IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Аз да попитам нещо по-техническо, стига сме дъвкали балон ли е или не, и кога да го шортим.

Някой от тук пишещите да има на свой компютър работещ full bitcoin node? Интересува ме колко ресурси гълта, как се държи и т.н. Питам, щото ако въобще някога реша да имам биткойни, то ще бъде само ако портфейлът ми е под мой пълен контрол, както и транзакциите. А за тази цел трябва да си сложа един full bitcoin node. Вродената ми параноя не допуска вариантите с онлайн портфейл, поддържан от сульо и пульо
    Инсталираш Bitcoin Core. Ще отнеме поне около 10 дена да свали целият блокчейн - около 150 ГБ. След това може да го спреш и пускаш периодично да се синхронизира. Портфейлът е файла wallet.dat. Може да му сложиш парола и да го бакъпнеш някъде. Това е.

Коментар

• Е тва ви чека и вас хахах

Мъж се хвърли от седмия етаж на стоковата борса в Лондон

хахаха започна се

Мъж загина, след като падна от горния етаж на лондонската стокова борса, съобщи „Гардиън“.

Все още не са ясни причините за инцидента. От британската полиция обаче обявиха, че едва ли става въпрос за убийство. Според свидетели мъжът сам е отнел живота си.

Мъжът се е хвърлил от седмия етаж на сградата. Медицински екипи са пристигнали на място веднага след инцидента.

Това се е случило през тази сутрин. В момента се води разследване
      Вся Власть Советам

Коментар

• Frosty - става въпрос за нещо при което няма кредити, лихви и банки а има само доверие. То обаче е много далече още и едва ли ще го доживеем със сигурност.И няма да са биткойни - доткоми., ще са уебсайтове.

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
          Аз да попитам нещо по-техническо, стига сме дъвкали балон ли е или не, и кога да го шортим.

Някой от тук пишещите да има на свой компютър работещ full bitcoin node? Интересува ме колко ресурси гълта, как се държи и т.н. Питам, щото ако въобще някога реша да имам биткойни, то ще бъде само ако портфейлът ми е под мой пълен контрол, както и транзакциите. А за тази цел трябва да си сложа един full bitcoin node. Вродената ми параноя не допуска вариантите с онлайн портфейл, поддържан от сульо и пульо
          За пълен контрол ти трябва Bitcoin Core Портфейл. Full Bitcoin Node е за друго, ако се не лъжа. Ако имаш Биткоин Коре (Ядро) Портфейл - от него можеш да се направиш на Нод - аз съм пробвал ама иска статично ИП и се отказах.
          Целия Блокчейн, в момента, е около 140 ГигаБайта. Други ресурси - не ти трябват
          remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
            Не видях в едно изречение да се споменава биткойн и дефлация, а това не е съвсем маловажно. Ако досегашният модел на растеж предполага постепенната девалвация на една световна или много национални валути (примерно доларът след Маунт Дисепшън или "изобретяването" на картовите разплащания - дефакто създаването и харченето на пари, които още не са спечелени), то криптовалутите пренаписват правилата на играта, отнемайки голяма част от инфлационният натиск върху традиционните валути. Който разбрал, разбрал.
            Това ще стане като таксиметърите и жриците почнат да приемат коини за услугите си. До тогава не е ясно дали ще сме живи. Демек като навлезе масово, щото сега транзакциите чрез коини са сигурно 0.000000000000000000000000000000000000000000000001%

Коментар

• Аз да попитам нещо по-техническо, стига сме дъвкали балон ли е или не, и кога да го шортим.

He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                Който разбрал, разбрал.
                Аз нищо не разбрах. След като не могат да се отпускат кредити с койните, те няма как да изместят традиционните разплащателни средства от финансовите пазари. Койните ще си останат просто лотария за интернет зомбита, дирижирана от неизвестни китайци и до там.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• blqblq - те както отнемат инфлационния натиск върху основната валута дали в един момент няма да и го стоварят акумулиран и с голяма сила.
                  1. те са неработоспособни икономически във варианта в който са тълкувани в момента от широката публика - очакваща възможност за голям брой транзакции с много висока скорост.
                  2. в момента очакванията са на своя връх, но безплатни почти и бързи транзакции няма да има особенно когато работата на мощностите започне да се заплаща само и изключително с транзакционни такси.
                  3. всъщност колко ли струва една транзакция във веригата на биткойн ако махнем стойността на блоковете които изчислителните мощности междувременно все още добиват ?
                  Излиза че всичко е толкова просто.
                  Факт отнемат инфлационен натиск и остойностяват допълнително основните фиатни валути, но когато дойде неистовото желание за продажба ситуацията изведнъж ще се обърне.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Не видях в едно изречение да се споменава биткойн и дефлация, а това не е съвсем маловажно. Ако досегашният модел на растеж предполага постепенната девалвация на една световна или много национални валути (примерно доларът след Маунт Дисепшън или "изобретяването" на картовите разплащания - дефакто създаването и харченето на пари, които още не са спечелени), то криптовалутите пренаписват правилата на играта, отнемайки голяма част от инфлационният натиск върху традиционните валути. Който разбрал, разбрал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Бай Марине, тук съм си, изчаквам и гледам мача отстрани. За мен посоката е надолу, въпросът е от кое ниво ще започне това надолу, т.е. чакам евентуален втори връх, за да шортя.
                      Аз пък предполагам, че дългосрочно има още да го помпят бая. Може би искат да го закарат над 10 000 и нагоре? Според мен, целта е да привлекат нови балами, които да си налеят парите в биткойна. Той когато беше евтин никой не го купуваше, сега като стана скъп пък хептен. Може би целта на това помпене е да се вдигне шумотевица, реклама и да зарибят повече народ.

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Бай Марине, тук съм си, изчаквам и гледам мача отстрани. За мен посоката е надолу, въпросът е от кое ниво ще започне това надолу, т.е. чакам евентуален втори връх, за да шортя. Успех на теб - чета ви и сте ми интересни, основно информативно за момента
                        Съвета, който си позволих да ти дам на 20-ти юни, беше абсолютно безкористен и закачката ми за почерпка е също такава. Беше ясно че второто преминаване на 3000 граница ще е със засилка, но не очаквах да отиде на 4300 $ затова казвах да изчакаш поне до 3.500 преди да скъсяваш.
                        Както и да е, по аналогия с предишния пъмп (малко до над 1000$ - края на 2013 г.) моята прогноза е че до края на годината (вероятно края на септември/началото на октомври) ще видим цени от над 10.000$! Ще е за кратко и ще има рязък спад до около 5.000$, следващите 2-3 години ще се мота в диапазона 2.500 - 6.000$ и 2020-2021 ще видим цени от 100.000$
                        Тайминга е най-трудното от цялата работа, но посоката и движенията ще са тези!
                        Аз въобще нямам намерение да чакам цена от 10.000$ - в момента който 1 Биткоин стане 5 унции Злато нищо не може да ме спре да не направя трасформацията.
                        Успех на всички!
                        remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Груйо,изтърва ли шипа?
                          Кой сложил чакащ ордер намазал
                          Успех на намазалите
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Бай Марине, тук съм си, изчаквам и гледам мача отстрани. За мен посоката е надолу, въпросът е от кое ниво ще започне това надолу, т.е. чакам евентуален втори връх, за да шортя. Успех на теб - чета ви и сте ми интересни, основно информативно за момента
                            Груйо,изтърва ли шипа?
                            Кой сложил чакащ ордер намазал
                            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

Явно Груйо нама да почерпи!
                              ама и аз какво ли съм очаквал за едни 500 лв. спестени ......
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                днес на 4150 си беше за селл, но нямам как да пусна едни къси за спорта на това чудо на спекулантската гилдия
                                Адмирала предлага вече търговия с койни, та даже и до 4 маржин дават. Та спокойно може да се пусне и къса.

​​​​​​​Иначе, момчета, внимавайте. Тука ще има голям пук, просто няма как големите риби да оставят разни пичове с видео карти да правят пара, а те да изпуснат. Форекс пазара е около 4 трлн. на ден и пак успяват да го манипулират. Тука с 1-2 млрд. ще направят всички луди. Успех на спечелилите досега, дано не се окажа прав. Аз си изпуснах момента за влизане 2011, когато койна беше 2-3 долара, сега ще гледам отстрани. Големите печалби тук вече са направени. Да се влиза от нива 4000, с цел 10000 не е зле, но шанса да падна на 1000 и надолу е твърде голям. Виж, който е задържал от началото сега може и милионер да е.

Коментар

Working...
                                X