Първоначално изпратено от nns
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бизнес стратегия-въпрос
Collapse
X
-
Сиггурно и ти си наясно , че идеята на марката е да можеш да продаваш по-скъпо , а не по-евтино , да създаваш емоционална привързаност /ако си на ритейл пазара/ която да прави клиентите готови да се разделят с повече пари от колкото е реалната стойност на продукта или ако си на б2б пазар марката да дава някаква допълнителна стойност в бъдеще на клиента. Ако си дългосрочно в тоя бизнес създаването на марка е единствения начин да се опиташ да направиш клиентите наистина "свои" - от поста оставам с впечатление , че продажбите минават през посредници и те изцеждат цената - без марка ВИНАГИ ще си от страната на булката.
Коментар
-
Бизнес стратегия-въпрос
Не знам дали тука е мястото, но бих искал да споделя някои въпроси, които ме мъчат напоследък и ще се радвам ако хора с бизнес в страната се включат.
Значи, от няколко години наблюдавам един процес, който никак не ми харесва -закупните цени на стоките ми растат, а аз съм принуден непрекъснато да свалям продажните цени.Просто положението е страшно -нема такъв лоу кост пазар като България в момента!!!Огромни заводи се пазарят буквално за стотинки!
Отделно всекакви нови фирми и фирмички пускат дъмпингови цени, които аз веднага отразявам, свалям моите и съответно продавам на клиенти В ПЪТИ по ниско от предишни години.
Засега положението е добро, не се оплаквам, но тенденцията е много неприятна.Маржът на печалба се свива драстично и ако искам да си запазя печалбата същата, трябва да вдигна оборотите.само държа да отбележа, че положението е добро само и единствено благодарение на братския китайски народ.Преди работех с немци - в момента крайните ми цени са по ниски от техните закупни цени!
Сега, тука идва въпросът.Обмислям като вариант за вдигане на оборота да създам своя марки -по-точно две марки, които ще се произвеждат в Китай и да налазя съседните държави.
Въпросът е -в една супер супер зависима от цената среда, има ли смисъл да правиш разходи за марка, като винаги ще се търси най-евтиното??????
Значи да уточня -ако реша да продавам на цени пи-високи от най-ниските в момента, няма да продам нищо.Тоест ще трябва да създам марките и пак да продавам най-ниско.Освен това трябва да диференцирам марката от името на моята фирма, иначе ще стане голяма каша.
Предимството, което виждам е, че МОЖЕ БИ ще почна да продавам в съседни държави
Съмнявам се, че някой се е сблъсквал с точно такива проблеми, но ще ми е интересно да чуя мненияТагове: Отмаркиране на всички
Коментар