IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Работодатели искат стажантите да работят без заплата

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Занаят се краде, така, че както искат, така да бачкат ...стажантите ))) Ако не искат пък - нека не бачкат
    Все пак може да им плащат и за свършеното, като на всеки друг, нали така. А някои бизнеси имат нужда и от кадри, които са високообразовани. Това образование не са го плащали работодателите от собствения си джоб, така, че е редно и труда да бъде оценен.
    Last edited by Vola.X; 24.07.2012, 23:08.
    Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      И двамата не четете внимателно какво съм написал, но както и да е, инфото струва пари,затова няма да ви осветлявам
      А и е отклонение от любимата тема на работодателите, че някой ако може да им работи без пари и по много! Затова никога не бих работил за български частник и се чудя на всички мазохисти които го правят. Само собствен бизнес, държавна или общинска работа, свободна професия или самолета на фаруей
      Ей доживях да прочета нещо смислено от теб.Но самолета не се връзва с имотята.Кой шъ прибирга наемите?

Коментар

• Обичам , когато има дискусия, да давам примери а не изрази от рода...."Поне няма да бачка ангария на някой малоумник, който си въобразява, че стажантите не трябва да получават нищо ".....(Аз го знам и малоумника бе Лорде, но ти що не го знаеш...?)
        Преди завършването на магистратурата щерката имаше задължителен 3 месечен стаж ....
        Намери си нископлатен в ЕУ( няма и 900Е) и безплатен в БГ....( всички стажански програми в нейната област в БГ са безплатни !!! ) Реши да се върне в БГ, да поживее...
        В министерството, където я приеха, било пълно със стажанти учещи в Европа. Основно те вършели работата, за радост на шефовете.

Таааа, Лорде !!!
        Кой е този малоумник в БГ, който е шеф на всички министерства......
        Не ми отговаряй....Не се напрягай ....

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          И аз тва питам - дали 5 или 8, си става с труд и пот и акъл на детето Та ако детенце е успяло да се сбори за място, тва е главно негова заслуга
          И двамата не четете внимателно какво съм написал, но както и да е, инфото струва пари,затова няма да ви осветлявам
          А и е отклонение от любимата тема на работодателите, че някой ако може да им работи без пари и по много! Затова никога не бих работил за български частник и се чудя на всички мазохисти които го правят. Само собствен бизнес, държавна или общинска работа, свободна професия или самолета на фаруей

Коментар

• И аз тва питам - дали 5 или 8, си става с труд и пот и акъл на детето Та ако детенце е успяло да се сбори за място, тва е главно негова заслуга

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Кво значи записал съм в Математическа?
              Вероятно 8 клас.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Бай Пешо, че кой ти гледа какъв занаят в гимназията!? Аз моята щерка съм я записал "подготве" в МГ и то с триста зора, щото наплива е умопомрачителен! Естествено, че после с математика може с лекота да изкара бакалавърска степен с която няма да пасе овце и крави, а ще работи в лъскав офис А после може да диверсифицира с коренно различна магистратура, щото пак заради математиката ще има успех над 4. Говоря хипотетично. Аз като съм завършил техникум по машиностроене, колко време съм работил по специалността? Едва 3 години, а има хора които и 1 месец не са работили по индустриалните си специалности.
                Докато учи в МГ, като нищо бих я накарал насила да изкара едни фризьорски курсове и после бих и дал един от магазините ми да си работи сама докато учи задочно. Поне няма да бачка ангария на някой малоумник, който си въобразява, че стажантите не трябва да получават нищо. А така , каквото изкара си е за нея.
                Кво значи записал съм в Математическа?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Серги я ми кажи в Математическата гимназия какъв занаят научаваш?То в специализираните училища не можеш да го научиш а в гимназиите никога.Лидерите не се създават в училище.Те се раждат такива.Господ казва кой да е лидер.То само с перчене и повтаряне аз съм лидер няма как да стане
                  Бай Пешо, че кой ти гледа какъв занаят в гимназията!? Аз моята щерка съм я записал "подготве" в МГ и то с триста зора, щото наплива е умопомрачителен! Естествено, че после с математика може с лекота да изкара бакалавърска степен с която няма да пасе овце и крави, а ще работи в лъскав офис А после може да диверсифицира с коренно различна магистратура, щото пак заради математиката ще има успех над 4. Говоря хипотетично. Аз като съм завършил техникум по машиностроене, колко време съм работил по специалността? Едва 3 години, а има хора които и 1 месец не са работили по индустриалните си специалности.
                  Докато учи в МГ, като нищо бих я накарал насила да изкара едни фризьорски курсове и после бих и дал един от магазините ми да си работи сама докато учи задочно. Поне няма да бачка ангария на някой малоумник, който си въобразява, че стажантите не трябва да получават нищо. А така , каквото изкара си е за нея.

Коментар

• Я па съм дипломиран директор

Коментар

• Първоначално изпратено от vajvaj Разгледай мнение
                      И си представи, че после вземе и напусне...
                      Никакво напускане... трябва да подпише договор "Роб до гроб".
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                        Дизайнер!

Аз точно такава съм завършил.
                        Та значи ти от МГ стана дизайнер?????!!!!!!!!!!!!!!Бравос и коя е тая МГ?

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Бате Пешо, аз съм завършила МГ и по мое време ни учеха на "занаят"- програмиране. (имаше такива УПК)
                          Вал моля те да не пишеш глупости по форумите.Все пак не паса трева паса овце и крави.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Практиката и по света е различна
                            Но обикновено е налично минимално заплащане на стажантите - идеята е да могат да оцелеят, ако мама и тати не ги издържат...а и обучавани те също полагат усилия и внасят стойност в крайния продукт.
                            Съни, имала ли си някога работа със стажанти?
                            Един стажант само ПРЕЧИ на нормалния работен процес, защото отнема от времето на квалифицирания персонал, който се занимава с него, за да го обучи. Имай предвид, че висококвалифицираните дейности изискват продължително обучение, често над година. Сега си представи, че ти си човекът, който трябва да обучи стажанта, а аз ти плащам на свършена работа. Процесът на обучение не ти позволява да се задълбочиш в работата си, от там страда и заплащането ти. А сега си представи, че накрая малкото лайно вземе и получи пари за това, че ти е пречило. И си представи, че после вземе и напусне...
                            При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Бате Пешо, аз съм завършила МГ и по мое време ни учеха на "занаят"- програмиране. (имаше такива УПК)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Серги я ми кажи в Математическата гимназия какъв занаят научаваш?То в специализираните училища не можеш да го научиш а в гимназиите никога.

Дизайнер!

Аз точно такава съм завършил.

Коментар

Working...
                                X