Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Днес, Позитано не е собственик на монополиста, когато е бил техен, "мърморенето"(и не само то) е било насочено към тях.
Говоря(пиша) само като ПОТРЕБИТЕЛ.
Още повече, като такъв, обречен да плаща и БЕЗ да потребява!
"Това, че не са ти платили не значи, че не си продал на печалба".
Хайде, да не си изнасяме лекции по счетоводство и кое формира финансовия резултат...
Неплатеното, стои в едни бъдещи вземания.
В случаи на платени 57% сметки и крайна печалба, говори, по-скоро за силно завишени сметки, освен, ако не мислим, че Топлофикация продава продукта си с поне 100% печалба...
"При нормални съседи, изправна абонатна станция ти гарантирам, че отоплението на ТЕЦ е по-изгодно от ток и газ."
И аз ти гарантирам, че имам късмета да живея сред нормални съседи. В кооперацията се знае кой ползва и кой не...
Всякакви несъгласия, възражения минават през топлоразпределителното дружество...не през топлофикация, независимо, че те ти продават продукта и на тях плащаш....и с тях се съдиш...
И не ми обяснявай, кое ми е по-изгодно, защото съм го установила сама.
За тази година(1 отоплителен сезон) ми се очертава близо 500лв. да платя за общо дялово разпределение или както си го наричат там, при положение, че всичките ни уреди показват тези цифри - 0000!!!
Ако не ги платя 2-3 години - следва съд, за който можеш и да не разбереш и да останеш изненадан от блокирани сметки и някой ЧСИ.
Това е често явление И при много хора, живеещи извън страната.
Защото по закон не можеш да "избягаш" от Топлофикация, освен, ако не намериш сграда, която не е обвързана с тях.
Няма сваляне на радиатори, няма скриване на тръби, няма рязане, няма действие, което да те отърве от тях...
За декември 2010 бяха объркали, че имаме молба(декларация), че не ползваме и бяха ни изпратили сметка от 330лв....за ток, с който реално се отопляваме, сметката е 2 пъти по-малко. Колко нерви ми костваше намаляването й, аз си знам...и то при пълното съдействие на домсъвета, а там където хората имат конфликти - к'во става?!
Писна ми от тази ВИ логика - "Някои крадат, затова други ще плащат".
Коментар