IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-дoбрият МинФин за последните 4 правителства?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Анкетата е достатъчно показателна. Симеон Дянков е най-мразения, но най-успешен финансов министър. Различен е от всички шмекери досега. Най неуспешните още ги проклинат- Костов. Двамата Костов- Иван и Димитър. Всички ги свързват с пладнешки разбойници. Никога не слагайте повече начело на финансите хора с фамилия Костов!

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      А ако тоя при който е работил В...в е бил основния държател на брейдитата-а цифрите са си цифри -колко е бил дълга преди операцията и колко по времето и-и като обявиш на всеослушание ,че ще правиш сделка какво очакваш да се случи.Подобна операция имаше 98г ,когато МФ изкупи дългове на банката на СИВ на 10% и после ги заменихме за дълга си -около милиард ,дори и сега малко хора знаят за тая не просто успешна операция,ама тия неща не се правят с тъпана и лясковската духова музика,ако искаш да запазиш държавите интереси де...
      бате какви държавни интереси
      Миленчо, Катев и СИЕ са лапнали милиончетата , а сега разни " експерти " нямащи грам понятие от дисциплината финанси се чудат кво се е случило
      шоу

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Тук съм съгласен и пак не съвсем. Говоренето с твърди цифри на тези пазари е бля-бля. Защото едно е да кажеш че ще купуваш, друго е да започнеш наистина да купуваш да не говорим че съвсем друго е кой продава.
        А ако тоя при който е работил В...в е бил основния държател на брейдитата-а цифрите са си цифри -колко е бил дълга преди операцията и колко по времето и-и като обявиш на всеослушание ,че ще правиш сделка какво очакваш да се случи.Подобна операция имаше 98г ,когато МФ изкупи дългове на банката на СИВ на 10% и после ги заменихме за дълга си -около милиард ,дори и сега малко хора знаят за тая не просто успешна операция,ама тия неща не се правят с тъпана и лясковската духова музика,ако искаш да запазиш държавите интереси де...
        http://milom.blog.bg/

Коментар

Не съм очаквал да разбереш
          ти и сам не се разбираш като гледам

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение

кво каза ?????
            Не съм очаквал да разбереш

Коментар

Тук съм съгласен и пак не съвсем. Говоренето с твърди цифри на тези пазари е бля-бля. Защото едно е да кажеш че ще купуваш, друго е да започнеш наистина да купуваш да не говорим че съвсем друго е кой продава.

кво каза ?????

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                тази голяма уста ни струваше мин 20 цента на долар дълг-сметни ги милиардите по 20-те цента.

Коментар

Не знам, този трейдър като се е писал трейдър няма да е лошо да каже какво точно е трейдвал. То и аз на времето трейдвах еспадрили и пасти за зъби Кисс на пазаря
                  Баш, щом и депутатите кросват, суапват, заеби..

Хърсев както обикновено се е изказал много на място. Той всъщност е един от малкото които предвидиха това което се случи с България в контекста на кризата - тоест че нищо особено няма да се случи.

Като се сетя уж учили хора какви глупости плямпаха преди 2 години, мен ме хваща срам заради тях..

Коментар

Майсторе, трейдъре, единствената възможност да се види цялостния резултат от замяната е да минат още няколко години. Или ти гений безподобен ще кажеш какви ще са лихвените нива през следващите 10 години или какъв ще е курсо????? Аман от такива разбирачи. Милен ни прееба с голямата си уста по време на изкупуване, но не и със замяната.
                    тази голяма уста ни струваше мин 20 цента на долар дълг-сметни ги милиардите по 20-те цента.
                    http://milom.blog.bg/

Коментар

• Не знам, този трейдър като се е писал трейдър няма да е лошо да каже какво точно е трейдвал. То и аз на времето трейдвах еспадрили и пасти за зъби Кисс на пазаря

Коментар

За да не ме обвини някой в братска обич към Миленчо казвам:
                        1. Милен прецака изкупуването
                        2. Милен нямаше място на яхти
                        3. Милен може да се е възползвал от положението си за хотелите, но това трябва да се докаже
                        Нооо Милен не е виновен за замяната.
                        За Милен не знам в какво е виновен, Ако имаше нещо до сега Цветанов да му е изпратил спецченгетата заедно с телевизионния екип.
                        Ама традера да твърди, че Емил Хърсев е написал глупости си е чиста форма на скудоумие. Слушах в "Неделя 150" финансиста Владимир Каролев, който буквално каза същото като Хърсев. Хайде Каролев е от НДСВ, ама по телефона имаше разговор с Георги Стоев от "Индъстри Уоч", който е изготвил доклада, и той потвърди същото. А тези тримата са хора, които разбират нещата, а не традера.
                        Да се управляват финансите на една държава не е да се джиткаш във Форекса. И точно това не е ясно на Дянков.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          Преструктурирането направи процента на външния дълг към БВП най- ниският в Европа( сега май е 19, а бе 15) и даде шанс на икономиката да дръпне, бюджета да се стабилизира и резерва да скочи.
                          хи-хи-хи
                          Евала, Хърсев....На базата на конспекта, добра статия е написал...
                          Ники Василев като чете и се учи( в темата за Меком...) от форума, защо не каже на приятеля си да драсне два реда в своя защита....Аз не мога да удържа позицията си ...

Коментар

• За да не ме обвини някой в братска обич към Миленчо казвам:
                            1. Милен прецака изкупуването
                            2. Милен нямаше място на яхти
                            3. Милен може да се е възползвал от положението си за хотелите, но това трябва да се докаже
                            Нооо Милен не е виновен за замяната.

Коментар

[B]

Погледнете глупостите на поредния " бг експерт" . този го наблюдавам от известно време - дрънка САМО глупости . с такива "експерти " ви гарантирам ,че НИКОГА няма да се оправим .

четох няква част от анализа на Индъстри Уоч за седлките с външния дълг . не видях никъде някакаъв конкретен извод . много условности и бръщелевения без никъде да се пита основния въпрос - ЗАЩО ИМ БЕШЕ НА ВЕЛЧЕ И КАТЕВ ДА ПИПАТ ДЪЛГА И КОЙ ИМ РАЗРЕШИ , КОЙ????
                              Избълвал си един куп глупости. Статията е изключително точна. Браво на Хърсев!

А да преценяваш какво е щяло да стане, ако тази сделка не е била сключена, е абсолютно равносилно на размишленията какво щеше да стане, ако Левски беше с ботуши.

Рейтинговите агенции фабрикуват клишета. Истинският измерител за финансовото състояние на една страна са реалните лихви по договорите, които се предлагат в реалния достъп до кредит. И аз съм твърдо убеден, че тази сделка допринесе много за сваляне на фактическия лихвен процент, който българските кредитополучатели плащат.

Тя свали общото лихвено ниво в страната. Българските кредитополучатели получиха по-широк достъп до кредитния пазар. Притокът на чуждестранен капитал към България рязко се увеличи. И този 1 млрд. лева, който хазната е платила в повече, е довел до по-малки разходи за бизнес, включително и за чуждестранните инвеститори. И сделката е стимулирала развитието на кредитния пазар и на инвестиционния процес.

И КОЕ ТОЧНО са ГЛУПОСТИТЕ на Емил Хърсев
                              ?

Твоето са глупости и тъпо бръщолевене.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

ми то го духаме аз и ти и българския данъкоплатец . жалко че не разбирате от финанси ама давате " eкспертни " мнения
                                смях
                                Ако ти разбираш, дай някакво разбиращо мнение. Нещо с което можеш да помогнеш например. Препоръчай на правителството нива за обратно изкупуване, валута за емитиране на нов дълг. Хайде дърдорко, давай!!! Като те гледам не си пострадал много, щото едва ли плащаш някакви данъци

Коментар

Working...
                                X