IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЕ на монополните и картелирани цени в България!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Съни извинявай, но го обърна прекалено на писане в стил кутките на кутев от позитано 20. Това, че не са ти платили не значи, че не си продал на печалба.

Понеже съм на парно да ти кажа...90% от причините сметките да са големи (в това число моята) се дължи изцяло на 'тарикатския манталитет' на българина, а иначе казано - краде се яко ...от съседи.
    Топлофикацията надува сметки.. ОК , но основната щета идва от това, че почти във всеки вход има по някой играч..дето плаща сметка за ток 60лв, а цяла зима ходи из апартамента по къс ръкав и се прави на ударен..радиаторите са демонтирани..

При нормални съседи, изправна абонатна станция ти гарантирам, че отоплението на ТЕЦ е по-изгодно от ток и газ. Въпрос на народопсихология.
    Поколебах се, дали да ти отговоря...с тази обремененост да търсиш "позитано" и "врагове"...
    Днес, Позитано не е собственик на монополиста, когато е бил техен, "мърморенето"(и не само то) е било насочено към тях.

Говоря(пиша) само като ПОТРЕБИТЕЛ.
    Още повече, като такъв, обречен да плаща и БЕЗ да потребява!

"Това, че не са ти платили не значи, че не си продал на печалба".
    Хайде, да не си изнасяме лекции по счетоводство и кое формира финансовия резултат...
    Неплатеното, стои в едни бъдещи вземания.
    В случаи на платени 57% сметки и крайна печалба, говори, по-скоро за силно завишени сметки, освен, ако не мислим, че Топлофикация продава продукта си с поне 100% печалба...

"При нормални съседи, изправна абонатна станция ти гарантирам, че отоплението на ТЕЦ е по-изгодно от ток и газ."
    И аз ти гарантирам, че имам късмета да живея сред нормални съседи. В кооперацията се знае кой ползва и кой не...
    Всякакви несъгласия, възражения минават през топлоразпределителното дружество...не през топлофикация, независимо, че те ти продават продукта и на тях плащаш....и с тях се съдиш...
    И не ми обяснявай, кое ми е по-изгодно, защото съм го установила сама.

За тази година(1 отоплителен сезон) ми се очертава близо 500лв. да платя за общо дялово разпределение или както си го наричат там, при положение, че всичките ни уреди показват тези цифри - 0000!!!
    Ако не ги платя 2-3 години - следва съд, за който можеш и да не разбереш и да останеш изненадан от блокирани сметки и някой ЧСИ.
    Това е често явление И при много хора, живеещи извън страната.

Защото по закон не можеш да "избягаш" от Топлофикация, освен, ако не намериш сграда, която не е обвързана с тях.
    Няма сваляне на радиатори, няма скриване на тръби, няма рязане, няма действие, което да те отърве от тях...
    За декември 2010 бяха объркали, че имаме молба(декларация), че не ползваме и бяха ни изпратили сметка от 330лв....за ток, с който реално се отопляваме, сметката е 2 пъти по-малко. Колко нерви ми костваше намаляването й, аз си знам...и то при пълното съдействие на домсъвета, а там където хората имат конфликти - к'во става?!

Писна ми от тази ВИ логика - "Някои крадат, затова други ще плащат".
    Last edited by съни(тя); 24.02.2012, 16:41.

Коментар

• Аналогично е положението и при ЕРД.
      В една изоставена вила, близо до дома ми се бяха самонастанили цигани, но от тези спретнатите и с ..работа.
      Няколко пъти съм питала техника на района дали имат открита партида и той ме е уверявал, че нямат, а и вилата не "съществува". За времето, в което обитаваха този дом са навъртели минимум 18К лв (съдейки по моите сметки за ток).
      Вода също не са плащали, но пък се мъдреха 2 сателита на покрива им.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Как иначе, Топлофикация -София, при 43% неплащане от абонати ще излезе на 23 млн.лв. печалба за 2011г.
        Съни извинявай, но го обърна прекалено на писане в стил кутките на кутев от позитано 20. Това, че не са ти платили не значи, че не си продал на печалба.

Понеже съм на парно да ти кажа...90% от причините сметките да са големи (в това число моята) се дължи изцяло на 'тарикатския манталитет' на българина, а иначе казано - краде се яко ...от съседи.
        Топлофикацията надува сметки.. ОК , но основната щета идва от това, че почти във всеки вход има по някой играч..дето плаща сметка за ток 60лв, а цяла зима ходи из апартамента по къс ръкав и се прави на ударен..радиаторите са демонтирани..

При нормални съседи, изправна абонатна станция ти гарантирам, че отоплението на ТЕЦ е по-изгодно от ток и газ. Въпрос на народопсихология.
        Last edited by bertram; 24.02.2012, 13:39.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Ако някой сметне колко енергия излиза от топлофикациите, колко газ изгарят и колко енергия се подава към абонатите, ще може да забележи, че "консумираната" от гражданите енергия е в пъти повече от тази получена при изгаряне на горивата.
          Подобни, чудодейни закони на физиката, важат от цялата галактика само в България, като дори в сериите за Хари Потър, авторката и сценаристите са се въздържали от чак такава ексцесии над научната мисъл. Тук обаче, това не прави почти никому впечатление, а прокуратура и икономическа полиция явно са толкова скарани с обучението в 8 клас, че не могат да направят една проста сметка и да арестуват някого, за тези крупни надписвания и кражби измерими в милиарди левове.

Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон ...

Б Ю Д Ж Е Т на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за 2012 г. - 9 500 000 лв. http://www.dker.bg/PDOCS/budget12.pdf

Интересно е къде са великите "експерти" от ДКЕВР, начело с измамника Семерджиев и каква точно работа вършат срещу тия 9 500 000 лева на година, които скубят пак от данъкоплатците?
          Как иначе, Топлофикация -София, при 43% неплащане от абонати ще излезе на 23 млн.лв. печалба за 2011г.
          http://www.toplo.bg/izyavlenie_tzvetanov
          http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1212015

Сега, след космическите сметки през декември и наглостта на клонираните дружества към топлофикацията за близо 90% по-високи за януари, малко ПР акция:
          „Топлофикация” поиска анализ за високите сметки

Коментирам само софийската топлофикация, защото не знам какво става с другите, а и тук ламята е най - безскруполна във феодалните си отношения с абонатите.

Явно, и най-много политици храни...софийската

Коментар

• Следващата компания много подходяща за този списък е СОФАРМА, продаваща лекарствата си в пъти по евтино в други държави, а в бг надуват цените яко и сигурно по-голяма част от печалбата им идва от тук въпреки че над 80% е износ което е смешно. Тоя Донев е безкрупулен мошеник и лъжец, и вестниците му са пълни с лъжи и манипулативна информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              хихих, много по-интересна е една друга таблица отдоле. Там ни навеждат яко. Обърнете внимание на Margin във Fuel taxes
              Челна позиция, Number One

Но липсва конкуренцията на пазара, въпреки огромния марджин
              Обикновено го показват по-приемлив и лавират някъде из другите стойности...
              Сега 24 цента, бравос, Лукойл, и пак на загуба продават

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                oт тези таблици, най-много енергото да се сети, че токът е евтинджак
                както му е ниска цената, така като се включат такси, подтакси и не знам какви услуги, на крайния потребител му идва сметка подобна на тези в Холандия или Испания, например )

Коментар

Но, Лукойл - България продължава, все така, да продава дизела по-скъпо от 8 страни в ЕС. ...и без ДДС, пак толкова...
                  http://energy.eu/ 23.02
                  хихих, много по-интересна е една друга таблица отдоле. Там ни навеждат яко. Обърнете внимание на Margin във Fuel taxes

Коментар

• "...Б Ю Д Ж Е Т на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за 2012 г. - 9 500 000 лв. http://www.dker.bg/PDOCS/budget12.pdf

Интересно е къде са великите "експерти" от ДКЕВР, начело с измамника Семерджиев и каква точно работа вършат срещу тия 9 500 000 лева на година, които скубят пак от данъкоплатците? .-......."
                    то и в КЗК има "експерти"
                    а техния бюджет е и по-голям

ама да се чуди човек всичките администрации за какво са

ОТГОВОРНОСТ НЯМА!!!

Коментар

Но, Лукойл - България продължава, все така, да продава дизела по-скъпо от 8 страни в ЕС. ...и без ДДС, пак толкова...
                      oт тези таблици, най-много енергото да се сети, че токът е евтинджак

Коментар

• Но, Лукойл - България продължава, все така, да продава дизела по-скъпо от 8 страни в ЕС. ...и без ДДС, пак толкова...

Коментар

• Таз компания, както и да го гледаме(без да го смятаме) е на път да фалира.
                          Миналата година на загуба от 2 ст. продаваше....тази с 1% , т.е. стотинките на загуба нарастват...Мъкааа....губим яяяя
                          http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...chalba,130666/

Коментар

• Според Лукойл - Дянков и правителството на Борисов са виновните за цените на горивата! http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...chalba,130666/

Според компанията рязкото увеличение в цената на дизела в началото на тази година е най-вече административно наложено
                            Last edited by Jay Gould; 23.02.2012, 21:38.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Цени на Е.ОН - 1 kWh + всички такси за преноси, зелена енергия, други такси, ДДС и т.н.

BGN - 0,21145575 лв.
                              € - 0,10843884
                              $ - 0,1458827

Тъй като, са събрани дневна и нощна тарифа, то дневната е още по-скъпа от посочените горе цифри...

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ако някой сметне колко енергия излиза от топлофикациите, колко газ изгарят и колко енергия се подава към абонатите, ще може да забележи, че "консумираната" от гражданите енергия е в пъти повече от тази получена при изгаряне на горивата.
                                Подобни, чудодейни закони на физиката, важат от цялата галактика само в България, като дори в сериите за Хари Потър, авторката и сценаристите са се въздържали от чак такава ексцесии над научната мисъл. Тук обаче, това не прави почти никому впечатление, а прокуратура и икономическа полиция явно са толкова скарани с обучението в 8 клас, че не могат да направят една проста сметка и да арестуват някого, за тези крупни надписвания и кражби измерими в милиарди левове.

Б Ю Д Ж Е Т на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за 2012 г. - 9 500 000 лв. http://www.dker.bg/PDOCS/budget12.pdf

Интересно е къде са великите "експерти" от ДКЕВР, начело с измамника Семерджиев и каква точно работа вършат срещу тия 9 500 000 лева на година, които скубят пак от данъкоплатците?
                                Last edited by Jay Gould; 21.02.2012, 20:29.

Коментар

Working...
                                X