IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Когато човек започне да ти обяснява за принципа ти се впускаш в технически детайли които нямат значение. Също така твърдиш неща които не са верни. Освен това не можеш да направиш разлика между "лек портфейл" и "онлайн портфейл" (винаги ги слагаш под общ знаменател). Нивото ти на знание за криптовалутите е толкова ниско, че човек дори не може да обсъжда технически детайли с теб,
    ...
    И като как трябва да се доверя на тоя портфейл, ако и секретния ключ да е при мен? Значи инсталирам някакво binary и му се доверявам до степен да спестявам за пенсия?
    После ми предлагаш да си напиша мой портфейл... хубаво, приемам. Ей ся почвам да пиша, че да си вардя кеските вътре!
    Колко гигабайта ще стане блокчейн веригата, ако почнем да си пазаруваме пица с бай хойн? Все пак някакви компютри трябва да го съхраняват. Поне на отделни файлове да беше, не на един единствен.
    Някак си ме обвиняваш, че съм се разровил в детайли, а не махам с опашка на каквото са ми сипали в купичката.
    Малък жокер, има разлика между генериране (сглобяване) на транзакция и изпращане... ако можеш да си обясниш тази малка част ще разбереш, защо криптосите са трудни за пробиване.
    Аз не говоря за пробиване. Питах за кво реално са ви тия кески, дето сте се наредили на опашка, че щели да свършат.

Ей тука за копачите:
    https://money.bg/macro/tokat-v-germa...o-polzvat.html
    Last edited by IvanTerziev; 28.10.2017, 12:45.
    Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение

Дай да мислим по същество?
      Какво знаеш за принципа на работа на всички криптоси?
      Когато човек започне да ти обяснява за принципа ти се впускаш в технически детайли които нямат значение. Също така твърдиш неща които не са верни. Освен това не можеш да направиш разлика между "лек портфейл" и "онлайн портфейл" (винаги ги слагаш под общ знаменател). Нивото ти на знание за криптовалутите е толкова ниско, че човек дори не може да обсъжда технически детайли с теб,

Сега ще ти кажа една "тайна"... всеки портфейл който не е сихнронизиран с веригата е на практика "лек" портфейл. Не е необходимо даден портфейл да е синхронизиран, за да изпраща транзакции. Разбира се има неща които могат да се объркат, ако човек не знае какво прави... затова хората са направили специализрани "леки портфейли". Може да се изпращат транзакции без да си синхронизиран... т.е. версията ти, че трябва да сваляш 140 гигабайта, за да използваш Биткойн просто не отговаря на истината.

Леките портфейли просто синхронизират, само часта от веригата която им трябва... затова са "леки", но дори тази синхронизация не е задължителна.

Пълната синхронизация с веригата е нужна само ако човек работи с някакви големи обеми, защото тогава при атака срещу Биткойн веригата, няма как да знае коя е истинската верига, но това един обикновен "юзър" така или иначе няма как да го знае, така че няма значение. Това е по скоро важно за миньорите, борсите и други големи играчи. Заради това хората препоръчват за крайни потребители "лек портфейл", защото е лесен за употреба и предлага същата сигурност както и "пълният", но без да е необходимо да се свалят 140гб.

Също така забелязвам, че се занимаваш повече със софтуера, на портфейлите и по малко с принципната работа на монетите. Още един жокер, ако си такъв гении за какъвто се смяташ, не ти трябва чужд софтуер можеш и сам да си напишеш такъв. Ето ти един линк с обяснение как да си генерираш "личен ключ" със зарове и елементарен скрипт, това сигурно е по сигурен метод за генериране от кой да е портфейл. Така вече поне ще можеш да получваш монети, без да се притесняваш, че някой ти е хакнал портфейла: http://www.swansontec.com/bitcoin-dice.html
      Ако те е страх да кликаш по линкове... напиши в Гуглето: Creating Bitcoin Private Keys with Dice

Ако искаш да изпратиш транзакция е малко по сложно... ще ти го оставя "за домашно", но и там можеш да си направиш собствен скрипт.

Теоретично погледнато, един истински гении би го направил всичко това с молив, монета и калкулатор, за да е сигурен, че никога транзакциите му не се докосват до компютър, освен за да изпраща готови такива. Последната болдната част на това изречение ще ти я оставя сам да си я дешифрираш. Малък жокер, има разлика между генериране (сглобяване) на транзакция и изпращане... ако можеш да си обясниш тази малка част ще разбереш, защо криптосите са трудни за пробиване.
      Last edited by Xman1; 28.10.2017, 12:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
        Виждаш ли, проблема е там,че сме се задълбочили да бистрим принципа на работа на криптосите
        Аз пък залагам само на каквото му разбирам смисъла и принципа на работа.

Коментар

Виждаш ли, проблема е там,че сме се задълбочили да бистрим принципа на работа на криптосите......

А, НЕ това е важното

Тоя де продава грозде на пазара,мислиш ли,че знае как се отглежда гроздето?

Ми не знае!

Ама прави повече пари от производителя,де се е блъскал!
          Last edited by hemilio; 27.10.2017, 23:56.
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
            Тука гледам нищо не се е променило-много хейт и малко мислене по същество.....

Коментар

• Тука гледам нищо не се е променило-много хейт и малко мислене по същество.....
              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• https://en.wikipedia.org/wiki/Liberty_Reserve
                И за тия се сетих, май не бяха на блокчейн, ама Службите намират цаката на всичко.
                ЦРУ затваря борса у Гърция, пак да кажа! Преди няма и месец - два!
                Валута от Бога

Коментар

https://blockchain.info/bg/charts/blocks-size
                  Има - няма 140 гигабайта.
                  Това е начинът хойновете да са баш при теб. Иначе се доверяваш на Електрум и производни.
                  Доверяваш се на сорса на бай хойн. Доверяваш се на сорса на много друг софт, който хойн ползва. Доверил си пул да ти копа, доверил си онлайн портфейл, че няма да ти скива секретния ключ...
                  И валута на Бога било... за мен тоя лаф е обида към интелекта, за Бог не знам!
                  Ного тежко, баси - значи засега няма да си го. Не ща онлайн портфейл - на Лайткойнът портфейлът е сравнително по-лек и си е на компът ми. Благодаря заинфото и без това се колебаех за биткойнът - виж ако се спихне - ще си помисля
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Не копам директно, но има сайтчета, дето пускат койнчета - по мънинко, но все е нещо - аз не бръзам. Вярно ли толкова тежък биткойновият портфейл? Пробвах да го актуализирам - за 2-3% актуализация ми глътна около 18 гигабайта. Ако е толкова тежък - ще се откажа от биткойнът - с лайткойнът нямам тоя проблем.
                    https://blockchain.info/bg/charts/blocks-size
                    Има - няма 140 гигабайта.
                    Това е начинът хойновете да са баш при теб. Иначе се доверяваш на Електрум и производни.
                    Доверяваш се на сорса на бай хойн. Доверяваш се на сорса на много друг софт, който хойн ползва. Доверил си пул да ти копа, доверил си онлайн портфейл, че няма да ти скива секретния ключ...
                    И валута на Бога било... за мен тоя лаф е обида към интелекта, за Бог не знам!

Киризя хойна откато беше под 30 $. Таман да купя и няква борса се срина. Май SilkROad беше. После уйде до 1200 $, слезе на 600 и там нейде МтГокс направи валат. Пак се върна на 300$. Ония дни затвориха БТЦ-е, ЦРУ у Гърция, смятай...
                    Сега се чудя още кво трябва да стане, че да се върне на нормална цена! Ако изобщо има такава.
                    Last edited by IvanTerziev; 27.10.2017, 21:33.

Коментар

Бай хойн се копа само на ASIC. Да разбирам ли, че си разкешил 5 бона за копане на кески, или има нещо друго? Не ща да говоря за лошия безплатен ток, щото може да се добива от фотосолар, засега легално.
                      Не копам директно, но има сайтчета, дето пускат койнчета - по мънинко, но все е нещо - аз не бръзам. Вярно ли толкова тежък биткойновият портфейл? Пробвах да го актуализирам - за 2-3% актуализация ми глътна около 18 гигабайта. Ако е толкова тежък - ще се откажа от биткойнът - с лайткойнът нямам тоя проблем.

Коментар

...
                        Иване Терзиев - прав си - това е тегаво. Сам не знам дали да трупам биткойнове (щото покопвам и такива) или да си ги обръщам в други койнове.
                        Бай хойн се копа само на ASIC. И то само от правилното последно поколение, че да си избие тока. Да разбирам ли, че си разкешил 5 бона за копане на кески, или има нещо друго? Не ща да говоря за лошия безплатен ток, щото може да се добива от фотосолар, засега легално.
                        Last edited by IvanTerziev; 27.10.2017, 21:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Ти нали уж си фундаменталист и предпазлив.Какво са койните?.Сигурно в света има десетки милиони кадърни софтоерни специалисти които могат да ти ги "произведат",Все едно моята или твоята/или на когото и да е / картина да е по-скъпа от Леонардовите-защото ще нарисуваме по една през живота си,и ще е единствена/ уникат/
                          Да, такова съм - затова си копам по мънинко, но не си пазарувам.

Иване Терзиев - прав си - това е тегаво. Сам не знам дали да трупам биткойнове (щото покопвам и такива) или да си ги обръщам в други койнове.

Коментар

Ми не знам какво ме питаш - аз казах за две неизбежни работи:

- Неизбежното нагоре - очевидно защо: защото качествените криптовалути математически са ограничени като обем (всяка една от тях), а държавните пари не са, тях политиците и баш-бамкерите си ги фабрикуват неограничено. Все едно да питаш защо златцето е по-скъпо от желязото - нали криптовалутите са измислени да се "копат" в намаляващи обеми като златцето?
                            ...
                            Ти поне може ли да обясниш закво ти са тия "качествените криптовалути" дето са "ограничени като обем". Не те бърка да прехвърлиш пари ако бай хойн е 10 000 или 100 000 левчета.
                            Пусках и вица за кеските, и те са ограничени, ама бабите не знаят за кво са им.
                            Бай хойн е най-динозавърската валута. Всички останали стъпват върху неговия сорс с някакво подобрение. Вече има подобрени Етери, т.е. еволюцията в криптосите върви с пълна скорост.
                            Всички криптоси са много далеч от възможност да заменят кеша. Блокчейна на бай хойн не се събира и на най-големите флашки, и още дори не са почнали да си плащат пицата с него. Всяка една транзакция седи в блокчейна, форевър енд евър! Кво праим като почне баба Пена да си плаща зарзавата с хойни?
                            Last edited by IvanTerziev; 27.10.2017, 20:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Аз чакам момент пак да скъсявам - при предишния ядох шамарите, при този следва аз да ги раздавам .
                              Като падаш, поне гледай да е красиво!Зарежи тия криптобоклуци разработени от АНС и купувай франкове....

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Нали и аз така викам хаха.... спокойно няма да си купя от твойте биткойни...не се пъни да ме убеждаваш продай ги на друг ако ти разрешат от борсата
                                да... ти когато трябваше не си взе, сега аз ще те убеждавам... все ми е на акъла

пък за борсите няма вЪобЩе да коментирам, от там личи колко си чел и ти кат Снежин
                                Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

Working...
                                X