Първо искам да кажа, че не смятам себе си за някакъв вид специален експерт и/или отявлен разбирач на криптовалути и, в частност, на биткойна, но наблюдавам и следя от известно време свързаните с него неща по света и у нас. Имам лични контакти с хора, които имат миньорчета, ползват cloud- и разни виртуални пинизи, и квото още друго се сетите, за заветната цел копаене на "le nouvel or"
и си говорим доста по разните, свързани с криптоси, теми.
Не притежавам лично никакви биткойни към настоящия момент.
Второ, хрумна ми една откачена идейка (като видях предпоследния пост на innergy и последния пост на marin1), направих едни абсолютно бакалски сметки, и на основата на тях нарисувах една картинка, която виждате по-долу. 
МНЕНИЕТО МИ И ПРИЛОЖЕНАТА ГРАФИКА НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРЕПОРЪКА ЗА КАКВОТО И ДА Е!
P.S. Както си бях в койндеска, случайно мернах някакъв специалист по ТА, който пък съвсем други работи мисли (поста е от 03.11.2017):
https://www.coindesk.com/bitcoin-pri...-a-tired-bull/

Не притежавам лично никакви биткойни към настоящия момент.
Второ, хрумна ми една откачена идейка (като видях предпоследния пост на innergy и последния пост на marin1), направих едни абсолютно бакалски сметки, и на основата на тях нарисувах една картинка, която виждате по-долу.
Пояснения към графиката: Датата 31.12.2012 е избрана поради простата причина, че от 01.01.2013 г. цената на BTC започва забележимо да мърда с уверени крачки в посока север. Данните за цените на BTC са взети директно от интерактивната графика на coindesk.com.
Допълнение към графиката: Като метнах едно око на графиката пак, и една бърза бакалска тригонометрия като приложих, пак нещо ми направи впечатление. Както и да го гледам тоя хипотетичен модел, грубото средно нарастване на цената във втория цикъл е близо 5 пъти по-голямо от средното нарастване на цената при първия цикъл. Нищо, че времевия период е грубо 3 пъти по-голям при 2-рия цикъл.
Съжалявам искрено за лошото качество на картинката, но нямах нищо по-така като продукт, да я направя като хората да не ви мъча
Все пак се надявам, че текста и числата се четат горе-долу.
Съжалявам искрено за лошото качество на картинката, но нямах нищо по-така като продукт, да я направя като хората да не ви мъча

Все пак се надявам, че текста и числата се четат горе-долу.
МНЕНИЕТО МИ И ПРИЛОЖЕНАТА ГРАФИКА НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРЕПОРЪКА ЗА КАКВОТО И ДА Е!
P.S. Както си бях в койндеска, случайно мернах някакъв специалист по ТА, който пък съвсем други работи мисли (поста е от 03.11.2017):
https://www.coindesk.com/bitcoin-pri...-a-tired-bull/
Коментар