IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новите български облигации - доходност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    За пет годишни е дългът а книжата трябваше да са за 7 или 10 годишни....
    Какво ще рече "трябваше" .. ???
    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
      Не че се хваля, но моята прогноза беше доста точна!
      Евала на Дянков, честен човек и си разбира от работата!!!
      Това ако бяха комуноидите или царската банда щяхме да
      плащаме с 2-3% отгоре за да има за комисионни.
      Честен човек който взима дълг ..Ти сериозно ли. Опапка резерва ,не му разрешиха да опапка и Сребърният фонд и опря до международните пазари. Нали си чул за рибката която са я хранили до третият път....

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Makaveli Разгледай мнение
        Анкетата има един основен недостатък - не е ясно тази доходност по какви ДЦК е. Ако ДЦК-тата бяха 10-годишни лично мое предположение е, че доходността щеше да е около 5-те %, но над тях.
        За пет годишни е дългът а книжата трябваше да са за 7 или 10 годишни....

        Коментар


        • Не че се хваля, но моята прогноза беше доста точна!
          Евала на Дянков, честен човек и си разбира от работата!!!
          Това ако бяха комуноидите или царската банда щяхме да
          плащаме с 2-3% отгоре за да има за комисионни.

          Коментар


          • Анкетата има един основен недостатък - не е ясно тази доходност по какви ДЦК е. Ако ДЦК-тата бяха 10-годишни лично мое предположение е, че доходността щеше да е около 5-те %, но над тях.

            Коментар


            • Абе момче с кокосови орехчета мрежата просто ти казва, че сравняваш несравними неща. НЕ МОЖЕ баМките да дават ликвидните си средства на депозит за 1г. в други баМки и то на лихви, като за физически лица. Чети малко и не се излагай.
              Тяхната (почти) единствена алтернатива е да ги набучат в ДЦК и такива глобални емисии, като вчерашната. А Дянков вчера се подигра с всички БГ "инвеститори", като ИЗРИЧНО забрани да се алокира от емисията на БГ акаунтс . За нас добре, ама питай БГ инвеститорите дали са щастливи. Сега ще трябва да му купуват вътрешните БОКЛУЦИ в BGN на ПО-НИСКА ДОХОДНОСТ хахаха. Това е пълна подигравка, но съм сигурен, че никой няма да реагира, щото всички баМки в БГ са свикнали да козируват, а и се управляват от проверени хора .

              Иначе за свинщините на червените боклуци си абсолютно прав, ама за това си има тема Политика .
              Last edited by 4ervenasgan; 03.07.2012, 09:44.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                Също така много ме забавлява фактът, че гласувалите в анкетата за под 5% се увеличават. Абе Инвесторе, толкова ли не се сети да забраниш гласуването в анкетата след като станаха ясни резултатите от пласирането на емисията облигации? Какво ли удовлетворение изпитва човек гласувайки в анкета, чиито отговор е вече известен?
                Ми като на борсата. Все купуват на дъна и продават на върхове.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                  Ми те ако не бяха тъпи нямаше да са комунисти бе - по трагичното е че имаше хора които след това което сътвориха за 45 години продължиха да гласуват за тях. И все още има около 20% такива хора - пълно е с тях и в този форум.
                  1/3 гласяват за тях, 2/3 за другата партия дето им ескплоатира глупостта. Само където БСП поне различават глупости от пропаганда, пък сегашните и наследнаци на кормилото са на такова ниво, че и дълго да им обясняваш нищо няма да схванат. Оригиналното ДС поне схваща че народа е тъп и го товари, пък уанаби ДС - то, не схващат, че просто са тъпи, и преди са били тъпи, ама са били с комплекси от батковците. Пък сега пак са тъпи, ама вече не се притесняват да го показват по всички медии.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Остави го да приказва. На мен поне ми е интересно. Все пак е хубаво да се знае нивото на масата. А това няма как да се разбере ако си мълчат.
                    Също така много ме забавлява фактът, че гласувалите в анкетата за под 5% се увеличават. Абе Инвесторе, толкова ли не се сети да забраниш гласуването в анкетата след като станаха ясни резултатите от пласирането на емисията облигации? Какво ли удовлетворение изпитва човек гласувайки в анкета, чиито отговор е вече известен?
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от netware5
                      Е-е-е, все повече ме кефиш. Абе ти верно ли си толкоз тъп, че не разбираш каква фундаментална глупост изръси? За всички, които не са следили тази сага отново пускам твоя бисер:
                      Остави го да приказва. На мен поне ми е интересно. Все пак е хубаво да се знае нивото на масата. А това няма как да се разбере ако си мълчат.

                      Коментар


                      • ... а картофоподобният заяви, че няма пари за язовирът на Тунджа, който е от стратегическо значение не само за Турция, но и за нас.
                        Не знам кога ще се изплати Цанков камък, но все някога ще се изплати. А от гъгнивият електорат, в който борисов инвестира милиарди, каква е възвращаемостта?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
                          една пиклива държавна банка за 500 млн. лв, един златен път до Девин и Цанков камък на 2-3х цена --къде са другите пари?? и се гласяха да "усвояват" пари от ЕС и фондове - и всички знаем резултатите - Батко , Братко, онова недоразумение и некадърник Гагаузов с идеи за "държавна стратегия за голф (!!!) игрища"


                          и най после - най големото недоразумение или парадокс може би - Пламен Орешарски - не е червен - но може би компанията некадърна червена сган около него му е повлияла да се самозабрави- през 2008/2009: "КРИЗА НЯМА!!! КРИЗА за БЪЛГАРИЯ НЯМА!! НЯМА ДА НИ ЗАСЕГНЕ!!!" , всички го помним това и как го повтаряха заедно със Станишев повече от половин година и то след като от световните пазари се бяха изпарили вече активи за 40-50 трилиона $, и на всеки с малко акъл в главата и малко акции независимо на коя борса му стана ясно че идва нещо мн сериозно

                          Същият този Орешарски харчи пари в началото на 2009 като за световно, залагаше подводни камъни за следващото правителство - сякаш България им е разменна монета тип "ако не можем да управляваме ние пак, то нека поне прецакаме следващите", и НЕГОВИЯТ БЮДЖЕТ 2009 изгърмя с почти 4% дефицит на края на годината !!! тия са за разстрел БЕ!!!


                          ПС.
                          не съм гласувал за ГЕРБ и не бих ;
                          но - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СИМЕОН ДЯНКОВ и обективната оценка на неговата фискална политка!!
                          Ти някога виждал ли си прословутия път от Девин? Или повтаряш мантрите на пожарникаря? Ти наясно ли си, че този път е прекаран по склон на планина, стръмен около 50-60градуса. Че там дори козя пътека не е имало. И пътя е изсечен в скалите. Изсечен е в нищото. И има няколко десетки съоръжения подобни на виадукти. Където има гънки на планината и трябва от единия склон да се премине на другия. Видял ли си че има тунел около километър? Как можете въобще да сравнявате подобен път в какъвто и да е друг по трудност и цена? Ясно ли ти е че язовир "Цанков камък" (построен между другото в голямата си част с европейски пари, предимно от Австрия) е едно хидротехническо съоръжение, което завършва каскадата от язовири, Кричим, Въча и сега Цанков камък? Ясно ли ти е, че този хидровъзел ще играе важна роля в регулирането и балансиране на електрическите мощности на България? Само слушате пожарникарят как се тупа в гърдите колко е велик, а за две пари работа не е свърши. Освен рязане на ленти на частни и общински обекти! Или щото предните не бяха гласовити дай да ги плюем непрестанно. Откраднал бил Доган един милион и половина от Цанков камък. Ами Цветелина колко открадна от винетките още първата година? 40 милиона. И винетките ги продава държавната поща! Това е истинската кражба!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • не съм гласувал за ГЕРБ и не бих ;
                            но - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СИМЕОН ДЯНКОВ и обективната оценка на неговата фискална политка...


                            Като не би гласувал за ГЕРБ защо си направи труда да напишеш толкова хули по предишните и толкова хубави за Дянков....
                            Само историята че от три бюджета два се коригираха говорят какъв финансист е той....

                            Коментар


                            • Прав си Лонгинов - трябваше още СтаниШеф да опуха сичкото пари - та сега Боко да ни яде от анусите.

                              Ама той тогава нямаше и да се бута във властта, нали нямаше да има какво да краде...
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Не може, пък и не бива вече. Стига сме им мълчали на герберите...
                                Някой помни ли че "крадливите" червени, че "крадливия" Станишев не само не вземаше заеми, ами и погасяваше предсрочно заемите от предните? Някой помни ли, че "крадливия" Станишев за 4 години удвои парите във фискалния резерв от 4 на 8 милиарда?
                                а някой помни ли как 2005 комунистите преди изборите лаеха че "да има бюджетен излишък" било лошо нещо??! щото аз помня....и наистина е лошо - щото издава некадърност и непознаване на макроикономиката и лошо планиране.... е при комунистите бюджетния излишък се увеличи - двойно и тройно; и това няма нищо общо се управленските умения на Станишев - света беше пълен с капитали които обикаляха и се чудеха къде да се наврат, но за ирония или по скоро за съжаление точно тогава се падна червено правителство на България - та бабичките сега да си мислят колко било добре че добрия Станишев им увеличавал пенсиите всяка година!!! а истинската заслуга е много повече на предните две правителства които полагаха основите за да бъде БГ в ЕС и НАТО!! щото иначе щяхме да сме като Молдова, Беларус и компания и немаше да видим нищичко от тези капитали - справка Жан Виденов...просто на Станишев му се паднаха други карти от друго раздаване ...

                                и второ - много по важно - какво направиха шиб*ните комунисти с почти 8 млрд. общ излишък за мандата??? това е още по важният въпрос?? какво ? една пиклива държавна банка за 500 млн. лв, един златен път до Девин и Цанков камък на 2-3х цена --къде са другите пари?? и се гласяха да "усвояват" пари от ЕС и фондове - и всички знаем резултатите - Батко , Братко, онова недоразумение и некадърник Гагаузов с идеи за "държавна стратегия за голф (!!!) игрища"


                                и най после - най големото недоразумение или парадокс може би - Пламен Орешарски - не е червен - но може би компанията некадърна червена сган около него му е повлияла да се самозабрави- през 2008/2009: "КРИЗА НЯМА!!! КРИЗА за БЪЛГАРИЯ НЯМА!! НЯМА ДА НИ ЗАСЕГНЕ!!!" , всички го помним това и как го повтаряха заедно със Станишев повече от половин година и то след като от световните пазари се бяха изпарили вече активи за 40-50 трилиона $, и на всеки с малко акъл в главата и малко акции независимо на коя борса му стана ясно че идва нещо мн сериозно

                                Същият този Орешарски харчи пари в началото на 2009 като за световно, залагаше подводни камъни за следващото правителство - сякаш България им е разменна монета тип "ако не можем да управляваме ние пак, то нека поне прецакаме следващите", и НЕГОВИЯТ БЮДЖЕТ 2009 изгърмя с почти 4% дефицит на края на годината !!! тия са за разстрел БЕ!!!


                                ПС.
                                не съм гласувал за ГЕРБ и не бих ;
                                но - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СИМЕОН ДЯНКОВ и обективната оценка на неговата фискална политка!!
                                "the trend is your friend until the end..."

                                Коментар

                                Working...
                                X