Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инфлацията отново лопа на вратата !
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеСамо за последните 2 седмици яйцата са поскъпнали с 35%, а сиренето с над 25%
Предвид ниската покупателна способност на българина и , че за храна се отделят над 50% от семейният бюджет на над 2/3 от българските семейства, поскъпването на основни хранителни продукти с тези % означава само едно - от депресия навлизаме в стагфлация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнениемного мноооого лошо за яйцата......ще ми стане много скъпичка билдърската закуска,явно ще се минава на пържолки от рано
Те пържолките тепърва ще се продават с детската играчка дето са си играли докато са расли. Така че и там цената отива на някъде.
Явно чиновниците под СНАСЯНЕ разбират, че матряла трябва да снася повече кинти.
Очаквам скоро да се чуе нещо и за "доенето" да видим как ще ни се отразиПростак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеСамо за последните 2 седмици яйцата са поскъпнали с 35%, а сиренето с над 25%
Предвид ниската покупателна способност на българина и , че за храна се отделят над 50% от семейният бюджет на над 2/3 от българските семейства, поскъпването на основни хранителни продукти с тези % означава само едно - от депресия навлизаме в стагфлация.
Когато и акциите реагират на това хептен щи стане тъпо.И хлопащата дъска.
Няма грам логика в цената на яйцата и инфлацията в твоята реалност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнениемного мноооого лошо за яйцата......ще ми стане много скъпичка билдърската закуска,явно ще се минава на пържолки от рано
- Дава ли мляко твоята крава?
- Достатъчно е да й покажа празното ведро и да я попитам: ще пием ли мляко, или месо ще ядем... и тя веднага ми пълни ведрото...
Та, и с яЙцата е същото: хващаме кокошката за шията и я питаме:
-Ще снасяш ли евтини яЙца, или да те пускаме в тенджерата за супа?
... то пък и петела трябва да мине процедурата, защото не се знае - той пък може да има пръст в цялата работа... Разбира се, ако го хванем за гушата - можем да постигнем неподозиран ефект - току виж и той объркал "задълженията" - и почнал да снася..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Ние сме си в стагфлация от 1989 г. насам. Държавата не е спряла и за 1 година да качва цените на монополно контролираните от нея цени. Тия кокошки плюскат фуражи, топлят се, живеят и снасят на ток, само някой чиновник или журналист може да си мисли, че в птицефермите си лягат със залез слънце, фуражите се жънат със сърпа, а Моканинът морно трие потно чело, спрял се да почине посред жътва, окичен с мамули като ацтекски вожд ...
А за яйцата - мисля, че монополистите във вноса нещо оплескаха и за това така се получи. Яйцата ще паднат, но не до старите си цени, а на по-високи. Така хем държавата ще отчете, че е свалила цените, хем нейните хора ще го начукат с някоя стотинка отгоре в задника на тъпия българин. Пък и сега всички говорят за спекула с яйца, а не за друго.. Какво по-добро от това
"Бонус, Шенген или яйцето! Новата драма в медиите! В следващия епизод "Миро и неговата гвардия чекисти в борба със спекулата" - громящи бабите на пазара, атакуващи сергии с яйца, настървени като кръстоносци при превземане на Константинопол в 1204 г. Достойни за Джек Лондоновия роман "Белю Пушилката" и да въведат така любимия на властта монопол, под крилото на държавата. До всеки фермер - чиновник (да регулира) и до всеки Тир с вносни яйца - верен митничар! Обещаваме - рев, сополи, сълзи, яйчен (и друг) белтък по лицата на отрудените грозновати репортерки, следващи в калта и по трудните пътища на победата, червената армия чекисти на Миро. Громяща мафията - в лицето на баба Гица от Женския пазар и нейния внук - мутра, контролиращи спекулативния яйчен пазар, с кокошките си пуснати на двора, да пасуцат и да кълват на воля, неидентифицирана, непроверена от винаги компетентните държавни, регулаторни органи, кокоша храна."
Белю Пушилката - Спекулата с яйца
Никога никоя стока не е изчезвала от пазара тъй бързо. За три дена всички яйца, за които се знаеше в Доусън, с изключение на няколко дузини, се намираха в ръцете на Пушилката и Малчо. Пушилката купуваше с по-широка ръка.....Last edited by Jay Gould; 05.03.2012, 01:21.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениетоя ЕС няма ли някоя директива и за човеци-да ни ощасливят -аз имам едни мераци,но ако се изпълнят,пък отсрещната страна няма да е много щастлива
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеза яйцата, четох че вече само яйца от щастливи кокошки ще купуваме
ама за сиренето, защо....и тук ли ... дисбаланс в щастиетоhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Инфлацията отново лопа на вратата !
Само за последните 2 седмици яйцата са поскъпнали с 35%, а сиренето с над 25%
Предвид ниската покупателна способност на българина и , че за храна се отделят над 50% от семейният бюджет на над 2/3 от българските семейства, поскъпването на основни хранителни продукти с тези % означава само едно - от депресия навлизаме в стагфлация.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар