Не съм експерт по данъчни въпроси може би колегата Бонвиван като счетоводител е много по - добре запознат с материята от мен. Ако имаш предвид покупко продажба на евро долари чрез брокер на forex ако е в бг брокера и си на печалба праща справка в данъчното че дължиш данък. Ако е печен брокера ти праща един ред колко точно си на печалба и какво да попълниш което пак не съм сигурен дали е най - правилното нещо тай като има хора които твърдят че трябва да попълваш всяка сделка ама това вече е твърде извратено. Тоест по - добре в този случей да не се криеш защотото брокито те клюкари и данъчните има за какво да се хванат. Ако ползваш международно броки трябва ти да си следиш всичко дали на + или - да смяташ стойноста си в левове според курса на БНБ на саутветната дата, но хубавото е че до момента не клюкариха на данъчните ако си на +. Лошото че покрай офшорните афери повечето държави приеха някакво споразумение с което ще има автоматичен обмен на информация и ще пращат всички банкови сметки и колко имаш в тях автоматично не знам как стои въпроса с брокитата. Ако си обменяш просто кеш на теория може би дължиш ама не съм чувал на някой да са му правили проблем тай като май не могат да го хванат.
Само да ви кажа колко са компетентни данъчните в моя областен град. На няколко пъти купувах акции на един фонд и имам един дивидент от него отидох в данъчното да питам как се попълва приложение номер 8 за акции и дивиденти и онези ме гледаха като извънземен. Казаха ми такъв случей не сме имали до сега баси квантовата механика е това явно
.
Бонвиван ако си се занимавал с попълване на тази декларация може ли да ми пишеш да те питам един два въпроса.
Защо искъм всичко да ми е изрядно. Защотото искъм спокойно да мога да си прехвърлям суми от сорта на 30 40 хиляди на един път и ако някой ме пита от къде да му кажа ейй от тука не ме бърка да си плащам 10% рекет на най - голямата мафия.
Само да ви кажа колко са компетентни данъчните в моя областен град. На няколко пъти купувах акции на един фонд и имам един дивидент от него отидох в данъчното да питам как се попълва приложение номер 8 за акции и дивиденти и онези ме гледаха като извънземен. Казаха ми такъв случей не сме имали до сега баси квантовата механика е това явно

Бонвиван ако си се занимавал с попълване на тази декларация може ли да ми пишеш да те питам един два въпроса.
Защо искъм всичко да ми е изрядно. Защотото искъм спокойно да мога да си прехвърлям суми от сорта на 30 40 хиляди на един път и ако някой ме пита от къде да му кажа ейй от тука не ме бърка да си плащам 10% рекет на най - голямата мафия.
Коментар