Първоначално изпратено от ubredebre
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моментът за изхарчване на Сребърния фонд отдавна е настъпил
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Opiten1 Разгледай мнениеТака е ПИЧ!
Ха сега ми кажи дали ще има разпродажби на българските ДЦК! Дали Сребърния фонд, които ще ни излезе "ЗЛАТЕН" няма да пълни от тези разпродажби. Ха сега да видим колко DV01 на 5 годишните и да посмятаме за загубите, които ще бъдат инкасирани от банките и пенсионните фондове . Според мен Джанката ще направи 5 годишна евроемисия на 5.3%.
Коментар
-
Като дойде време да си получат парите чуждите инвеститори в евро и тогава еврото е с друг курс спрямо лева ще си говорим пак - мухахахахаха
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеПичове, нищо не казвате за може би най-важното изказване на ФМина ви днес. Щял да излиза навън да попълни дупката и само 30% от СФ в ДЦК тази година. Даже чета, че се е прицелил в около 5.5% yield за 5-7 годишния стрип!!!
И това не прави впечатление на никой!!!!!
Че нали оня ден ( в понеделник) продаде аналогичен бонд на вътрешния пазар на около 3.45%.
Що така 200 точки разлика навън бе Дянков??? ))
Като ви говорех преди не ме слушахте, даже Йосиф ме питаше, как така съм определил 150 точки премия над вътрешния дълг.
Хайде сега ти го казва самия твой гуру, какво ще коментираш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеПичове, нищо не казвате за може би най-важното изказване на ФМина ви днес. Щял да излиза навън да попълни дупката и само 30% от СФ в ДЦК тази година. Даже чета, че се е прицелил в около 5.5% yield за 5-7 годишния стрип!!!
Че нали оня ден ( в понеделник) продаде аналогичен бонд на вътрешния пазар на около 3.45%.
Като ви говорех преди не ме слушахте, даже Йосиф ме питаше, как така съм определил 150 точки премия над вътрешния дълг.
Ха сега ми кажи дали ще има разпродажби на българските ДЦК! Дали Сребърния фонд, които ще ни излезе "ЗЛАТЕН" няма да пълни от тези разпродажби. Ха сега да видим колко DV01 на 5 годишните и да посмятаме за загубите, които ще бъдат инкасирани от банките и пенсионните фондове . Според мен Джанката ще направи 5 годишна евроемисия на 5.3%.
Коментар
-
А като подарък, ще спре пропагандния натиск за лихвите върху банките, а промените в КСО за частните задължителни пенсионни фондове няма да влезнат в парламента.
Коментар
-
Пичове, нищо не казвате за може би най-важното изказване на ФМина ви днес. Щял да излиза навън да попълни дупката и само 30% от СФ в ДЦК тази година. Даже чета, че се е прицелил в около 5.5% yield за 5-7 годишния стрип!!!
Коментар
-
От самото название на темата "Моментът за изхарчване на Сребърния фонд отдавна е настъпил " лъха на момента "-Дайте да пребараме още нещо, дето са го трупали мнозина дълго време. Докато се усетят, и ще сме ги залъгали, и парите няма да ти има, и ние ще сме излезли в опозиция." Нашето си е наше, чуждото-общо...
Та, правилно ли съм разбрал?
/Защото, извинявам се, вече се уморих. Не сварвам всичко надлъж и нашир да чета, очите ми заето дават/
Коментар
-
На тия примери няма кой да се хване освен простолюдието и кухи платени драскачи като тебе
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеН.само подобни примери трябва да се дават!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнениеС подуправителя на БНБ ДИМИТЪР КОСТОВ разговаря ЦВЕТЕЛИНА ЙОРДАНОВА
- Г-н Костов, министър Симеон Дянков твърди, че парите в Сребърния фонд, които са депозирани в БНБ, а и фискалният резерв като цяло, не носят почти никаква доходност. Вярно ли е това?
- Доходността на средствата, заделяни в т. нар. Сребърен фонд, зависи от решенията, които взема неговият управителен съвет с председател министъра на финансите. Когато решението е краткосрочен депозит, няма как да се очакват съществени лихви. Същевременно според действащия закон депозитите далеч не са единствената форма за инвестиране. За илюстрация ще посоча, че 7-8 годишни германски ценни книжа, закупени на 1 март 2011 г. дават доходност малко над 15% към 9 март 2012 г. С други думи, ако фондът бе инвестирал 1 млрд. лв. в този инструмент преди 12 месеца, сега щеше да има около 150 млн. лв. повече средства, при това в рамките на сегашния закон. Но пак казвам, това е решение на Управителния съвет на Сребърния фонд начело с министъра на финансите.
..............http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1286507
Не Борисов да обяснява от екрана, че те тия пари само за 2 месеца пенсии стигали. Без да добавя, че е създаден(и захранен основно) преди 4 години и целта му е да Подкрепя, а не да издържа пенсионната система.
Ама като нямаш визия изобщо за пенсии и как ще се развива системата, освен народняшки приказки, друго няма как да излезе
Коментар
-
Първоначално изпратено от Opiten1 Разгледай мнениеИ тъй като вече всички разбраха, че е имал в предвид капиталова печалба, ако се купят в момента BUND 10 Y , може ли, като стой та гледай, да направят 15% отрицателна "доходност"? А,???
От такива примери със АКО бяхме ...щяхме ... ми иде да се разплача...от умиление
и както ти споменаваш колега , бондовете са още на пазара и нищо не пречи сега да се купят....НО ..
Коментар
Коментар