IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
    Кои други протести?
    Палатковия лагер през 1991 потъпка тревата (ако си бил роден тогава и помниш)
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      Aбе ти сега ли разбра, че протестите са извън нормалното движение на живота ...амммми това им е целта!
      Другите протести не ти ли пречат по някакъв начин? Или само този? Пристрастен си нещо...
      Кои други протести?

Коментар

Ами тогава вземайте паветата и отивайте да протестирате....

..... Ей така ми изглежда на мен тоя протест.
        Aбе ти сега ли разбра, че протестите са извън нормалното движение на живота ...амммми това им е целта!
        Другите протести не ти ли пречат по някакъв начин? Или само този? Пристрастен си нещо...
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Именно - това е протест основно срещу корупцията.
          Ами тогава вземайте паветата и отивайте да протестирате....

Пак те питам, ако аз протестирам срещу високата цена на сиренето и ходя от магазин на магазин, купувам си по 100 гр. сирене, и хапвам докато обикалям, като през това време блокирам пътя на линейки, на пожарна, другите хоря губят пари, закъсняват за някъде, а аз си хапвам сирене и викам, свалете му цената и пак купувам и пак ям и пак викам, но някакси гордо, по граждански го правя..... Ей така ми изглежда на мен тоя протест. Ако протеста беше "Писна ми монополите да ме мачкат" и беше с факли и павета и се бяха вдигнали няколко бесилки на жълтите павета, тогава да съм горд че съм Българин, ама ей така: Ние принципно против корупцията, ама ако направите бенза 2 лв, да си карам гоуфу аз си се прибирам..... Ей това Ви е протеста.

Коментар

какви например, данъчни облекчения
            може да се намали драстично данъка за колата, какво друго....другото идва от разликата в цената на горивата
            Но си мисля и друго - засега цените на газ и метан са ниски, заради ниското им потребление, ако се увеличи дали няма при условията на нашия пазар и цените да скочат
            Цената на газта не е ниска, тя е пряко обвързана с петрола.
            Метана е друга бира, първо там нямаш акциз, второ метана се използва основно в промишлеността, топлофикация, електроцентрали и т.н. така че колите ще са много скромен потребител и не на последно място е много по чист в сравнение с другите горива. В някои страни в Европа има много стимули да си закупиш автомобил на метан, от познат знам че в момента в Италия си поръчваш колата и чакаш около 3 месеца да я получиш, има голям наплив.
            В момента се разработват разни алтернативи на водород, бях дал линк към една американска компания която е разработила много добра система с генератор в гаража, който даже може да го вържеш към ВЕИ, така водорода ще ти излиза почти без пари.

Коментар

И да Ви попитам, защо не протестирате, да бъдат намалени драстично данъците на автомобили с алтернативно задвижване? Защо няма данъчни облекчения ако караш на метан или газ, защо няма данъчни облекчения ако караш автомобил на ток?
              какви например, данъчни облекчения
              може да се намали драстично данъка за колата, какво друго....другото идва от разликата в цената на горивата
              Но си мисля и друго - засега цените на газ и метан са ниски, заради ниското им потребление, ако се увеличи дали няма при условията на нашия пазар и цените да скочат

Коментар

...................
                Гражданското общество първо би се опитало да разреши обществените проблеми, като образование, здравеопазване, престъпност и корупция. Ние нямаме гражданско общество, това е пародия.
                Именно - това е протест основно срещу корупцията.
                Как иначе е възможно един монопол да определя еднолични цени на целия пазар, а Държавата даже го подпомага с измислени ограничения за вносители и затваряне на очите за куп нарушения.
                Как намираш казаното от КЗКонкуренция за проверката преди 2 години на Лукойл и обяснението, че от компанията отказали да им предоставят инфо на какви цени си внасят суровината....и куп други

А метановите уредби, газ и изобщо спирането на употребата е алтернатива, но не решава проблема със скока на инфлацията от цялостното поскъпване на горивата.

Добре знаеш колко са склонни за протест сънародниците ни --колко ли биха се включили в такъв за книгите и образованието - аз съм 100% ЗА....
                за лекарствата...проблемът не е само в ддс-то, за съжаление
                Last edited by съни(тя); 10.04.2011, 15:36.

Коментар

• И да Ви попитам, защо не протестирате, да бъдат намалени драстично данъците на автомобили с алтернативно задвижване? Защо няма данъчни облекчения ако караш на метан или газ, защо няма данъчни облекчения ако караш автомобил на ток?

Коментар

Ballomed, посочил си, сигурно, 70% от недъзите в тази България...
                    Но не си ли съгласен, че все от някъде се започва.
                    Всичко изведнъж - само с Революция става.Четох Джей беше написал как радикално биха се променили нещата. Но не го намирам за възможно.

Пишеш за тоците, водите, телефоните, храните - ами и там проблемите идват по-скоро от монополно или просто мутренизиране на част от пазара. Например, производителите на селскостопански продукти не взимат големи пари за продукцията си- взимат ги прекупвачите...
                    Токът в България е сред ниските цени в Европа, няма и акциз за домашните потребители, НО....странно как, в крайна сметка цените по фактури се оказват по-високи със съпоставими такива из доста страни пак в Европа...
                    Топлофикация---то не бяха такси мощност, не бяха неясни изчисления как се правят тия изчисления....Аз, например за декември имам сметка 325лв.(София) при наличие на 3 радиатора, тухла и вътрешна изолация...Дребната подробност е, че имам и заявление пуснато, че няма да ползвам услугите им, защото имам и климатици...

Дупките и ремонтите след скъп строеж на нов път(магистрала)....и още куп други ---Пак опира до работата на държавните комисии и пряката отговорност на изпълнителите - от кой се търси и как се гарантира?
                    В момента има алтернативи на петрола, монтирай си метанова уредба на автомобила или си купи такъв с фабрична и разхода ще ти падне около 4 пъти. Но няма алтернатива на ЧЕЗ в София, няма алтернатива на Софийска вода, не знаеш дали доматите които консумираш не са карцерогенни или в добрия случай с пестициди 60 пъти над нормите. Защото когато се обадиш на 112 за бърза помощ нямаш алтернатива и като не дойде линейката какво правиш???

Защо не се вдигнахте да протестирате срещу контрола качеството на храните?
                    Защо не се вдигнахте да протестирате срещу прекупвачите на земеделска продукция, срещу неизплатените субсидии?
                    Защо не се вдигнахте да протестирате срещу тоталния колапс в който ни е здравна система?
                    Защо не се вдигнахте да протестирате срещу абсолутното безхаберие на полицията към всичко което не могат да спрат с превишена скорост?
                    Защо не се вдигнахте да протестирате срещу това че НСО мачкат хора по пътищата и после ги съдят?
                    Защо не се вдигнахте да протестирате срещу хиляди неща с които едно гражданско общество не трябва да се примириява, ами като вдигнаха горивата, наскачахте? И на мен не ми е приятно, всеки ден карам автомобил, но пак Ви казвам, алтернативи има, слагайте метан и карайте евтино без да замърсявате. Возете в градския транспорт. И като най-активен протест, качете се на колела, а не да ходите с колите да зараждете по бензиностанциите, защото разбираш ли било скъпо.

ПС И защо не искате да се намали ДДС на книгите или на лекарствата??? Щото гоуфъра книги не чете и ако не е боуен он го боуи фара за ония балъци дето мрат из болниците.

Гражданското общество първо би се опитало да разреши обществените проблеми, като образование, здравеопазване, престъпност и корупция. Ние нямаме гражданско общество, това е пародия.

Коментар

• В най-общи линии, Исканията на Протеста изглеждат така:

1. ЛИБЕРАЛИЗИРАНЕ ВНОСА НА ГОРИВА.
                      1.1. Пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара на горива. В подобен стратегически отрасъл, процентното разпределение на пазара на горива и процентния дял на участниците при вноса трябва да е публична информация, както е в много страни.
                      * Обявяване на пълен списък на фирмите за 2010г. - вносители, собственици и свързани с тях лица.
                      * Обявяване на точни внесени количества по вид гориво за 2010г.
                      * Обновяване на тези данни периоддично на сайта на Министерсто на финансите и това на икономиката.
                      1.2. Либерализиране на вноса на горива чрез промяна на "Закон за акцизите и данъчните складове " и Правилника към ЗАДС с цел улесняване за неограничен (административно) брой вносители.
                      * Отпадане на изискването за наличие на данъчен склад за масовите горива - бензини А-95 и А-98 и дизел Б3.
                      Проверката на съдържанието на посочените може да бъде осъществявано на митницата бързо и ефективно. В този вариант няма възможност за обявяване на нискоакцизни горива. При посочените акцизите са близки като стойност и проверката на горивото е технически лесно.
                      * Съмненията на министър Дянков за нарастване на контрабандния внос при подобна промяна са неоснователни.
                      Изисква се само ефективна работа на подчиненото му звено Митници.

2. Включване в контролните комисии - КЗК, ДКВЕР и КЗП на граждански организации и организации на потребителите. Участието им ще гарантира прозрачност и защита на двустранните интереси на пазара на стоки и услуги.

3. Бърза проверка на пазара на горива за наличието на монопол и картелирането му от КЗК.
                      * Посочване на определен срок.
                      * Заявеният едногодишен срок не отговаря на нарастналата нетърпимост, свързана с високите и единакви цени на пазара на горива.

4. Въвеждане на нулев акциз за чистия биодизел(100%)
                      * Първоначално за фиксиран период - например от 01.05 до 01.11.2011г.
                      * Разглеждане на възможности за постоянна мярка за необлагането му или силно коригиране на стойността на акциза.
                      ** Ползите от подобна мярка са многостранни, вкл. употреба на 100%-ов биодизел от голяма част от товарния, както и обществения транспорт чувствително би понижило разходите на компаниите .
                      * Запазване на 4% биокомпонент в минералния дизел и спазването на сроковете за процентното му нарастване до 2020г. Тази добавка не влияе осезателно върху цената на дизела(под 1% влияние), но е в синхрон с изискванията на ЕК и спомага за развитието на отрасъла на биогорива.

5. Държавна намеса и пряко искане от "Лукойл-Нефтохим" за посочване на елементите на ценообразуване на крайна производствена цена.
                      * Проверка на търговските договори с Лукойл-Русия и останалите доставчици за "Лукойл-Нефтохим" за това доколко цената на вносната сурвина отговаря на международните и предвид свързаността на участниците във веригата внос-преработка-продажба.

6. Намаляване на ДДС на горивата на 15%.
                      С кое конкретно не сте съгласни или кое мислите, че би имало смисъл да се изисква при един протест против високите цени на горивата, включително и заради господстващото положение на ЛУКойл на пазара?

Коментар

• Ballomed, посочил си, сигурно, 70% от недъзите в тази България...
                        Но не си ли съгласен, че все от някъде се започва.
                        Всичко изведнъж - само с Революция става.Четох Джей беше написал как радикално биха се променили нещата. Но не го намирам за възможно.

Пишеш за тоците, водите, телефоните, храните - ами и там проблемите идват по-скоро от монополно или просто мутренизиране на част от пазара. Например, производителите на селскостопански продукти не взимат големи пари за продукцията си- взимат ги прекупвачите...
                        Токът в България е сред ниските цени в Европа, няма и акциз за домашните потребители, НО....странно как, в крайна сметка цените по фактури се оказват по-високи със съпоставими такива из доста страни пак в Европа...
                        Топлофикация---то не бяха такси мощност, не бяха неясни изчисления как се правят тия изчисления....Аз, например за декември имам сметка 325лв.(София) при наличие на 3 радиатора, тухла и вътрешна изолация...Дребната подробност е, че имам и заявление пуснато, че няма да ползвам услугите им, защото имам и климатици...

Дупките и ремонтите след скъп строеж на нов път(магистрала)....и още куп други ---Пак опира до работата на държавните комисии и пряката отговорност на изпълнителите - от кой се търси и как се гарантира?

Коментар

Разбира се, че са Ин и Ян, Мечобиков ))
                          Земята и Небето, Мъжът и Жената, Бялото и Черното ...затова ме изненада Спарт с тази идея за еврейска свастика, но знае ли човек...а той не иска да поясни

ЩЕ се включите ли в Общонационален ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА на 16.04 ?
                          В случая когато има толкова неща за които може да се протерстира, Вие протестирате против цената на горивото, която не е най-скъпа в Европа, за разлика от храните, протестирате че някой е осакатил кучето Мима, но не протестирата когато Боби беше убит пред очите на полицията.

1. Ядем отровни храни, но за сметка на това са едни от най-скъпите в Европа.
                          2. Получаваме некачествена ел. енергия на завишена цена.
                          3. Водата не става за пиене, но за сметка на това спира твърде често
                          4. Полицията е безсилна да се справи с престъпността, като в голяма част от случаите самите полицаи са престъпници.
                          5. Нови пътища се кърпят на следващата година.
                          6. Улични кучета изядоха или обезобразиха десетки хора за последните годи
                          7. Съдебна ситема
                          8. Хора умират защото чакат подписа на някой си, за да им се направи животоспасяваща операция а някой си е на почивка. На мой приятел майка му почина защото не и осигураха лекарства, като се оказа че парите са били откраднати.
                          9. София е най мръсната столица в Европа и това го дишате.
                          10. Държавната администрация която Ви смуче от всякъде, правят Ви на маймуни и Ви искат рушвет за да свършат работата която по закон трябва да свършат.

и т.н. и т.н.

Как Вие драги господа протестиращи ще повлияте на цената на петрола в световен мащаб? И не ми излизайте с номера, че не може да сме най бедни и цената на бензина да е колкото в другите европейски държави, защото ние пак сме си най-бедни ама ХРАНАТА ни е по скъпа от европейската, дрехите също, пък не протестирате за това.

Аз моя протест ще го изразя така, като съм решил следваща кола да ми е с фабричен метан. Замислете се за хибриди. Карайте колело. Комбинирайте се по няколко чевека в посока.

И на последно място, аз ако реша да протестирам, срещу цената на сиренето, като почна да обикалям магазините и да си купувам по 100 гр сирене във всеки и изям днеска 2 кила сирене покрай протеста ми за цената, няма ли на мандрата да и смешно, даже другия протест може и от мандрата да го организират. Като излезнете с колите, поизхарчите бензин, направите задръстване на цариградско и днес се изгорят 10 000 литра бензин повече от обикновенно, какво сте постигнали???? Българина би протестирал само ако му вдигнат бензина на голфа, ракията и цената на салфетките в чалготеките, българина си залужава кочината в която живее, защото приоритетите са му много сбъркани. Слушайте чалга, карайте гоуфа, дишайте лайна, яжте отрова, унижавайте се в общината, умирайте в болниците но карайте евтинко.

Коментар

• Естествено, че няма да се включим. Вече гледахме парад на простотията серия едно и две, сега следва трета. И като гледам как се качва петрола има да чакате да падне бензина.

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Нетуеър, за теб знаем
                            За наказание, ако цените се понижат ще черпиш )

ЩЕ се включите ли в Общонационалния ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА на 16.04 ?

www.gorivo.net
                            http://www.bulforums.com/bgprotest_2...=active_topics
                            http://www.facebook.com/home.php?sk=...569371836&ap=1

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                              Включете профсъюзите и направете бензина по 50 стотинки, а разликата в цената да се плаща от държавата. Така за няколко месеца правителството ще фалира както през 1996 и ще настъпят най-накрая реформите дето от десет години ми ги обещава поредният кабинет.
                              когато расте инфлация и населението обеднява, а парите отиват само в джобовете на монополи и картели....държавата пак отива към фалит - бавен и мъчителен

За профсъюзите, особено тук...съм Мерси, ама не

Коментар

Нетуеър, за теб знаем
                                За наказание, ако цените се понижат ще черпиш )

ЩЕ се включите ли в Общонационалния ПРОТЕСТ ПРОТИВ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА на 16.04 ?

www.gorivo.net
                                http://www.bulforums.com/bgprotest_2...=active_topics
                                http://www.facebook.com/home.php?sk=...569371836&ap=1
                                Включете профсъюзите и направете бензина по 50 стотинки, а разликата в цената да се плаща от държавата. Така за няколко месеца правителството ще фалира както през 1996 и ще настъпят най-накрая реформите дето от десет години ми ги обещава поредният кабинет.
                                "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

Working...
                                X