IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плоският данък е реално прогресивен в ущърб на бедните

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• От началото на 2016г. минималната заплата в България е 420 лв. на месец.

През септември 2016г. броят на пенсионерите, които получаваха:
    1)
    - от 400.01 лв. до 500.00 лв. на месец беше 175,995 души
    2)
    - от 500.01 лв. до 600.00 лв. на месец беше 99,079 души
    3)
    - от 600.01 лв. до 700.00 лв. на месец беше 59,512 души
    4)
    - от от 700.01 лв. до 800.00 лв. на месец беше 39,004 души
    5)
    - над 800.00 лв. на месец беше 74,588 души
    Тоест общо над 400.00 лв. на месец получаваха 448,178 пенсионери (върху тези суми не се плаща данък общ доход от 10%).

За сравнение през септември 2016г. броят на осигурените заети в частния сектор беше едва 2,273,960 души.

http://www.noi.bg/aboutbg/st

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      +++

Добре де......................що ги подкрепяш тогава, а псуваш най-много тази минимална част от политическия спектър, която иска най-сетне да се извърши реформа в съдебаната система (най-важната реформа), да се подрежат крилцата на цацаратурата, която е още по сталински образец, да се изгонят такива, като "човека на бойко", и другите окупирали ВСС, да се намали администрацията, да се орежат привилегии на военни и милЮцинери?
      Тогава ще се види истинският ефект от 10% ПРОПОРЦИОНАЛЕН данък, щото сега и 1% да го направят, ниКОЙ не инвестира в територия на която може да ти откраднат фирмата в съучастие с прокурватура, нотариат и съдия или да те блъснат и убият на пешеходна пътека синчета на прокурватора и да му "лепнат" цели 2 години условно. Или утрее да ти увеличат данъците, а на следващия ден осигуровките...и така през всеки 2 години.
      Никога не съм ги подкрепял ама никога и никога не съм гласувал за тях.А тая малка групичка окраде държавата.Днес слушам Радан и не мога да повярвам на ушите какви умни работи говори.Лошото е че само говорят а в душите си са крадци.През 1997 разправяха че няма да ни предадат.Не само ни предадоха ми ни и окрадоха.За земите на дедите ми дадоха едни хартийки наречени бонове които после купуваха на 13%.А в същото време на други върнаха милиони.както и да е зачеркнал съм ги от живота си.Не бях гласувал 20 г.Търпях го тоя банкянски цървул 10г но ми писна от простотията му и затова в неделя отидох.Сега гледам оная пачавра Курнелия си е повярвала и тръгна да се прави на обединител.Повръща ми се от тия боклуци.Как пък един свестен не се намери да се захване с политика да не лъже да не краде да ходи на работа с метрото или с колело.Поне един да го подкрепим и да му помагаме.А иначе тука във форума просто се забавлявам с бетонните глави и ги дразня те това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
        Не са леви тия и никога не са били леви.Леви бяха БКП тия са бандити и трябва бой.Твоята скала е чудесна ама те няма да посегнат сами на себе си.И кат са леви нека надънят данък печалба 40% и да свалят дедесето.Нека обложат яко имоти извън един апартамент и една селска къща.
        +++

Добре де......................що ги подкрепяш тогава, а псуваш най-много тази минимална част от политическия спектър, която иска най-сетне да се извърши реформа в съдебаната система (най-важната реформа), да се подрежат крилцата на цацаратурата, която е още по сталински образец, да се изгонят такива, като "човека на бойко", и другите окупирали ВСС, да се намали администрацията, да се орежат привилегии на военни и милЮцинери?
        Тогава ще се види истинският ефект от 10% ПРОПОРЦИОНАЛЕН данък, щото сега и 1% да го направят, ниКОЙ не инвестира в територия на която може да ти откраднат фирмата в съучастие с прокурватура, нотариат и съдия или да те блъснат и убият на пешеходна пътека синчета на прокурватора и да му "лепнат" цели 2 години условно. Или утрее да ти увеличат данъците, а на следващия ден осигуровките...и така през всеки 2 години.

Коментар

Де де. Откога се надам, ама пусто не случихме на матрял!

Иначе, ако се прави НАИСТИНА ЛЯВА реформа, то има две-три елементарни стъпки:
          1. ЗАБРАНЯВА се всякаква собственост (дори и 1% от капитала) в страната от офшорки
          2. Годишните доходите до 10 000 лева примерно на домакинство стават необлагаеми, от 10 000 до 100 000 се облагат с 10%, то 100 000 до 1 000 000 с 25%, над 1 000 000 с 45%. ( Ето това е ЛЯВА ЕСКАЛАЦИЯ, а не удар по незабележимата средна класа в страната)....аналогично и ДП разбира се.
          3. Данък имоти се увеличава неколкократно спрямо данъчната оценка на имота.
          4. Данък наследство също

Разбира се на мен всичко ляво не ми харесва, НО ако наистина са леви тия .....леваци, трябва това да предлагат, а не да обират младите, умните и образованите, за да подкупват маго, пенсиите и некадърните примати.
          Не са леви тия и никога не са били леви.Леви бяха БКП тия са бандити и трябва бой.Твоята скала е чудесна ама те няма да посегнат сами на себе си.И кат са леви нека надънят данък печалба 40% и да свалят дедесето.Нека обложат яко имоти извън един апартамент и една селска къща.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
            Не ги мисли тия ше намерат начин да живеят на нечии гръб.Явно ша требе калашник
            Де де. Откога се надам, ама пусто не случихме на матрял!

Иначе, ако се прави НАИСТИНА ЛЯВА реформа, то има две-три елементарни стъпки:
            1. ЗАБРАНЯВА се всякаква собственост (дори и 1% от капитала) в страната от офшорки
            2. Годишните доходите до 10 000 лева примерно на домакинство стават необлагаеми, от 10 000 до 100 000 се облагат с 10%, то 100 000 до 1 000 000 с 25%, над 1 000 000 с 45%. ( Ето това е ЛЯВА ЕСКАЛАЦИЯ, а не удар по незабележимата средна класа в страната)....аналогично и ДП разбира се.
            3. Данък имоти се увеличава неколкократно спрямо данъчната оценка на имота.
            4. Данък наследство също

Разбира се на мен всичко ляво не ми харесва, НО ако наистина са леви тия .....леваци, трябва това да предлагат, а не да обират младите, умните и образованите, за да подкупват маго, пенсиите и некадърните примати.

Коментар

Аз съм ЗА да се приеме прогресивното облагане предлагано от бекапе, ОБАЧЕ, не с тая намаляваща скала, която са дали "социалистите" за доходи на 10 000 лева, а НАПРОТИВ с 70% за доходи над 10 000 лева и 95% за доходи над 100 000 лева
              Аааа да, и НЕ само за ДоД, а и за ДП!
              Да видим тогава "членовете на ИБ н бсп" как ще се ослушват. нали са "социалисти".
              Не ги мисли тия ше намерат начин да живеят на нечии гръб.Явно ша требе калашник

Коментар

Не само по НГ, а и по Слънчев Бряг за паркоместа е същото!
                Неее... Там се подлъзнаха един-двама портиери, изпуснаха ютиите, ютиите от старите, с въглища, блъвнаха огън и стана пожара. Така Котел едно детенце го изпепели преди 110 години. Как да не им праснеш на такива портиери 25% данък доход от ютия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                  Май не си гледал по Нова година кво става?
                  Не само по НГ, а и по Слънчев Бряг за паркоместа е същото!

Коментар

Амиии ще стрелят само тези, които могат да си го позволят!
                    Май не си гледал по Нова година кво става?

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                      А с кво ще платим фойерверките?
                      Амиии ще стрелят само тези, които могат да си го позволят!

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                        Дайте на Трифонов да гласува данъците. Даже още един референдум може да спретнем за минималната заплата и пенсия, осигуровките, плоския данък, ДДС, ... въобще за всички данъци. Като сме набрали инерция, да довършим държавата с фойерверки поне.
                        А с кво ще платим фойерверките?

Коментар

• Дайте на Трифонов да гласува данъците. Даже още един референдум може да спретнем за минималната заплата и пенсия, осигуровките, плоския данък, ДДС, ... въобще за всички данъци. Като сме набрали инерция, да довършим държавата с фойерверки поне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                            Искания на лумпените в Парламента:
                            - БСП с ултиматум за отпадане на плоския данък срещу подкрепа за бюджета
                            - Патриотите настояват за 300 лв. минимална пенсия
                            - АВБ пак поиска безплатни детски градини

http://www.mediapool.bg/bsp-s-ultima...ews256560.html
                            По предложението на БСП почти до 1700 лв. Доход ще се плаща по нисък данък от сега при мрз 460 лв.

Коментар

• Когато в Източна Европа се въвеждаше плосък данък ставката му беше 13-15%. Орешко го свали на 10% с прост трик - премахна необлагаемия минимум, така че при средни доходи абсолютната стойност на облагането си беше като при по висока ставка с необлааем. Оптична измама. Нещо обаче външните инвеститори не й се ловят щото мълвата им го говори че акциз корупсис твърде висок. Верно, че има лумпени в цялата тази история.

Коментар

• Аз съм ЗА да се приеме прогресивното облагане предлагано от бекапе, ОБАЧЕ, не с тая намаляваща скала, която са дали "социалистите" за доходи на 10 000 лева, а НАПРОТИВ с 70% за доходи над 10 000 лева и 95% за доходи над 100 000 лева
                                Аааа да, и НЕ само за ДоД, а и за ДП!
                                Да видим тогава "членовете на ИБ н бсп" как ще се ослушват. нали са "социалисти".

Коментар

Working...
                                X