IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

    Благодаря за линка, Minavast
    страхотна статия...направо научен труд си е!
    Заслужава си четенето...
    Препоръчвам горещо на всеки, който иска да научи нещо за развитието на икономиката и финансите през последните 2 хил. години.
    ++++++
    Багодарско и от мен за линка на Миниваст....Ей такива неща трябва да залегнат в учебниците по история в по-големите класове - обширен поглед ,как функционира света.....,а не постоянно да се предъвкват разни битки ,които сме били спечелили,а пък в крайна все сме се оказвали на губещата страна...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Minavast Разгледай мнение
      Здравеите. За да се усети феномена криптовалута, е нужно само един път да се препише статия,но на ръка.: " Глобалният капитал от Константинопол до Ню Йорк http://www.glasove.com/categories/na...u-jork-chast-i
      Благодаря за линка, Minavast
      страхотна статия...направо научен труд си е!
      Заслужава си четенето...
      Препоръчвам горещо на всеки, който иска да научи нещо за развитието на икономиката и финансите през последните 2 хил. години.
      Last edited by Kildirim_Bei; 15.10.2017, 06:55.
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nikrum Разгледай мнение
        Ако може някой да обясни психологията в покупка на BTC?! Как си представяте тая работа: някой купил биткойн за няколко долара и какво стискал го докато станал 5700 USD? А защо не го продал на 700 USD? или на 2000? Никой инвеститор или трейдър няма такава психика и нагласа. Хората които имат информация и я анализират правят така че на пръв поглед да се случват нелогични неща,които облагодетелстват много тесен кръг посветени.Те сами заявяват че крипто валутите са инструмент за резпределяне на стойност.,т.е. нито я създават нито я унищожават. Хората които я нямат се надяват да я създадат и това е много наивно и заразяващо поведение. Ако всички печелят от крипто кой тогава губи?Или ние толкова сме свикнали с обезценяването на нещата че съхранението на стойност ни изглежда голяма печалба?!
        Няма психология. И аз мисля като теб притежателите на първите койни със сигурност за разпродали огромна част при първата вълна. Всичко е пазарна манипулация но има шарани които вярват в нея и купуват. Аз мога да пусна два-три бота на моя борса и да започна да си прехвърлям койните както им вдигам цената. Кой регулира тия борси и дали тая цена е реална а не манипулирана от големите копачи

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


          Съмнявам се.

          Ако Форекс Мастера наистина е спечелил пари отдавна се е махнал от България... поне това е първото нещо което аз бих направил. Това направиха и повечето умни хора които познавам. (Нали не вярвате наистина на пропагандата в медиите, че успелите хора се връщат в България...)
          Мога да кажа само прав ти път. Естествено само страхливците бягат. Дори богаташите легалните разбира се се връщат в родината си. Но ти не си нито турчин,нито арабин нито албанец нито еврейн или друга народност която в чужбина работи заедно и се подкрепя. Българите в чужбина са мишки и живеят скотски живот макар и с кинти(говоря за средно ниво)

          Сега разбирам защо така разпалено хвалиш биткойна и го прокламираш.Той е надеждата ти да се премахне несправедливостта и банда пъпчити ИТ да започнат да контролират процесите....тва няма как да стане мой човек. Слаб характер си

          Коментар


          • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

            Ако държавните пари за теб не са истински това не значи,че за нас не са истински.... биткойна е измислица без покритие...Ти нещо пазарувал ли си? Когато започнеш да пазариш в койни хляб плащаш вода ток и нз си още какво може да се изказваш по тоя начин... Дори бъдещето да е крипто парите то това ще са държавни крипто пари а не на разни сатошовци от мазето.
            Грешиш в две направления:
            1. "Истински" пари не могат да бъдат тия, които се произвеждат в неограничено количество от безотговорни политици. Това, че 98% от хората на света живеят в една чудовищно грандиозна финансова измама, не означава, че тя не е това. Всъщност единствено вярата на милиардите я крепят: измамата. Казваш: биткойнът - измислица без покритие - а евракът, доларът и т.н. с какво точно са покрити? Биткойнът и повечето други виртуални валути поне имат математически предел, което само по себе си им придава стойност. На това се дължи тяхното поскъпване. Впрочем същото се отнася и за акциите - те имат стойност - като своего рода частни валути, защото зад всяка акция на качествена компания стоят реални активи, а не лъжи на глутница политици.

            2. В горното е отговорът и на второто. Нито една държава няма да направи крипто пари, защото тях няма как да ги произвежда неограничено и безконтролно. Напротив - държавите ще поведат война срещу криптомангизите, защото не могат да ги контролират и те - с поскъпването си, показват колко струват държавните пари.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • .Покупката на "миниьори" в България е само износ на валута, и внос на илюзии,според мен

              Коментар


              • Здравеите. За да се усети феномена криптовалута, е нужно само един път да се препише статия,но на ръка.: " Глобалният капитал от Константинопол до Ню Йорк http://www.glasove.com/categories/na...u-jork-chast-i

                Коментар


                • Некои албански печки тука таман да загреят и.. копането заминава в миналото при парната машина
                  Наред са DPos, Ouroboros и Ouroboros Praos

                  https://iohk.io/blog/ouroboros-at-crypto-2017/
                  https://www.iacr.org/conferences/cry...tedpapers.html
                  т. 71

                  https://www.youtube.com/watch?v=JwxVySVF-U4
                  https://www.youtube.com/watch?v=wj4Zs7dB3Mc

                  https://eprint.iacr.org/2016/889.pdf
                  https://eprint.iacr.org/2017/573.pdf


                  Коментар


                  • Дори да отидеш в чужбина - НИКОГА няма да си част от тяхната номенклатура а и там всичко така е настроено че всички да работят за номенклатурата а тя да си живурка и винаги да е на плюс - да печели.
                    D.Y.F-091066

                    Коментар


                    • Xman1 - биткойна може да изобретен случайно от някой българин и дори може той да живее в България..даже може да е бил в чужбина 25 години и да се е върнал в България случайно. Всичко е възможно - ето биткойн 5700..
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Лично аз много се съмнявам в биткойна......

                        Коментар


                        • Последните дни в продавалника обявите "продавам печатница за койни" са около 30, а в ибей над 1300. Бай Марин дали е пуснал печатницата си за продажба?
                          Според мен краят на цялата тая крипто-бутафория е близо.
                          Щом всичките койни почнаха да се цепят и да се множат като паразити, работата е ясна...
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                          Коментар


                          • Ако може някой да обясни психологията в покупка на BTC?! Как си представяте тая работа: някой купил биткойн за няколко долара и какво стискал го докато станал 5700 USD? А защо не го продал на 700 USD? или на 2000? Никой инвеститор или трейдър няма такава психика и нагласа. Хората които имат информация и я анализират правят така че на пръв поглед да се случват нелогични неща,които облагодетелстват много тесен кръг посветени.Те сами заявяват че крипто валутите са инструмент за резпределяне на стойност.,т.е. нито я създават нито я унищожават. Хората които я нямат се надяват да я създадат и това е много наивно и заразяващо поведение. Ако всички печелят от крипто кой тогава губи?Или ние толкова сме свикнали с обезценяването на нещата че съхранението на стойност ни изглежда голяма печалба?!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

                              Ако Форекс Мастера наистина е спечелил пари отдавна се е махнал от България... поне това е първото нещо което аз бих направил. Това направиха и повечето умни хора които познавам. (Нали не вярвате наистина на пропагандата в медиите, че успелите хора се връщат в България...)
                              Жалко, а имах хубаво мнение за теб, няма да казвам сегашното си, защото ще ми изтрият коментара, но предател с няколко епитета пред него е най-малкото, което мога да те нарека. Оттук нататък влизаш в игнор листата ми и ти желая само най-приятни неща и лек път в чужбина - там те чакат с много отворени обятия!!!

                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Благодарности за рефералите.
                                Специално за еобота, има фауцет. на лентата с инструментите слагаш маркера на products като поставиш маркера и се отвори чаршафа - петото от горе на долу е фауцет, изчакаваш да мине графиката и решаваш капчата, всеки път дава по малко и различно но от сърце на всеки 24 часа.
                                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                                Коментар

                                Working...
                                X