Ядрената енергия е екологично чиста енергия помежду другото... Произведената енергия на 5 и 6 блок, спестява годишно на държавата около 22 млн. тона емисии или по сегашна цена от 5-6 евро е Златната ни кокошко... колко ли ще струва тона през 2050г, когато европа ще бъде без въглеводородна
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеСамо хабят тока и увеличават глобалното затопляне.
Схващаш ли къде е разликата?
колико е капитализацията на зелената бумага, айде да се ограничим с баланса на ФРС или 4,5трлн. Е таа капитализация се пази с ракети и 10 самолетоносаца... военния бюджет на пиндосия е 680млрд, вноската на пиндосия в МАТО е над 950млрд...
колико е капитализацията на БИТКОЙНА, 120млрд... Е таа капитализация се пази с амортизация на джелезо и ток... Построяваме АЕЦ Белене и започваме да охраняваме БИТКОЙНА
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеи 'най-якото' от цялата работа е, че заради балона в криптосите който е някакви смешни 100-200 екстра милиарда ... масата не обръща внимание на балона при акциите, който глобално е за трилиони. Само Амазон, Нетфликс и Тесла .. само три дружества..модерни, но не носещи читави печалби имат в стойността си набалочени колкото всички криптоси взети накуп... а за останалите стотици 'модерни' компании, които летят в облаците и се смята за успех ако печалбата им е 1-2% от капитализацията....
затова тук съм съгласен със супертрейдъра, че вероятно биткойна го оставят да си разиграва магарето даже помагат в определени моменти, за да не си направят хората оценка с какво дау на 23600 е 10 000 пункта по-добър от дау на 14 000 през 2007-ма....
поздрави и успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Да, обаче когато аз си купя акции, чрез тях спонсорирам фирми и корпорации, които произвеждат храни, машини и съоръжения, автомобили, технологии, суровини и реално стимулират икономиката, а ти като си купиш койни си купуваш акции на предприятия, които печатат едни виртуални цифри. С тях и без тях все тая. Само хабят тока и увеличават глобалното затопляне.
Схващаш ли къде е разликата?Те пък купуват хардуер от производителите му, ток от производителите на ток и т.н. И не забравяй, че криптовалутите са все всъщност услуги - биткойн за превод на пари, етера за "умни" договори и приложения и т.н. И тия услуги се остойностяват със съответната криптовалута, която може да се купи срещу реални физически пари. Това, че не разбираш какво са всъщност криптосите не значи, че са просто измишльотина. Или както ти тука ни питаш - що не си купите с всички пари крипто валути, май ни е страх? Ти що не си купиш с всички пари Тесла или хайде просто SPY пък да видим след 2 години кой ще е по-напред? Или май те е страх да заложиш на "реалната" компания Тесла, щото след 2 години може и да си едни 70-80% надолу. Може и много нагоре, щото и тя расте, щото расте, а не на база нещо реално.
Коментар
-
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
Че ти току-що описа всички борси по света - били те регулирани или не. На коя борса печалбата на един не е за сметка на друг при положение, че всяка сделка е винаги между реални страни? Цените растат само до един момент, след това все в някой остава последен горещия картоф и той губи за всички преди него. И на това му викат "корекция" или криза в зависимост от мащаба. Та и тука така.
Както писа и Бертрам - няма логика Тесла, дето произвежда по 250 коли на тримесечие от уж "масовия" си модел и по 20-30 хил. на година общо, не е била никога на печалба, ами си е на страхотна загуба всяка година, постоянно разводнява капитала и взима заеми, да струва повече от Даймлер, БМВ, Форд, ГМ и много други, ама ето струва - щото "имала потенциал". Ама не те виждам там да пишеш, че е гигантска понци схема на Елън Мъск да обере парите на глупаците. Та и тука така. А и да ти кажа честно в технологията на криптосите има много повече потенциал отколкото в електричките на Тесла.
Схващаш ли къде е разликата?
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеКупи си ти, мен не ме мисли. Като станеш милионер от койните ще ме почерпиш с една вафла и едно кафе.
Докато не видя тия койни листнати за покупка/продажба на официална регулирана борса, без възможности за манипулации, за мен си остават пирамидална понци-схема без полезен продукт, в която печалбата за един идва от загубите на други.
Както писа и Бертрам - няма логика Тесла, дето произвежда по 250 коли на тримесечие от уж "масовия" си модел и по 20-30 хил. на година общо, не е била никога на печалба, ами си е на страхотна загуба всяка година, постоянно разводнява капитала и взима заеми, да струва повече от Даймлер, БМВ, Форд, ГМ и много други, ама ето струва - щото "имала потенциал". Ама не те виждам там да пишеш, че е гигантска понци схема на Елън Мъск да обере парите на глупаците. Та и тука така. А и да ти кажа честно в технологията на криптосите има много повече потенциал отколкото в електричките на Тесла.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
3 транзакции в секунда и мрежата се задръсти! И видеа пусках, бай Марин се разсърди, че изкарвам тия факти... Та, ква световна валута? Всеки да я ползва само веднъж в живота, и пак не и стига капацитет.
Дори да се измисли нещо, което да позволява 1 000 000 транзакции в секунда, валута с ограничен обем зачертава целия световен икономически и финансов модел, който се използва в момента.Last edited by Kildirim_Bei; 07.11.2017, 12:23.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеи 'най-якото' от цялата работа е, че заради балона в криптосите който е някакви смешни 100-200 екстра милиарда ... масата не обръща внимание на балона при акциите, който глобално е за трилиони. Само Амазон, Нетфликс и Тесла .. само три дружества..модерни, но не носещи читави печалби имат в стойността си набалочени колкото всички криптоси взети накуп... а за останалите стотици 'модерни' компании, които летят в облаците и се смята за успех ако печалбата им е 1-2% от капитализацията....
затова тук съм съгласен със супертрейдъра, че вероятно биткойна го оставят да си разиграва магарето даже помагат в определени моменти, за да не си направят хората оценка с какво дау на 23600 е 10 000 пункта по-добър от дау на 14 000 през 2007-ма....
поздрави и успехХодя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеIvanTerziev - има други анализи, какво ще кажеш по въпроса когато китайците изгониха койна и изведнъж Джеф Безос казва че Амазон ще го приемат за плащания. Човека на банките на който му наливат пари в компанията която до момента нищо не е спечелила и инвеститорите тепърва ще спечелят това което за толкова години са загубили при него..ще стане някога, както и от биткойна ще стане световната валута на бъдещето.Първоначално изпратено от kuldyrym beiНо, помислете само...ако биткойна (или която и да е друга виртуална валута с ограничено априори максимално количество) изведнъж се приеме за световна валута, това ще зачертае понятията печалба и лихва в нашия живот като за начало.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Купи си ти, мен не ме мисли. Като станеш милионер от койните ще ме почерпиш с една вафла и едно кафе.
Докато не видя тия койни листнати за покупка/продажба на официална регулирана борса, без възможности за манипулации, за мен си остават пирамидална понци-схема без полезен продукт, в която печалбата за един идва от загубите на други.
Я вижте на какво попаднах:
OneCoin се рекламира като дигитална валута от ново поколение, която стъпва върху успеха на BitCoin, но премахва недостатъците му. Основната разлика е, че за разлика от отворения алгоритъм за "копаене" на нови единици на другите електронни пари, разчитащи за защита на криптирането на данните, при OneCoin всичко става централизирано на сървърите на компанията. Това реално оставя риска в един момент компанията заедно с валутата просто да изчезне. Друг противоречив момент е, че въпреки всички уверения досега OneCoin е практически неизползваема извън самата компания и се търгува единствено през нейната система.
Обвиненията, че става въпрос за пирамида, идват от бонусната система за привличане на нови членове, които да се включат с различни суми, достигащи 27.5 хил. евро, в "копаенето". Компанията би отговорила на дефиницията за Понци схема, ако с постъпленията от новопривлечените членове изплаща бонуси на старите, но това е трудно за доказване. Обяснението на OneCoin е, че тя реално не продава криптовалута, а образователни пакети, и основните й приходи са оттам. Практически обаче е очевидно, че повечето нови членове са там заради възможността за бърза печалба от обещаваното като почти сигурно поскъпване на валутата и бонуси от привличането на нови клиенти.
Не разбирам немски, ако някой може да преведе, но с гугъл транслейт подразбирам, че на бая народ са им изгърмели парите.
https://translate.google.bg/translat...tet&edit-text=( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Като прочетох горното и се сетих за това, писано от Мастъра през 2013 година:
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
Кажи ми какво става, ако открия сметка с 50 000 долара в Мт. Гокс и те хлопнат кепенците на другия ден?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение... а тези които знаят се опитват да участват и се намират основно в Япония. Примерно ако отидеш на най голямата им борса https://bitflyer.jp/ , ще видиш че там се мъдри името на Mizuho, която е една от най големите финансови институции в Япония. Между другото тази борса е регулирана и сертифицирана, биткойните на клиентите са застраховани от кражби.
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
Кажи ми какво става, ако открия сметка с 50 000 долара в Мт. Гокс и те хлопнат кепенците на другия ден?
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
Не мога да разбера нагласата в този форум? Защо хората задават въпроси и чакат да ги обучаваш и да им изнасяш лекции а се държат като олигофрени?!
МтГох е регулирана борса по японските закони. Това означава, че доларите ти по сметка при тях са точно толкова защитети както е при всеки друг японски брокер. Трябва обаче да сте наясно, че биткойните не са защитени от нищо освен от добрите практики на самите МтГох...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
и 'най-якото' от цялата работа е, че заради балона в криптосите който е някакви смешни 100-200 екстра милиарда ... масата не обръща внимание на балона при акциите, който глобално е за трилиони. Само Амазон, Нетфликс и Тесла .. само три дружества..модерни, но не носещи читави печалби имат в стойността си набалочени колкото всички криптоси взети накуп... а за останалите стотици 'модерни' компании, които летят в облаците и се смята за успех ако печалбата им е 1-2% от капитализацията....
поздрави и успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Вече съм писал в тази тема, че според скромното ми мнение, биткойна (като първо приложение на концепцията за блокчейн), е един тест за нагласите и приемането на идеята от широките световни маси.
Блокчейна е интересна концепция, и мисля, че има бъдеще в различни приложения в много области в нашия живот (не само във финансите).
Но, помислете само...ако биткойна (или която и да е друга виртуална валута с ограничено априори максимално количество) изведнъж се приеме за световна валута, това ще зачертае понятията печалба и лихва в нашия живот като за начало. Просто те нямат място в такъв модел.
Мнението ми не е препоръка за нищо.Last edited by Kildirim_Bei; 07.11.2017, 08:18.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
Коментар