IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плоският данък е реално прогресивен в ущърб на бедните

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Този определено е с промит мозък и вероятно работещ в държавната администрация и никога непомирсвал собствен бизнес /мисли си че лесно се прави/...

    Всъщност аз по друг начин разбирам прогресивните данъци. В момента с тия 10% си е прогресивен данък. Ще обясня защо.

    От неговият пример:
    - изкарваш 30 000, плащаш 3 000 данък.
    - изкарваш 1 000 000, плащаш 100 000 !!!

    Това ако не е прогресивно облагане и социално преразпределение, здраве му кажи.

    Плосък данък би бил, ако всички плащаха фиксирана сума - никой повече, никой по-малко.

    В крайна сметка, този плащаш 3000 полувача точно толкова държавни блага, колкото и тоя 100 000.

    В същото време някакви комунисти реват, че т. нар. плосък данък не би социален.. процентът е еднакъв, ама крайната сума не.

    Коментар


    • аман от комунист... пу пу
      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

      Коментар


      • Изцяло грешна. Направо скалъпена е постановката в тази статийка. Просто не знам защо и обърнахте такова внимание. И защо не е включил авторът и лизинговата вноска за Мерцедес? А защо не е включил и разходите за цигари и кръчми??? Ужас

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Съкратете 90% от държавните чиновници, въведете социално подпомагане единствено в натура, минимална работна заплата 600 лв., оправете си събираемостта на данъчните приходи и тогава мислете за прогресивни данъци и данък печалба 30-40 %.
          Да бе.. А тогава какво ще прави администрацията? С какво чиновниците в столицата ще си купуват БМВ та, да ходят с тях до спирката на метрото ако си получават доходите в боб?

          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • Скалата на прогресивното облагане е в България ще е тотално сбъркана. Хора с 2000-2500 нетен доход (от заплата !!!!) ще минат за много богати и в най-високите ставки. Ако върнем 33% опреди 12 години и махнем макс. осиг. праг, повечето от тия хора директно ще "фалират", понеже са с дългове към банките. Мисля, че тая група ще е най-големия противник на махането на плоския данък, а не ония 1%, които визираш.

            Коментар


            • Това ми прилича на ситуацията преди 10 ноември

              Всеки работи според възможностите, а потребява според потребностите! уж това беше идеята на българския социализъм и духахме супата....


              Държавата трябва да има една основна функция, която тъпите милционери не могат и не искат да спазават.

              ДА осигурява, ясна, точна, предвидима и стабилна рамка, в която да може да се развива частната инициатива и чуждестранните инвестиции.

              Всичко останало е залитане на ляво, което особено за по-бедни държави като нашата тотално демотивира дребния бизнес и го кара да изсивее.

              поздрави
              Last edited by bertram; 17.10.2012, 13:18.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

              Коментар


              • Ясно е, че от социална гледна точка плоския данък е несправедлив. Само че много по-несправедлива е структурата на държавните разходи например. Съкратете 90% от държавните чиновници, въведете социално подпомагане единствено в натура, минимална работна заплата 600 лв., оправете си събираемостта на данъчните приходи и тогава мислете за прогресивни данъци и данък печалба 30-40 %.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Прогресивният данък е работещ, но в други икономики и при друг манталитет. Как да стане това при 1 000 000 мърльовци, които не искат да работят нещо друго освен да берат джилязо. Как да стане при тази администрация, как да стане при такава полиция???
                  Убийте и последното, което държи бизнеса.
                  Е той човекът си го каза в прав текст, не си пада по частниците щото не искат да плащат данъци и да издържат с тях такива добри служители като него
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
                    Ми туй младо семейство, да се отърве от ипотеката и сметката му ще излезе. Или да изкарва повече пари. Ако не, баба и дядо да помагат!
                    Младото семейство въпреки, че авторът на тази статия е получил висше образование в някой от университетите на Черната Златка, е теглило кредит на върха на балона, а сега реве

                    Последните изречения обаче най-много къртят

                    Именно аз съм конкурентоспособността на тази икономика и аз съм създаден с пари. Ако богатите искат да имат качествени служители като мен...

                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                    Коментар


                    • Прогресивният данък е работещ, но в други икономики и при друг манталитет. Как да стане това при 1 000 000 мърльовци, които не искат да работят нещо друго освен да берат джилязо. Как да стане при тази администрация, как да стане при такава полиция???
                      Убийте и последното, което държи бизнеса.

                      Коментар


                      • По-голяма глупост не бях чел от много дълго време !!!
                        Как автора ги определи всички приходи и разходи???
                        Ивсе пак на посочения промер: след като разходите по ипотеката са 12000лв - ами има възможност за разсрочване на лихвите или пък няма вземат ипотека с лихви 12000лв,след като не могат да си ги позволят... има и по-малки жилища с по-малки лихви,има и наеми ... има... има...
                        Не мога да разбера тази "финансова култура" на българина,че на всяка цена трябва да притежава имот... а после банките виновни,че хората не могат да си плащат лихвите без да са помислили за това,че могат да останат без работа,да им намалеят доходите в условия на криза и т.н.

                        Мога да пиша цял ден за тази глупост,но не смятам за необходимо да си губя времето...
                        Only God Can Judge me...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                          http://www.investor.bg/blogosfera/36...ednite,141424/


                          Нека разгледаме прост пример. Младо семейство с две деца изкарва от заплати 30 000 лв. на година. Разходите за лихви по ипотеката са 12 000 лв., разходите за храна, дрехи, ток, вода, парно и т.н. са още 18 000 лв. и общо достигат 30 000 лв.

                          Това младо семейство ще плати 3 000 лв. данък общо доход и ще е „на загуба“ от 3 000 лв.
                          Ми туй младо семейство, да се отърве от ипотеката и сметката му ще излезе. Или да изкарва повече пари. Ако не, баба и дядо да помагат!

                          Коментар


                          • просто трябва да се признават и разходите за лихви и т.н! Дори и да се промени облагането не виждам при тази структура на ченгиджийницата/България/ какво би достигнало до младото семейство...то е трогателно написано млада, но може и да не е младо/няма разлика за мен/ По-добре да живеят под наем! Но промяната на облагането няма д аги огрее! Отделно има много начини да не плащаш данъци и просто парите ще се махнат от ченгесарника, а ченгетата са свикнали да лапат, а не да произвеждат....то е време и аз да се чупя май...пък хранете мангалите и тъпанарите!

                            Коментар


                            • Пълни глупости. Реалността е че този с 1 милион няма да плати и лев данък, а този с 30000 годишно ще плаща 10000 данък вместо 3000, защото прогресивния данък започва от абсурдно ниски стойности, примерно 300 лв месечно необлагаем минимум. И с 2500 месечно най-вероятно ще си в най-горния край на скалата, като "богат" и ще плащаш 30-40% данък ако ти е изпила чавка акъла и не си минал обратно в сивата икономика. А тия с 1 милион годишно как точно ги виждате да дадат 400 000 данък??? Идиоти...

                              Коментар


                              • Убийте богатия!!! Тази бира мисля, че вече сме я пили. Имаше години, когато богатите не държаха и лев в България. Пак ще се завърне това време

                                Коментар

                                Working...
                                X