IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Започва ли газовата ера!?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
    Може да погледнеш също кой е Alvin Weinberg и за какво се е борил
    Да мерси. Доста обширна тема, но интерсна

Коментар

• "През миналата седмица търсенето на горива в Страната на неограничените възможности се е понижило с 0,8% в сравнение с предходния седемдневен период. Според данни на MasterCard потреблението е регистрирало спад за 32-ра поредна седмица."

И това се случва при възстановяваща се икономическа активност! Как става тоя номер, а? Със заместители на бензина и дизела естествено!

Само факти... няма нужда от дълги умозаключения и коментари..

Коментар

• Pyramid

Клетка с протонообменнна мембрана с КПД 80% , захранва АЕ ( алкален електролизер) с КПД 270% постижимо е и имаш излишен водород от АЕ 190%. Ето ти водород , а енергията се взема от нулата на контакта. Дори да е малка машинката - АЕ , може сам под налягане да го пълни и компресира в бутилка за съхранение на газ под високо налягане..т.е.метановата уредба е готова за употреба.Приказката за каменната ера , ще излезе вярна - " Не била свършила , защото се свършили камъните ! " Същата работа е с петрола , газта..и другите боклуци.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
            Значи не бях прав. Явно не съм запомнил правилно, защото бях сигурен, че съм чувал аргументи опровергаващи тезата, че природния газ ще реши енергиините ни проблеми. Ами доста порових и не намерих нищо, което да показва, че газът не може да замести ефективно нефта поне за известно време. Даже напротив, тоя пич - Chris Martenson, който аз считам за абсолютен експерт по отношение на всички видове източници на енергия казва, че природния газ може да ни спечели известно време:
            http://www.youtube.com/watch?feature...nBwSWc#t=2594s

Въпреки всичко ако изгледаш цялото клипче, ще видиш, че основния проблем с потреблението на енергия е експоненциалният растеж на потреблението - населението расте, стандартът на живот расте и съответно и потреблението на енергия расте. Така, че независимо дали става дума за нефт, въглища или природен газ, времето за което те ще ни стигнат запасите се яде от две посоки - от едната, намаляване на залежите, като количество, като качество, като EROEI; от друга, увеличение на потреблението.

Също така при преминаване към природен газ има проблем с инфраструктурата, с модификацията на превозните средства (едно е да пренастроиш няколко камиона, друго е да минат колите на газ), освен това за много находища на природен газ се оказва, че количествата са силно надценени - в началото получаваш очакваните количества, но после добива спада изненадващо бързо.

Та с две думи явно има потенциал природния газ, но има и много проблеми по пътя
            Може да погледнеш също кой е Alvin Weinberg и за какво се е борил
            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
              това е много трудно да се каже - има proven reserves, probable reserves и тн.. Доколкото разбирам има probable reserves от нефт за 100г по сегашните консумации, но за газа - шифтовия газ отваря много нови възможности..

Отново аз не съм специалист, но като четох Hubbert's peak си спомням, че петрола е много специална комбинация на години, налягане и тн. Ако нещо не е наред става газ. Така че probable reserves на газ са предполагам няколко пъти по-големи от петрола - пак рано е да се мисли за свършване.
              Значи не бях прав. Явно не съм запомнил правилно, защото бях сигурен, че съм чувал аргументи опровергаващи тезата, че природния газ ще реши енергиините ни проблеми. Ами доста порових и не намерих нищо, което да показва, че газът не може да замести ефективно нефта поне за известно време. Даже напротив, тоя пич - Chris Martenson, който аз считам за абсолютен експерт по отношение на всички видове източници на енергия казва, че природния газ може да ни спечели известно време:
              http://www.youtube.com/watch?feature...nBwSWc#t=2594s

Въпреки всичко ако изгледаш цялото клипче, ще видиш, че основния проблем с потреблението на енергия е експоненциалният растеж на потреблението - населението расте, стандартът на живот расте и съответно и потреблението на енергия расте. Така, че независимо дали става дума за нефт, въглища или природен газ, времето за което те ще ни стигнат запасите се яде от две посоки - от едната, намаляване на залежите, като количество, като качество, като EROEI; от друга, увеличение на потреблението.

Също така при преминаване към природен газ има проблем с инфраструктурата, с модификацията на превозните средства (едно е да пренастроиш няколко камиона, друго е да минат колите на газ), освен това за много находища на природен газ се оказва, че количествата са силно надценени - в началото получаваш очакваните количества, но после добива спада изненадващо бързо.

Та с две думи явно има потенциал природния газ, но има и много проблеми по пътя

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Водород , не метан ..това ще бъде горивото на бъдещето.
                А енергия, за да бъде добит този водород?
                Ех, приятелю, както си се засилил само, да те заведе човек на някой космодрум, совалки ще хвърляш с прашката...

Коментар

• Водород , не метан ..това ще бъде горивото на бъдещето.
                  D.Y.F-091066

Коментар

Ами при цените на газ тук, няма смисъл да се ползват въглища. Разбира се, не може да се обърнат ТЕЦ на газ от въглища, но предполагам няма да се строят нови. Аз не знам много за този пазар ( на въглища), но знам че тези акции са доста зле. Така че явно пазара не вярва в тях.
                    Как да не може да се обърне? От къде се "разбира" ?
                    Очевидно си специалист. Я ми обясни. Щото газа се вкарва в пещта през малки дупки, през които огнярите няма да могат да хвърлят в пещта въглищата ли?

Искам да те светна, че въглищата се ВДУХВАТ в пещта през дюзи, като преди това се разпрашават.
                    Аз съм виждал пещи (не на ТЕЦ обаче), конструирани да работят на мазут, но преустроени за работа на въглища. И като в добавка могат да минат и на газ само за няколко дни.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
                      Как не му свикна на този площаден всезнайко. Не му се вързвай. Идват празници.
                      ++++++

Коментар

• Много хора пишещи в тази тема са с диагноза и всякакви революции им се привиждат. Днес явно са забравили да си вземат хапчетата. Или вече нямат стинки за лекарства и чакат цените им да паднат и тогава да си купят?
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Окей, значи газа ще замества не само нефта, но и въглищата тогава . Въпроса е какви са наличните количества от газ и колко време ще се ползва газ преди да заговорим за pеаk при газа
                          това е много трудно да се каже - има proven reserves, probable reserves и тн.. Доколкото разбирам има probable reserves от нефт за 100г по сегашните консумации, но за газа - шифтовия газ отваря много нови възможности..

Отново аз не съм специалист, но като четох Hubbert's peak си спомням, че петрола е много специална комбинация на години, налягане и тн. Ако нещо не е наред става газ. Така че probable reserves на газ са предполагам няколко пъти по-големи от петрола - пак рано е да се мисли за свършване.

Коментар

Ами при цените на газ тук, няма смисъл да се ползват въглища. Разбира се, не може да се обърнат ТЕЦ на газ от въглища, но предполагам няма да се строят нови. Аз не знам много за този пазар ( на въглища), но знам че тези акции са доста зле. Така че явно пазара не вярва в тях.
                            Окей, значи газа ще замества не само нефта, но и въглищата тогава . Въпроса е какви са наличните количества от газ и колко време ще се ползва газ преди да заговорим за pеаk при газа

Коментар

Кое твърдение е невярно? Не помня да съм твърдял, че ще се увеличи потреблението на въглища, макар че ако се случи дългоочакваното оправяне на икономиката на САЩ и започне реален растеж на икономиката им, мисля че е близко до ъкъла, че и потреблението на въглища ще се вдигне.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Поредното невярно твърдение. Виж какви са очакванията за потребление на въглища в САЩ. http://www.eia.gov/todayinenergy/detail.cfm?id=5610
                                Кое твърдение е невярно? Не помня да съм твърдял, че ще се увеличи потреблението на въглища, макар че ако се случи дългоочакваното оправяне на икономиката на САЩ и започне реален растеж на икономиката им, мисля че е близко до ъкъла, че и потреблението на въглища ще се вдигне.

Коментар

Working...
                                X