да иска един човек, след 100 години е много вероятно да са забравили за повечето неща в днешно време, но няма да са забравили за Биткойн.

Предполагам знаеш... в блок 1 (genesis block)на Биткойн е кодиран следният текс: "The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks" . Това е сякаш за да ни напомня, за вечни времена, причината поради която е бил създаден Биткойн и блокверигата. Аз не мисля че може да има успоредно съществуване на банки и криптовалути, едното или другото, двете заедно, никога. Засега банките съществуват, защото имат предимство от хиляди години, но те няма как да съществуват при наличието на блокверига и криптовалути. Криптовалутите и блокверигата са неделими части от едно цяло, блокверига без криптовалута е просто безмислено губене на време и компютърни ресурси. Криптовалута без блокверига е просто най обикновен дигитален токен. Разбира се може да има опити да се ползват по отделно, но в крайна сметка, успешните ще бъдат тези които съчетават и двете. Може да има токени, които да използват чужда блокверига... т.е. не е необходимо всеки токен да е със собствена.
                  Ще има голяма битка по някое време. Банкстерите и послушните им политици ще се опитат да забранят децентрализираните криптовалути, да ги обявят за незаконни, престъпни, ще почнат да вкарват в затвора всеки, който ги предлага и приема за плащане. Тогава ще се разбере кой кого и след този момент определено ще остане само едното. Дано не са банкстерите.

Коментар

Тия койни са паметник на човешката глупост. С нетърпение очаквам да се разпадне пирамидата. Даже ще гръмна едно шампанско, когато това стане.
                    Типично по български, нали? Не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле. Черна завист те мъчи, човеченце.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Кажи ми какво ще стане с апокрифните "валути", когато класическата многовековна финансова световна и икономическа система усвои и внедри масово технологията на блокчейна в банките, осигуровките, контрактите, регистрите (нотариат, имоти, автомобили) и т.н.

Мисля, че в този момент "Сатоши Накамото" ще се появи
                      и ще размаха патентите, които е регистрирал за блокчейна
                      .. и ще стане моментално най-богатия човек на земята

Разбира се че ще отговоря. Тези апокрифни валути, ще останат само като музейни експонати... въпросните институции които си изброил също. Патентната систма в този си вид най вероятно също. А Сатоши ще остане като легенда, човека сложил началото на една нова ера. Едва ли някога ще разберем кой е той. Не мисля че някога би се появил, камоли да вади патенти, защо са му тези патенти, та той с няколко реда свободен код промени света и ще остане завинаги в историята. Какво повече може да иска един човек, след 100 години е много вероятно да са забравили за повечето неща в днешно време, но няма да са забравили за Биткойн.

Предполагам знаеш... в блок 1 (genesis block)на Биткойн е кодиран следният текс: "The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks" . Това е сякаш за да ни напомня, за вечни времена, причината поради която е бил създаден Биткойн и блокверигата. Аз не мисля че може да има успоредно съществуване на банки и криптовалути, едното или другото, двете заедно, никога. Засега банките съществуват, защото имат предимство от хиляди години, но те няма как да съществуват при наличието на блокверига и криптовалути. Криптовалутите и блокверигата са неделими части от едно цяло, блокверига без криптовалута е просто безмислено губене на време и компютърни ресурси. Криптовалута без блокверига е просто най обикновен дигитален токен. Разбира се може да има опити да се ползват по отделно, но в крайна сметка, успешните ще бъдат тези които съчетават и двете. Може да има токени, които да използват чужда блокверига... т.е. не е необходимо всеки токен да е със собствена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
                        ........ Не ми се вярва това да е причината за ръста този месец.
                        Разбира се че не е!
                        Най-важната новина след 1-ви август:
                        https://www.coindesk.com/segwits-lik...means-bitcoin/
                        и няколко "подкрепящи":
                        https://www.coindesk.com/lawmakers-w...ncy-australia/
                        https://www.coindesk.com/fidelity-br...ampaign=buffer

remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          А пък моята 5-годишна ежедневна практика и наблюдения на всичките дейности около криптовалутите (копаене, трейдинг, шопинг, създаване на нови койни и т.н.) ме води до други заключения:
                          основният източник на резки повишения е свързан с шопинга на "миньорите".
                          Винаги след обявяване на нов пакет поръчки за най-новата ASIC-копачка започва масово купуване на койни, за да се поръча бързо новия звяр. Защото само първите гоито започват да копаят с него са печеливши - после бързо трудността расте и новата машина бързо се обезценява. Често произведения пакет се разпродава за минути, за няколко милиона долара. Машините пристигат след месец.
                          Купуването на нови видеокарти за копачки и включването на нови играчи влияе по-слабо.
                          Новините за ново узаконяване и урегулиране на койните в някои държави влияе също доста.
                          Те не свършиха ли отдавна тия новите Antminer D3? При цена половин биткойн колко много ще са поръчаните, че да повлияе на пазара? А и Битман като ги получат, нали ще трябва да продадат поне част, за да произведат оборудването. Не ми се вярва това да е причината за ръста този месец.

Коментар

• Говори се че Сатоши е собственик на първите 1.000.000 Биткоина! Съмнявам се че някога ще се покаже "наяве" за каквато и сума да става въпрос ....
                            remember remember the fifth of november

Коментар

• Тия койни са паметник на човешката глупост. С нетърпение очаквам да се разпадне пирамидата. Даже ще гръмна едно шампанско, когато това стане.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Парите са нещо абсолютно субективно, някога солта е била пари и е струвала повече от златото. Ако хората решат, че "парите от монополи" са пари, те ще станат пари.
                                Това не е някаква "нова мода", това е революция във финансовата система, започнала благодарение на Интернет и криптографията. Ние дори нямаме с какво да ги сравним, защото нищо подобно не е съществувало в историята, криптовалутите не са просто пари, те са абсолютният метод за трансфер и съхранение на стойност. Базирани не на прищявките на някой или политическите амбиции, а на математическа логика и ясни правила (правила които не могат да бъдат нарушавани, без това да стане известно на всички участници).
                                Според мен сега сме в преходен период, нещо като "реалния социализъм" едно време, когато му се радвахме на предимствата без да имаме право да се оплакваме от недостатъците му, чакайки да дойде комунизма в целия свят
                                Та и койните така Чакаме ги да победят в целия свят и да им се радваме на предимствата:
                                - бърз превод;
                                - ниски такси;
                                - анонимност (това се оказва по-скоро недостатък);
                                Е, имат си и недостатъци, но се правиме че не ги забелязваме:
                                - необходимо преминаване през класическите валути (USD, EUR, JPY, CNY etc.);
                                - огромна волатилност;
                                - безброй измамници (поради анонимността);

А "абсолютният метод за трансфер и съхранение на стойност"
                                (в същност на информация)
                                не е качество на криптовалутите, а на блокчейна.

Кажи ми какво ще стане с апокрифните "валути", когато класическата многовековна финансова световна и икономическа система усвои и внедри масово технологията на блокчейна в банките, осигуровките, контрактите, регистрите (нотариат, имоти, автомобили) и т.н.

Мисля, че в този момент "Сатоши Накамото" ще се появи
                                и ще размаха патентите, които е регистрирал за блокчейна
                                .. и ще стане моментално най-богатия човек на земята

Коментар

Working...
                                X