If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Асене, къде се губиш? Да не си се запилял из тъмните дебри на покера?
И там е като в търговията - хората гледат да напишат някоя книга, пък ако спечелят нещо от някой турнир - още по-добре Макар, че и там "уж" са важни вероятности, проценти, психология и т.н., най-много ми се е забило изказването на един покер доайен в "Шоуто на Слави" преди години, че видиш ли, миналогодишният спечелил WSOP бил слаб играч , а това е човека, спечелил рекордният (и досега) турнир
п.п.: Определено ми ли липсват твоите мнения и погледът ти върху нещата.
Асене, кога според теб, ще започнат рапродажбите
Петрола е скъп и, рано или късно, ще го подпукат според мен. Златото - балон, балон, ама не се пука Акциите - защо да не ги свалят малко или много - да си напазаруват на по-евтино. Един вид - като ще пада нещо - да пада всичко . Някои му викат дабъл дип , други - време за пазаруване Занам ли
Настроил съм се за голям спад, ама дали ще е - може само да си фантазирам
..... кво ще загубя,ако чакам- ами 30 годишния ийлд да падне до 2 % ,ми ако стане (макар че мноого ме съмнява) ще рефинансирам
Братле извинявай, че и аз ти се намесвам в темата /знаеш, че не съм ти фен, много вероятно и ти на мен/, но понеже стана въпрос за имоти. Ако 2012 е годината на имотите в САЩ, ще рече че ще дойде изгодната за теб лихва за да рефинансираш ли?
Не се заяждам, питам сериозно? Или имаш предвид растеж?
Интересно, е че и ти си забелязал колко кухо, досадно и превзето коп.....е е Марандиньо! Уволнявал баМкери! Не очаквах в "Карлуково" да имат "мрежа" за пациентите, ама........
А като е линк към старата тема, защо тази е с мненията отпреди 2 месеца.
Отделно гледам сте и поизтрили някои от последните мнения - сигурно са ви се сторили "не по темата" или "заяждания" - но така е, като четеш отгоре и триеш с размах, освен ако не си толко ограничен, да не вникнеш какво е "колци", "Синя Пъпка" и т.н.
Здравей, Асене! Радвам се, че отново започна да пишеш в темата (и не само), и искрено се надявам да е по-често. Досега от твоите коментари и мнения съм научил повече от всички тука взети заедно, за което най-искрено ти Благодаря!
По темата за имотите: Моето мнение е, че щом казваш, че 2012, ще е годината на имотите в САЩ - може би годината ще е 2013 Защо? Ами общо взето повечето неща досега ги предсказваш точно, като единствено тайминга ти бяга понякога. Последно с Netflix, (в крайна сметка овцата се оказа по-глупава), даже гледам стамбата сега е пуснал тема точно поради този балон
Други причини за 2013, които аз си измислям (подчертавам измислям, тъй като наистина е така - опитвам се да намеря логическа, а и не само, връзка, за някои неща):
ФЕД казаха , че няма да пипат лихвата ПОНЕ до 2013, от ЕЦБ раздадоха , а в края на февруари ще дадат и още 3-годишни заеми, като може и ЕЦБ да смъкне още лихвите. Може би Драги, не е гамен като Трише.
Та парите, които взимат евробанките, ще трябва да ги връщат 2015. Дотогава явно ще трябва да ги вложат някъде и да изкарат и печалба, с която да си покрият старите дългове и част от загубите по сделките с дълга. Явно е, че няма да вложат всичко наведнъж, а ще го карат бавно и постепенно. А и освен това трябва така да ги вкарат парите, че като почнат да излизат да не се усети толкова много. Ами така като гледам, наистина, us имотите са добър вариант , та може и 2012 да е годината на имотите , но както и да е - взех да заспивам вече и има опасност да започна да сънувам докато си съчинявам по картинка така , че - Лека нощ(лека вечер) от мен!
п.п.: и още нещо - Кой няма сметка от хиперинфлация и обезценка на валутата? - Този, който държи държавни облигации в тази валута.
ха,нетфликса си го видял,а?
междудругото съм съгласен,че дъното може да е като нищо още година.ама ако имаш дивидент през тва време,проблем ли е да влезнеш днес?лихвите и аз вярвам,че поне година още ще ги държат тук,докато не си изкупят 100% от дълга (кефа се кат слушам пруфесурите как обясняват колко са задлъжнели сащ,както и капацитетите тук,които им пригласят) ..
ама въпреки всичко,дори и да смятам,че фед ще държат ниска лихва поне година,защо да рискувам?щото тия изчисления стават експоненциялни не само на евтините имоти,ами и на евтиния левъридж( кредит) ..... кво ще загубя,ако чакам- ами 30 годишния ийлд да падне до 2 % ,ми ако стане (макар че мноого ме съмнява) ще рефинансирам
хитрата сврака съм с двата крака
ама ако лихвите почнат да катерят?аз 2.9 на 30 трежъръс само съм си мечаел да видя... и са при тая меча,да чакам да станат 2 ийлдови?нема нужда,да не ставаме прекалено лакуми
обърни повече внимание на трише/драги ,там целиш правилно за много неща,са остава да се загледаш върху случайните случайности,има ги вЕрвай ми
на теб оставям да ги откриеш,аз само ще ви поздравя,че най накрая ЕЦБ доживя да не се управлява от кретеноиден малоумник.... то лошото тепърва ще се материялизира,ама поне вече имаме доказателство за финансист,а не за изкуфял старец,
да и въпреки това,колкото и да те игнорирам продължаваш да плякаш пост след пост.
нямам нищо против изпишеш и 100 постинга,ама поне кажи нещо.до момента само къв си умен,как уволняваш банкери,племенника ти къв бил и как незнамсиквоси
си му казал,нещо по темата написал ли си?някакъв аргумент дал ли си,освен,че си юридическо лице и си лицензиран и ала бала..... тва да не ти е партиен пленум бе маранди?ходи се състезавай с първанов по казване на нищо.
кво юридическо лице си бе фен?ти въобще знаеш ли кво е юридическо лице?тва е термин от бг идиотите,наречени прависти,които са почти толкова тъпи,колкото и бг икономистите,ама за тва поне имат почти същото самочувствие.....
ти ако си на запад и наистина разбираш,щеше да се подиграваш на бг терминологията ,вместо да се перчиш ,че си юридическо лице.....
същия пън си като средностатистическия унссовец,с "утайка" на корпоративно право ,пак БГ ВЕРСИЯ .....
ако имаш нещо да кажеш ако аргумент,кажи,ако не ,вместо да кесиш по 24 часа в инвестор .бг ,ходи уволни някой банкер или обвясни на племеника,чичото,вуйчото и стринка си, къв си мърдец,нас ни омръзна да те слушаме.
Имаш чичо гугъл: напиши в него ник-а ми и ще видиш. Имаш Йелоу пейджис виж там какво ще ти излезе, имаш Класификатор, виж и там какво ще ти покаже за този и какво се води юридическо лице по ник-нейм.
Наистина - няма смисъл! Жив и здрав, братле!
Съжалявам, че не успях да ти бъда полезен! Веселко през Новата и толкоз
П.П. Понеже гледам, че се опитваш да ми държиш тон, докато аз ти развивам пикливата тема като си слагам името в нея - ще ти кажа к'во прайм ся. Прайм т'ва дет' съм изпотрошил сигурно десетки жилища по кръчми под формата на сметки.
И ми иде поредната дзвИздъ с кръчма, а тя си е същата просто предния е фалирал и ми вика - ама аз имам работа, демек ми се надува.
След 1-2 години тая дзвИздъ я нЕма вече, но аз тогава правя наказателна акция и спирам повече да ходя там и да й правя оборот. Демек от финансовия шамар по-болезнено нема.
---------------------
Сполай и си карай "темата", аз се изнасям - че не си чиляка дет' да се опитва да ми държи тон, като ти развивам темата под формата на постове и чичо Гугъл, доста ги следи, щот' е текстоядец.
Демек, аз ти правя реклама - ти ми се кикериш! Няма как да стане, братле!
Аз не съм вложил ирония във въпроса си към Асен.
Интересно ми е от професионална точка за валутите. Аз също се чудя защо все още няма раздвижване в НИ на САЩ и търся причините за това, освен психологията на стадото.... и драстично затегнатите изисквания за кредитиране, спрямо историческите стандарти на САЩ.
Ти си мъжкар и никога няма да засегнеш Асенката ( знам го ).
Писал съм и за тия дивотии защо още няма "дъно" при имотите:
Виж, графа бъдещи държавни разходи, където съм извел и виж там статистиката, която давам за ЕС и УСА. Ще се уплашиш.
П.П. Не си рекламирам блог-а, просто на тия въпроси отдавна съм отговорил. Махнато е всяко подобие на реклама и аз от БГ-тейци пари по този начин няма да вземам никога.
Ползвам терена на Инвестор.АД, за което им Благодаря, защото са юридическо лице и каквото и да се случи, все някой друг ще ги купи и ще продължи. Има един нюанс, който е важен за мИня - държат правата за блог.бг - т.е. БГ-то накрая ме интересува, а после и блог-а.
Чиърс!
Виж статията и прочети за бъдещите разходи по държави под формата на пенсии + здраве и т.н.
Имотите ги пиши бегали, за всеки средно-статистически чиляк в точка Х по свИтъ при този модел на монетарна/фискална школа.
Иначе си прав да се чудиш ко ста'а ...с имотЯтата?
темата е твоя и аз съм ти "на гости" и ти си определяш нещата!
да и въпреки това,колкото и да те игнорирам продължаваш да плякаш пост след пост.
нямам нищо против изпишеш и 100 постинга,ама поне кажи нещо.до момента само къв си умен,как уволняваш банкери,племенника ти къв бил и как незнамсиквоси
си му казал,нещо по темата написал ли си?някакъв аргумент дал ли си,освен,че си юридическо лице и си лицензиран и ала бала..... тва да не ти е партиен пленум бе маранди?ходи се състезавай с първанов по казване на нищо.
кво юридическо лице си бе фен?ти въобще знаеш ли кво е юридическо лице?тва е термин от бг идиотите,наречени прависти,които са почти толкова тъпи,колкото и бг икономистите,ама за тва поне имат почти същото самочувствие.....
ти ако си на запад и наистина разбираш,щеше да се подиграваш на бг терминологията ,вместо да се перчиш ,че си юридическо лице.....
същия пън си като средностатистическия унссовец,с "утайка" на корпоративно право ,пак БГ ВЕРСИЯ .....
ако имаш нещо да кажеш ако аргумент,кажи,ако не ,вместо да кесиш по 24 часа в инвестор .бг ,ходи уволни някой банкер или обвясни на племеника,чичото,вуйчото и стринка си, къв си мърдец,нас ни омръзна да те слушаме.
Здравей, Асене! Радвам се, че отново започна да пишеш в темата (и не само), и искрено се надявам да е по-често. Досега от твоите коментари и мнения съм научил повече от всички тука взети заедно, за което най-искрено ти Благодаря!
По темата за имотите: Моето мнение е, че щом казваш, че 2012, ще е годината на имотите в САЩ - може би годината ще е 2013 Защо? Ами общо взето повечето неща досега ги предсказваш точно, като единствено тайминга ти бяга понякога. Последно с Netflix, (в крайна сметка овцата се оказа по-глупава), даже гледам стамбата сега е пуснал тема точно поради този балон
Други причини за 2013, които аз си измислям (подчертавам измислям, тъй като наистина е така - опитвам се да намеря логическа, а и не само, връзка, за някои неща):
ФЕД казаха , че няма да пипат лихвата ПОНЕ до 2013, от ЕЦБ раздадоха , а в края на февруари ще дадат и още 3-годишни заеми, като може и ЕЦБ да смъкне още лихвите. Може би Драги, не е гамен като Трише.
Та парите, които взимат евробанките, ще трябва да ги връщат 2015. Дотогава явно ще трябва да ги вложат някъде и да изкарат и печалба, с която да си покрият старите дългове и част от загубите по сделките с дълга. Явно е, че няма да вложат всичко наведнъж, а ще го карат бавно и постепенно. А и освен това трябва така да ги вкарат парите, че като почнат да излизат да не се усети толкова много. Ами така като гледам, наистина, us имотите са добър вариант , та може и 2012 да е годината на имотите , но както и да е - взех да заспивам вече и има опасност да започна да сънувам докато си съчинявам по картинка така , че - Лека нощ(лека вечер) от мен!
п.п.: и още нещо - Кой няма сметка от хиперинфлация и обезценка на валутата? - Този, който държи държавни облигации в тази валута.
Би ми се искало да питам Асен, кои щати и градове в САЩ смята добри за живеене, за един примерно бивш българин, любител на спокойния живот, кафенетата на открито и нощните клубове?
лас вегас джей,лас вегас...
климата е перфектен,нямаш зима,въздуха е сух и жегата не се чувства толкова,ако си на сянка лятото,нощите са прохладни,защото пустинята изстива бързо.... няма да знаеш кво е астма,артрит и студ.не знам дали си бил някъде на пустинен климат,ама ние хората сме родени за тва.....чувстваш се супер.
вегас е мястото,защото бе голяма мода и го презастроиха,сега имаш имоти без пари-апартаменти моа да намериш и за по 20 000-25 000 $ ,което е двойно по евтино от градове като чикаго.данъците върху имотите са едни от най евтините в цяла америка , поради голямата конкуренция между хотелите да привличат комарджии,имаш ресторанти и пиене за без пари (ако ти се търси къде) ,нощния живот,увеселения,концерти и шоута... няма втори град не само в сащ,ами и в целия свят....купона е нонстоп,почиващи има пак от целия свят.... последния път бях септември,целия хотел го беа нахакали с германци,което ме учуди.
холивудски звезди имат имения в лейк лас вегас-там и аз исках да купувам,ама асесмънтите са до небесата,иначе ще си съсед на хора като селин дион
вегас е и перфектно местоположение- на 40 мили ти е връх сент чарлстън или нещо такова бе,дето височината му е близо 4000 метра- моа да си караш ски,на 4 часа път с кола ти е лейк тахо- едно от най добрите ски места в света,на 5 часа ти е салт лейк сити,където бе зимната олимпияда, на 4 часа си до лос анджелос ,на по малко от 3 часа си до сиерра невада,където имаш най великите паркове в света -секвои ,гранитни скали ,на 2 -3 часа си от канионите в юта/аризона ..... абе няма друго място като вегас и не случайно тва е града с най голямо разрастване в последното десетилетие....
отделно нямаш и стейт такса...в илиноис е 5,2 ....
темата е твоя и аз съм ти "на гости" и ти си определяш нещата!
П.П. Желая ти това, което ти си си пожелал да ти се сбъдне, да си заобиколен с любими хора и много смях през Новата 2012 година.
Аз мисля, че доста те разсмях вече. Бъди здрав и носи БГ-герба тежко, където и да си!
Прости ми, че малко се улях с глупости, просто щот' вече телефоните си изключвам, за да не ме търсят да слушам, че се товаря, а не съм добре точно сега!
.... вие им викате на тия "финансови консултанти" .....
Сладур си и ме кефиш! Така и трябва, винаги се бориш докрай и за всичко!
Моя милост е уволнил лично една камара баМкови служители и застрахователни служители на гише.
Ако трябва да бъда честен направо ме мразят навсякъде, щот' тръгват да ти пробутват месечния си таргет, а па аз съм с Клиент Х и ги разритвам в движение, щот' тръгват да ощетяват 'орицата. И не се карам никъде и с никого, просто после всичко подпуквам по служебен път по всеки казус и дет' беше лафа даже и родната полиция бачка за "нас", демек за Клиента ми.
Радвам се, че си открил, че УСА имало точкова система при баМките - напредваш! Някой ден ще "откриеш", че всеки баМков служител в баМка Х има и месечен таргет, който да изпълни. Оттам става подвеждането на 'орицата, демек конфликт на интереси, но аз какво ли разбирам от баМки.
--------------------------------
Тая статия съм я писал 2009 година, когато имах повечко време и чат-пат се бях позакрепил здравословно, че сега пак се разбутах нещо:
Забележка: Статията е насочена предимно към жилищния сегмент и физически лица.
Мит №1: Стигнахме дъното.
От зимата на 2008 година циклично през няколко седмици медиите се изпълват с гръмки заглавия за достигнато дъно при имотите, стабилизиране и първи наченки за нов ръст от родните анализатори. Думите са винаги общи, борави се с понятия като престижни локации, мотивирани купувачи, качествени имоти, търсене/предлагане, повишен интерес и др.
Освен да им стиснем ръката на тия експерти и да ги предложим за Нобелова награда, друго не се сещам какво може да се направи. За да се види качеството на подобни смели прогнози са достатъчни и най-повърхностни икономически познания като:
- икономическите кризи и поведението на икономическите субекти ( в частност имотите );
- Какви процеси протичат в момента ( инфлационни или дефлационни );
- причинно-следствени връзки ( икономика/имоти ), поведението на кое е определящо за другото.
Статистиката сочи, че една от всеки три рецесии е предизвикана от борсов крах, една от всеки четири е предизвикана от имотна криза и една от всеки шест рецесии е предизвикана от финансова криза. За дълбочината на настоящата ще оставя всеки сам да си прецени и дали оптимистичните възгласи от сбирката на Г-20, където единодушно обявиха нейния край са обективни? ..................
Коментар