Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проведе ли се тайна национализация?
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеХаха, ти Бай Ганьо чел ли си, за хубавата българска държава след освобождението
Но - да стоиш в гадната българска държава и да я плюеш - не съм съгласен.
Получава се нещо като "Пью с отвращением", както казват руснаците
Приятен уикенд.!
Коментар
-
Действителна история от времето на създаване на ТКЗС. Дядо ми е бил от най-добрите адвокати в обастния град. Една сутрин негов клиент от село идва при него и пита "наще ще дойдат ли". Под "нашите" трябва да се разбира американците. Дядо ми като умен човек казал "ще дойдат". Последвал уточняващ въпрос "до четвъртък ще дойдат ли?". Дядо ми каза НЕ. Тогава селянина въздъхнал и казал "до тогава трябва да дам отговор дали ще влизам в ТКЗС. Представяте ли си каква мъка е била в душата на простия човечец. Цял живот бачкал и идва някой да му вземе всичко. Тази неправда просто трябваше да бъде отстранена. Представям си как би реагирал форекса в случай, че Дянков издаде заповед да му се прибере физическото злато в общ фонд и да получи разписка срещи него. Сигурно ще реве с цяло гърло срещу изедниците.
Аз съм присъствал преди 15 години на следната случка. Председател на ТКЗС-Орсовка договаряше цена 10 долара на тон под пазарната като 5 долара отиваха за него и 5 за прекупвача. Естесвено никой не се интересуваше от интересите на кооператорите. В крайна сметка местните комунистически веломожи си източиха и фалираха ТКЗС. Естествено по типично демагогски начин обвиниха други за всичките си грехове. Това което видяхме на борсата от Банев, Божков, Бедо ...... се извърши във всяко второ село от местния дерибей управлявал ТКЗС 15 годни преди 89 та и 10 години след.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТака че много добре си върнаха земята - може изпълнението да е под всякаква критика, но това е нормалното действие.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе съм съгласен, в България през 1990 живееше 40% от населелението. Това е безумно много, тези хора няма как да изкарват и половината от минималната заплата ако се разчита на селско стопанство. за силно развита селскостопанска държава не би трябвало повече от 5% от населението да си изкарва доходите от селско стопанство - само така може да взима нормални доходи. А аз поне не виждам особено причина защо на тези 5% да се дава на безценица земята на останалите.
Така че много добре си върнаха земята - може изпълнението да е под всякаква критика, но това е нормалното действие.
За това става дума! За безумията около връщането в реални граници.
Една работа преди да се захване, се преценява дали при дадени условия ще се свърши както трябва. И чак тогава се захваща и се казва, че това е нормално.
Ненормално беше всичко, което се случи в БГ земеделието след 1989 г.
Купувал ли си 115 дка зем. земя в БГ от 117 съсобственици? А? Имаш ли идеята поне, че издирването на всичките тези съсобственици, документи, такси и т.н. струват около 3 пъти повече, отколкото самата земя?
200 години няма да стигнат да се оправят всички безумия, натворени в БГ земеделието след 1989 г.
Ще има да ядем картофи и всякакъв останал плод и зеленчук от Египет и откъдето се сетиш докато сме живи, и ние, и децата ни и внуците, ако ги дочакаме.
Коментар
-
Това е последният ми пост за днес. Ако щете, разберете. Обезлюдяването на българското село, скъсването на връзката на хората със земята не са настъпили през 1991 година, а през 50те при насилствената колективизация. Отнеха земята на селяните, оставиха ги без препитание, начело на кооперативите застанаха удобни на властта хора. Работеха за жълти стотинки. Започнаха масово да напускат селата, градовете ги поеха и ги натикаха в новите фабрики. Селянин - работник. Разкъсван надве - от четвъртък мисли как ще си отиде да копае на село, в понеделник идва утрепан на работа и два дена не може да се освести. И сега връщане назад няма.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнениеКакви са тези изказвания от детската градина. ? . Това, че сега няма държава и всеки си прави каквото иска - не значи че никога не е имало - българска, турска все едно. Ще се избият с брадви, ама после и двамата в зандана и без земя. Това да не е 2012.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа нали, и от турско време са си прехвърляли нотариално земята. Айде стига глупости. По селата е пълен батак и там не са се избили и сега с брадви, само защото за 5 декара спорна земя не си заслужава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТака че много добре си върнаха земята - може изпълнението да е под всякаква критика, но това е нормалното действие.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Не съм съгласен, в България през 1990 живееше 40% от населелението. Това е безумно много, тези хора няма как да изкарват и половината от минималната заплата ако се разчита на селско стопанство. за силно развита селскостопанска държава не би трябвало повече от 5% от населението да си изкарва доходите от селско стопанство - само така може да взима нормални доходи. А аз поне не виждам особено причина защо на тези 5% да се дава на безценица земята на останалите.
Така че много добре си върнаха земята - може изпълнението да е под всякаква критика, но това е нормалното действие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеАбе човек, става дума за техника, а не за зъби през 2012 година.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа нали, и от турско време са си прехвърляли нотариално земята. Айде стига глупости. По селата е пълен батак и там не са се избили и сега с брадви, само защото за 5 декара спорна земя не си заслужава.
Въобще една от соновните причини Бг да тръгне толкова рязко надолу и да се обезлюди беше точно разбиването на апк-тата и ткзс-тата, които създаваха работа на селяците и малките населени места, оттам се разсипа и леката промишленост и в момента е цяло чудо да намериш български домати или краставици, пък да не говорим за картофи или лук, особено пък в големите вериги. Горе-долу подобна е ситуацията като малко след СОвобождението - тогава хората са се принудили да въведат кооперациите, за да могат да отговорят на изискаванията на пазара - сега ще се случи същото, стига още да има българи по тези места, че кафявата чума опосква всичко.....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Абе човек, става дума за техника, а не за зъби през 2012 година. Иначе за онова, с професорът работещ на полето съм напълно съгласен. Само дето трябва всички професори да отработват поне няколко години на полето ( да им се дадат сини дочени дрехи, все пак), за да видят откъде излиза хляба. Това не е правено никъде досега по света, дори в Китай. Ще бъде твоят принос за ликвидиране последствията от седсарските безумни упражнения на тема " селско стопанство". Браво, Мастъре.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЗа теб селското стопанство е акана дума.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеЕх, през 2012 г. има всичко, ама говорим за 1990-91 г. Ум робува....
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеМастъре, искаш да кажеш, че един зъболекар ще си зареже стола и ще иде да бере грозде срещу заплащане - хем ще изкара пари, хем ще си свие една торба грозде, хем ще се проветри, а и заплатката ще му върви - така беше. .
Сега имотните хора си умрат да имат градинка в която да си чоплят нещо и да отглеждат дори аматьорски разни плодове и зеленчуци. Човек просто има нужда от общуване с растения и животни... Ама ти отде да го знаеш? За теб селското стопанство е акана дума.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар