Първоначално изпратено от bativan22
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
България в депресия
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеКаква е тая покъртителна тема. И аз съм в депресия ама не се оплаквам, Още малко и ще започне да ми харесва
Първоначално изпратено от faberge Разгледай мнениеВъв форума Импе-то сподели какво трябва да се направи, колкото до мен - с вятъра не се боря
Слънчогледът следва Слънцето, но трудно се огъва на Вятъра
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение...а ти какво предлагаш?
п.п...аз съм против пушките, те са част от проблема и са решение в ограничени, крайни случаи
Коментар
-
Явно ножът не е опрял до кокала на критичен брой хора. Наистина, спасението е първо в главите, но докато е пълен стомаха, кръвта е заета с преработка на храната и не може да бушува в главата.
Подадоха на нова група политици и подкрепящи преди 3 години, така че замазването на ситуацията с трохи за пагона и псевдобизнеса, дето му трябват магистрали, в достатъчна степен намалява броя на хората, които мислят за бъдещето на децата си, за нормално настояще, за спазване на закона.И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от faberge Разгледай мнениеАми да.... но освен протести какво друго може да предложите? Всеки да хване пушката и към Народното ли
п.п...аз съм против пушките, те са част от проблема и са решение в ограничени, крайни случаи
Коментар
-
Хаха как да не сме в депресия бе аз изкарвам с 300 евро на месец . Плюс това не знам защо никой не обръща внимание на демографския проблем в България.. Вече е модерно едва ли не да имаш само едно дете, скоро ще стане и да нямаш, което е основна причина в България да няма бизнес(няма кой да ти направи оборот).Last edited by kostas19; 28.09.2012, 12:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение"Спасението идва първо в главите, а не в джоба."
Напълно съм съгласна
но, още - когато "мрънкането" стане масово, а не само по форумите,...и се търси отговорност, ще има и действия в правилната посока
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеВсички знаем какво е положението в окаяната ни държавица.
Не разбирам с какво депресията, отчаянието, мрънкането помага на падналите духом, бедните и хората останали без шанс ? Едно и също нещо се пише по всички български форуми, но действие в правилната посока няма. Спасението идва първо в главите, а не в джоба.
Напълно съм съгласна
но, още - когато "мрънкането" стане масово, а не само по форумите,...и се търси отговорност, ще има и действия в правилната посока
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеБългария е в депресия и изгледи за оправия няма.
1. Пари няма, защото не малка част от генерираният в държавата БВП в парично изражение се разпределя основно сред олигарси и корумпирани субекти и се заделя в техните дебели сметки зад граница. Т.е. държавата се изсмуква непрестанно и прогресивно, от което богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни. Именно затова спестовността на "българите" чупи рекорд след рекорд всяко тримесечие. Кой ще промени този статус, след като интересът на властимащите (независимо кой е на власт) и гореспоменатите група хора е взаимен. Оправия няма.
2. Резултиращата от т.1 социалната несправедливост и бедността демотивират и обезверяват населението, без то дори да усеща какво всъщност защо се случва. Защото то прогресивно изглупява и мисли само за насъщния. Това простолюдие вече не е в състояние да направи промяна. То бе докарано до това положение с целенасочена политика на всяко ниво. Защото капитализмът се основава на социална несправедливост и се храни от глупавата и неграмотна маса. Оправия няма.
3. Пари няма, защото няма откъде да дойдат. Банките са много предпазливи и не наливат средства, Еврофондовете и проектите се усвояват основно по партийни линии в недостатъчен размер, а износът става все по-труден, защото България става все по-неконкурентна. Произвеждаме в лева при фиксиран курс с еврото. Инфлацията ни реално е много по-висока от тази на ЕС, което се отразява на производствените цени, които растат с по-висок темп от ЕС. Това означава “прогресираща дегресия„ за износителите. Разпад на еврото ще влоши нещата, защото левът е вързан за марката. Тя със сигурност ще е от валутите, които няма да девалвират. Оправия няма.
4. Да са живи и здрави емигрантите, които стават все повече и пращат генерирано повече пари на роднините си останали тук. Това е единственият прогресиращ паричен поток към България. Но какво значение има това, след като голяма част ще се завърти и ще отиде отново по сметките на олигарсите и мафиотите...Оправия? Точно така - няма!
Депресиращо е наистина. Не толкова това, което е. А това, че няма изгледи да се промени, докато има
* Обезверено, нетрезво мислещо население.
* Липса на социална политика с повече блага за населението в здравеопазване, образование, спорт и култура. Дори за сметка на по-високи данъци.
* Корумпирана съдебна и изпълнителна власт.
* Злоупотреби с обществено положение.
* Картелни споразумения в едрия бизнес (една от причините за по-висока инфлация от ЕС) вкл. картелни споразумения в банковия сектор.
* Злоупотреби с монополно положение в отрасли на бизнеса. (друга причина за за по-висока инфлация)
Със сигурност пропускам много други неща...Но надали ще са по-хубави от тези, които съм написал..Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеВсички знаем какво е положението в окаяната ни държавица.
Не разбирам с какво депресията, отчаянието, мрънкането помага на падналите духом, бедните и хората останали без шанс ? Едно и също нещо се пише по всички български форуми, но действие в правилната посока няма. Спасението идва първо в главите, а не в джоба.
Въпрос на личен избор
Коментар
-
Всички знаем какво е положението в окаяната ни държавица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от denito0o931 Разгледай мнениеимам въпрос...когато си непълнолетен държавата ли поема осигуровките ти?благодаря
Коментар
Коментар