Първоначално изпратено от LANDLORD 31
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Плоският данък е реално прогресивен в ущърб на бедните
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеАз бих казал обаче да видите какви са разходите на малкия бизнес по водене на счетоводство в Англия, да сравните общата данъчна тежест , с всички данъчета и таксички които изпускате когато стане дума за България, както и за регулаторните режими тук и там! Също и броя администрация на глава от населението. Комунизъм си е. Моите уважения, но си е комунизъм, защото вие не предлагате в замяна нищо. Нито отмяна на всички тия такси, които бизнеса е принуден да плаща, нито намаление на акцизи, ДДС, осигуровки и други разходи. Данъчното облагане в страната ни е всъщност едно от най-свирепите в Европа, по-високо дори от това в Норвегия, управлявана също от комунисти като България. Само, че там за първите 5 г. новите компании са освободени от данъци. Да съм прочел от вас подобно предложение тук? Не! Явно в това е разликата и между източния и западния комунизъм. Тук целта е всъщност другите да са зле, а не да се свърши полезна работа.
тук всяка фирма дори и най-малката има същите разходи и същия режим като голямата
това исках да обясня,че там много по лесно се открива и подържа фирма
декларация се подава веднъж годишно-няма декларация 1,6 трудова медицина,нап,
нзок,хеи и т.н.-от данъка ти се приспадат дори и автобусните билетчета
а на мен най-малко ми ги приказвайте какво е тук-толкова ми е до болка познато и изстрадано,че няма накъдеhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеKaто поживееш още годинки и натрупаш жизнен опит ще разбереш.
НО! По-добре не чакай да го разбереш, ами стягай багажа и - беж крачета да бягаме.
В България времето е спряло, но твоето лично време бяга напред бързо и неумолимо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнениеЕдно само не разбирам - защо всички богати хора у нас плачат за плосък данък ,а си пращат децата да учат и живеят при нещастниците с прогресивния
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнениеЕдно само не разбирам - защо всички богати хора у нас плачат за плосък данък ,а си пращат децата да учат и живеят при нещастниците с прогресивния
Защото искат тук да плащат малки данъци, та да имат пари да пращат децата там, където се живее добре.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеНа многознайковците им препоръчвам да видят как се облага малкия бизнес в Англия.Last edited by Jay Gould; 17.10.2012, 15:23.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнениеЕдно само не разбирам - защо всички богати хора плачат за плосък данък ,а си пращат децата да учат и живеят при при нещастниците с прогресивния
Какво да ти кажа, тези привърженици явно са партизани като Кубрат в голямата си част. Не, че са богати, просто са антисоушъл
Коментар
-
значи който е за прогресивен данък е комунист
от което следва че целия западен свят са комунисти
а само ние с Грузия и още някое малко петънце на световната карта
колкото върха на карфица
сме правоверни капиталисти
вече ме заболяха пръстите да пиша едно и също
като чуете прогресивен данък и веднага си мислите
леле отиде ми заплатата от 2-3 бона за данъци
Прогресивен трябва да бъде данъкът за фирми
мастодонти-монополисти,които през данъчната система
да бъдат накарани да реинвестират печалбите си
иначе висок прогресивен данък
така икономиката ни ще става все по-конкурентна,
енергонезависима,отваряща нови работни места
и т.н и т.н
Затова ще се чудим защо у нас ги няма Джобс,Гейтс и др
защото ООД с двама работника е поставено в същата среда
като монопола с хиляди работници и присъщите разходи
за дейност на малката фирма са примерно 50%,то за голямата са 20%
затова и малкия бизнес гине и всяка следваща година
фирмите все повече намаляват и всеки иска да е милиционер,
митничар или чиновник,а никой не ще да става предприемач .
На многознайковците им препоръчвам да видят как се облага малкия бизнес в
Англия.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Аз мисля, че догодина може и да заменят плоския данък с прогресивен, защото
всички вече са вперили погледи в социалното лево, нооооо
това няма да се превърне в панацея, ако
мислите на всички граждани
се пренесат преди
далечната
89.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Коя е най-голямата несправедливост на данъчно-осигурителната тежест у нас?
http://biznesat.blog.bg/biznes/2010/...t-u-nas.467536
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеА този, богатият, с тройното потребление..... колко ДДС и акцизи допълнително набива
Затова предлагам обратно прогресивно данъчно облагане. Тези с 350 лв доход да плащат 35% данък и процентът да намалява с увеличаване на дохода. Над 10 000 лв месечно-никакъв данък. Те и без туй харчат много.
И така ще се изпълнят и думите в Светото писание:
"тези, дето нямат нищо-ще им се вземе и малкото, което имат. А тези които имат-ще им се даде още и ще се преумножи!"Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от biznesat Разгледай мнениеАз правя всичко възможно да няма данък за Вас (хората с до 30 000 лв. доход на година), а вие се дърпате.
Защо?
Коментар
Коментар